Bebekten sonraki yaşam daha mı rahat?

Kaynanan gecimsizse cocuk aglasada sizlasada size gonul koyacak. O beklenti hep oluyor. Cocuk olduktan sonra sonrada torunumu getirmiyonuz hic diyorlar. Tecrubeyle sabittir :) kendi sinirlarini cizeceksin. Benim 1 yasinda kizim bide yeni dogmus bebegim var kizim dogdugundan beri bi duzeni var aksam gezmelerine gitmem onada soyledim aksam vakti gorusmek istiyorsaniz siz gelin diye

Aynen :)

Evet ya, doğunca daha da iyi anlarım gibime geliyor. İlk evlendiğimde eşimle çocuk olmayacak şartıyla evlenmiştim bir de :) Şimdi kucağıma almak istiyorum bir an evvel :) evett kızlar ayrı bir tatlı oluyor :)

Evet mesela sizde akşam bir düzen kurulmuş ve bu da bir nevi kurtarıyor gitmekten. Ben de bundan bahsediyorum. İster istemez bir değişiklik oluyor hayatta. Şu an hadi şu yemeği yaptım gelin diyor, pat ordayız. Ama o zaman bebek uyuyor vs. diyebileceğiz. Çok meraklıysa gelsinler uyuyan bebeğe baksınlar uzaktan...

Hayirlisiyla doğru zamanda alırsın inşallah kucagina an biraz önce okudum birine yazmissin toplanip dovmeye gidiyolar falan nereli eşinin tarafi merak ettim ya hangi sehirdesin sen nerelisin kolla kendini aman deyim yada yanlarında dura dura benzeme dikkat

Evet, bu düzeni kurunca iş kolaylaşır. Ben de böyle bir düzen kurmak istiyorum, zaten bebeğin ihtiyacı da bu. Hiç sevmem zaten öyle ordan oraya sürüklenip rezil olmuş bebek. Yemesi, uyuması düzenli olmalı. Evet gidip de uyku saati diyerek de kalkabiliriz. Peki bebek bu kadar erken uyumaya alışır mı, benim ilk bebeğim bu tür detayları bilemiyorum pek. Mesela 8de yatsa sabah 4te falan uyanır mı uykusunu alıp da?

İnşallah cnm.

Ya sorma tam belalar. İstanbul'dayız. Sanırım yüzyıl onlarla dursam olamam öyle onlar Karadenizliler. Bense 7 kuşak İstanbul. Gerisini sen düşün. Benim büyük dedelerim takım elbise giyip, Beyoğlu'na inerlermiş, tamamen eski İstanbul kadınları ve erkekleri. Eski fotoğraflarımız var hep eski Türk filmlerindeki tipler kabarık saç, mini etek vs. Çok zorlanıyorum çoook... Eşim de aksine neşeli, sakin biri. Zaten ailenin erkekleri çok pasifler. Kadınları çok fena...

Ahh canim o uyuyan bebege uzaktan bakmiyorlar maalesef alip koklarlar operler. Bahaneleriniz artar ama sorun cikaracak biriyse yinede cikartir

Ahh canim o uyuyan bebege uzaktan bakmiyorlar maalesef alip koklarlar operler. Bahaneleriniz artar ama sorun cikaracak biriyse yinede cikartir

İnşallah engel olabilirim bu tür hareketlere O da doğru. Cahile laf anlatılmıyor... Ben hala kendim gibi sanıyorum karşımdakileri

Aaaa ne bicim insanlarmis? Allaha yakin sana uzak olsunlar. Bizde siddet vs yoktu da kp kv arasindaki birbirine karsi zafer kazanma ihtiyaci vardi. Ben gordum torunu sen goremedin diye birbirlerine oh olsun yapiyorlardi sanirsin 3 yasindalar.
Velhasili su anda kotu olarak buldugun hersey bebekten sonra artarak devam ediyor. Sacmasapan insanlar bebegi gorecez diye cikip cikip geliyor mesrla. Ve bu durum surekli devam ediyor. Biraz cirkef ve mahalle karisi gibi davranirsan halledersin kuzum Allah bebegini sana bagislasin saglikla dogsun insallah

Yani mesela ben gitmiyorum kaynanama bebek huysuzlanıyor vs. dediğimde sorun olur mu? Şu an bir bahanem yok mesela.
cocukmusunuz siz? önce olgunlasip öyle bebek yapsaydiniz?!
ne demek kv cagiriyor gitmek zorundamiyim gitme bukadar basit. üstelik bebekle daha kötü olur bu sefer zirt pirt kendi gelir mesafeyi koymazsan

Valla canini skmak gibi olmasin ama anlasyissiz insani hicbirsey duzeltmiyor.
Hele de soz konusu bebekse iyice kudurmusa donebiliyor,bu neneler,dedeler..seni cagirir,sen gitmezsin bebek uyuyor,hava soguk hasta olmasin,soyle boyle...hooop atlayip gelirler.hatta haberde vermezler catkapi gelirler..
Cok mudahaleci biriyse eger,o da son gaz devam eder..bu kez bebegede karisir.hatta onun uzerinde soz sahibi hakkini kendinde gorur...niyee...cunku o bebek,herseyden once kendi ogulcugunun bebegi.onu nasil buyuttuyse,bebeginide buyutecek..ya da buyutmek isteyecek..firsat verme diyicem ama anlayissiz insan gercekten farkli,hasta zihniyetli oluyor..bebekten sonra bu konularda duzelen gormedim,ama iyiyken bile kotu hale gelen cok gordum..
Neyse artik..bunlari simdiden dusunup canini skma..ama bebek dogacak.aile olacaz.bir ben,bir kocam,bir bebek diye,kimse karismayacak filan diyede fazla hayallere dalma..beklentin buyuk.olmasin ki,gerceklerle karsilastiginda uzuntunde derin olmasin...

Bebek kolik çok mizmiz çok ağlıyor o yüzden bizi bugün mazur görün biz gelemeyeceğiz diyebilirsiniz ben birsürü misafiri böyle bertaraf ettim
Arkadaş konusunda benim etrafında hep bekar çocuksuz arkadaşlarım var benden 5 yaş falan büyükler hiçbirinden ne hamileligimde ne doğum sonrası anlayış görmedim dahaki zıt davranmaya başladılar bak bu arkadaş problemini çözemedim ben ya evli ve cocuklular daha bir hoşgörülü oluyor

evet bizde boyle bir durum oldu...
baska bir ilde yasiyoruz normalde bayram dugun vs oldugunda gitmek zorunda kaliyorduk simdi bebek var gelemeyiz deyince bisey diyemiyor kimse.. daha aile gozuyle bakiliyor bence..

Darıldıklarında durum daha da kötü olur canım.. Toplum içinde laf sokmalar başlar.. Beni de çağırıyordu sürekli kv bende çağırdıkça gelemeyeceğimi söyledim.. İnsanların yanında ima dahi etse işimin olduğunu ve gelemeyeceğimi belirttim 2 yılın sonunda artık eskisi kadar çağırmıyor çünkü gitmeyeceğimi biliyor.. Ama dönem dönem laf söylemekten de geri kalmıyor.. Yapılacak bir şey yok

Tek başıma kesinlikle gitmiyorum eşimle gidip eşimle dönüyorum. Gelin dediğinde de bebekle tek başıma olmuyor anne diyip kestirip atıyorum.. Yazın 2-3 hafta eşimin kardeşleri geldiğinde her akşam gidiyoruz ama yıl içinde haftada bir mutlaka gidiyoruz ve kv 1 haftadır görmüyorum çok özledim , rüyalarımda seviyorum çocuğu getirmiyorsunuz vs vs diye söylenmeye başlıyor
Allahtan eşim özleyen gelir diyor da uzatmıyor konuyu
Eşinin destek olması çok önemli

Istedikten sonra eminim yapabilirsiniz:)

Süpersinnnnnnn, bundan sonra bunu deneyeceğim gerçekten bakalım ne olacak :)

Ayy hepsi ayrı bir cins bunların. Çeşit çeşit hiç duymadığım huylar görüyorum.

Valla saçma sapan sebeplerle çağırıyorlar bunu bile kesebilirsem benim için birşey. Zaten normalde de kaynanam çatkapı gelir ama 10 dk bile durmaz dışarı çıktım uğradım der. Adamakıllı geldikleri 3 yılda 3 kez falan. Bebek olunca da habersiz gelir ona hazırım. Başka gelecek öyle akraba falan yok hepsi oldukça uzak.

Aynen benim de çirkef olmam lazım :) Geldiklerinde birkaç önlem almalıyım

cocukmusunuz siz? önce olgunlasip öyle bebek yapsaydiniz?!
ne demek kv cagiriyor gitmek zorundamiyim gitme bukadar basit. üstelik bebekle daha kötü olur bu sefer zirt pirt kendi gelir mesafeyi koymazsan

Benim yaşam tarzımı veya karakterimi bilmeden lütfen bu tür yorum yapmayın. Birçok insan yuvasında huzuru kaçmasın diye idare ediyor bazı şeyleri.

Yukarıda da birçok kez yazdım, tekrar oluyor ama eşimin ailesini tanımıyorsunuz. Gayet eli maşalı tipler. Ailenin kadınları tamamen işi çingeneliğe dökmüş durumda. Ailenin tüm kadınları aile içinde istekleri olmazsa toplaşıp dayak atmaya, kavgaya gidiyorlar. Resmen sokakta çevirip saç baş dalıyorlar. Ben gitmiyorum desem tavır koysam önce yuvamı yıkarlar adım gibi eminim sonra da başıma bela olurlar. Ettikleri küfürleri zaten saymıyorum. Kendi oğullarına bile küfürler ediyorlar sürekli. Kocasını dövüp, hastanelik etmiş sonra da daha kötüsüyle tehdit edip şikayetçi olmayacaksın demiş bir kadın akraba var mesela. Ailenin en yaşlısı bile elinde sopalarla sokak kavgasına giriyor kendi akrabalarına bile...

Zaten tavrım oldukça soğuk ve mesafeli. Sadece eşimle gidiyorum oraya akşamları. Diyelim beni aradılar, hayır dedim. Eşimi arıyorlar. O da hayır diyor. Akşam evdeyiz. Babası saldırıyor bu sefer. Bir kere 9 veya 10 kez aradı gece 1e kadar. Eşim sinir krizi geçirdi, bağırdı çağırdı. Yarın gelin o zaman diyor. Hayır desek yine arayacak ertesi gün hem de bütün gece. Normal insan değiller.

Ne istiyorlar şu insanlardan ya evlendirme o zmaan çocuğunu vallahi sinir oluyorum şu gelme gitme mevzusuna gitmesen surat gitsen senin bi hayatın yok resmen..esine söylersin önce sana tamam der annesi arar dayanamaz valla şu evlilik guzel şeyde şu kaynanalar olmasa. .

Çok zıt karakterler desene allah kolaylık versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…