Bu hic belli olmaz etrafinizdaki kisilere bagli... esim istiyorduki önceden haftada bir defa gidelim hamile olana kadar da hep her hafta günde bir defa gitdik. Sonra tartisdik birkere gitmedik. Ondan sonra baristik hamile oldugum icin neyse. Hamilelik kolay gecmiyor sonlara dogru kayinpeder ve üveykayinvalide hep geldi bende iyice zorlaniyordum artik hizmet etmeye kalk otur zorlaniyordum onlarda bunu gördü gelmediler doguma kadar. Sonra bebek dogduktan sonra haftada bir iki defa felan geldiler 40 imiz cikana kadar ondan sonra basladilar gene her gün gelin gelin torun sevcez bilmem ne. Kayinpederimde evde sigara iciyor bende esime söyledim anlatdim zararlarini sonra onlar bizi cagirdiginda esim diyordu kayinpederime biz gelmeden önce odalari havalandirin bebegin oldugu yerde biz gelmeden de sigara icmeyin felan diye sonra. Kayinpederimde sikildi bu durumdan kendi evinde istedigi gibi sigara icemiyor diye sirf gelin rahatsiz oluyor diye (cocugumun sagligini düsünüyorum sonucta ama onlar öyle düsüncdli insanlar degiller). Artik cogu zaman onlar bize geliyor bizde gidiyoruz ayda 1-2 defa. Ama her aile farkli iste uzun oldu biraz örnek vermek istedim sizdede böyle seyler varsa sigara gibi sizde bunu kullanabilirsiniz. Aslinda benim niyetim bu degildi ama öyle sonuclandi isimi gelmedi de degil yani
Gelin Olarak kendimi geçtim gorumcem yeni doğum yaptıgin da onu bile hergün çağırıyordu gel kahvaltı yapalım gel şunu yapalım öyle değişik bi kadın aramizda 20 dakika yol var her gittigimiz de burda kalinlar falanlar kalmayinca uzulur gibo yapmalar..artık kendimi dusunemiyorm eminim daha da cagiracaklardir
Eşinizin tavrı nasıl peki bu sık gidip gelmeler konusunda o da çok önemli?
Bilemedim yani hamilelik bahane olmadıysa bebek de biraz zor bahane olur :)
Alıştırmalara şimdiden başla istersen.Ayaklarım şişti,midem kötü,uyku bastı filan gibi şeyler olabilir.
Nasıl bir erkek veyahut kadın evlenince değişmiyorsa, bebiş olunca da çevrendeki insanların bir anda ANLAYIŞ kazanacağını düşünmüyorum.
bebekten önce de istemiyorsam Hayır diyorduk..
bebekten sonra daha bi geniş geniş Hayır demeye başladım :)
Bebeğin önceliği tabiki birçok şeyde rol oynuyor ama karşı taraf anlayissiz ise bebekli de olsanız aynen devam eder..
e 6 aydır gitmiyorsanız süper bu.böyle devam edin.lohusayım ağrım var çok yorgunum bebeğin düzeni bozulmasın falan filan diye.böyle böyle kurtulursunuz inşallah.Eşim normalde haftada 1 gidilecek diye takmıştı. Ama hamile kalınca bulantım ve bel ağrım çok diye vazgeçti bu huyundan. 6 aydır hiç gitmedik desem yeridir. Şu an gayet anlayışlı. Bebek olunca da iyice anlattım, haftada 1 veya keyfe göre gidemeyiz dedim. Şimdilik benimle hemfikir, bakalım.
Tabiki hayir
Aksine daha cok bekliyecekler
Daha cok gelcekler
Daha fazla strese sokcaklar
Bebegin stresi yetmezmis gibi
Bide insanlarla ugrasma cabasi :)
Ama herseye ragmen bebek huzurdur mutluluktur seni korkuttuysam k bakma
çocukla herseye karisirse daha çok sinir olursun maaleesef
hele buyyunce, agzindan opmeler onu bunu tatsin diye herseyi agzina sokmalar,zayif iyi bakamiyon bilmem ne diye soylenmeler, o kadar çok varki sinir olmak için :)
daha çok karışırlar
Kesinlikle hayır.. Bebekten sonra daha da sık gidiliyor kvdeye.. Bebeği özledik gelin diyorlar..Gitmezsen kırılıp darılıyorlar.. Komşu teyzeler kvdeye gittiğinde de bebeği görmeye gelecekler gel vs vs yani anlayacağın bir level daha atlıyorsunuz....
Benimki en sorunsuz kv modelidir, farkli sehirlerdeyiz zaten.cocuktan once 4 yil gitmesek niye gelmediniz demezdi simdi her bayramda seyranda ariyor torunumu ozledim ne zaman geliyorsunuz diye agliyor, yilda 2 kere gidip 2 gun kaliyoruz bu kez de giderken hemen gidiyorsunuz diye agliyor, gerisini siz dusunun.
e 6 aydır gitmiyorsanız süper bu.böyle devam edin.lohusayım ağrım var çok yorgunum bebeğin düzeni bozulmasın falan filan diye.böyle böyle kurtulursunuz inşallah.
Tabiki herşey değişiyor. Mesela asosyal oluyorsun. Millet çağırsa da gidemiyorsun. Annen gelse de iki kap yemek koysa önüne diye bekliyorsun. Belki senin ufaklık daha akıllı uslu olur inşallah bilemedim.
Daha çok karışıyorlar canım. Uzun yıllar oldu ben doğum yapalı ama o günleri hala öfkeyle hatırlarım. Benim saflığımdı izin verdim ama cahildim ağzımı açamamıştım. Sen öyle yapma
Canım dik duracaksın.Ben zaten tüm güzel günlerimi öfkeyle anıyorum sayelerinde... Sağolsunlar tanıdığımdan beri her önemli günde bir üzüntü yarattılar. Artık bebeğim için bir dur demek istiyorum bu gidişata. İnşallah tavrımı koymak istiyorum, sana da geçmiş olsun arkadaşım
Tabikide hayatiniz degisir bebeginize odakli dusunursunuz daha cok ama kv karisan bi tipse cocuk olduktan sonra bu artacak ve seni iki kat sinir edecektir çocuk var diye daha anlayisli olmalarini bekleme tam tersi torunumu ozledim gelin yada geliyoruz laflarini sklikla duyabilirsin arakadaslarina akrabalarina gelince zaten gitmeyen bi tipsen gorusmelere zaten gelmiyodu cocukta bahane oldu diyebilirler cunku ben sahsen cocugum var gelemiyorum diyenleri şuan daha iyi anliyorum cunku ben kizimla heryere gidebilirim bahane sebebi değil ama bu kadar olumsuzluktan sonra sunu soyleyim kesinlikle pişman olmayacagin tek şey ve bebegine yogunlastigin için disardaki insanları daha az kafana takacaksin kv kp ilk bas biktirabilir ama 1 sene geçince dank edecek kurallarini snrlarini koyacaksn oda hallolacak sonra cocugunla parka gideceksin kafan dagilacak bence sen çocuk yap iyi olur çocuk iyidir cogalin
Bahane bulmak istedikten sonra bebek olmadan da bulabilirsin ki ✌
Biraz pratik yaparsın canım, kendini de zamanla da geliştirisin
Bşr bakmışsın ustalıkla laf sokan biri olup çıkmışsın
Takma kafana. ...
Benimkide konusmadigimdan sikayetciydi herkesin derdi ayrı iste :) ama çocuk olunca sklmazsin merak etme zamaninin çoğu onla gececek herşey ona gore ayarlanmis olacak keske daha önce olsaydi diceksin çocuk iyidir çocuk candır bide kız olursaaa cilvesi o anne deyisi dudagini uzata uzata konusmasi herrrrseeyii unutturuyo herkes bi yanaaa evladinn bi yanaEvet bak bu çok doğru. Bebek olunca takmıyorsun di mi? Bir de ben şeyi düşünüyorum. Kayınvalideme gidince sıkıntıdan patlıyorum normalde. Çünkü sohbet falan etmezler hiç. K.p. gider odasında işlerine bakar. K.v. dizisini izler tv karşısında. Hatta eşimi susturur dizi izliyorum konuşma der. Saatlerce boş boş konuşmadan otururuz. Ama bebek olunca onunla koşturup zamanı, mekanı unuturum gibime geliyor :)
Arkadaşlar vs. atlatabiliriz herhalde daha çok, sorun olmaz sanırım. Akraba gidip gelmesi zaten pek yok. Valla 15te 1 gideyim razıyım kaynanama. Onlar da gelsin en azından kendi evimdeyim. Çok sık ve saçma saçma oraya koşturmak beni geriyor.
Neden her istedikleri oluyor onu anlamadım eviniz barkınız ayrı ne gitmek zorundasın nede başka bir şey herkes kendi hayatını istediği gibi yaşamalı
Mesela soyle olabilir, aradiklarinda telefonu acmazsin, bebek agladiginda arayip telasli telasli konusup ne kadar gelemeyecek durumda oldugunu anlatirsin.
Canım dik duracaksın.
Ben lohusa kadınım, kimsenin kaprisini çekemem istekleriyle uğraşamam ben sadece bebeğime bakarım diyeceksin.
Zamanında çok ezildim, bir de ben ikiz doğurdum, hangisine yetişeceğimi şaşırıyordum.
Ben bu acıları niye yaşıyorum diye ilaç yutmaya kalkmışlığım var.
Eşin seni üzüyorsa sen onu iki üzeceksin bu dönemde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?