Bebekten sonraki yaşam daha mı rahat?

Aa aynı biz. Haftada 1 mutlaka gidiliyordu bizde de. Hayatta 10 günü bulmazdı mesela... Hamile kaldım bulantı, ağrılar vs. derken nerdeyse hiç gitmedik 6 aydır. Hala da gitmiyoruz belimden duramıyorum. Eşime de baban var, kaynım var nasıl uzanayım onların yanında diyorum. Allahtan eşimin şu an eski halinden eser yok, gitme olayı rafa kalktı. Eşimin ailesi evlendiğimizden beri yani 3 yılda adamakıllı olarak 2 veya 3 kez gelmişlerdir evime akşam yemeğine falan. Bebek doğunca ne olur bilemiyorum. Ama gelirler herhalde. Eminim onlar çağırır.

Sigara k.v. içer de zaten şu anda da balkonda içiyor evde içirtmiyor. Ama normalde içse bebeğin yanı falan demez, dediğin gibi anlamazlar asla. Ama daha başka birşey bulurum illa, hiç zorlanmam onların hatalarını bulmak istesem... Mümkün olduğunca mesafe koyma niyetindeyim zaten...

Hadi ya benim evim de 15 dk. onlara. Hoş genelde bizimki küfürle kovar eşimi hadi geç oldu bilmem ne ol git evine diye. Ciddiyim.

Bir kere çok hastaydı k.v. Eşim burda kalalım diye tutturdu. Hasta yatağından bağırıyor, gidin evinize gidin diye. Garip insanlar... Çok garip.

Eşinizin tavrı nasıl peki bu sık gidip gelmeler konusunda o da çok önemli?

Eşim normalde haftada 1 gidilecek diye takmıştı. Ama hamile kalınca bulantım ve bel ağrım çok diye vazgeçti bu huyundan. 6 aydır hiç gitmedik desem yeridir. Şu an gayet anlayışlı. Bebek olunca da iyice anlattım, haftada 1 veya keyfe göre gidemeyiz dedim. Şimdilik benimle hemfikir, bakalım.

Bilemedim yani hamilelik bahane olmadıysa bebek de biraz zor bahane olur :)
Alıştırmalara şimdiden başla istersen.Ayaklarım şişti,midem kötü,uyku bastı filan gibi şeyler olabilir.

Yok zaten hamileliğim boyunca yani 6 aydır nerdeyse hiç gitmedik. Çok ağır geçiyor zaten hamileliğim. Birçok düğün etkinliğinden, gitmeden gelmeden yırttım şimdiden :)

Nasıl bir erkek veyahut kadın evlenince değişmiyorsa, bebiş olunca da çevrendeki insanların bir anda ANLAYIŞ kazanacağını düşünmüyorum.

Evet değişmez tabi ki kimse, doğru. Ama en azından daha rahat hayır diyebilirim gibi geliyor bana...

Valla çok da tınlamasam karşı tarafı belki çözüm olacak. İşte uykusuydu, mamasıydı bir sürü şey var. Daha rahat hayır diyebilmek istiyorum işte ben de...

e 6 aydır gitmiyorsanız süper bu.böyle devam edin.lohusayım ağrım var çok yorgunum bebeğin düzeni bozulmasın falan filan diye.böyle böyle kurtulursunuz inşallah.

Tabiki hayir
Aksine daha cok bekliyecekler
Daha cok gelcekler
Daha fazla strese sokcaklar
Bebegin stresi yetmezmis gibi
Bide insanlarla ugrasma cabasi :)
Ama herseye ragmen bebek huzurdur mutluluktur seni korkuttuysam k bakma

Yok estağfurullah ne kusuru. Hiç bilemiyorum valla... Tek bildiğim çok gereksiz tüm bu stresler. En güzel zamanlar bunları düşünerek geçiyor ki çok yazık...

çocukla herseye karisirse daha çok sinir olursun maaleesef
hele buyyunce, agzindan opmeler onu bunu tatsin diye herseyi agzina sokmalar,zayif iyi bakamiyon bilmem ne diye soylenmeler, o kadar çok varki sinir olmak için :)

Bunlara izin vermem asla... Normalde çok sabırlı bir insanım ama bu tür cahillikleri kendi annem bile yapsa karşı çıkarım. Allahtan eşim de çok titiz bebek konusunda... İnşallah olmaz tabi ki ama başka sebepler bulurlar beni sinir etmeye tabi ki eksik kalırlar mı :)

daha çok karışırlar

Of of...

Yok valla o kadar sıkıldım ki şu bu geldi hemen gel denmesinden. Eşime dedim bak işte bilmem kim geldi hemen getirin bebeği deseler götürmem kış bebeği zaten dedim. Eşim de diyor, sevmek isteyen kıçını kaldırıp gelecek diye. Keşke benimki de darılsa bana ilk çağırdığında götürmezdim yeter ki küssün bana :) şaka bir yana bilemiyorum hiç neler yaşarım hiç bilmiyorum

Hadi ya... Valla ne diyeyim şaşırdım artık. Ben yine 15 günde 1e falan razıyım. Beni boş sebeplerle çağırmasın yeter. Misafir gelir çağırır. Hiç tanımadığım biri evlenir çağırır. Hiç tanımadığım biri ölür çağırır. Bunlar kesilsin ben ona da razıyım. Yukarıda da yazdım hatta. Buzdolabı almışlar, gelin bakın buzdolabını görmeye gelin diyor. Bezdirdi artık bezdirdi...

e 6 aydır gitmiyorsanız süper bu.böyle devam edin.lohusayım ağrım var çok yorgunum bebeğin düzeni bozulmasın falan filan diye.böyle böyle kurtulursunuz inşallah.

İnşallah inşallah... Zaten kış bebeği olacak. Tam aralık sonu doğacak Allah kısmet ederse. Bu soğukta çıkartamam vs. böyle gider inşallah...

Tabiki herşey değişiyor. Mesela asosyal oluyorsun. Millet çağırsa da gidemiyorsun. Annen gelse de iki kap yemek koysa önüne diye bekliyorsun. Belki senin ufaklık daha akıllı uslu olur inşallah bilemedim.

İnşallah. O da doğru, ilk zamanlar perte de çıkabilir insan o da var yani...

Ben zaten tüm güzel günlerimi öfkeyle anıyorum sayelerinde... Sağolsunlar tanıdığımdan beri her önemli günde bir üzüntü yarattılar. Artık bebeğim için bir dur demek istiyorum bu gidişata. İnşallah tavrımı koymak istiyorum, sana da geçmiş olsun arkadaşım

Mesela soyle olabilir, aradiklarinda telefonu acmazsin, bebek agladiginda arayip telasli telasli konusup ne kadar gelemeyecek durumda oldugunu anlatirsin.

Canım dik duracaksın.
Ben lohusa kadınım, kimsenin kaprisini çekemem istekleriyle uğraşamam ben sadece bebeğime bakarım diyeceksin.
Zamanında çok ezildim, bir de ben ikiz doğurdum, hangisine yetişeceğimi şaşırıyordum.
Ben bu acıları niye yaşıyorum diye ilaç yutmaya kalkmışlığım var.
Eşin seni üzüyorsa sen onu iki üzeceksin bu dönemde.

Evet bak bu çok doğru. Bebek olunca takmıyorsun di mi? Bir de ben şeyi düşünüyorum. Kayınvalideme gidince sıkıntıdan patlıyorum normalde. Çünkü sohbet falan etmezler hiç. K.p. gider odasında işlerine bakar. K.v. dizisini izler tv karşısında. Hatta eşimi susturur dizi izliyorum konuşma der. Saatlerce boş boş konuşmadan otururuz. Ama bebek olunca onunla koşturup zamanı, mekanı unuturum gibime geliyor :)

Arkadaşlar vs. atlatabiliriz herhalde daha çok, sorun olmaz sanırım. Akraba gidip gelmesi zaten pek yok. Valla 15te 1 gideyim razıyım kaynanama. Onlar da gelsin en azından kendi evimdeyim. Çok sık ve saçma saçma oraya koşturmak beni geriyor.

Benimkide konusmadigimdan sikayetciydi herkesin derdi ayrı iste :) ama çocuk olunca sklmazsin merak etme zamaninin çoğu onla gececek herşey ona gore ayarlanmis olacak keske daha önce olsaydi diceksin çocuk iyidir çocuk candır bide kız olursaaa cilvesi o anne deyisi dudagini uzata uzata konusmasi herrrrseeyii unutturuyo herkes bi yanaaa evladinn bi yana

Neden her istedikleri oluyor onu anlamadım eviniz barkınız ayrı ne gitmek zorundasın nede başka bir şey herkes kendi hayatını istediği gibi yaşamalı

Bildiğin gibi bir aile değil, az önce de yazdım. Ailenin en yaşlı anneannesi elinde sopayla kavgaya giriyor. Dayak, küfür herşey bunlarda. Ailede çok gördüm istedikleri olmayınca toplaşıp dayak atmaya gidiyorlar, mahalle kavgası yapıyorlar bildiğin. Hem de erkekleri çok munis. Bu anlattıklarım sadece ailenin kadınları. Kocalarını dövüp hastanelik eden, sonra da tehditler eden akrabalar var ailede.

Ben kendi hayatımı yaşamak istiyorum, gitmiyorum desem. İlk önce yuvam dağılır, sonra hayatımı zehir ederler biliyorum. Kapıma dayanırlar, her türlü çirkefliği yaparlar, çok iyi biliyorum.

Aynen öyle. Bugüne kadar hep sustum ama artık çekmek istemiyorum kimseyi...

Ayy ikiz de hem çok güzel, hem de zordur. Çok iyi anlıyorum seni. Allah korusun ama insanın canına tak ediyor di mi? Allahlarından bulsunlar.

Eşim anlayışlı. Ne desem yapıyor, hamileliğimde çok değişti. Bebek konusunda da aşırı titiz. En azından evimde huzurluyum... Zaten o da olmasa çekilecek şey olmazdı bu evlilik, biterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…