Bebi yapmaya yeni karar veren arkadalarm gelin beraber ilerleyelim

valla bellide olmaz sanki eskiler yumurtlama günümü biliyolarmış herşey nasip kısmet olacağı varsa olur

oyle ama yumurtlamadan nasil hamile kalicaksinki bosunami yumurtlama gunlerini tesbit ediyoruz eskilerrr cok hizliymis canim.zamanlari cokmuss simdi isten zamanmi buluyor millet

Birden fazla yumurtlayanlar var!
Hani kadınlar arasındaki klasik esprilerden biridir; “Üstüme şapka atılsa hamile kalırım!” Bu şakanın bilimsel bir temeli olabilir! Çünkü Kanadalı araştırmacılara göre, bazı kadınlar ayda 1 kez değil, değişik zamanlarda da birden fazla yumurta üretebiliyorlar. Dolayısıyla farklı zamanlarda oluşan yumurtanın döllenme olasılığı da artıyor.

Yumurtlama gününüz
Değişkenlikler olmakla birlikte döllenme olasılığının daha yüksek olduğu günler adet döneminin ortasındaki günlerdir. Genellikle yumurtlama beklenen adet gününden 14 gün önce oluşur. Fakat bu kişiden kişiye değişebildiği gibi, aynı kişinin iki ayrı adet döneminde bile yumurtlama tarihi değişkenlik gösterebilir. Hamile kalmak ya da kalmamaksa bir günlük bir yanılmayı dahi kaldıramayacak olaylardır. Kaza sonucu doğan bebekler işte bu yanlış hesapların armağanı olabilir. Bu nedenle yumurtlama gününün tespitinde son derece titiz bir çalışma sergilemek ve hamile kalmak istenmiyorsanız modern bir doğum kontrol yöntemi kullanmanız gerecektir.

Döllenme olasılığının yüksek olduğu günleri tespit etmek amacıyla kullanılan bir çok yöntem vardır.Bu yöntemlerden en çok kullanılanları; vücut ısısı takibi, rahim ağzı salgısı uzama testi, rahim ağzı yumuşama testi, luteinize edici hormon (LH) yükselmesini tespit eden testler (tükürük, kan vb), ultrasonografi ile yumurtlamanın takibi olarak sıralamak mümkün… Ama dikkat! Yumurtlama gününü tespit etmek için kullanılan yöntemlerin ilk amacı, gebelikten korunmak değil, hamilelik şansını arttırmaya yöneliktir. Şimdi gelin bu yöntemleri daha yakından tanıyalım..

Yumurtlama günü tespitinde kullanılan yöntemler
· Vücut Isısı Takibi
· Rahim Ağzı Salgısı Uzama Testi
· Rahim Ağzı Yumuşama Testi
· Luteinize Edici Hormon (LH) yükselmesini tespit eden testler
· Ultrasonografi ile yumurtlamanın takibi

Vücut Isısı Takibi
Bir adet dönemi ortalama 28 gündür. Bir adet döneminde yumurtlama ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eğer adet dönemi daha uzun veya kısa ise yumurtlama günleri değişecektir. Örneğin; adet dönemi 35 gün ise (35-14=21) 21. gün, adet dönemi 25 gün ise (25-14=11) 11. gün yumurtlama olması beklenir.

Kadınlar, yumurtlamadan hemen önce güzelleşiyor
Kadınlar, yumurtlamadan hemen önce güzelleşiyor! Bu sonuca neden olan araştırma, Newcastle Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapıldı. 48 kadının yumurtlamadan hemen önce ve yumurtlamadan yaklaşık 1 hafta sonra vesikalık fotoğrafları çekildi. Bu fotoğraflar, 130 kadın ve 130 erkeğe gösterildi. Deneklerin yanıtlaması gereken; kadınların hangi fotoğraflarının çekici olduğuydu. Denekler, yumurtlamadan hemen önce çekilen fotoğraflardaki kadınları daha güzel buldular. Güzel bulmalarına neden olan etkenleri ise dudakların kalınlığı ve rengi, göz bebeğinin büyüklüğü ve cilt rengi olarak belirttiler. Bilim insanları, kadınların yumurtlamadan hemen önce neden daha güzel göründüklerini bilmediklerini söyleseler de, insanlarda küçük de olsa değişikliklerin var olduğunu öğrendiklerini belirttiler. Hayvanlarda da yumurtlamadan hemen önce belirgin işaretlerin varlığına dikkat çektiler. Kadınlardaki bu işaretlerin bulunmamasının tekeşliliği kolaylaştırdığını ve babanın çocuklarıyla ilgilenmesini sağladığını tahmin ediyorlar.

oyle ama yumurtlamadan nasil hamile kalicaksinki bosunami yumurtlama gunlerini tesbit ediyoruz eskilerrr cok hizliymis canim.zamanlari cokmuss simdi isten zamanmi buluyor millet

valla ya çatır çatır 7 8 tane doğurmuşlar şimdi biz 1 taneyi bulamıyoruz ben 3 defa gün aşırı birlikte olsam 4 üncüye sıkılıyorum yoruluyorum birde biz kafaya takıyoruz sırf çocuk için eşimizle birlikte oluyoruz ozamanda çok afedersinizde yani hiçbir anlamı olmuyo offf aman ya ne biliyim bu iş beni çok sıkıyo düşünmek istemiyorum ama olmuyo

Valla biz çocuk için zorlanıyoz gün aşırı yapmaya
erkekler her gün yapsa bıkmıyorlar be cnm. Doğa kanunu işte...
Olsun bebiş için deyer. Sen serin tut gönlünü opuyorumnanaktan

Valla biz çocuk için zorlanıyoz gün aşırı yapmaya
erkekler her gün yapsa bıkmıyorlar be cnm. Doğa kanunu işte...
Olsun bebiş için deyer. Sen serin tut gönlünü opuyorumnanaktan

evet haklısın onlar için no problem bencede değer bebiş için benim ilk olacak inşallah olursa aslında bazende korkmuyo değilim 9 ay çok uzun bi süre herşeye dikkat edicez hele bi gelsinde herşeye değer

evet haklısın onlar için no problem bencede değer bebiş için benim ilk olacak inşallah olursa aslında bazende korkmuyo değilim 9 ay çok uzun bi süre herşeye dikkat edicez hele bi gelsinde herşeye değer

Cnm merak etme o karnına kondumu sanki 5 tane doğurmuşta bakmış gibi
güven gelecek sana.. Oooo anneye kaynanaya danışmak ne kimseye danışmadan
koca kadın olacan.
Bana öle olmuştu :roflol: Şimdi gene bebek istiyomm ama senin gibiyim
ama biliyorum ki onu hissettiğim andan itibaren gene anne deniz olacağım.
Evrim geçireceğizzz yaniii opuyorumnanaktan

slm kızlarr bende allah kısmet ederse nisan ayında başlıyom bebiş çalışmalarına...
hepimiz için hayırlısı olsun.

slm canım başla başla sen ne kadardır korunuyosun senmi eşinmi korunuyo kaç aylık evlisin yada kaç yıllık

slm ben 3ay önce kürtaj oldum canmm 12 haftalık bebeğimin kalbi durdu aldılar.dr.um 3ay verdi nisanda 3ayım doluyo tekrar başlıcaz inşallah...10 yıllık evliyim tatlım.

ben 7 sene olmamışım biliyomusun annemin durumunu düşünemiyorum daha sonra babam tedavi olmuş daha sonra ben dünyaya gelmişim hatta doktor anneme demişki tahtadan çocuk olur senden olmaz demiş salak şey 3 kardeşiz şimdi tahtadan olmadı ama annemden oldu delikafadulden

slm ben 3ay önce kürtaj oldum canmm 12 haftalık bebeğimin kalbi durdu aldılar.dr.um 3ay verdi nisanda 3ayım doluyo tekrar başlıcaz inşallah...10 yıllık evliyim tatlım.

ay canım ya çok üzüldüm allah hayırlısını versin hiç sıkma canını olur inşallah bol bol çalış durmak yok yola devamzemuszemus

ÇOK HAKLISIN CNM ANNELİK TARİFSİZ BİR DUYGUDUR EMİNİM kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…