Bebişim çok zayıfmış:((Ne yapabilirim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi acay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

acay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
139
3
68
Van
35 haftalığız arkadaşlar ama kilomuz 2 kg.doğum iznme 2 hafta vardı ama hem suyumuz eksik hem kilomuz az hem de kasılmalarımız var diye doktorumuz çalışmamıza izin vermiyor artık.oğluşumun kilo alması için ne yapmalıyım.doğana kadar 2,5 kilo olmamız lazım.ne tavsiye edersiniz?Bizim gibi olan var mı?:44:

Selam tatlim nasil besleniyorsun ve kac kilo aldin bugune kadar. Cok ceviz, badem ve sebze ye. Normalde yediginden daha fazla yemeye calis

bol bol süt yoğurt peynir.. bi de meyvenin bebeğin killo almasına çok etkisi varmış canım. arkadaşın dediği gibi ceviz de çok önemli

arkadaşın birisi kaşar peynirinden bahsetmişti doktoru daha fazla yeme yoksa çocuk 5 kilo olacak demiş bi de pekmez diyorlar..yiyecen işte vitaminli şeyler elinden ne gelirse canım çare yok.hamur işi filan yeme de boşa kilo alma.bulur inşallah 2.5 3 kiloyu

Selam tatlim nasil besleniyorsun ve kac kilo aldin bugune kadar. Cok ceviz, badem ve sebze ye. Normalde yediginden daha fazla yemeye calis
canım her gün süt içiyorum.yoğurt da yiyorum.ceviz de tüketmeye çalışıyorum.ama galiba yemeği çok fazla yemiyorum.

bol bol süt yoğurt peynir.. bi de meyvenin bebeğin killo almasına çok etkisi varmış canım. arkadaşın dediği gibi ceviz de çok önemli
meyveyi de çok tüketiyorum ama niye bebişim kilo almıyo yaa(

toplamda 10 kilo aldım.o da çok belli olmuyor.zaten47 kiloyla başladım hamileliğe.hamileliğimin ilk zamanlarında her gün pekmez yiyordum ama son birkaç aydır kullanmadım.en iyisi tekrar başlayayım.sağol canım.

eğer plesantanda yaşlanma varsa da kilo alması yavaş olur, ben 38. haftada 2690 g doğurmuştum. sol yanına yatarsan bebeği daha iyi beslersin ve bol su iç.kilosu ne olursa olsun, sağlıkla gelsin önemli olan o.

canım benim benzer şeyler yaşadım. yatıp dinleneceksin. mümkünse su bile almaya kalkmayacaksın. bol şekerli, tatlı şeyler yiyeceksin. üzümün suyunu sık iç. çok iyi gelir. Allahımdan hayırlı doğumlar diliyorum

haaa birde sol yanına yat. bebeğin daha iyi oksijenlenir.

Son düzenleme:
Benim oğlum erken doğdu 2200 gr.Çok da sağlıklı doğdu maşallah.Hiç kendini üzme önemli olan sağlıklı olması.Ayrıca o ölçümlerin kesin olmadığını unutma.Sen beslenmene dikkat et yeter.Yapabileceğin çok fazla bişey yok.Bu forumda okuduğum kadarıyla suyu için armut iyiymiş.Bir de doktorum bana kivi vermişti.Her gün 1 kivi ama bebeğe faydası var mı bilmiyorum belki c vitamini olsun diye demiiştir.Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Allah razı olsun içimi rahatlattınız.pazartesiden itibaren izne ayrılacağım inş.bol bol dinleneceğim.kasılmalarım varmış ayrıca ama ben hissetmiyorum.inş. dinlenerek en azından 38.haftaya kadar bekleyebiliriz.bol bol su içmeye çalışıyorum artık.

sakın bol tatlı yeme, sağlıklı beslenme nasılsa öyle beslen. tatlı gereksiz yere kan şekeri dalgalanmaları yaratır sadece. her türlü gıdadan al ama her şeyin azı karar çoğu zarar.

canım seninle biz hep benzer sorunlar yaşıyoruz
bende 35 haftalık hamileyim cuma günü gittigimde bebegim 1900dü o kadar moralim bozuldu ki anlatamam
ama doktorum bebegin hayet sağlıklı boyu kilosu suyu gelişimi yerinde dedi ama yinede ben ikna olamadım kendimce
ama bazı arkadaşların söyledigi gibi plesantayla ilgili bişey ama bilmiyorum
önemli olan sağlıklı bişekilde dünyaya gelmesi umarım bizim bebeklerimizde sağlıklı olarak dogar

evet canım ya benim de dikkatimi çekti.çok benziyor sorunlarımız.dün tekrar nstye girdim.doktor çalışma raporumu iptal ettiyani dün zorunlu izne ayrıldım.artık kendimi yormamam gerekiyormuş.doktorum yürümeme bile izin vermiyor.kasılmalarım var(tabi eğer kasılma dedikleri adet ağrıları gibiyse)sürekli yatmam gerekiyormuş.hiç kalkmamalıymışım.sanki evde her şeyi yapacak hizmetçim var.oğluşlarımızın kilosu azmış canım.senin de benim de.iyi bakmamız lazım ve doğana kadar en azından 2,5 kilo olmalılar.inşallah olurlar.senin doğum tarihin tam olarak ne zamandı?benim 7 kasım ama galiba erken gelecek bizim yaramaz.bu kadar zayıf olduğu halde kaburgalarıma müthiş baskı yapıyor kilolu olsa ne olurdu çok merak ediyorumisim ne düşünmüştünüz?umutlu bir şeydi hatırladığım kadarıyla.

sakın bol tatlı yeme, sağlıklı beslenme nasılsa öyle beslen. tatlı gereksiz yere kan şekeri dalgalanmaları yaratır sadece. her türlü gıdadan al ama her şeyin azı karar çoğu zarar.
haklısın canım her şey kararında.tatlıyı pek sevemem zaten.ilginiz için hepinize çok teşekkür ediyorum.

kabızlık yapıyor ama ilk hamileliğimde muzun çok faydasını gördüm.

muzu pek sevmem ama ben de yemeye başlayacağım.sırf bebişim biraz toparlansın diye.zayıf bebeğe bakmak çok zoroluyor doğum sonrası.teşekkür ederim cnm.bir de keçiboynuzu pekmeze başladım.

slm canım
allaha şükür benim kasılmalarım falan yok öyle benim dogum 4 kasım görünüyo yani bugün tam 1 ayım kaldı tabi oğlum nezaman gelmeye karar verir bilmem arkadaşlar kg konusunda kafana takma bebek asıl son haftalarda kg alır dediler napalım kasaba et borcumuz yok ya sağlıklı olsunda kilosu çokda önemli degil zaten araştırdım zayıf dogan bebekler dogumdan sonra anneyi daha çok emip daha çok kg alıyorlarmış bende kendimi böyle teselli ediyorum.oğlumuzun adıda umut yiğit olacak inşallah sen ne düşünüyorsun isim konusunda birde senin bebekte ult. küçük çıkıyormu haftası

haklısın canım.Allah sağlıklı,salih etsin de gerisi önemli değil.kilo da alır yavrularımız.ben sadece kasılmalarımdan korkmaya başladım şimdilerde.ama tevekkül ediyoruz.Allah göndereceği zamanı bilir.elimizden geleni yaptıktan sonra gerisi bizi aşar.oğlunuzun adı çok güzelmiş.inşallah ismiyle amel eder size umut ve yiğit olur.biz ömer faruk ya da bünyamin düşünüyoruz.sence hangisi daha güze?bu arada bizim bebek bir hafta geriden geliyormuş.
ezgim bugün aklıma ne geldi bir hatim başlasak mı doğacak bebeklerimiz için ve doğumumuz kolay olsun diye.erkes bir iki cüz alsa bir haftada bir hatim okumuş oluruz.ben bir başlık açacam istersen sen de katıl.

tabi canım katılırım.bünyaminde güzel ama ömer faruk daha güzel söylenişi daha hoş geldi bana benimkide bi bakıyorum tam haftasında bi bakıyorum 1 2 hafta geri bende anlayamadım ama sağlıklı doğsunda allahın izniyle emzirir büyütürüz bebişlerimizi

herkes ömer faruk ismini daha çok beğeniyor.galiba öyle olacak:)daha hamile olmadan dilimize dolanmıştı bu isim dönüp dolaşıp ona geliyoruz.sen ne zaman izne ayrılacaksın.hemşireydin galiba değil mi?

Bu aletlerde aslında pek sağlam ölçümler yapmayabiliyor. Hele ki son haftalarda 500-750 grama kadar yanlış ölçülen bebeklere rastladım. Moralinizi bozmayın, dinlenmenin payı çok büyük. Sola yatın ve plesantanızın kan akışını azaltacak durumlardan korunmaya çalışın( tuzlu yememek, dar giyinmemek ödem ve tansiyondan korunmak gibi) Ne kadar iyi kan akışı, o kadar iyi beslenme.

Bir de 1 ayınız da kalsa bebekler son haftalarda acayip hızlı kilo alıyor. Arkadaşımın bebeği son ölçümünde 3000 ölçüldü 2 hafta sonra 3750 doğdu. Darısı sizin oğlanlarında başına. Sağlıcakla kucağa alıp huzurla büyütmeyi nasip etsin hepimiz rabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…