Doğuma Hazırlık bebişim için yaptığım alışveriş...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ceylaan1988

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
2.216
742
363
arkadaşlar 32 haftalık oldum alışverişi hafta hafta yapayımdedım şimdilik aldıklarımı yazayım size :emir_bebek: çoğunluğu kalktı sanırım siz neler aldınız eksığım neler söylermisinz yaa çok zor bu alışverişişi yaaa ne kaldı ne aldım ne alayım derken kafayı yedımm smilelaelaelaelaelae
hastane çıkışı, mevlüt kıyafeti
alt açma 2 tane
emzik ,biberon ,tırnak makası ,termometre ,emzik kutusu,
polar battanıye
bırkaç takım kıyafet
çoraplar,eldıven ,şapkalar,patik
ağız mendıllerı
beslenme kaşığı
çamaşır yıkama fılesi
şampuan,sabun,bebe yağı,pişik kremi,pudra,prima,
kapı süsü

bunlarıda bu hafta alıcam:
banyo küveti ve süngeri
ana kucağı
port bebe takımı
anne çantası avvio
göğüs kremi

bu kadar yaaa nolurrr sız neler alıosunuz ilk bebek olduğu ıçn hıç bişe yok

Son düzenleme:
Canim bebegini insallah saglicakla alirsin kucagina..
Benim henuz bebegim yok aldiklarin konusunda bi fikim yok.
Kiyafet cok alma bence hediye falan getiren cok olur

aldıkların bence yeterli.hastanede sadece hastane çıkışı bebek bezi,çoraplar,biberon,emziğe gerek kalmadan çıkarsınız zaten yanına almana gerek yok diye düşünüyorum.ve de ıslak mendil.bunlar bebeğe yeter.

penye battaniye yazın çok lazım olucaktır.çıt çıtlı badilerde öyle.bunları mutlaka fazla al canım..yatak çarşafları ve yastık yüzleri..çok fazla kusabılır.yedeklı olursa iyi olur.penye çoraplardanda yeterı kadar olması lazım.yan yatma yastıgını kullananlar çok memnun..o sana kalmış.birde otri bebe nın burun aspıratörü çıkmış..eczanelerde satılıyo..mutlaka al derim.bebekler ilk günlerde burunları tıkalı oluyor
bunu öyle güzel düşünmüşlerki.damlasını da al.gerçi damlayı dr.taburcu ederken reçeteye mutlaka yazıyo..ama o aspratörü al.doğumdan sonra aklına gelmeyebılır canım.aklıma gelenler bunlar.allah kurtarsın..

çok teşekkur ederim aspıratör konusunda kararsızdım otrı bebe ii demek ona bı bakayım ben penye battanıye 2 tane yetermı acaba bı tane var bıtanede daha alayım o zaman

canım geçen haziran eltim doğum yaptı; bu haziran da benim oğluşum gelecek kısmetseboshayallersmile
eltimden yaptığım gözlemler sonucu en lazım şeyler penye battaniye ve kısa kollu çıtçıtlı badiler.
ben hastane çıkısının içindeki battaniye hariç 2 tane daha aldım.
5-6 tane de alttan çıtçıtlı badi aldım yeni doğana göre..

evet sanırım bende hast çıkışndakı harc bı tane daha alıcam bide bebek mevlüdü için kendınıze pijama takımı aldınızmı ben krem penye bı takım aldım sadece

ceydac ım ben mevlütte elbise giydim ama doğuma güzel krem bi gecelik aldım
bebek için penye battaniye birtane yetmez ben 4 5 tane falan kullanıyorum
çıtçıtlı badilerin bol bol olsun çıtçıtlı penye tulumların bol olsun yaz sıcağı var öünde ama genede geceleri giyer ilk zamanlar üşür onlar
bebeişin kıyafetlerini yıkamak için dalan bitki özlü sabun tozu al
evde ve hasatane için mutlaka mama bulundur ilk zamanlar sütün gelmiyebilir bebeiş aç kalmasın ama mamayı sakın biberonla verme kaşıkla verki anne memesinden uzaklaşmasın biberona alışabilir kolay gelipte
yan yatma yastığı mutlaka olsun ben içine koyup yatırmadım ama hep arkasına koyup sırtını destekledim onunla
ateş ölçer canım al bide evde bulunsun hatta ben olayı abartıp bir ateş düşürücü ve ateş ölçeri sürekli çantamızda taşıyorum:))
göğüs kreminim yanında göğüs pedinide al silikon uçlu göğüs ucuda lazım olursa alırsın yara falan olursa
başucunda bitane dezenfektan bulundur bazen ellerini yıkamaya fırsat bulamıyosun yada yataktan kalkamadığın an oluyo emzirmeden önce hemen elini temizlersin onunla

Son düzenleme:
bence yeterli aldıkların, sadece bir tavsiyem olucak.
sampuan olarak muhakkak ilk sene s.m.d kullan. yazın isilik olmasın bu sampuan cok iyi geliyor.

canım çok güzel şeyler almışsın sana tavsiyem 0_3 kıyafetleri çok alma elinde patlıyo çok çabuk büyüyorlar

ceydac ım ben mevlütte elbise giydim ama doğuma güzel krem bi gecelik aldım
bebek için penye battaniye birtane yetmez ben 4 5 tane falan kullanıyorum
çıtçıtlı badilerin bol bol olsun çıtçıtlı penye tulumların bol olsun yaz sıcağı var öünde ama genede geceleri giyer ilk zamanlar üşür onlar
bebeişin kıyafetlerini yıkamak için dalan bitki özlü sabun tozu al
evde ve hasatane için mutlaka mama bulundur ilk zamanlar sütün gelmiyebilir bebeiş aç kalmasın ama mamayı sakın biberonla verme kaşıkla verki anne memesinden uzaklaşmasın biberona alışabilir kolay gelipte
yan yatma yastığı mutlaka olsun ben içine koyup yatırmadım ama hep arkasına koyup sırtını destekledim onunla
ateş ölçer canım al bide evde bulunsun hatta ben olayı abartıp bir ateş düşürücü ve ateş ölçeri sürekli çantamızda taşıyorum:))
göğüs kreminim yanında göğüs pedinide al silikon uçlu göğüs ucuda lazım olursa alırsın yara falan olursa
başucunda bitane dezenfektan bulundur bazen ellerini yıkamaya fırsat bulamıyosun yada yataktan kalkamadığın an oluyo emzirmeden önce hemen elini temizlersin onunla

hmmm bu sölediklerin gercekten cok mantıklı leylacım yan yatma yastığına bakayım bnde vede dezenfektaann 2 pnye battanıyem var 2 dahamı alayımm evet alayım bariiyerimseniben çok teşekkürler

pişik kremini bebe yağını sebamed aldım şampuanıda öle alacaktım aslında ama dalin aldım neden öyle bışe yaptım bılmıorum :kedi: sebamedmı almalıyımmbilmiyorumkismile

a>

canımmm güle güle kullan bebişinle güzel günlerde inşallah darısıda bize inşallahhhhopuyorumnanaktan

Back
X