Bebişlerinin Gelmesini Bekleyen Anne Adaylarımız Buyrun beraber paylaşalım.

kızlar ben bişi sorcam ya

nette rahim içine ekilme günü diyorlar bu ne

cnm bende daha önce araştırmıştım. bak sana sorduğun soruyu açıklayacak bir yazı ekliyorum...

Yumurtlamadan sonra döllenme olursa (genellikle tüplerin en uç kısmında olduğundan) döllenmiş yumurta yaklaşık bir hafta süren uzun bir yolculuğa başlar. Yolculuk sırasında döllenen yumurta hızla şekil ve içerik değiştirir.Eşlerin her ikisinden de gelen kromozomlar kadın yumurta hücresi içinde birleşip , hızla bölünüp çoğalarak bir hücre kümesi oluşturur.Fertilize olan (döllenen) yumurta bölünmeye başlar.2,4,8 hücre şeklinde bölünmelere devam eden yumurta tüplerden rahminize ulaştığında 32 hücrelidir ve morula ismini alır. Yumurtlama sırasında korunmasız olarak cinsel ilişkide bulunmuşsanız gebe kalabilirsiniz. Bu dönemde henüz adet gecikmesi olmamıştır.
Eşinizin X kromozomu taşıyan spermi yumurta hücrenizi döllerse çocuğunuz,Y kromozomlu sperm döllerse erkek olacaktır. Yani genetik seks (cinsiyet) döllenme sırasında belirlenir. ( bunlar adetin 1.gününden itibaren sayılarak 2. hafta meydana gelen değişiklikler)

bunlarda 3.hafta senin sorunun cevabı burda cnm

Kadın tarafından üretilen yumurta erkeğin spermi ile döllendikten sonra zigot denilen tek hücreden ibaret embriyo (bebek) oluşur.

Yaklaşık bir toplu iğne başı kadar (0.015 milimetre) olan , 107 (58-107) hücreden oluşan bir küme rahim içindeki kalınlaşmış zara ekilmeye başlamıştır. Bu hücrelerden sadece 8 tanesi embrio ( bebek) oluşumunu sağlarken geriye kalanlar (99) trofoblastik (çocuk eşi, plesenta yani bebeğin eşini oluşturur) hücrelerdir.

Embriyo döllenmeden yaklaşık 7 gün sonra plasenta aracılığıyla rahim duvarına yapışır.Plasenta bebek için gerekli besin maddeleri ve oksijenin anneden bebeğe; atık ürünlerin de bebekten anneye geçişini sağlar. Plasenta ile bebek arasındaki bağlantıyı sağlayan yapı ise göbek kordonudur.

Siz gebe olduğunuzu bilmeden bebeğiniz gelişmeye ve büyümeye devam ediyor,yüzlerce hücreye bölünerek, içinde sıvı dolu bir boşluk olan blastokist denilen devre yaşanmaktadır.Rahminizin içinde bir şeyler oluyor ama sizin veya hekiminizin fark etmesi çok zordur.Bu sırada rahminizin iç zarı gelişmekte olan embrioyu beslemekte ve ileride bebeği besleyecek olan plasentanın ilk hücreleri buraya ekilmektedir. Gelişen bebek adayı artık sizden yeterli vitamin, folik asit, protein, kalsiyum,demir vb. beklemektedir.
Özellikle folik asiti planladığınız gebelikten birkaç ay öncesinden itibaren günde 0.4 mg almaya başlamalısınız! Benzer şekilde çinko desteğinin bu anomalileri azalttığı ileri sürülmektedir.

biraz uzun oldu ama olsun bilgilenelim dimim ama

öyle valla bende kaçgündür ancak girdim kızlar vardıda gittler heral çalışmaları vardelikafadulden

evet haklısın çok şükür ben çalışmaları bitirdim normale döndüm.takip etmiyorum şimdi beklemdeyim sne ne alemdesin benim adetime 10 gün kaldı hayırlısı bakalım

evet haklısın çok şükür ben çalışmaları bitirdim normale döndüm.takip etmiyorum şimdi beklemdeyim sne ne alemdesin benim adetime 10 gün kaldı hayırlısı bakalım

benim çalışmada bitti sayılır banada 13gün var hakkımızda hayırlısı inş.bu ay tutar tutmazsa bilmiyorum moral seviyem ne olur

benim çalışmada bitti sayılır banada 13gün var hakkımızda hayırlısı inş.bu ay tutar tutmazsa bilmiyorum moral seviyem ne olur

valla cnm tutmazsa eğer tabikide moralimiz çok bozulur ama yapcak bişey yok Allahtan iyi bilemeyiz hayırlı vakti umarım yazılmıştır anlımıza en kısa zamanda anne olmak. :Saruboceq:

valla cnm tutmazsa eğer tabikide moralimiz çok bozulur ama yapcak bişey yok Allahtan iyi bilemeyiz hayırlı vakti umarım yazılmıştır anlımıza en kısa zamanda anne olmak. :Saruboceq:

amin tatlım öncede söylemiştim düşük yaptım onun için çok istiyorum bide rahim ağzı yarası var onun engellemesinden korkuyorum:çok üzgünüm:

amin tatlım öncede söylemiştim düşük yaptım onun için çok istiyorum bide rahim ağzı yarası var onun engellemesinden korkuyorum:çok üzgünüm:

yaşadıklarınız hiçde kolay şeyler değil cnm burda bi çok kişi buna benzer sorunlar yaşamış ama böyle şeylerin engel olacağını sanmıyorumda gecikme yaşanabilir belki rabbim hepimziin yardımcısı olsun inş. :Saruboceq::Saruboceq:

amin canım hayırlısı bakalım yeni topik uğur getirir inş.da listedeki herkez hamile haberi verir ayy ne güzel olur :Saruboceq::Saruboceq:

amin canım hayırlısı bakalım yeni topik uğur getirir inş.da listedeki herkez hamile haberi verir ayy ne güzel olur :Saruboceq::Saruboceq:

inş. cnm uğur getirir bide malum mayıs ayı annelerin ayı çok istiyorum bende bu güzel ayda o güzel haberi almayı umarım hepimiz güzel haberleri burda alırız :Saruboceq: ben kaçıyorum artık cnm kib. görüşürüz gene iyi geceler

bana müsade tatlım yarın görüşürük öptüm byyyyyboshayallersmile

Bu akşam saat 01:30 anca uyuyabildim ama saat 03:15 te adet ağrısı ve gaz sancısıyla uyandım...15-20 dk yatakta kıvrandım...Dedim adet oldum dayanamayıp o ağrıyla wc gittim ama hiç bişey yok...Tekrar yattım hiç ağrım yok arada gaz sancısı oluyordu ve mide bulantısı...Saat 03:15 ten 05:00 kadar yatakta gözüm kapalı yattım uyuyamadım bir türlü...Allah Allah dedim kalktım vardır bir hayır ve test yaptım ama malesef NEGATıF çıktı yine...Yine yıkıldım...

senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

yıkılma vardır rabbimin bi bildiği...gelicek elbet sadece zamanını bekliyo....ama birazcık rahat olmak lazım nasıl olucağı konusunda bi fikrim olmasada :)

geçmiş olsun cnm çok stres yapma bu kadar bak test negatif ve adette olmadım diyosun vücudunu bu kadar kasma herşeyin hayırlısı kendini üzüp yıprattıkça hamilelik dahada zorlaşır.Düşünmeden beklemeye çalış bakalım ne olcak adet olmazsan testi tekrarlarsın cnm inş. hakkında hayırlısı olur :Saruboceq::Saruboceq:

Beklemekten başka çarem yok zaten canım...Zorla adetimi ne getirebilirim nede zorla o bebeği karnıma yerleştirebilirim...ALLAH kalmış bişey artık...

Beklemekten başka çarem yok zaten canım...Zorla adetimi ne getirebilirim nede zorla o bebeği karnıma yerleştirebilirim...ALLAH kalmış bişey artık...

aynen cnm ben ilk denememizin olduğu ay çok istemiştim olsun diye.Ve sürekli kendimde belirti aradım durdum netten araştırmadığım yazı kalmadı o kadar taktım ki kafaya adet günüm geldi ben hala kendimi yokluyodum belirti varmı diye ve benim normalde göğüslerim şişer ve acırdı ama ozamn hiç bir adet belirtisi yaşamadım ve adetim 7 gün geçti ilk defa düzenli olan adetim yani.sonrasındada malesef adet oldum.demekki bu kadar takmamalıymışım şimdi o günleri aştım daha sakin bekliyorum hayırlısı inş. rabbim en yakın zamanda hepimizin yüzünü güldürür :Saruboceq::Saruboceq:

olsun canmm yaa kısmet olmadımmı olmuyo işte :teselli:
ALLAHIN bildiği bişey var demekki bilmiyorumkismile
hamile olsan testte çıkardı zaten :teselli:
hiç hafif temi çizgi çıkmadı?

.............................................................................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…