- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Krese bende vermek istiyorum artık bunaldım çünkü ama yıllık izin durumu var bu yüzden dönünce başlasak hiç kesinti olmasa mi diye dusunmustuk.Birde burası acaip sıcak bir yer 50 derece üstüne çıkıyor kreş biraz ters kalıyor yani bırakmaya gitsem dönüp gelip birdaha gitmek filan epey uzun olacak o yüzden 1-2 ay daha idare edeyim izinden sonra başlasın o zaman servis te olur belki diye düşündüm .Ama dayanamıyorum sanırım .Sadece istiyorum ki tek başıma 1 saat vaktim olsun ama acele etmeden .Eşime bırakıyorum bazen ama bu genelde hastane veya kuasore gideceksem ki ayda 1 filan oluyor yine de sürekli terikteyjm arıyorum acaba oğlum durmadı da esim bağırıp çağırdı mi diye ....Anne değilim ama becerememek demiyelim de herkesin yetiştirme tarzı farklıdır .
Bana pek Hayır dememişsiniz gibi geldi. Oğlunuzda sizde ki bu hassasiyeti hissetmiş ve bunu kullanmış.
Her kadının başından geçiyor bence bunun için yardım almanızı öneriyorum ya da kreşe vermenizi .
Kreşte çocuklar çok değişiyor .
Mecburi ev hanimiyim .Atanamayan,sınavlara çocuğuyla hszitlanmayi beceremeyen ,sürekli şansını deneyen ama kapıları açmayı becerenemis bir anneyim:) Eşim şahit olduğu bazı durumlardan dolayı en azından kendini ifade eden kadar benim bakmami istedi Bı yandan da sınavlara haxirlanirsin hem diye.Basta mantıklı geldi 2 yasina yaklaşmışken çalışmak istedim ki Tayinimiz çıktı .ailelerden yana fayda yok hele ki kendi annemden hiç yok .Böyle diye diye 3,5 yaşına geldi ...Artık bunaldım sanırım çünkü ben çalışmak istiyorum ama burada güvenilir ,adam gibi tek bir kreş var .evime çok ters kalıyor yani yarım gün giderse gidip orda beklemem daha kolay .eşin biraz sakin kalıp seni anlasa sen zaten böyle olmazdin. Çocuğunuzu fazla simartmissiniz
Aynen öyle oldu maalesef.Cjcukken yaşadığım şeyleri hala unutamadığım için çocuğumu yaralamayayim derken saçma sapan bir hale soktum herşeyi.Biraz esimde yaptı mesela markete gidiyoruz ya ne istese hop sepete .Ben hayır deyince canı istemiş yer belki deyip alıyor ama evde bı konuda inat edince bu çocuğu sen simarttin.Çok fazla taviz vermişsiniz çocuğunuza sınır koymamışsınız çocuğunuzun sizi yönetmesine izin vermişsiniz ama yönetici sizin olmanız gerekirdi
Ay yok ya valla sinirimden dişlerimi siktigim için 3 dişim kırıldı .ama yine vurnadim .Ben bir faydasını görmedim tabi benimki anne terliği gibi değildi Baya baya dayakti şunu yazarken bile kalbim sikisiyor .Henüz anne olmadim Allah yardimcim olsun boyle konular ödümü patlatiyo. Beni canimdan mi bezdirecen sipa diye terligi yer herhalde benimki ahahah dayak cennetten cikma. Annem bir iki terlik firlatti da ne oldu, disiplinli disiplinli akilli uslu cocuk yetistirdi masallah. Ne travma yasadik ne bisii. Ay bilmiyorum yaa Allah akil fikir versin colugumuza cocugumuza. Amiiiin!
Aslında ben daha katiyim birşey yok dersem almam yapmam da İlk başta eşim başladı işte çocuk istedi zaten beni gormuyo alalım ,gidelim ,yapalım vs vicdan rahatlattı .Büyüdükçe önüne gecemeyince bu sefer uyarılar başladı bende pat diye bunun devamında kızıp vurmaya kalkarsa diye atladim hep .Doğru düzgün bagirnaz bile vuracağını sanmıyorum .Ama bilinçaltı işte Allah kahretsin ....Sanırım babası evde pek yok diye eksiklik hissettirmemek adına fazla tavizler vermişsiniz. Bir öğretmen olarak söylüyorum;fazla tavizler ve fazla seçenek sunma çocuklarda davranış bozukluğu meydana getirir. Kurallarınız olmalı ve çocuk o kuralları ağlasa da zırlasa da aşamamalı ki kalıcı olsun. Bunu sağlayacak olan sizsiniz.
Bir polis eşi olarak söylüyorum; çocuğum yok yemin ederim gözümü korkuttunuz, olunca herşey bana mı kalacak ya
Oyy aynen ya yemin ediyorum bütün park bize bakıyor birde anne nerdesin bana yardım et diye bağırıyor halbuki benim kucağımda yani o an birisi durdursa sasirmamMerhaba
Şu anki ruh halinizi yakın zamanda yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum.
Öncelikle bu durumun tamamen sizden kaynaklanmadigini söyleyebilirim. Benim oğlum da 2 yaşına kadar her şeyi yiyordu, şimdi yemiyor. Uyku problemleri var ve park tan dönerken aynı şekilde kucaklayıp cocuk kaciriyormusuz gibi donuyoruz.
Ben sizin çocuğunuzu psikologa goturmenizi tavsiye ederim, muhtemelen o da psikiyatriste yönlendirecektir.
Gelisim geriligi belirtileri sanırım sizinkiler. Ve çok kısa bir sürede eğitim ile durum düzeltiliyor. Ben 1 buçuk ay sonunda sorunları çözmeyi başardım şu anda sözümü dinliyor ve çok mutluyuz.
Yani 1 yaşından beri herşeyi birlikte yapıyoruz mecbur yalnız olunca :) mesela çamaşır ,bulaşık makinesini çalıştırmayı biliyor .çamaşırları koyuyoruz deterjan işi bende ona çalıştırması gereken programı gösteriyorum yapıyor .Fırın ,Ocak işine karistirmiyorum ana mesela kek yapıyoruz malzemeleri kaba koyuyorum o karıştırıyor tepsiye birlikte dokuyoruz gerisind karışmıyor .konuşunca anlıyor ama mesela evi supurevegjm ya illaki o yapacak .40 saatte bitmiyor .bu sefer geriliyirjm çünkü cidden tez canlıyim yavaş olan herşey sinirimi bozuyor :/ hadi neyse diyorum yeri siketken ona da tiz vezj veriyirum toz aliyor vs .Ama sabirsizim sanırım işte bende istiyorum ki işin bir an önce bitsin ...Küçük sorumluluklar verin ve yapınca takdir edin eleştirmeyin. 3 yaşındaki çocuklar ben merkezci oluyolar sadece kendilerinin odak noktası olmasını istiyolar. Ağlayarak elde etmesin bir şeyleri sürekli alıştırmayın. Her istediğini yapmayın ama görmezden gelip ne dersem yapıcaksın moduna da sokmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?