- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Dediğiniz doğru sanırım kreste kurallara uymayı ogeniyorlar illaki :) Rabbim hepimize sağlık versin sağolun :)Rica ederim . Miniği öpün benim için :) olur böyle şeyler . Benim yeğenim de çok zor bir çocuk. Kreş olmasa baş etmemiz imkansız bir hal almıştı . Şimdi çok şükür en azından hayır deyince bir an duraksıyor. Rabbim sağlık versin. Sıkmayın canınızı :)
Estağfurullah olur mu öyle şey ...Buradaki iyi kötü her yorum çok kıymetli benim için .Beni tanımıyorsun tabiki neti yapıp neyi yapmsdigimi bilmediğin için aklına gelen tüm çareleri yaxiyosun:)
Aynen sorunum tez canlılık .Mesela bende şöyle birşey var .Kafamda bir plan yapıyorum işte şu saate kadar su işleri yapacağım sonra çıkıp gezelim diye aaa bı bakıyorum kahvaltı sarkiyo,iş sarkiyo birde yağmur başlıyor çıkana kadar benim için tepemin atmasına yetiyor .:))
Halbuki bırak o işi de yapma dimi ,tabi bunda eşimin titizliği in lde payı var kendine benzetti hibyerj dağınık bırakıp çıkamıyorum işte .bütün suçlu o dermişim
Doğru diyosun önce verip sonra off yeter deyip alıyorum işte .Biraz yavaşlayıp sakin olmam gerek kesinlikle .Herşeye sinirkenincs çocuk ciddiye almıyor .
Doğru soyluyisun cidden bakkala gidip ekmek alacağımız zaman kalkıyor teşekkür ederim :)
ayni yasta benimkiler de..bu yas cook zor sabir lazim..5yasa kadar cekicez..parkta bizde ayni sorunu yasayinca ben eve gidiyorum.derim pesimden kosarlar ve susarlar..Merhaba ,öncelikle lütfen acitigim her konuyu ısrarla sikayet Edip ceza qlmami sağlayan arkadaş kimse uzak dursun rica ediyorum .@Mune abla ne olur iyi hissetmiyorum kendimi konum biraz dursun yeri değilse bile ve lütfen ceza alıp okumamı engellemeyin yalvarıyorum .
3,5 yaşında oğlum var ben ve babasıyla büyüyor .Babası polis ve evde oldukça görüyor işte .Ama ben mi bu çocuğu büyütmeyi beceremedim yoksa normal mi ne olur fikri olan paylassin .
Geçen gün burada hava güzel diye bir pikniğe gittik iki aile.Diger aileninde kızı 2,5 yaşında mlVe oğlum orada cook büyük ve karmaşık bir sürü kaydırak var epey yüksek ve üzerinde 100 çocuk rahat vardır birbirini ite kaka tirjaniyorkar ve çocuklar genel olarak 7-8 yaşından büyük mecburen başında nöbet tuttuk buna rağmen gözü morardi çarpışıp .Neyse tam 2 saat başında durduk tabi ne gittiğimizde bişey anladık bana geldiler çünkü park olan heryerden nefret etmeye başladım.
Çocuk akşama kadar parkta dursa eve gitme vakti gelince cikduriyo yine çıldırdı .önce bir yarım saat anlattım yok. sOnra kucağıma aldım sanki çocuk kacirniyorum gibi bir çırpınma .Sonra bağırmaya başladım bende gerçekten sinir boşalması yaşıyorum çünkü cidden bunaldım .Sonra eşim aldı ver şunu diye sonra ikinizde gerizekalisijiz yok hadi bu bafiriyo sen koca kadınsın ortalıkta yaptığına bak yirttin kendini yok başıma belasiniz beni öldürmek için gelmussiniz diye söylendi durdu .Arabaya binince de oğluma çeneni kapat sesin çıkmasın diye bağırdı .Arkadasta parktan gidiyoruz diye yirtiniyo ve en sonunda arabaya kustu.
Babasi olacak beyefendi de tuttu arabadan indirdi kusuyo diye baştan çocuk tikaniyo diye tabi bu yandan da bana söyleniyor çocuğa tek kelime ettirtmedigin için böyle herkesin çocuğu hatırdan anliyo bizimki anlsmiyo filan diye ....
Ben babandan çok dayak yiyerek büyüdüm .Psikolojik şiddet çabası .Ve çocuğum olacağını öğrendiğimde yemin ettim rabbim asla dokunmama sebep olma diye çok sinirkendirduginde bağırıyorum yalan yok
.Eşim genelde daha sakindir çok nadir sesini yükseltir bagirnaz ama o an bile atlayıp çocuğu çekip götürüyorum onu yeni farkettim o söyleyince .Birşeyin yanlış olduğunu bilmiyor çünkü o an beni susturup onu alıp goturuyosun ben çocuğu yemiyorum ama artık bazı kurallar olmalı filan diye söylendi .
Çok yemek seçiyor 2 yaşına kadar herşeyi yerdi sonra ne olduysa yemiyor hep belli şeyler hr yolu denedim aç bırakmak dahil .Tabi bunu ceza gibi yapmadım hep aynı yemeği götürdüm 20 dk tutup kaldirdim yemiyor .
Vurma ,kirma,zarar verme huyu hiç olmadı .Ama çok fazla hükmetmeye çalışıyor .Nereye oturacagimizdan ,çamaşır makinesini ne zaman calistirmam gerektiğine kadar karışmaya başladı .
Uykuyu oldum olası sevmedi hep sorun vardı hatta yeni doğduğunda mamaya başlama sebebim oldu aç demekki diye ama yine uyumadı .Ogle uykusu bir yıldır yok öncesinde de hep zorla ağlayarak filan uyurdu .
tam 2 saat önce uykum var diye yatağa getirdi illaki sende yat diyor ya istemiyorum artık yatmak ve az önce fena şekilde bağırdım ve kolundan tutup yatağa doğru kendin yst artık diye biraz ittirdim maalesef .O kadar üzgünüm ki ...
Herşeyi ben yaocam diyen çocuk gitti.ayakksbimi çıkart ,giydir,suyunu sen içir ,tuvalete sende gel vs diye emir yağdırıyor ki bunların hepsini yapabiliyordu .
Nefes alamıyorum .Sabah kalkıp oyun oynamaya bir başlıyoruz akşam a kadar .Ve ben artık oyun oynamak istemiyorum
Bunlar normal mi ?yoksa ben mi çok taviz verdim ,beceremedim ? Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun .
Haha kız ben çok beceriksizim o konu da keşke orwbilsem ama sabredemiyorum bende cinsmisim vallao zaman o küçük adama da küçük vileda al. erkek oyuncağı kız oyuncağı diye ayirma. ya da odasını ayır. odasini hep o temizlesin. ver eline sarjli supurgeyi sen evi temizlerken o odasini temizlesin. sen evi silerken o odasini silsin. ama her yerin tozunu o alsin
birak kendi odasinda kendi bütün işlerini o yapsın hiç karışma. oğlun aktif ve sosyal bi çocuk ama ortam yetmiyo ona. yani bi anne oturup saatlerce nasıl oynasin. ama çocuk algilayamaz bunu hemen. hep biseyler yapmak istiyo sen de hep kafandakini yapmak istiyosun. sonra iki inatci kesici köprüde karşılaşmış sarkisi arka fondan yukselirken sizde oğlanla birbirinize yukseliyosunuz :)
sen biraz duzenli disiplinli olma işini çocuğa göre revize etmelisin. ilerde annem cok kuralciydi herseye karışirdi hic biseyi istedigim gibi yapma özgürlüğü tanimadj demesin.
zaten artık rahatlayacagin zaman gelmis yakinda krese baslar. yarım gün götürürsem beklemem gerekir demişsin ya yakınlarda kütüphane falan varsa oturur kitap okuyabilir ders çalışabilirsin. carsi cadde bisey varsa gezebilirsin. kendine o saatlere uygun krese yakin kurs bakabilirsin. kreste oturup örgü bile orebilirsin :)
Ya işte bu da var hem çalışıp sonra çocukla uğraşmak ta çok zor ama tüm gün sabahtan akşama kadar eve tikilmak ta bunaltıcı en azından benim icin öyle ..Çok zor bi durum,senin durumuna doğru mu geliyorum acaba.
Mesela emecek bi birini bi diğerini emiyor bi dakikada kaç kez değiştirir,o yastığa yatma buna yat vs.İstemediğimi söylüyorum , anlıyor işine gelmiyor .
Ağlamayı çok kullanıyor.Bazdn dönüp arkamı bırakıyorum,Hangi odaya gittiğimi vs söylüyorum ağlaması bitince geliyor.Kızım ben varken mütemadiyen ağlıyor.
Ücretsiz izindeyken zor bir çocuktu ama evde gene arada dinlenirdim.Okula git 8-9 saat derse gir eve gel.Kızımın dediklerini yap,hiç durma ,Yıprandım.
Babane bakıyor.Onunla genel olarak ben yokken iyiler ama
Yeni doğduğunda bile en fazla 7-8 saat uykusu vardı o da gece.Gunduz 1 saat uyusa dua ediyiduk.sirf herhalde gerçekten açlıktan uyumuyo diye mama bile başladık yok yine aynı .Artık inanın zorla beşikte sallayarak uutuyodum .hareketlenmeye başlayınca olmadı .bir süre yanına uzanarak uyuttum kapıyı kilitliyorum .Yatağında uzaniyordum .Ağlaya ağlaya uyuyordu .Ama yine de 1 saat tek olsa nefes alıyordum o da kendine geliyordu .Böyle bunalıyorum cidden .Benimkiler de
ayni yasta benimkiler de..bu yas cook zor sabir lazim..5yasa kadar cekicez..parkta bizde ayni sorunu yasayinca ben eve gidiyorum.derim pesimden kosarlar ve susarlar..
Uykusuzluk acayip huzursuzluk yapar..1yil once birakmasi cok kotu bence izin vermemeliydiniz rutin olusturmak gerekiyor uyku icin ..saatler hep.ayni olmali..biz gunduz uykusunu kessek 2yil once de keserdik ama devam ettirdim zorladim 4yasa kadar devam..biraz kural şart bir de artik verin yarim gun anaokuluna nefes alin size de yazik..
Haha kız ben çok beceriksizim o konu da keşke orwbilsem ama sabredemiyorum bende cinsmisim vallaen son eşim polis okulundayken atkı istedi ozenmis millete hediye geliyor diye başladım ör ör bitniyo annem tamamlamıştı kış bitecek diye geçen gün bı arkadaş bebek ormus bana anlatıyor valla yuhhum geliirrr diye devrilesim geldi
Çok güzel fikir onun odasının sorumluluğunu ona bırakabilirim .Başta birlikte yapcaz diye ağlar ama yavaş yavaş alisir .
İki inatçı keçiaynen oyletiz doğru diyosun ya sanırım ben sadece 1 saat tek başıma kalmayı özledim sorunum bu .Ama madem yalnızım ,madem o çocuğu doğurdun onu uzmeden bir düzen oturtmam gerek çok haklısın cook teşekkür ederim :*
Yani açıkçası en fazla 1 saat dayanabiliyorum .Sıkılıyorum açıkçası artık bunaldım sanırım .Mesela ders çalışmak için yada dip köşe temizlik yapacağım zaman onun uyuması gerek .Bu kezde uykusuz kalmam gerekiyor eskiden yapiyodum ama artık dayanamıyorum uykusuzluğa .Ilgi istiyor desem zaten ilgileniyormussunuz. Demek ki biraz simarmis. Kendi kendine de oynamasi lazim. Surekli oyun oynayamazsiniz.
Cocuga sabredip sabredip sonra bagirmayin. Bastan bazi konularda dedigini yapmayin, yapmamakta israr edin. Aglarsa da duymazdan gelin
Benzetmeler süper ya :)) ben kaynananın bı boy küçüğürica ederim canim benim :)
hahaha çok tatlısın capri yaben de esime atki ormustum kaynanam kiskanip ben selanik ördüm diye ormeye çalışmış ama becerememis hep benim orduklerimi takar esim kac yıl oldu.
bu arada parmakla orulen kendinden ilmekli ipler var. bı günde bebek battaniyesi ormustum ben hamileyken. onlardan alabilirsin cok icinde kaldiysa :) esine tv battaniyesi yaparsın :) alize puffy ipin adı YouTubeda bı sürü video var, ev botu bile yapmışlar
belki de oğlan senin sabrinin azaldığını fark ettiği için yapıştı. herseyi beraber yapmak istemesi de o yüzden olabilir. sen boğuluyorum dedikçe o anne anne diyo. sen kendini biraz salıp gevsesen o da deprem öncesi oten muhabbet kuşları gibi cirpinmaz belki.
ama kendine de haksızlık etme. cok zor bi basina herseyle uğraşmak. elinden tutup destek olacak birileri olsa sen de bu kadar tukenmezdin. şans işte sana kendi gobegini kendin kesmek düşmüş. yavas yavas hersey yoluna girecek zaten zor dönemi atlatmissin cok az bi zorlugun kalmış. sonrası ferahlık inşallah.
Benzetmeler süper ya :)) ben kaynananın bı boy küçüğüdiyorum bu çocuk çok şanssız bı çeyiz sandığı olmayacak yok canım cidden sıkılıyorum böyle ugrasamiyorum çocukta bana çekmiş işte iki dk oturup bişey yapsmiyor :))
Dersi anlatırken de sadece gerekli yerleri ozat vs kısayol buluyodum kendim şifreleme gibi onları verirdim 15 dk sonra full soru cozerdik.Cunku konu öyle anlaşılıyor .Lisede bı kimya hocam vardı formülü bulan adamın doğduğu tarihe kadar yazdırdı ya arkadaş sayısal ders banane adam nerde doğmuşo zaman da sınıf başkanıydım sıkılınca müdür çağırmıştı deyip nefes aliyodum :)) yok ya kodum bozukmus benimde konuştukça çıkıyor benden olan çocuk ne olacak daha
Evet dediğin gibi sikildigimi belli ediyorum sanırım o yüzden çocukta daha çok yapışıyor biraz daha sabırlı olacağım biraz da böyle deneyeyim ev işini de salkayacagim
Yok kız aslında duskunlugumden degil de yorgun olunca o sabırlı basan gidiyo evde Godzilla dolanıyor sanki domusuk bı surat oturduğu yerde uyuklama ya müsait uyuşuk bi hal oğlumda baba gördüm diye gidip kafasına filan oturmaya çalışıyor al başına belayısen fazla tez canlisin ciddenannem de senin gibi. ben de cok değişik bi cocuktum. annem panik yapıp acele ettikce ben yavaslatma grevine giren isciler gibi annemi ciledem cikarirdim. çünkü gıcık olurdum. onun acele ederek döke saça yaptığı isi ben ayni surede panik yapmadan yapiyodum. kadina bi anlatamadim arada fark olmadigini kendini yormaya yer ariyodu valla. hala da oyleyimdir. herkes panik olduğunda bana bi esktra rahatlik sakinlik soğukkanlılık çöker. olayı birakip bana bakip şok olurlar.
bugün balkonda ciceklerin saksisini değiştirdim. oglani da aldim yanima. beraber hem oynadik hem degistirdik. sonra üç kere daha cikti oynadi toprakla balkonda. balkon hala toprak içinde darmadağın. evin ici de dagilsa umursamam. sen de sal gitsin. kocan titizse kalksin yapsin.
sen kocana aşırı düşkün bi kadin imaji veriyosun bana. hic kiyamiyosun yoruluyo diye ama sen daha çok yoruluyosun cocukla evde
Merhaba öncelikle pajgm olmalısınız ve çocuğunuza bunu yansıtmalisiniz 2 sendromu diye birsey var duymadınız mi ergenligin küçüklük versiyonu. Benim Ablamin oğlu da sizin oğlunuzla yaşıt ve önceden sessiz pajgm olan çocuk şimdi evde terör estiriyor resmen. Sürekli ağlıyor hiç birşey istemiyor ablam çözümü bulmuş çocuk sakince ne isterse ablam ve Enistem yapıyorlar ama çocuk ağlıyor kendini yerden yere atıyorsa ablam ve Enistem hiç oralı olmuyorlar biraz çocuk ağlayıp agjamasinin bi ise yaramayacağını anlayınca kendiliğinden susuyor böylelikle hem ablam yıpranmıyor hem çocuk simarmiyor. Mesela geçen ay oradaydım gezmeye gitmiştik eve döndük çocuk kendini yerden yere attı geri gitmek için bina ayağa kalktı sesinden ama ablam hiç duymamazliktan geldi hiç ilgilenmedi bi iki dakika sonra kendiliğinden sustu yeğenim gelip sakince ablamdan kurabiye istedi ablam da kucağına aldı çocuğu öptü ve beraber kurabiye yapmaya gittiler mutfağa. Çok uzun oldu özür dilerimMerhaba ,öncelikle lütfen acitigim her konuyu ısrarla sikayet Edip ceza qlmami sağlayan arkadaş kimse uzak dursun rica ediyorum .@Mune abla ne olur iyi hissetmiyorum kendimi konum biraz dursun yeri değilse bile ve lütfen ceza alıp okumamı engellemeyin yalvarıyorum .
3,5 yaşında oğlum var ben ve babasıyla büyüyor .Babası polis ve evde oldukça görüyor işte .Ama ben mi bu çocuğu büyütmeyi beceremedim yoksa normal mi ne olur fikri olan paylassin .
Geçen gün burada hava güzel diye bir pikniğe gittik iki aile.Diger aileninde kızı 2,5 yaşında mlVe oğlum orada cook büyük ve karmaşık bir sürü kaydırak var epey yüksek ve üzerinde 100 çocuk rahat vardır birbirini ite kaka tirjaniyorkar ve çocuklar genel olarak 7-8 yaşından büyük mecburen başında nöbet tuttuk buna rağmen gözü morardi çarpışıp .Neyse tam 2 saat başında durduk tabi ne gittiğimizde bişey anladık bana geldiler çünkü park olan heryerden nefret etmeye başladım.
Çocuk akşama kadar parkta dursa eve gitme vakti gelince cikduriyo yine çıldırdı .önce bir yarım saat anlattım yok. sOnra kucağıma aldım sanki çocuk kacirniyorum gibi bir çırpınma .Sonra bağırmaya başladım bende gerçekten sinir boşalması yaşıyorum çünkü cidden bunaldım .Sonra eşim aldı ver şunu diye sonra ikinizde gerizekalisijiz yok hadi bu bafiriyo sen koca kadınsın ortalıkta yaptığına bak yirttin kendini yok başıma belasiniz beni öldürmek için gelmussiniz diye söylendi durdu .Arabaya binince de oğluma çeneni kapat sesin çıkmasın diye bağırdı .Arkadasta parktan gidiyoruz diye yirtiniyo ve en sonunda arabaya kustu.
Babasi olacak beyefendi de tuttu arabadan indirdi kusuyo diye baştan çocuk tikaniyo diye tabi bu yandan da bana söyleniyor çocuğa tek kelime ettirtmedigin için böyle herkesin çocuğu hatırdan anliyo bizimki anlsmiyo filan diye ....
Ben babandan çok dayak yiyerek büyüdüm .Psikolojik şiddet çabası .Ve çocuğum olacağını öğrendiğimde yemin ettim rabbim asla dokunmama sebep olma diye çok sinirkendirduginde bağırıyorum yalan yok
.Eşim genelde daha sakindir çok nadir sesini yükseltir bagirnaz ama o an bile atlayıp çocuğu çekip götürüyorum onu yeni farkettim o söyleyince .Birşeyin yanlış olduğunu bilmiyor çünkü o an beni susturup onu alıp goturuyosun ben çocuğu yemiyorum ama artık bazı kurallar olmalı filan diye söylendi .
Çok yemek seçiyor 2 yaşına kadar herşeyi yerdi sonra ne olduysa yemiyor hep belli şeyler hr yolu denedim aç bırakmak dahil .Tabi bunu ceza gibi yapmadım hep aynı yemeği götürdüm 20 dk tutup kaldirdim yemiyor .
Vurma ,kirma,zarar verme huyu hiç olmadı .Ama çok fazla hükmetmeye çalışıyor .Nereye oturacagimizdan ,çamaşır makinesini ne zaman calistirmam gerektiğine kadar karışmaya başladı .
Uykuyu oldum olası sevmedi hep sorun vardı hatta yeni doğduğunda mamaya başlama sebebim oldu aç demekki diye ama yine uyumadı .Ogle uykusu bir yıldır yok öncesinde de hep zorla ağlayarak filan uyurdu .
tam 2 saat önce uykum var diye yatağa getirdi illaki sende yat diyor ya istemiyorum artık yatmak ve az önce fena şekilde bağırdım ve kolundan tutup yatağa doğru kendin yst artık diye biraz ittirdim maalesef .O kadar üzgünüm ki ...
Herşeyi ben yaocam diyen çocuk gitti.ayakksbimi çıkart ,giydir,suyunu sen içir ,tuvalete sende gel vs diye emir yağdırıyor ki bunların hepsini yapabiliyordu .
Nefes alamıyorum .Sabah kalkıp oyun oynamaya bir başlıyoruz akşam a kadar .Ve ben artık oyun oynamak istemiyorum
Bunlar normal mi ?yoksa ben mi çok taviz verdim ,beceremedim ? Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun .
Evet maalesef bunu fark ediyorum .Çünkü kendi yapabildiği şeyleri son 2-3 aydır sen yap diye baskalarins yaptırmaya çalışıyordu son zamanlarda artık sen yapacaksın,sende geleceksin ,sende oynayaxaksin vs gibi emir kipiyle yapmaya başladı .Oğlunuza taviz veriyorsunuz. Bu da aslında yapabileceği şeyleri yapmayıp size yükleyerek gelişimini engellemiş oluyor. Ve siz onu yaptıklarının sonucundan kaçırırsanız(mesela:yaptığı--->taşkınlık etmek sonucu--->babasından azar işitmek sizin yaptığınız----->babasını susturup çocuğu çekmek) sorumsuz bir insan yetiştirirsiniz. Süper dadı diye bir program var onu izleyin. Belki size çözüm konusunda ilham verebilir. İyi yanından bakın hareketli bir çocuksa bu sporda başarılı olabilir manasına gelebilir. Bence park değil de babasıyla sahada top koşturabilir. Yorulur çocuk iştahı açılır hem uyur hem de yemek yer hem de babasıyla diyaloğı gelişir. Sizin de içiniz rahat eder
Estağfurullah ne ozuru gayet güzel anlatmussiniz :) ya duydum duymam mi lanet gelsin o 2 yaş sendromuna 3.5 yaşında geçer diyodumMerhaba öncelikle pajgm olmalısınız ve çocuğunuza bunu yansıtmalisiniz 2 sendromu diye birsey var duymadınız mi ergenligin küçüklük versiyonu. Benim Ablamin oğlu da sizin oğlunuzla yaşıt ve önceden sessiz pajgm olan çocuk şimdi evde terör estiriyor resmen. Sürekli ağlıyor hiç birşey istemiyor ablam çözümü bulmuş çocuk sakince ne isterse ablam ve Enistem yapıyorlar ama çocuk ağlıyor kendini yerden yere atıyorsa ablam ve Enistem hiç oralı olmuyorlar biraz çocuk ağlayıp agjamasinin bi ise yaramayacağını anlayınca kendiliğinden susuyor böylelikle hem ablam yıpranmıyor hem çocuk simarmiyor. Mesela geçen ay oradaydım gezmeye gitmiştik eve döndük çocuk kendini yerden yere attı geri gitmek için bina ayağa kalktı sesinden ama ablam hiç duymamazliktan geldi hiç ilgilenmedi bi iki dakika sonra kendiliğinden sustu yeğenim gelip sakince ablamdan kurabiye istedi ablam da kucağına aldı çocuğu öptü ve beraber kurabiye yapmaya gittiler mutfağa. Çok uzun oldu özür dilerim
Aynen,akraba bile olsa akıl veren çok ama yardım eden yok. Babasıyla da diyalogta olması gerekir. Çünkü erkek modeli babası. Size de böyle yapışması hoş değil. Değil hastaneye yatmak,kuaförde yarım saat bi saat oturup saç bile kestiremezsiniz. Ayrıca su insanı sakinleştirir. Acıktırır,rahat uyutur. Takım sporu olması daha iyi olurdu gibime geliyor siz daha iyi bilirsiniz.Evet maalesef bunu fark ediyorum .Çünkü kendi yapabildiği şeyleri son 2-3 aydır sen yap diye baskalarins yaptırmaya çalışıyordu son zamanlarda artık sen yapacaksın,sende geleceksin ,sende oynayaxaksin vs gibi emir kipiyle yapmaya başladı .
Burda top sahamızda var .Oğlum şöyle mesela parka diye çıkıyor 10 dk sonra bisiklet surcem. Diyor sonra top oynamak istiyor insan sonra dikilip tekrar park vs çabuk sıkılıyor .Esimde sağolsun şu seçim sürecinden beri aşırı tahammülsüz .Buralarda biraz gergin TV ye yansımasa da kayyum vs söylentileri olduğu için her dk ufak ufak olaylar var .Önceden bir iki saat çıkar oynarlardı .Geldiğimizden beri ilk bı kaç gün dışında bı mutsuz.Hatta k bahsettiğim gün öyle görünce şoka girdim yani biz tartisiriz ama oğluma öyle dacranmazdi ne bileyim .
Birde yüzmeye göndermeyi düşünüyoruz o da sanırım hem kemik gelişimi için hemde enerji atmak için faydalı .Belki sakinleşir birazda ...
Dediğiniz gibi birazda babayla başbaşa bırakıp kısa kısa da olsa aradan çekilmeye başlamak gerek.Yani gerçekten Allah korusun ama bir sağlık durumu olup hastaneye filan yatsam esim bakmak zorunda kimse gelmez inanın o durumda bile .
O yüzden onunda biraz tagammul etmeyi ve oğlumu da biraz söz dinlemeyi ogrebmesi gerekiyor teşekkür ederim
Evet aslında kalabalığı daha çok seviyor ama bulunduğum ilde o yaş grubu pek etkinlik yok.Gwbwlde 5 yaş sonrası kurmuşlar takımları tabi yine sık sık araştırmak gerekir yeni durumlar olabilir. yüzme de 4 ten önce almıyordu ama boyu biraz iyi tuttuğu için alabiliriz dediler .kreş te etkinlik vs olabilir artık hiç bulamazsam.Birde müziğe çok yatikinkigi var onun için araştırdık ama bukamsdik .Kendi kendime şarkı uyduruyor.Teledondan İngilizce şarkılar dinleyip exberkiyor çocuk şarkıları .Onları kendine göre dili döndüğünce söylüyor filanAynen,akraba bile olsa akıl veren çok ama yardım eden yok. Babasıyla da diyalogta olması gerekir. Çünkü erkek modeli babası. Size de böyle yapışması hoş değil. Değil hastaneye yatmak,kuaförde yarım saat bi saat oturup saç bile kestiremezsiniz. Ayrıca su insanı sakinleştirir. Acıktırır,rahat uyutur. Takım sporu olması daha iyi olurdu gibime geliyor siz daha iyi bilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?