- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Yok inan o yorumlara hiç kizmiyorum ,bozuomuyorum .Çünkü bende de pay var kendim bağırırken iyi ,eşim az ciddilesse pencemi çıkarıp oğlumu kanatlarımın altına aldım .Allah yardımcın olsun canım.. Seni çok iyi anlıyorum Allah önce sağlık versin ama Rabbim zor çocukla imtihan ettirmesin benim oğlum 2,5 yaşında.. Hem geç konuştu hem çok zor bi çocuktu taki 2 aydır dili çözüldü biraz anlaşmaya ve hayattan keyif almaya başladık ailece.. Ama ondan öncesi resmen fenaydı.. O yüzden zor çocukla imtihan olmamış hanımlar lütfen atıp tutmasın yok şımartmışsınız yok sınır koymamışsınız.. tabi uslu çocuğun olsun mum gibi oluyorlar görüyorum bende yaşadım çevremdeki herkesin çocuğu var değişik yaş grubundan..
bol bol dua et.. eşinle aranı güzel ve yumuşak huylu tut çocuğun huysuzluk yüzünden aranı açma.. bebeğini en çok sen seversin şüphesiz kızsan dahi..
her gün konus onunla ve bi süre parka götürme.. sakinleşmesini bekle.. üstüne gidersen hiç iyi olmuyor.. yaşadım gördüm.. oyun hamuru/pastel-sulu boya ile boyama/Lego/kinetik kum/kovalamaca-saklambaç gibi enerji harcatan zihin yoran karşılıklı oyunlar oynayarak yavaştan ipleri kendi eline al hakimiyet kurmayı oyunlarla öğret ona.. bu süreçte Allah yardımcın olsun öyle iyi anlıyorum ki seni hüngür hüngür ağlardım içim acırdı resmen sanki geçmeyecek gibi.. ama anladım ki bir dönemmiş o.. Allah sizinle olsun..
Fazla bu almışsın canımMecburi ev hanimiyim .Atanamayan,sınavlara çocuğuyla hszitlanmayi beceremeyen ,sürekli şansını deneyen ama kapıları açmayı becerenemis bir anneyim:) Eşim şahit olduğu bazı durumlardan dolayı en azından kendini ifade eden kadar benim bakmami istedi Bı yandan da sınavlara haxirlanirsin hem diye.Basta mantıklı geldi 2 yasina yaklaşmışken çalışmak istedim ki Tayinimiz çıktı .ailelerden yana fayda yok hele ki kendi annemden hiç yok .Böyle diye diye 3,5 yaşına geldi ...Artık bunaldım sanırım çünkü ben çalışmak istiyorum ama burada güvenilir ,adam gibi tek bir kreş var .evime çok ters kalıyor yani yarım gün giderse gidip orda beklemem daha kolay .
Evet inanın hala ağlıyorum keşke yapmasaydim canini acitmadim ama korkuttumsinirim yıprandı sanırım .Tek başıma olmaktan ,düzensizlik ten ,birşeyi basaramamajtsn herşeyden yoruldum sanırım
Kpss kursu bakıyorum eee bir gün gitsem öbür gün gidemiyorum eşimin işi yüzünden .Hadi diyelim gittim işten gelince öyle yorgun oluyor ki resme. Yemek yerken uyuyacak .Ben çocuğu bıraksam ,oğlum da hiç durnadugi için kesin soylenecek bu kez de aklım evde kalacak .Off bilmiyorum bunaldım
Haklısınız .O dozu ayarlayamadim .Eşim otoriteler görünür ama aşırı merhametli yani çocuğa benim gibi bqgirssa gidip vicdan azabından kendini atar .Geçen bi konu başlığında eşim çocuğuma bağırdı diye konu açılmıştı
Fazla taviz vermişsiniz bu çocuk sizi kullanıyor
Çocuğa bağırmak yerine daha sakin ve kararlı olmalısınız siz bağırınca dediğiniz şeyleri yapıyorsa şiddet uygulayacağınızdan korktuğu için yapıyordur ilerde zaten bağırsanız kendinizi yırtsanızda bu çocuk sizin ona zarar vermeyeceğinizi düşündüğü için asla değişmeyecek sizi dinlemeyecek
Uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim
Evet kesinlikle arkadaş istiyor.Hakli da ama işte polis lojmanindayiz ve doneli 1 ay olacak toplasaniz 3 gün hava güzeldi ondada hep disrudaydik onun dışında yağmur ve dolu .eee eve de cagiramiyirum adam uyuyor ev küçük çok .ben gidemiyorum yine bu çalışma saatleri yüzünden .Cocugunuzun arkadasa ihtiyacı var. Hergun park veya sosyallesecegi bir ortam yoksa kres düşünebilirsiniz. Parkta tutturma olayını ben çok yaşamadım, baştan anlasma yapıyoruz veya kayıyorlarsa son 10 diyorum vb. Çok çok eğleniyorlarsa onlar sıkılana kadar kalıyorum mecbur.
Bir de herşeye engel koyuyorsanız bir müddet sonra gözünde değeriniz azalır sizinle hep zitlasir,her lafınıza itiraz eder. Kuralları baba koysun ve kesinlikle uyulsun. Ve bağırma da bir şiddettir hatta sopadan daha fena. Malesef ki ben de kendime engel olamayabiliyorum, çocukluğumuza inseler neler çıkacak Allah bilir.
Sağolun deneyeyim .ya fazla tepki veriyorum birde bu ara h p bir of pof halindeyiz .Esimde oyle off oğlum piff oğlum .Yani mesela bugün kahvaltı yaoacagiZ tutturdu babamla oynayacağım yemek yemeyecek diye.bnde hayır şimdi yemek zamanı dedm diye kendini parçaladı sonuç ne oldu eşim dediko tamam oğlum biraz dah oynayalımBende geçen buna benzer bir konu açmıştım canım, çoğu zaman anlayışlı olmak, uyum saglamak gerekiyor.muş..
Ve bir de, izin vermiyorum, bu anne babanın karar vereceği birşey demek gerçekten sihir gibi kelimelermis..
İlk başta reaksiyon verse de, sonradan anne baba karar verir diye kendisi söylemeye başladı oğlum..
Çok da anormal değil, çocuk sonuçta ama, çok minik şeyler düzeltiyor..
En başta sakin kararlı durmak..
Aynen sanırım öyle oldu. O gün eşimle tartışırken ona " çocuğu ben buyutuyorum sen oyle bağırıp çağırıp hurpalayamazsin ayda yılda bir görmekle baba olunmaz 5 dk sabtedemiyosun demişim .Hatırlamıyorum o kadar sineirkiydim ki o an .o yemek seçme sendromu bu yaşta nerdeyse her çocuğun başına gelen bir kriz.ama çok fazla taviz vermişsiniz çocuğa, kural yok gözünde.bir de babayı çok geri planda bırakmışsınız, her ne kadar polis olsa da dışarda çok vakit geçirse de isterse askere bile gitse baba figürünü bu kadar silmeniz yanlış olmuş.çocuktan ayrı odanızda bir yerde konuşup kurallar belirleyip onları "uygulamalısınız".tutumunuzla hem çocuğa aşırı taviz veriyorsunuz hem de baba figürünün otoritesini ortadan kaldırıyorsunuz.bir pedagogtan yardım alın her şey için danışın ona.
SanırımFazla bu almışsın canımçocuğunu krese verip senin de terapi Alman lazım Allah yardımcın olsun
Allah kolaylık versin.. kreşe verme durumunuz varsa sosyalleşmesi enerjisini atması için iyi olabilir.. ya da işin ehli bi eğitimciden çocuk gelişimciden yardım alabilirsiniz.. İnşallah bu günleriniz geri kalır ailecek mutlu huzurlu günler dilerim size..Yok inan o yorumlara hiç kizmiyorum ,bozuomuyorum .Çünkü bende de pay var kendim bağırırken iyi ,eşim az ciddilesse pencemi çıkarıp oğlumu kanatlarımın altına aldım .
Evet cidden zor çocuk Allah hepsine sağlık versin tabiki .Ne bıleyim bu kadar hareket ,uykusuzluk böyle düşünmemiştim sanırım :)
Kendi istediği oyunlar dışında oynamaz ve. Sabıt durduğu oyunlardan hefret eder .Boyama yaptığı en fazla 5 dk sıkılır :)
Ama daha sabırlı olmam gerek dediğin gibi bağırıp çağırma çare olmuyir bende de olmadı
Aynen :) yemin ediyorum öğlen 1 saat uyusa yada 1 saatcik kendi kendine iyalansa razıyım geçen gün sabah 6 da kalktı .oyun oynayalım diye ya gözlerim kapanıyor oynadım .saat 9 oldu oğlum gafı artık kahvaltı hazirkayakim dedim hayır diyo .O zaman sen devam et ben haxirkaycagim diyorum hayır sende oynayaxaksin .bence normalden fazla hareketli bi çocuğun var. biraz da sen kendi küçüklüğünden dolayi ipin ucunu kacirmissin. otorite olarak ikinizi de tanimiyo su an. sizi kendisiyle eşit görüyo gibi geldi bana.
çok akıllı bi çocuk bence. birden bire kurallara bogamasan da ufak tefek sorumluluklar vererek sınırlarını gosterebilirsin bence. çünkü oğlun sınırları sonuna kadar zorlayip istediğini almaya çalışıyo.
mesela çamaşır makinesinin çalışmasına karar veriyo demissin ya, kendi nevresimleri ve Çamaşirlari onun istediği gün istediği saatte yikansin. bitince kendisi assin. esin de haklı bence sen anneysen o da baba çocuğunun uzerinde söz sahibi olmasi normal.
ama bence seninki tek basina cocuk büyütme yorgunluğu. benim de esim polis. ne geldiği saat belli ne gittiği ne izni... herkesten uzak bi sehirde yalniz basima idare etmeye calisiyorum. öğlen uyutup da bi bardak kahve içmek en büyük motivasyonum. sen de bu bile yok sanırım. sinirlerin o yuzden cabuk bozuluyo bence. Allah yardımcın olsun. esine de kulak ver ortak payda da bulusun.
Çok teşekkür ediyorum çok sağolun sizde çok mutlu olun ,huzurlu olun inşallah :* tavsiyenizi deneyeceğim hatta yarın hava güzel olursa oğlumu alio o düşündüğüm krse görüşmeye gideceğimAllah kolaylık versin.. kreşe verme durumunuz varsa sosyalleşmesi enerjisini atması için iyi olabilir.. ya da işin ehli bi eğitimciden çocuk gelişimciden yardım alabilirsiniz.. İnşallah bu günleriniz geri kalır ailecek mutlu huzurlu günler dilerim size..
Aynen :) yemin ediyorum öğlen 1 saat uyusa yada 1 saatcik kendi kendine iyalansa razıyım geçen gün sabah 6 da kalktı .oyun oynayalım diye ya gözlerim kapanıyor oynadım .saat 9 oldu oğlum gafı artık kahvaltı hazirkayakim dedim hayır diyo .O zaman sen devam et ben haxirkaycagim diyorum hayır sende oynayaxaksin .
Tamam anladım yalnız ,sıkılıyor ama bende artık araba sürmek ,top oynamak istemiyorum birazcık dinlenmek ustiyorum.Sozde B12 tedavisi oluyorum döndüğünden beri iğnelerin birini vurdurdum diğeri kaldı kan tahlili yaotirmam lazım fırsat yok hava çok kötü.
Çamaşır sepeti taştı artık hayır şimdi degil diyo .
Ee gece de calisturmiyorum çünkü nefes alsak duyuluyor .Bu sefer sinirkeniyorum işte bende fazla bunaldım sanırım gereksiz tepki veriyorum .
Ama gerçekten yalnızlık ,düzensizlik vs eşimin de bu aralar sürekli yorgun ve tahammülsüz olmadi da sinirimi bozuyor
biz ev islerini de oyun olarak yapıyoruz bizden once bizim oglan yapıyo. ama bizimki senin oğlan kadar büyük değil. evin içini dağıtıyo sonra elimizde kutu topluyoruz o da ne bulsa gelip kutuya atiyo. çöpe biseyler attigimi gorsun hemen gider biseyleri o da atar. geçen ayakkabisini atmis tesadüfen gördüm
bulaşık makinesini hep o bosaltir boyunun gücünün yettiği herseyi cikarir tek tek verir.
acaba sen de bundan sonra anne zamani, oyun zamani, yemek zamani hepsini ayircaz diye konussan ve bundan sonra öyle mi devam etsen.
simdi ben senin yaninda oturcam, kahve icip kitap okumak istiyorum. istersen sen de kendin kitap okuyabilirsin, istersen oyun oyanayabilirsin gibi.
hani çocuk artık hircinlasmis ki sınırını cizerken hepsi bi cozutup hircinlasiyo. su an erken dönemde olduğun için sanslisin bence. 5 6 yasta cok daha zor oluyo çünkü.
beraber krep yapabilirsiniz, hamur yoğurup poğaça kurabiye yapabilirsiniz börek sarabilirsiniz. aslında sadece onun dünyasına girmek yerine onu bizim dunyamiza dahil etsen rahatlarsin bence. belki de yapiyosundur tabi olabilir. gecen pazi sariyodum mama sandalyesine oturtup ona da verdim her tarafi rezil etti ama zor da olsa sardim ben o pazilari
krese baslayinca hepiniz rahat edersiniz zaten. sen az daha sabirli olmaya çalış. ama artik sınırlarınızı belirleyin. bunlar hep tek başına olmanin sorunlari.
biri gelse alip bi saat götürse bu kadar zorlanmazsin eminim. hem çocuğa hem sana değişiklik şart.
Kıyaslamak için söylemiyorum ama bizim gelinimiz oğlu 4 saat oynasın diye her gün 40dakika yol gidiyor. Bir sürü kreş olduğu halde oğlu orayı sevdi diye :) Annelik çok kutsal ve zor. Bence kendinizi bu kadar strese sokmaya gerek yok. Hem oğlunuz da biraz disiplin olur, yaşıtlarıyla oynar ve en önemlisi kendinize ayıracak bir zamanınız olur.Krese bende vermek istiyorum artık bunaldım çünkü ama yıllık izin durumu var bu yüzden dönünce başlasak hiç kesinti olmasa mi diye dusunmustuk.Birde burası acaip sıcak bir yer 50 derece üstüne çıkıyor kreş biraz ters kalıyor yani bırakmaya gitsem dönüp gelip birdaha gitmek filan epey uzun olacak o yüzden 1-2 ay daha idare edeyim izinden sonra başlasın o zaman servis te olur belki diye düşündüm .Ama dayanamıyorum sanırım .Sadece istiyorum ki tek başıma 1 saat vaktim olsun ama acele etmeden .Eşime bırakıyorum bazen ama bu genelde hastane veya kuasore gideceksem ki ayda 1 filan oluyor yine de sürekli terikteyjm arıyorum acaba oğlum durmadı da esim bağırıp çağırdı mi diye ....
Sanırım ben küçükken yaşadıklarımı oğlum yaşamasın diye ipin ucunu çok kaçırdım .Gereksiz derecede koruyup kollama durumu oldu .Tabiki dayak olayına asla taviz vermem ama arada bir ciddi ve kesin bir ses tonuyla uyarmak ta gerekliydi sağolun :)
Aynen onları birlikte yapıyoruz mesela pogscayi hamuru açıyorum içine o peynir koyuyor yumurta sürme işi de onun :) ama işte sanırım benim sıkıntım sabırsız olmam .İstiyorum ki herşey hemen olsun bitsin .Halbuki karşıdaki çocuk değil mi ??
Bizimki de öyle yapıyor sofrayı toplarken yumurta kabuklarını çöpe attım beyaz ya benzetmiş almış peynir tsbsgini bunu da atalım diyoçok fenalar .
Ya krese başlasa o da rahatlar arkadaş i seviyor hemde okul saati bitince en azından Birşeyin saati olduğunu ve bitince bittiğini öğrenir ..
Gerçekten ozeniyorym ailesi arada sırada da olsa gelip az da olsa yalnızlığını giderenlere ...Tabiki kimseye guvenmedim doğururken ama işte arada sırada istiyor insan evde virüsü olsun bir çay kahve icecegi , acil durumlarda 1 saat emanet edebilecegi ama malum benim ailem den k konuda hayır yok.Esim diyoki ee 2 ay kaldın dinlenemedin mi diye ...Anlatamıyorum ki olanları ,bir bilse burnumdan geldi
Doğru tabiki valla öyle anneler öyle cocuklar vsrki insan derdinden utanıyor .çocuğu 2 kelime etsin diye insanlar uyku uyumadan tedavi peşinde koşuyor mesela . İşte dert görmediğim için bunlar ..Kıyaslamak için söylemiyorum ama bizim gelinimiz oğlu 4 saat oynasın diye her gün 40dakika yol gidiyor. Bir sürü kreş olduğu halde oğlu orayı sevdi diye :) Annelik çok kutsal ve zor. Bence kendinizi bu kadar strese sokmaya gerek yok. Hem oğlunuz da biraz disiplin olur, yaşıtlarıyla oynar ve en önemlisi kendinize ayıracak bir zamanınız olur.
Rica ederim . Miniği öpün benim için :) olur böyle şeyler . Benim yeğenim de çok zor bir çocuk. Kreş olmasa baş etmemiz imkansız bir hal almıştı . Şimdi çok şükür en azından hayır deyince bir an duraksıyor. Rabbim sağlık versin. Sıkmayın canınızı :)Doğru tabiki valla öyle anneler öyle cocuklar vsrki insan derdinden utanıyor .çocuğu 2 kelime etsin diye insanlar uyku uyumadan tedavi peşinde koşuyor mesela . İşte dert görmediğim için bunlar ..
Kiyaslayadabikirsin inan hiç gocunmam aksine iyi gelir .Buraya konularını hep hatam varsa görmek için açtım .Bende o krese götürmek için aşağı yukarı aynı yolu gideceğim ama sanırım kendi keyfini ön planda tutuyorum farketmeden işte :) .Dinlebmek istiyorum diye bencilce düşünüyorum .inan çok iyi oluyor böyle şeyler duymak çünkü insan ister istemez kendini haklı görmek istiyor kendi tarafından bakıyor ..Tabi birde konuyu açarken cidden çok kötüydüm şimdi daha iyiyim daha tarafsız bakabikiuirum çok teşekkür ederim :)
Estağfurullah olur mu öyle şey ...Buradaki iyi kötü her yorum çok kıymetli benim için .Beni tanımıyorsun tabiki neti yapıp neyi yapmsdigimi bilmediğin için aklına gelen tüm çareleri yaxiyosun:)bak aslında kendin diyosun sen sorunun herşeyden önce tez canlı olmak. yavas yavaş yapıp tadini cikarmak yerine hemen bitsin modundasin. birak o pogaca yarim saatte bitmesin bi saatte bitsin. kahveni ice ice yap.
ya da süpürmek istiyosa al bi sarjli supurge bu senin süpürgen bundan sonra her yemekten sonra sen süpürceksin yemek yedigimiz yerleri de. ya da dikey ufak supurgelerden al. ayri ayri supurun. oğlun hareketli de sen de yerinde duran biri gibi degilsin. bizim salon supurmemiz bi saat sürüyo bazen.
cocuklar çocuk hızında yasar. hareketli şekilde oyun oynayabilir ama zevk aldığı seyi hemen bitmesin müdahale edilmesin ister. geri alacagin seyi eline verme. ben olsam ben de asilesirim
sabah kahvaltı için oyundan kaldiramiyosan bakkala ekmek almaya gidelim deyince belki kalkar. o tarz seyler teklif etmeyi de deneyebilirsin. bunları söylüyorum ama sen zaten bilinçli bi annesin eksik yanlış olan şeyler hepimizde oluyo. o yüzden yaptığın şeyleri sürekli yaziyosam da affola
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?