- 1 Şubat 2015
- 3.779
- 9.798
- 358
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Aynen.O annelerden biri olmak, ozellikle Turkiyede benim icin buyuk sans :) Zaten yabanci anneyim belki sebebi odur
Cocukken yemek mi yemezdik, annem sen bilirsin der kendine bakim yapardi. Oraya gitmek istemiyorum derdik o zaman oyuncagini getir canin sikilmasin der hazirlanirdi.
Dediginiz gibi Turk anneleri, kendini unutup cocuklara adiyor kendini. 3.5 aylik bebegim var, emmek istemiyor mu, zorlamiyorum emmesin, acliktan olecek hali yok. Acikinca emer.
Boyle konulari okudukca cocuk ocu gibi, ben de oyle dusunuyordum (hala dusunuyorum) ama biraz umursamazlik daha kolay kiliyor her seyi.
Çocuğu öğürtene kadar yedirmek zorlamak mükemmel annelik çünkü bizim toplumda. Artık eşimin yanında ye diye ısrar eder oldum ben etmesem o zorla kendi yedirecek çünkü.Ben de öyleyim valla, yemiyorum diyince eğer bunu istemiyorsan yemek istediğin birşey var mı derim baktım yemiyo kalk git içerde oyna, şunu bunu yap derim çünkü ben yemek yicem derim kalkar gider. Daha 3 yaşında bile değil. Zorla ağzına yemek tıkamak nedir arkadaş, çocuğu yemek yemekten nefret ettircekler. Hiç yemeyen çocuk olsa zaten doktora götürürüm sorun mu var diye de yiyen çocuğa neyin ısrarını yapıyorlar. Bak o yiyor sen de ye, bak yemezsen büyüyemezsin. Ama çok şükür etrafımda ne kendi ailem ne de eşimin ailesi ben böyle yapınca umursamaz. Asıl anormal olan çocuğa dikte etmek, zorlamak. Bilinçli kimse tercihi çocuğa bıraktım diye beni yadırgamaz.
Ne çocuğumu ihmal ederim ne de hayatımı ona endeksli yaşarım. Kararında olmalı herşey. İki aşırı uç da çocuk gelişimi için anormal bir durum. Ona endeksli olmak çocuğu şımarık, ben merkezli, uyumsuz yapıyor. Aşırı ilgisizlik de asosyal, silik bir çocuk. Ortasında yapılan hamleler tam yerinde. Yeri geldi mi müdahele elbette şart ama zırt pırt müdahele ya da çok serbest bırakmak işte konu sahibinin anlattığı gibi çocuklar demek. Ama küçükler henüz, belki sorunları bulup çözebilirler.
Konu sahibi başka konuna baktım, bipolar bozukluk mu var sizde? Depresif dönemlerim demişsiniz de.
çok doğruSorumluluk almalı evet ama 7-8 yaşında bir çocuk kardeş sorumluluğu almamalı. Anneniz babanız da hatalı şu şartlarda benim gözümde. Bakabilecek kadar çocuk yapmalı insanlar, bakamayacakları çocuklar yapmamalı. Siz değilsiniz mesele zaten. Siz olmasanız abiniz ablanız aynı şekilde büyüyecekti. Hata en baştan yapılmış. Çalışmak zorundaysan, bakıcıya ayıracak maddi imkanın yoksa, anne baba yardım edemiyorsa ona göre düşünecek planlayacaksın. Büyük çocuğa küçüklerin sorumluluğunu vererek ebeveyn olunmaz ki.
Siz çocukken sokakta oynuyordunuz, ben de oynuyordum ama şimdi dünya bizim zamanımızdaki gibi değil. Çocukları annelerinin gözünün önünden kaçırıyorlar, annelerinin yanında taciz ediyorlar. İnsanlar aile bireylerine bile güvenemezken 1.5 yaşındaki bebeği dört yaşında bile olmayan diğer bebeğe emanet ederek sokağa salmamalı bir anne. Çocuklar sokağa çıkmasın eve kapansın demiyorum. Ebeveynleri yanlarındayken çıksınlar. Ama kadın da haklı 5 çocuğun hangi biriyle başetsin hamile haliyle. Burda da hata baştan yapılmış zaten. Ama yine de önlem almak, güvenlik sağlamak önemli.
Doğru düzgün bir anaokulu olmuş 12 bin lira. Devlet okulları zaten vahim durumda. Ülke almış başını gidiyor. Kendi geleceğimizden endişe ederken ben bu dünyaya nasıl çocuk getireyim ki? Benim çocuk yetiştirmem değil mesele aslında. Evet iyi bir anne olurum, topluma faydalı bir çocuk yetiştiririm ama o çocuğun geleceği benim elimde değil ki. Dünyaya gelecek bebeğe haksızlık ederim onu böyle bir hayata böyle bir ülkede hatta dünyada yaşamaya mahkum ederek.
valla anne degilim ama cocuga ceza ödül sisteminin cok iyi isleyicegini düsünüyorum o hayır dedi diye neden yemek saatini kacırıyım yada öglen sıcagında durulmaz deyip tutcan koluncan sokucan iceri ister aglasın ister zıplasın pedodglar bile aglama nöbeti gecmeden kriz asılmaz diyoMalum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Simdi bu sene ikinci kez zulum bi tatil surecine giriyoruz YARIN..
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
Oooooooofffffff oooffff cok darlandim coookk
Arkadaslarimdan biri bana niye sosyal medyada biona niye oglunun adini yazmadin dedi. Onunkine baktim x'in annesi, y'in biricik karisi. Emen cocugumun ustune kusasim geldi, boyle yapaylik yok.Aynen.
"Bişey bıseyin annesi" diye kullanıcı adı almak da kendinden vazgeçme göstergesi zaten.
çünkü bizim toplumda ancak bir şeyin annesi veya birinin karısı olduğunda adam yerine konuyorsunAynen.
"Bişey bıseyin annesi" diye kullanıcı adı almak da kendinden vazgeçme göstergesi zaten.
Kendi benlikleri yok çünkü.Arkadaslarimdan biri bana niye sosyal medyada biona niye oglunun adini yazmadin dedi. Onunkine baktim x'in annesi, y'in biricik karisi. Emen cocugumun ustune kusasim geldi, boyle yapaylik yok.
Gösteriş...Arkadaslarimdan biri bana niye sosyal medyada biona niye oglunun adini yazmadin dedi. Onunkine baktim x'in annesi, y'in biricik karisi. Emen cocugumun ustune kusasim geldi, boyle yapaylik yok.
Dimi, daha minik bebek zaten sosyal medya hesabinin biosunu mu dusunucem. Yazmazsam cocuk eksik kalicak sanki..Gösteriş...
Belki de evlerinin içinde istedikleri huzur yok.
Çoğu insan tamamen tribüne oynuyor.
Sen artik her seyden once bi annesin diyenlere goz deviresim geliyo, her seyden once ben hala bi insanim ve kadinim... Kaynanam kendini unut gezmeyi tozmayi calismayi unut artik tum hayatin cocugun demisti ilk ziyarete geldiginde. Hala geziyorum tozuyorum su an calisiyorum, haftaya da bebekle ailecek ilk tatilimize gidicez. Kadin ben mutlu oldukca somurtuyo resmen.çünkü bizim toplumda ancak bir şeyin annesi veya birinin karısı olduğunda adam yerine konuyorsun
bu sosyal medyada duyurma telaşı da bundan
saçlarını elektrik prizine takıp süpürge olmalıydın halbukiSen artik her seyden once bi annesin diyenlere goz deviresim geliyo, her seyden once ben hala bi insanim ve kadinim... Kaynanam kendini unut gezmeyi tozmayi calismayi unut artik tum hayatin cocugun demisti ilk ziyarete geldiginde. Hala geziyorum tozuyorum su an calisiyorum, haftaya da bebekle ailecek ilk tatilimize gidicez. Kadin ben mutlu oldukca somurtuyo resmen.
Telde esime bu gavurlardan iyi ana olmaz demistim sana demisti duydum, bayagi kahkaha atmistimsaçlarını elektrik prizine takıp süpürge olmalıydın halbuki
artık anne olduydun hanım hanımcık evinde oturmalıydın
24 saat bebeğinin gözlerinin içine bakarak yaşamalı hık dedi mi koşup kucağına almalı
başkası bebeğini sevmek için aldığında suratın asılmalıydı ideal annelik bunu gerektirir toplumumuz da
Yasa miss umarım ben de senin gibi bir anne olurum. Biz de eşimle gezmeyi çok severiz. Bebek bize uyum sağlar diye düşünüyorum.Sen artik her seyden once bi annesin diyenlere goz deviresim geliyo, her seyden once ben hala bi insanim ve kadinim... Kaynanam kendini unut gezmeyi tozmayi calismayi unut artik tum hayatin cocugun demisti ilk ziyarete geldiginde. Hala geziyorum tozuyorum su an calisiyorum, haftaya da bebekle ailecek ilk tatilimize gidicez. Kadin ben mutlu oldukca somurtuyo resmen.
Telde esime bu gavurlardan iyi ana olmaz demistim sana demisti
Kolik bi bebek degilse saglar niye saglamasin... Hatta bizden iyi uyum sagliyorYasa miss umarım ben de senin gibi bir anne olurum. Biz de eşimle gezmeyi çok severiz. Bebek bize uyum sağlar diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?