beceremiyoruz biz bu isi

Cocuklardan pisman oldugun icin ugrasmamak adina ne isterlerse vermissin bu da simarik olmalarina sebep olmus. Simarik olunca hepten pisman oluyorsun. Boyle sacma bir donguye girmissin. Cocuklar dogustan simarik olmazlar. Sizlanmak yerine nerede hata yaptiginizi bulun bence.

Bence bir yerlerde hata olmalı. Bir Pedagogtan yardım almalısınız. Yoksa kısa zaman sonra işler iyice karışacak. Çocuklar böyle olunca sizin de psikolojiniz bozulur.

Ayrıca herşey dahil otellerin bazılarında bakıcı oluyor, günün her saati etkinlik vs yapılıyor öyle bir yere gidip çocuklarla siz ilgilenmek yerine oralara bırakmayı denediniz mi hiç?

Bence disiplinli değilsin ondan Çocukların bu sekilde. Ne demişler dayak cennetten çıkma
Yani var ya şu dayak mevzusunu duyunca delleniyorum el kadar çocuğa bebeğe mi vursun, öyle mi terbiye etsin??? Gücün yetene kadar sen ona vur sonra o da gücü yettiğine vursun değil mi mantığınıza hayran kaldım bravooo

Ya Nasıl şiddeti savunursunuz aklım almıyor, her yerde bas bas bağırıyorlar çocuklar sizin yansımanızdır diye, siz çocuğa şiddet uygularsanız o da size ve çevresine yapar
Ve şiddetle disiplin olmaz olmuyor sadece korku büyüyor, şiddet uygulayan insandan korktukları için onların yanında uslu uslu duruyor çocuklar ama o kişi arkasını döndüğü anda çocuk bildiğini okuyor şimdi çocuk eğitilmiş mi oluyor
Disiplin başka dayak başka şeyler
Benim babam bana tek tokat atmadı hiç hatırlamam keza annem de, ama ben onların bi bakışından anlardım ne yapmamam gerektiğini, ve bu yaşıma kadar çok büyük yanlışlarım olmadıysa annemden babamdan korktuğumdan değil onlara duyduğum saygıdan, onları üzmek istemeyeşimdendir
Azıcık bilinçlenelim artık şu çocuk eğitimi konusunda nolur ya çocuklar bizim geleceğimiz yapmayın etmeyin lütfen

Tüm anne ve babalar okumalı.
Çocuklar sizin aynalarınız gibidir , lütfen onları incitmeden, kötü örnek olmadan, iyiye yönelterek yetiştirin.

Eğer bir çocuk sürekli eleştirilmişse,

"Kınama ve ayıplamayı öğrenir"

Eğer bir çocuk kin ortamında büyümüşse,

"Kavga etmeyi öğrenir"

Eğer bir çocuk alay edilip aşağılanmışsa,

"Sıkılıp utanmayı öğrenir"

Eğer bir çocuk sürekli utanç duygusuyla eğitilmişse,

"Kendini suçlamayı öğrenir"

Eğer bir çocuk hoşgörüyle yetiştirilmişse,

"Sabırlı olmayı öğrenir"

Eğer bir çocuk desteklenip, yüreklendirilmişse,

"Kendine güven duymayı öğrenir"

Eğer bir çocuk övülmüş ve beğenilmişse,

"Takdir etmeyi öğrenir"

Eğer bir çocuk hakkına saygı gösterilerek büyütülmüşse,

"Adil olmayı öğrenir"

Eğer bir çocuk güven ortamı içinde yetişmişse,

"İnançlı olmayı öğrenir"

Eğer bir çocuk kabul ve onay görmüşse,

"Kendini sevmeyi öğrenir"

Eğer bir çocuk aile içinde dostluk ve arkadaşlık görmüşse,

"Bu dünyada mutlu olmayı öğrenir"

Yazan : D.Nolte, 1975

Çeviren : D.Cüceloğlu

Bu mantık değil arkadaşım, bilinçsizlik bilgisizlik
Umuyorum ki bunu yazan arkadaş daha çok gençtir ve anne değildir ve yaş aldıkça dayağın disipline eşit olmadığını öğrenir

Ellerine sağlık, ne iyi ettin de yazdın hem konu sahibi hem de çocuk eğitiminde şiddeti savunanlarını bir kaç kere okuması gereken bir yazı

Bu mantık değil arkadaşım, bilinçsizlik bilgisizlik
Umuyorum ki bunu yazan arkadaş daha çok gençtir ve anne değildir ve yaş aldıkça dayağın disipline eşit olmadığını öğrenir

Evde şiddeti öğrenen çocuk sokaktaki kedi köpeğe eziyet edecek, hatta yetinmeyecek kendisinden güçsüz arkadaşlarına yöneltecek öfkesini. Belki de büyüdükçe şiddet iletişim dili olacak.

Evde şiddeti öğrenen çocuk sokaktaki kedi köpeğe eziyet edecek, hatta yetinmeyecek kendisinden güçsüz arkadaşlarına yöneltecek öfkesini. Belki de büyüdükçe şiddet iletişim dili olacak.
Ne yazık ki öyle
Tanıdığım birinden biliyorum babası sürekli çocuğu azarlardı sürekli bağırırdı, adam sinirli bi Ada'm neye ne Zaman kızacağı da belli olmaz ne yazık ki, şimdi çocuk genç delikanlı oldu annesine babasına bağırmalarını görmen gerek, çok üzülüyorum annesi de çok üzülüyor ama ne yazık ki o öyle gördü Ee şimdi de onu uyguluyor işte

Çocuk sahibi olmamama rağmen anlayabiliyorum sizi. İnsan bazen yalnız kalmak veya mutlu olabileceği şeyler yapmak istiyor. Bu sizin en doğal hakkınız. Biz de kardeşimde içe kapanıklık sorunu olduğu için çok sıkıntı yaşamıştık. Özel pedagoğa giderek çözdük çok şükür. Eğer o tatil size zehir oluyorsa her sene, sadece eşiniz ve çocuklarınız eğlensin, mutlu olsun diye gitmeyin. Bir ailede önce anne mutlu olmalı ki koca ve çocuklar da mutlu olabilsin.

Size tavsiyem öncelikle çocuklarınızı pedagoğa götürün, aynı zaman da siz de psikoloğa gidin. Şimdi buna karşı olanlar da olacaktır ama gerçekten faydalıdır. Dinlenemediğiniz, eğlenemediğiniz bir tatile para ödeyeceğinize, doktora para ödeyin, belki sonraki yaz mutlu mesut müthiş bir tatil yapmanıza sebep olacaktır.

Kendine güvenen ve kendine saygılı kadınlar olmalıyız önce. Her sorunun kaynağı bu aslında. Genç kızken ev işi becerilerimizle ailemizi memnun etmeye çalışırız, evlenince yine becerilerimizle eşimizi ve onun ailesini memnun etmeye çalışırız, çocuk olur çocuğu her koşulda memnun etmeye çalışırız…

Kendimizi o kadar ihmal ederiz ki kadınlığımızı, insanlığımızı unuturuz. Hep çabalayan kadın olduğu için eş ve çocuklar bir şey yapma gereği duymazlar, hep isterler, hep şikayet ederler.

Bence evde yıkılsa,sel de götürse her akşam en az yarım saat kendinize zaman ayırın :) Kapanın odanıza, ya da çıkın dışarı. Evet bir süre ağlarlar, zorluk çıkarırlar ama sonunda kabul ederler durumu. Siz biraz da olsa rahatlamış olduğunuz için daha verimli bir birey olursunuz ailenize.

Dışarda ağladıklarında duymazlıktan gelin,kendilerini yere atsalar kaldırmayın,tepkisiz kalın. Blöflerinin tutmadığını görünce zaten vazgeçecekler.

Çocuk sahibi olmadan anlayamazsın diyecekler de olacaktır elbet, haklısınız. Tüm bu yazdıklarım kişisel izlenimlerim ve okuyup araştırdıklarımdır. Deneyen herkesin de sonuca hızlıca vardıklarına şahit oldum.

Bir de her ne olursa olsun şükredin. Allah size sağlıklı 2 evlat vermiş.
Gerisi hallolmayacak şeyler değil, yeter ki üzerine düşün, umutsuzluğa düşmeyin.

Yaklaşık 1 yıldır çocuk istememize karşın olmuyor ve inanılmaz özeniyorum çocuklu ailelere.
Benim gibi henüz çocuk sahibi olamamış insanlar keşke çocuğumuz olsa da sorunlarıyla uğraşsak diye dua ediyorlar. Sizin sorununuz bile çok kıymetli, değerini bilin ailenizin.

Kardesim bu nedir ya cin cin oldim
cocuksa cocuklugunu bilsin
7yasinda bu nedir salincaktan inmem
bu ne dir
siz buna cok yuz vermissiniz yaninizda size yardim edecegine ufff
valla bu tarz cocuklara cinnet oluyorum
heeeee benimkiler cokmu iyi tabiki degil fakat
buyuk oglumu dogdu dogali istedigim gibi olsun diye kitapmis proglamlarmis destekmis hepsini yaptim
hayatimi mahvetmesine izin vermefim
Fogdugunun 3 yili adeta yasanak zor gelirdi bana
yillar onada adam olmayi ogretti tabi kucugunun terbiyesiyle ilgileniyorum
10.5 yadlsindalar ve sorunlarimizin /70cozduk
umarim sende basarirsin ama kuza oncelik

Rabbim sizede nasip etsin.
Tespitleriniz okadar dogruki
hepsini yaptim ve sonuc suan ev sessiz cocuklar tek oynamayi basardi evim toplu esimle tartismam bitti.adamla tek gezebiliyoruz ve bidaha cocuk dusunmuyor hep Allah isteyenlere nasip etsin diye sıksık dua ediyoruz

Canim otellerin bakicilari oluyo bebisi oraya birakip biraz keyif yapabilirsiniz.
Belli saat araliginda oyun yeme ve uykusuyla ilgileniyorlar gittiginiz otele bi sorun varmi boyle bi seceneginiz.
Bizimde kizimiz 2 yasinda gecen yil ufak diye vermedim ama bu yil muhakkak hergun olmasada belli araliklatla birakmayi dusunuyorum

Bu nasil bir yorum?

O cennet cezaevi ile sonlanmasin, dikkat edin.

Bu benim görüşüm yerinde atılan tokat gayet de terbiye aracıdır. Çocuklar bu şekilde şımartılmaya devam ederlerse ileride. Fazla dışlanırlar.

Çok teşekkür ederim, inşallah nasip eder Rabbim.
Çocuklarınızla ve eşinizle mutluluğunuz, huzurunuz bir ömür sürsün inşallah

Yalnız orada dayaktan kasıt vur öldür değil. Yerinde ya da hakettiğinde bir tokat vurulanlar. Eğer fazla yumuşak başlı davranıyorsa çocuğun esiri olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…