- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Ben mi yanlış düşünüyorum nedir anlamadım 3 yaşındaki çocuğun peşinden koşmak anne için şikayet sizlanma konusu olmuş. Yahu 3 yaşındaki çocuğu havuz başında tek bırakırsan boğulur tabi ki de başında durma giy mayonu çocuğa da simit di kolluk du deniz yatağı falan artık mesrebine göre hangisi uygunsa kullan beraber yüzün karnını havuz başında doyur bir tur daha yüzdür çıkar odaya duş aldir uyut. Cocuk doysun bazi seylere. Doyum saglayamadigi icin mutsuz huzursuz endiseli surekli. Deniz kenarında kumdan kale yap ne bileyim aktivite yap beraber ailece yürüyüş yap.
Ay geleceğimi gördüm sanırım. Çocuğu kocaya bırakıp kız kıza tatile giderim herhalde
aynen pinke katiliyorum ben mesela daha sabirli sakin uysalim esim oyle degil ama ben sakin olunca etrafimdaki insanlar da oyle oluyor benim sakinligim onlara da yansiyor.Bence bu moddan çıkmalısın
Keşke 2 çocuk için biraz bekleseydin
Çünkü kaldıramıyorsun belli
Allah yardımcın olsun
Ama lütfen şikayetçi olma sürekli
Rabbim korusun birşey olsa bin pişman olursun
Bide sen kendi çocuğundan sürekli şikayetçi olursan
Etraftakilerde olur
Bu fırsatı verme kimseye
Annen baban da olsa
Malum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Simdi bu sene ikinci kez zulum bi tatil surecine giriyoruz YARIN..
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
Oooooooofffffff oooffff cok darlandim coookk
O annelerden biri olmak, ozellikle Turkiyede benim icin buyuk sans :) Zaten yabanci anneyim belki sebebi odurAy okurken bana daral geldi.
Çok mu üzerine düşüyorsunuz çocukların? Rahat bırakın biraz.
Güneşin altında salincaga biniyorsa binsin kendisi. Biz çocukken kimse peşimizden koşmazdı. Kendi kendimize oynardik. Siz de sallamayin.
Çocuk sahibi olmak eziyetten başka bir şey değil.korkuyorum resmen.
Anne olup da kilo almayan, hala hoş ve çekici olan, sosyal olan bir anne görmedim. Türk anneleri anca saçını süpürge etsin.
Doğurmıyacaktı o zamanOlmaz, konu sahibi kocasıyla başbaşa yürüyüş yapmak istiyor.
Türk annelerini çocuklara adattıranlar var ya, bütün suç onlarda!O annelerden biri olmak, ozellikle Turkiyede benim icin buyuk sans :) Zaten yabanci anneyim belki sebebi odur
Cocukken yemek mi yemezdik, annem sen bilirsin der kendine bakim yapardi. Oraya gitmek istemiyorum derdik o zaman oyuncagini getir canin sikilmasin der hazirlanirdi.
Dediginiz gibi Turk anneleri, kendini unutup cocuklara adiyor kendini. 3.5 aylik bebegim var, emmek istemiyor mu, zorlamiyorum emmesin, acliktan olecek hali yok. Acikinca emer.
Boyle konulari okudukca cocuk ocu gibi, ben de oyle dusunuyordum (hala dusunuyorum) ama biraz umursamazlik daha kolay kiliyor her seyi.
Doğurmıyacaktı o zaman
Maalesef. Annem de bunu cok yasamis ama acik acik ben bebeklerimi boyle yetistiriyorum begenmiyosaniz siz farkli yetistirirsiniz demis ve muhatap olmamis. Ilk basta babamla da cok kavga etmisler bu konuda. Yemek istemiyosa ac degil demek ki, al sen yedir ac kalmasin diyosan diye babam da yediremeyince pes etmis. Uyku duzeni ve bazi duzenler disinda bu kadar ustune dusmek nedir... Gormezden gelmezseniz basaramazsiniz.. Esiniz cocuk ac mi kalsin deyince al sen yedir o zaman deyip orali olmayin.. Benim kaynana da aynen boyle. Sen cocugu aglamaktan catlatacak misin diye sok olmustu.Türk annelerini çocuklara adattıranlar var ya, bütün suç onlarda!
Bende oğlum yemek yemek istemeyince sen bilirsin acıkınca yersin diyorum lakin bunu babasının yanında söylesem ya da babannesinin tamam kötü anne olduk çıktık! Çocuk aç mı kalsın, yav niye aç kalsın bir kaç saat yemeyince ölmüyor kimse.
Aynı durum gün akraba toplantıların da da söz konusu, yemeğe başlanır oğlum anne yemiycem oynuycam der ya da önce pasta ister tamam derim yeme acıkınca yersin ya da tamam pasta ye , arkadaşları olduğu için yemekle zaman kaybetmek istemiyor, yemek dediğin sürekli olan şey, arkadaşı her zaman göremiyor ki. Ben öyle deyince bana bakan çevrilen gözler olduk mu yine kötü anne , bak bak kendi rahat yemek yiyecek çocuğu aç bırakıyor diye düşünen süper anneler! İşte onlar var ya bizi bu hale getiriyorlar.
Çocuk bir şey için tutturup ağlayınca, sakinleşene kadar beklemeye fırsat vermeyenler var birde, markette, parkta her yerde, gözlerini dikip çocuğu niye ağlatıyorsun diye bakanlar, ayy istediğini al diyen densizler! !
Neden doğurdun hem de iki tane diye sorduğumda eşiyle çok severek evlendiğini, ilk bebeğe isteyerek hamile kaldığını, ikincinin kaza olduğunu ama aldırmak istemediğini söylüyor. Zaten aylardır bunu soruyoruz o da böyle söylüyor. Kendimden örnek vermem gerekirse ben özgürlüklerimden ve rahatımdan ödün veremem , bencilim bu yüzden de çocuk yapmıyorum, yapmayacağm. Kimse de gelip annelik kutsaldır demesin evlatlarını ayağına pranga gibi gören bir anne var karşımızda.
He o kadar kutsalki çöp kenarlarından bebek topluyorlar!!
vayyy beee... tek fark benimannem calismiyyordu :)kardeş miyiz yoksa hatta siz ben misiniz yoksabenim de annem mükemmel olacağım, kimseye minnet etmeyeceğim, ben kendi ayaklarımın üzerinde dururum, çalışırım param var kimseye minnet etmem diye diye rezil bir çocukluk geçirtti bize... ne birlikte oyun oynadığımı hatırlarım ne birlikte eğlendiğimizi. benim kimseye ihtiyacım yok tavırları yüzünden babanne hala teyze dayı vs den uzak kaldık... her olayın en b.k tarafını bulur çıkarır, en mutlu olduğum zamanda bir olumsuzluk öngörüsü olur bütün moralimi yerle bir eder. kendisi zaten obsesif oldu çıktı, ben üniyi kazanıp evden çıkıp kurtuldum ama kız kardeşim de maalesef onun kopyası oldu ve bir sürü kronik hastalık çıktı bu yaşında
yine de anne işte.. seviyorum ama hiçbir şekilde anlaşamıyorum, hç bir zaman beni anlayamayan biri ile de bir paylaşımım olmuyor işte...
Eşime aynen öyle diyorum, nasıl annesin diye başlar bende sen nasıl babaysan derim uzar gider. Alışılmış kalıpların dışında çocuk yetiştirmeye çalışmak çok yıpratıcı, çocuğunuza harcayacağınız enerjiyi elaleme laf anlatmaya harcarken buluyorsunuz kendinizi bir anda.Maalesef. Annem de bunu cok yasamis ama acik acik ben bebeklerimi boyle yetistiriyorum begenmiyosaniz siz farkli yetistirirsiniz demis ve muhatap olmamis. Ilk basta babamla da cok kavga etmisler bu konuda. Yemek istemiyosa ac degil demek ki, al sen yedir ac kalmasin diyosan diye babam da yediremeyince pes etmis. Uyku duzeni ve bazi duzenler disinda bu kadar ustune dusmek nedir... Gormezden gelmezseniz basaramazsiniz.. Esiniz cocuk ac mi kalsin deyince al sen yedir o zaman deyip orali olmayin.. Benim kaynana da aynen boyle. Sen cocugu aglamaktan catlatacak misin diye sok olmustu.
Türk annelerini çocuklara adattıranlar var ya, bütün suç onlarda!
Bende oğlum yemek yemek istemeyince sen bilirsin acıkınca yersin diyorum lakin bunu babasının yanında söylesem ya da babannesinin tamam kötü anne olduk çıktık! Çocuk aç mı kalsın, yav niye aç kalsın bir kaç saat yemeyince ölmüyor kimse.
Aynı durum gün akraba toplantıların da da söz konusu, yemeğe başlanır oğlum anne yemiycem oynuycam der ya da önce pasta ister tamam derim yeme acıkınca yersin ya da tamam pasta ye , arkadaşları olduğu için yemekle zaman kaybetmek istemiyor, yemek dediğin sürekli olan şey, arkadaşı her zaman göremiyor ki. Ben öyle deyince bana bakan çevrilen gözler olduk mu yine kötü anne , bak bak kendi rahat yemek yiyecek çocuğu aç bırakıyor diye düşünen süper anneler! İşte onlar var ya bizi bu hale getiriyorlar.
Çocuk bir şey için tutturup ağlayınca, sakinleşene kadar beklemeye fırsat vermeyenler var birde, markette, parkta her yerde, gözlerini dikip çocuğu niye ağlatıyorsun diye bakanlar, ayy istediğini al diyen densizler! !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?