beceremiyoruz biz bu isi

Ben mi yanlış düşünüyorum nedir anlamadım 3 yaşındaki çocuğun peşinden koşmak anne için şikayet sizlanma konusu olmuş. Yahu 3 yaşındaki çocuğu havuz başında tek bırakırsan boğulur tabi ki de başında durma giy mayonu çocuğa da simit di kolluk du deniz yatağı falan artık mesrebine göre hangisi uygunsa kullan beraber yüzün karnını havuz başında doyur bir tur daha yüzdür çıkar odaya duş aldir uyut. Cocuk doysun bazi seylere. Doyum saglayamadigi icin mutsuz huzursuz endiseli surekli. Deniz kenarında kumdan kale yap ne bileyim aktivite yap beraber ailece yürüyüş yap.

Ben bunu bilir bunu söylerim anne baba bir ebeveyn ilgilenmezse çocuk sıkılır bunalır onunla ilgilenen öğretmenim diye ağlar durur yazık valla ya içim ciz etti anne babanın yanında öğretmenim diye ağlayan çocuk mu olur ya normalde öğretmenin yanında çocuklar anneee diye ağlıyor

Olmaz, konu sahibi kocasıyla başbaşa yürüyüş yapmak istiyor.

aynen pinke katiliyorum ben mesela daha sabirli sakin uysalim esim oyle degil ama ben sakin olunca etrafimdaki insanlar da oyle oluyor benim sakinligim onlara da yansiyor.
bende yeni tatilden dondum otelde degil ev ortamindaydik ama ben yurumeye yeni baslayan kizimin pesinde kosmaktan bisey anlamadim evde ben daha dinctim tatilde cok yoruldum.denize bile girmedim kumsalda babasi basinda olmasina ragmen deli gibi agliyordu ben uzaklastikca tatil yapan tek kisi esim oldu.

Yahu erken yatan cocuk ne guzel bir nimet farkinda degil sanirim konu sahibi
Alem sabahlara kadar cocuk uyutmaya calisiyor
Bu arada otellerde ekstra ucret odeyerek bakici tutabiliyorsunuz. Ellemeyin uyusunlar erkenden,bakiciyi cagirin siz de esinizle cikin madem ara ara kontrole gelin olsun bitsin

valla siz şu süper dadıyı çağırın bence

oyy oyy ben okurken yoruldum fenalaştım

O annelerden biri olmak, ozellikle Turkiyede benim icin buyuk sans :) Zaten yabanci anneyim belki sebebi odur
Cocukken yemek mi yemezdik, annem sen bilirsin der kendine bakim yapardi. Oraya gitmek istemiyorum derdik o zaman oyuncagini getir canin sikilmasin der hazirlanirdi.
Dediginiz gibi Turk anneleri, kendini unutup cocuklara adiyor kendini. 3.5 aylik bebegim var, emmek istemiyor mu, zorlamiyorum emmesin, acliktan olecek hali yok. Acikinca emer.
Boyle konulari okudukca cocuk ocu gibi, ben de oyle dusunuyordum (hala dusunuyorum) ama biraz umursamazlik daha kolay kiliyor her seyi.

Konularinizin hepsini okuyorum ve okudukca kendi bebegimden korkuyorum ve daral geliyor bana. Sanirim buyuk kizinizi biraz simartmissiniz.. Cevabiniz hayirsa sizin mutsuzlugunuzdan dolayi boyle. Turk annelerinin sorunu bu, kadinliginizi unutup bebege adanmazsaniz kotu anne gibi goruyosunuz kendinizi... Hep cocuk oncelikli gibi goruyosunuz ama her zaman cocuk once gelemez. Biz de insaniz..
Cocuklarinizi bi yuk gibi goruyosunuz, ayak bagi gibi.. Biliyorum cunku hamileyken ben de oyle gorurdum. Ama bag olarak gordukce bag olur...
Bebegimin ustune simdiden fazla dusmuyorum. Mesela bazen emmiyor mu, zorlamiyorum vermiyorum mememi. Acikirsa emer. Gece ustunu ortuyorum, aciyor mu geri ortmuyorum. Demek ki sicakliyor istemiyor. Yemek yiyorum, agliyor mu, aglasin. 10 dk aglamaktan bir sey olmaz.
Cunku ben de insanim.
Buyuge kesin cizgiler belirleyin ve aglarsa ilgilenmeyin. Oyuncagini kitabini verin, hala agliyor mizmizlaniyosa sertce uyarin ve ilgilenmeyin... Yani benim onerebilecegim bunlar...

Türk annelerini çocuklara adattıranlar var ya, bütün suç onlarda!
Bende oğlum yemek yemek istemeyince sen bilirsin acıkınca yersin diyorum lakin bunu babasının yanında söylesem ya da babannesinin tamam kötü anne olduk çıktık! Çocuk aç mı kalsın, yav niye aç kalsın bir kaç saat yemeyince ölmüyor kimse.
Aynı durum gün akraba toplantıların da da söz konusu, yemeğe başlanır oğlum anne yemiycem oynuycam der ya da önce pasta ister tamam derim yeme acıkınca yersin ya da tamam pasta ye , arkadaşları olduğu için yemekle zaman kaybetmek istemiyor, yemek dediğin sürekli olan şey, arkadaşı her zaman göremiyor ki. Ben öyle deyince bana bakan çevrilen gözler olduk mu yine kötü anne , bak bak kendi rahat yemek yiyecek çocuğu aç bırakıyor diye düşünen süper anneler! İşte onlar var ya bizi bu hale getiriyorlar.
Çocuk bir şey için tutturup ağlayınca, sakinleşene kadar beklemeye fırsat vermeyenler var birde, markette, parkta her yerde, gözlerini dikip çocuğu niye ağlatıyorsun diye bakanlar, ayy istediğini al diyen densizler! !

Doğurmıyacaktı o zaman

Neden doğurdun hem de iki tane diye sorduğumda eşiyle çok severek evlendiğini, ilk bebeğe isteyerek hamile kaldığını, ikincinin kaza olduğunu ama aldırmak istemediğini söylüyor. Zaten aylardır bunu soruyoruz o da böyle söylüyor. Kendimden örnek vermem gerekirse ben özgürlüklerimden ve rahatımdan ödün veremem , bencilim bu yüzden de çocuk yapmıyorum, yapmayacağm. Kimse de gelip annelik kutsaldır demesin evlatlarını ayağına pranga gibi gören bir anne var karşımızda.

Ya tatlim seni cok iyi anliyorum.benim de kizim var 3,5 yasinda.huysuzdur , inattir.gittigimiz yerde aglar , bagirir rezil eder istedigi olmazsa .

o cocuklarin annesisin sen.onlari oyalayacak seyleri dūşūn.ona gõre plan yap.2 yasindaki kizin daha kucuk evet ama hic bir cocuklu aile anne-baba cocugunu sahilde birakip da gule oynaya yūzmüyor.el ele kirlarda kosmuyor.yok õyle bir aile!!!o cocukları biz yaptik.bile isteye yaptik.o zaman bir kac sene yūzmeden, gezmeden fedakarlik etcez.yapacak bir sey yok.hi bazilarinin annesi , kv desi cok ilgilidir gider gezer tatile cikarlar esiyle basbasa.facebookta görūyorum.eger boyle bir imkanin varsa degerlendir 1-2 gün de olsa.hem sana hem esine iyi gelir.ne yalan söyleyim bazen özeniyorum da o arkadaşlarima.cocuklari var ama gece içki içmeye barlara, basbasa haftasonu kahvaltilarina, sinemalara , eşleriyle tek 1-2 günlük tatillere gitmis oluyorlar .ama kendi halime de yaķınmıyorum.benim olanaklarim da böyle diyorum.

Aslında kaynınız , görümceniz, ablaniz falan varsa hatta onlarında cocuklari varsa beraber çıkın tatile.hem cocuk cocugu oyalar.onlarin yükü biraz olsun üstünüzden gider.biz esimin kardesleriyle gittik bu sene.hepimizde cocuk var.ben biraz kumda oynadim cocuklarla esim kaynim eltim yūzdü.sonra eltim gelince hooop ben esimin yanina girdim denize.sonra amcalari durdu yanlarinda biz esimle yüzdük.yani bunu planlamadik ama olaylar öyle oldu otomatikman.bizim kizimizda erken uyur.o uyudu.onu evde birakip biz bir yūrüyüs yaptik.markete gitme bahanesiyle:))))e belki 15 dk belki yarim saat.esimle el ele tutusup gezebildim iste daha ne olsun!!!evet gecen sene tek gittigimiz tatilde denize sirayla tek girmek zorunda kaldik .bir de otel yerine ev kiralamak mantikli.cocuklar da bunaliyor kucucuk odanin icinde.bir de yaniniza cocuklu aileler bulun suc ortagi olarak:))hem cocuklar birbirlerini oyaliyorlar hem de boyle kucuk zamanlar yaratabilirsiniz esinizle birlikte...

Maalesef. Annem de bunu cok yasamis ama acik acik ben bebeklerimi boyle yetistiriyorum begenmiyosaniz siz farkli yetistirirsiniz demis ve muhatap olmamis. Ilk basta babamla da cok kavga etmisler bu konuda. Yemek istemiyosa ac degil demek ki, al sen yedir ac kalmasin diyosan diye babam da yediremeyince pes etmis. Uyku duzeni ve bazi duzenler disinda bu kadar ustune dusmek nedir... Gormezden gelmezseniz basaramazsiniz.. Esiniz cocuk ac mi kalsin deyince al sen yedir o zaman deyip orali olmayin.. Benim kaynana da aynen boyle. Sen cocugu aglamaktan catlatacak misin diye sok olmustu.

He o kadar kutsalki çöp kenarlarından bebek topluyorlar!!

He o kadar kutsalki çöp kenarlarından bebek topluyorlar!!

Yargılamak istemiyorum kadın zor durumda ve dert yanıyor burada ama mevcudu kabullenmek ve çözüme gitmek gerek. Bu evlatlarını ayak bağı görüp şikayet etme durumu benim gibi çocuk sevmeyen bir kadını bile üzüyor. Çocukların içinde bulunduğu gerilime üzülüyorum. Bak ben bile üzülüyorum düşün.

vayyy beee... tek fark benimannem calismiyyordu :)

Eşime aynen öyle diyorum, nasıl annesin diye başlar bende sen nasıl babaysan derim uzar gider. Alışılmış kalıpların dışında çocuk yetiştirmeye çalışmak çok yıpratıcı, çocuğunuza harcayacağınız enerjiyi elaleme laf anlatmaya harcarken buluyorsunuz kendinizi bir anda.
Bu aralar bu konularda isyanlardayım, burada okudukça daha da kamçılanıyor duygularım :)

Ben de öyleyim valla, yemiyorum diyince eğer bunu istemiyorsan yemek istediğin birşey var mı derim baktım yemiyo kalk git içerde oyna, şunu bunu yap derim çünkü ben yemek yicem derim kalkar gider. Daha 3 yaşında bile değil. Zorla ağzına yemek tıkamak nedir arkadaş, çocuğu yemek yemekten nefret ettircekler. Hiç yemeyen çocuk olsa zaten doktora götürürüm sorun mu var diye de yiyen çocuğa neyin ısrarını yapıyorlar. Bak o yiyor sen de ye, bak yemezsen büyüyemezsin. Ama çok şükür etrafımda ne kendi ailem ne de eşimin ailesi ben böyle yapınca umursamaz. Asıl anormal olan çocuğa dikte etmek, zorlamak. Bilinçli kimse tercihi çocuğa bıraktım diye beni yadırgamaz.

Ne çocuğumu ihmal ederim ne de hayatımı ona endeksli yaşarım. Kararında olmalı herşey. İki aşırı uç da çocuk gelişimi için anormal bir durum. Ona endeksli olmak çocuğu şımarık, ben merkezli, uyumsuz yapıyor. Aşırı ilgisizlik de asosyal, silik bir çocuk. Ortasında yapılan hamleler tam yerinde. Yeri geldi mi müdahele elbette şart ama zırt pırt müdahele ya da çok serbest bırakmak işte konu sahibinin anlattığı gibi çocuklar demek. Ama küçükler henüz, belki sorunları bulup çözebilirler.

Konu sahibi başka konuna baktım, bipolar bozukluk mu var sizde? Depresif dönemlerim demişsiniz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…