- 10 Ağustos 2015
- 3.482
- 5.435
- 78
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Kendi cocuklarla kafayi bozunca iyi ana olmus oldu
Hey allahım
Okuduklarımdan anladığım çocuklar kuralsız ve esnek davranıyorsunuz huyları böyle demek ne demek size uyum sağlamaları gerekli biraz katı ve disiplinli olmakla çözülür.Malum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Simdi bu sene ikinci kez zulum bi tatil surecine giriyoruz YARIN..
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
Oooooooofffffff oooffff cok darlandim coookk
Düz anne mii ay kız çok yaşa senKendi cocuklarla kafayi bozunca iyi ana olmus olduGerci ben gavurum 'ana' sifatini haketmiyorum duz anneyim ben
Annelerimiz kadar benzermiş. Üzülerek söylüyorum ki sevindim :) böyle devamlı olumsuz ve güven kırıcı bir anneye sahip olan bir benmişim gibi geliyor çoğu zaman, arkadaşlarımın annelerinin ne kadar destek ve arkadaş gibi olduğunu gördükçe.kardeş miyiz yoksa hatta siz ben misiniz yoksabenim de annem mükemmel olacağım, kimseye minnet etmeyeceğim, ben kendi ayaklarımın üzerinde dururum, çalışırım param var kimseye minnet etmem diye diye rezil bir çocukluk geçirtti bize... ne birlikte oyun oynadığımı hatırlarım ne birlikte eğlendiğimizi. benim kimseye ihtiyacım yok tavırları yüzünden babanne hala teyze dayı vs den uzak kaldık... her olayın en b.k tarafını bulur çıkarır, en mutlu olduğum zamanda bir olumsuzluk öngörüsü olur bütün moralimi yerle bir eder. kendisi zaten obsesif oldu çıktı, ben üniyi kazanıp evden çıkıp kurtuldum ama kız kardeşim de maalesef onun kopyası oldu ve bir sürü kronik hastalık çıktı bu yaşında
yine de anne işte.. seviyorum ama hiçbir şekilde anlaşamıyorum, hç bir zaman beni anlayamayan biri ile de bir paylaşımım olmuyor işte...
Bende bibibella yazmışım nasıl ama kızımın ismiArkadaslarimdan biri bana niye sosyal medyada biona niye oglunun adini yazmadin dedi. Onunkine baktim x'in annesi, y'in biricik karisi. Emen cocugumun ustune kusasim geldi, boyle yapaylik yok.
Anne konusunda gerçekten içimi dökmeye kalksam ciltler dolusu kitap olur ama aynen dediğin gibi umrumda değil, hiçbir zaman memnun edemedim onu hep başkalarının çoçcukları harika oldu ben tü kaka, öss de türkiyede ilk 10 bin içinde idim, toplum tarafından saygınlık kriterlerinde ilk sıralarda olan bir meslek edindim ama annem bana açıköğretim okuyup bankaya işe giren kızı örnek gösterirdiAnnelerimiz kadar benzermiş. Üzülerek söylüyorum ki sevindim :) böyle devamlı olumsuz ve güven kırıcı bir anneye sahip olan bir benmişim gibi geliyor çoğu zaman, arkadaşlarımın annelerinin ne kadar destek ve arkadaş gibi olduğunu gördükçe.
Annem ilahiyatçı olduğu için sürekli dini gerekçeleri de olurdu; Dinen anne çocuğunu emzirmek zorunda bile değil vs. Hep ona ne kadar yük, ne kadar yaramaz, mesleğini yapmasına engelmişiz gibi büyüdük.
Bir tatile gitmeden önceki en klasik sözü beni rezil ediyorsunuzdu. Çok hatırlarım; hep 3 kardeş bir yere gitmeden önce bu sefer Annemizi nasıl rezil etmeyeceğiz diye planlar geliştirdiğimizi.
Bu atılmıyor insanın üzerinden. O yüzden cankuşlarınannesi henüz daha erkenken, hayatını gözden geçirir ve çok daha mutlu bir insan olur inşallah.benim annem kendini hep haklı görür mesela, konu sahibinin kendini sorgulaması bile onun için iyi bir şey.
30 yaşındayım tam. Ve aklım daha yeni yeni başıma geldi. Annemi umursamayı yeni öğrenebildim.Tek çocuktan şikayet ederim mesela. Yıllarca tek çocukta kalma sebebim, annemin devamlı bana erken yaşta anne olmamın ne kadar büyük bir hata olduğunu telkin etmesiydi, hayatımı mahvetmiştim. Şunu da yapmadın, bunu da yapmadın. Yıllarca kendimi ona kanıtlamaya çalıştım içten içe. Pek çok şey de yaptım ama Bir çocuğun kardeşsiz çok eksik olduğunu hiç göremedim, geç olana kadar. Sonra aslında ne kadar umrunda olmadığımı gördüm, anca 30 olunca.
Severim, yıllarımı onun işlerine verdim, evladı olarak onun için çok şey yaptım ve yaparım ama hiçbir işimde ona güvenmem.
Kiz yabanci anneKonularinizin hepsini okuyorum ve okudukca kendi bebegimden korkuyorum ve daral geliyor bana. Sanirim buyuk kizinizi biraz simartmissiniz.. Cevabiniz hayirsa sizin mutsuzlugunuzdan dolayi boyle. Turk annelerinin sorunu bu, kadinliginizi unutup bebege adanmazsaniz kotu anne gibi goruyosunuz kendinizi... Hep cocuk oncelikli gibi goruyosunuz ama her zaman cocuk once gelemez. Biz de insaniz..
Cocuklarinizi bi yuk gibi goruyosunuz, ayak bagi gibi.. Biliyorum cunku hamileyken ben de oyle gorurdum. Ama bag olarak gordukce bag olur...
Bebegimin ustune simdiden fazla dusmuyorum. Mesela bazen emmiyor mu, zorlamiyorum vermiyorum mememi. Acikirsa emer. Gece ustunu ortuyorum, aciyor mu geri ortmuyorum. Demek ki sicakliyor istemiyor. Yemek yiyorum, agliyor mu, aglasin. 10 dk aglamaktan bir sey olmaz.
Cunku ben de insanim.
Buyuge kesin cizgiler belirleyin ve aglarsa ilgilenmeyin. Oyuncagini kitabini verin, hala agliyor mizmizlaniyosa sertce uyarin ve ilgilenmeyin... Yani benim onerebilecegim bunlar...
Bende ayni seyi yazacaktim.. tatile gideceginiz yeri iyi arastirin havuzda ve parklarda coxuklari oyalayan onlarla ilgilenen birileru var .. bazi tatil koylerinde bu hizmeti veriyorlar .. iyi arastirip secin bence..Canım kreşler veya bakıcılar oluyor otellerde. Gittiğiniz yerde varsa 1 saat bile çocuğu bırakıp oturmak çok iyi geliyor insana. Sonra enerjin de moralini de toplayıp daha pozitif oluyorsun.
O cok guzel olmus annesiBende bibibella yazmışım nasıl ama kızımın ismigüzel bibi gibi bişey oluyor :)
Hemde kizi 7 yasinda benim oglan dort yasinda gun icinde bir dakika durmuyor oglen yatirmak istesem bir ton kavga gurultu aksam 10 da daha da uykusu yokmus beyimizin guresmek istiyor babasiyla kizimda abisi yatmadan yatagina girmezHem öğlen uyuyan,hem de aksam 20:30'da uyuyan cocuklar..
Sen altlarindan irmaklar akan cennetin icine dusmussun haberin yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?