- 30 Ocak 2014
- 4.518
- 6.353
- 358
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Amin Allah razı olsun. Hepimizin evlatlarını inşallah :)Allah bağışlasın
Evet yemek konusu :) haklısın yemek yetmiyor ama artık ben yapmıyorum yemeği. Bi süre eşime bırakmıştım şimdi biri geliyor yemek ve ufak tefek ev işleri için. Yine de yapılan 3 4 çeşit yemek bittiğinde ve akşam çocuklar anne çok acıktık dediğinde 2 paket makarna daha hasliyorum. Kalabalık olunca daha bi istahtaları açık oluyor sanırım deli gibi yiyorlar.Hepsine tamam da 88 li nasıl o kadar yemek pişirilir bi evde 8 kişi olcaksınız yemek pişirmeyi sevmediğimden daha doğrusu mutfağı diyelim senin yorumunu görür görmez aklıma mutfak geliyor nedense :)
Valla bu sekilde.sizlanirsaniz topluca mutsuz ,hastalikli insanlar olacaksiniz ailecek.icinde bulunduğun durumu kabullen tek başına yapamiyorsan destek al devletin.ucretsiz psikologları da var.her konunu okuyorum ve cidden üZülüyorum.Gercekten dogru cok dogru tespit..size katiliyorum ama kabullenip artik benim hayatim boyle bu sekilde mutlu olmanin yollarina bakiyim diyemiyorum surekli niyeeeee yaaa niyeee diye sizlaniyorum
bigunmutlaka sana gelince hep diyorum madem bu düzende mutlu değilsin gir biryere çalış biraz kafanı dinle. isterse tüm paran kreşe gitsin ne olur bir 2 ay dene bu dediğimi. Ayrıca bağırmadan önce kızların 15 yaşına gelince birlikte ne kadar eğleneceğinizi ve sizi hep genç tutacaklarını düşün. Birlikte nasıl güzel gezip alışveriş yapıp kafede oturursunuz... 3 kız kaynatırsınız fln. Geleceği düşün canım. Benimde bir kızım var ve başka çocuk da istediğim söylenemez hep kızım genç kız olunca çok güzel bir dostum olacağını hayal ediyorum tabiki şu anda da ona tüm sevgimi veriyorum çünkü ileride ondan sevgi bekliyorum. Ne ekersem onu biçerim bu yüzden hep sevgi ve saygıyla dürüstlükle yaklaşmaya çalışıyorum. Oldu da bağırdıysam sakinleşince özür dileyip sinirimin ona değil yanlış yaptığı davranışa yönelik olduğunu ama tekrarlamayacağımı söylüyorum öpüp barışıyoruz. İnan tek çare iletişimde kalmak. Benim kızımda 2 yaş bu arada
Ya şok oluyorum çocuklardan bu kadar şikayet duyunca. Çocuk bu elbette huysuzluk yapabilir. Neden halinize şükredip psikolojinizi duzeltmiyorsunuz? Böylesi hem size hem çocuklara zarar. Sizin negatif davranışlarınız çocukları da etkiliyor. Ben 6.ya hamileyken sizin kadar stres yapmıyorum. Evet sinirlendiğim çileden çıktığım anlar oluyor hamileliğin de etkisiyle ama gözlerime bakıp gülmeleri yetiyor kendime gelmem için.
Geçen gün mesela; sitede lağım patlamış ve her yerleri pis su olmuş. Eve geldiler 3u girip oynamış biri 1.5 biri 3.5 diğeri de 7.5 yaşında. Alıp küçüğünü yıkadım ortanca banyoda. Bekler misin annecim dedim gidip ağladım zırladım(hem son ayimdayim hem de bel fıtığı var ve çocuk yıkamak işkenceden farksiz). Yanına gelip hicbir şey yokmuş gibi diğerini yıkadım. Büyüğüne de kendin yıkan dedim çıktım işin içinden.
Lütfen hem kendiniz hem çocukların psikolojisi için biraz rahat davranın kendinizi kasmayın. Bırakın dökülsün kırılsın düşsün ama siz rahat olun bu rahatlık çocukları da etkiler. Bakın 1.5 yaşındaki kızım sokakta düşse kalkar ellerini üstünü silkeler. Her zaman hayat güllük gülistanlık olmayacak elbet ama kizlarinizin huysuz olmasının sebebinin siz olduğunu düşünüyorum. Gerekirse yardım alın devlet hastanelerinde psikolog psikiyatrist var.
Küçükleri tek göndermiyorum. Büyüklerle beraber çıkıyorlar. Hep bi arada oldukları için sorun çıkmıyor. Sadece kapının önündeler scooter bisiklet top falan oynuyorlar. Ev de 1.kat zaten sesleri bile duyuluyor.Hepsine tamam da o kadar küçük çocukları tek başlarına nasıl dışarı bırakıyorsunuz? Site güvenli falan demeyin, bunun güvenli siteyle çok alakası yok. Büyük cesaret.
Küçükleri tek göndermiyorum. Büyüklerle beraber çıkıyorlar. Hep bi arada oldukları için sorun çıkmıyor. Sadece kapının önündedir scooter bisiklet top falan oynuyorlar. Ev de 1.kat zaten sesleri bile duyuluyor.
Valla kimseyi umursamam sizde umursamayın derim. Sonuçta sorun yaşayan sizsiniz,dövmüyorsunuz,sövmüyorsunuz çocuğu,şımarıklıktan ağlayınca yapacak en mantıklı hareket bu zira çocuğun üzerine düştükçe abartıyor maalesef olumsuz davranışını. Ben sakin kalıp en az hasarla atlatmaya bakıyorum krizleri,öylede oluyor. Zaten anne/kayınvalide akrabalar her dediğini yaptığı için bu hale geliyor çocuklar. Ben onlar şımartınca müdahale etmiyorum,onlarda bana müdahale etmiyorlar öğrendiler.çok güzel yazmışsınız takdir ettim sabrınızı, kırmızı ile belirttiğim yer var ya işte o kısım yüzünden benim sabrım kalmıyor çünkü niye ağlıyor diyen eşim ve de alt katım da ki kv ! Onlar ağlamasını duyacak diye olan bana oluyor, üstelik bu sebepten kapıma gelen kv yi almadım içeriye ağladığı zaman gelmeyin Demedim mi diye. Artık konuşmuyorum samimiyet tamamen kestim hiç bir şekilde yorum yapamazlar ama gelin görün ki ben o psikolojiden kurtulamıyorum
Yine de cesaret işi. 7 yaşındaki çocuğa daha bebek sayıbalicek iki çocuk emanet etmek benim aklımın alabileceği bişey değil. Bırakın kapının önünü başka odada emanet etmem ben. Hem büyüğe de kaldırabileceğinden fazla sorumluluk yüklemek demek bu.
Gerçi sizi hiç aklım almıyor benim ya neyse...
bakin size ne anlaticam. benim annem de sizin gibiydi halen daha da oyledir. pozitifligin icinde negatifi bulur cikarir. hep bir kiyas icindedir. neyse 30 yasindayim annemin cocukken benimle oyun oynadigini bilmem hatirlamiyorum surekli yemek temizlik birseyleri mukemmel yapma telasi ergenligim zehir gibi hatalarla gecti. universite de evden ayrildim inanin bana sadece uzun tatillerde gittim. kiz kardesim ayni annem gibi tripli sorunlu ve malesefki kronik bir rahatsizliga sahip oldu. bakin bu sekild ben oleyim ben soyleyim boyleyim demek sadece kendinize acimaniza neden olur. etrafinizdakiler de size aciyacaklar. oncelikle aydinlik dusunmeye calisin. karanligi bi kenara birakin. cocuklariniz size guvensin. ben anneme guvenemiyorum ne aci... cunku ben mutluyken mutlaka oradaki bir negatifligi yasayacak annem. yasatacak. simdi bunlri anneme soylesem kiyamet koparCok guzel yazmissin diyorum ya cocuklar her cocuk gibi oyle anormal degil anormal olan benim o beynimi duzeltemiyorum biliyorum yazilanlara hak veriyorum ama uygulama kismi zorluyo her sabah kendimi telkin ediyorum guzel bi gun olacak hic sibirlenmicem diye 1 saat gecmeden bagirmaya gereksiz seyleri uzatmaya basliyorum oyle zor bi insanim ki bana gore hersey sorun ve sevdiklerimin bana katlanmasi eziyo beni asil gerginligim kizginligim kendime aslinda
Gercekten de yanlis yaptiginiz 1.5 yasindaki bebegin sokakta isi ne cocuktur dalar dikkat etmez bebek gider falan veya kacirirlar hic dogru deilKüçükleri tek göndermiyorum. Büyüklerle beraber çıkıyorlar. Hep bi arada oldukları için sorun çıkmıyor. Sadece kapının önündeler scooter bisiklet top falan oynuyorlar. Ev de 1.kat zaten sesleri bile duyuluyor.
5 tane çocuk bi arada çıkıyor dolayısıyla biri bakmasa diğeri mutlaka bakıyor . zaten bizimki sürekli onların peşinden ayrılmıyor ayrıca güvenlik vs de var. Gözüm de üzenlerinde camdan bakıyorum sürekli. Olan anne yanında olsa da oluyor ayrıca. Tedbirimi yeterince aldığımı düşünüyorum :)Gercekten de yanlis yaptiginiz 1.5 yasindaki bebegin sokakta isi ne cocuktur dalar dikkat etmez bebek gider falan veya kacirirlar hic dogru deil
Sonra çocukları sorumluluk sahibi yapamıyoruz diye üzülüyoruz ama :) bırakın 8 9 yasındakilerı 4 yaşındaki ogluma bile emanet edebiliyorum ben küçüğü çünkü öyle yetiştiler. Ben diğer oradayken mutfakta bardak kırılsa 4 yaşında bile olmayan oğlum küçüğünü mutfaktan çıkarıp mutfağın kapısını kapatır. Hiçbir zaman birşeyi yapamazsın beceremezsin falan demem. Onlar da beni yüzüstü bırakmaz sagolsunlar. Dediğiniz gibi farklı hayat görüşlerinize sahibiz. Sizin beni aklınızın almadığı gibi benim de sizi aklım almıyor :) yıllardır çocuk istemiyorsunuz mesela. Halbuki benim için kızımın bi gülüşü dünyanın bütün zenginliklerinden eğlencesinden daha keyiflidir.
Ve her anne cocugunu bildiği en iyi şekilde yetiştirmek ister dolayısıyla farklılıkların olması çok normal :)
5 tane çocuk bi arada çıkıyor dolayısıyla biri bakmasa diğeri mutlaka bakıyor . zaten bizimki sürekli onların peşinden ayrılmıyor ayrıca güvenlik vs de var. Gözüm de üzenlerinde camdan bakıyorum sürekli. Olan anne yanında olsa da oluyor ayrıca. Tedbirimi yeterince aldığımı düşünüyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?