- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Hanfendi güvenlige bile güvenmeyin daha dün adanada annesinin yaninda uyuyan 4 yasindaki kizi kacirip tecavüz ettiler siz neyin kafasini yasiyorsunuz cocuk dogurup bir önce dogurdunuzami emanet ediyorsunuz vallahi pes benim kizim da 1 bucuk yasinda evde baska odaya gitsin hemen kosarim pesinden kaza geliorum demez 3 yasindaki oglumu parka götürürken 1 sn ayirmam gözümün önünden alisweris magazasinda kacirma ya calistilar oturdugum semtte cingeneler cocugu giyinme kabinine sokup sacini kesip kiyafetlerin degistirmisler annesi tanimasin die cocuk 1 yasindaymis annesi dükkani kapattirmis kabine girmis er yakalamislar dikkatli olun kuzenler bile tehlikeli bu devirde5 tane çocuk bi arada çıkıyor dolayısıyla biri bakmasa diğeri mutlaka bakıyor . zaten bizimki sürekli onların peşinden ayrılmıyor ayrıca güvenlik vs de var. Gözüm de üzenlerinde camdan bakıyorum sürekli. Olan anne yanında olsa da oluyor ayrıca. Tedbirimi yeterince aldığımı düşünüyorum :)
Yine de cesaret işi. 7 yaşındaki çocuğa daha bebek sayıbalicek iki çocuk emanet etmek benim aklımın alabileceği bişey değil. Bırakın kapının önünü başka odada emanet etmem ben. Hem büyüğe de kaldırabileceğinden fazla sorumluluk yüklemek demek bu.
Gerçi sizi hiç aklım almıyor benim ya neyse...
Bu anlattiklarinizi yapmak icin 15 yasi beklemeye gerek yok inanin. 5 yasinda kizim var, 1 senedir anne-kiz gunu yapıyoruz haftada bir gun.erkenden cikiyoruz disari, sirayla bir onu bir beni mutlu edecek seyler yapıyoruz. Cok basit seyler bunlar. Mesela kasimi aldirmam gerekiyorsa bu beni mutlu eden sey oluyor, kizim kirtasiyeleri cok seciyor girip bir kalem aliyoruz onun icin.bigunmutlaka sana gelince hep diyorum madem bu düzende mutlu değilsin gir biryere çalış biraz kafanı dinle. isterse tüm paran kreşe gitsin ne olur bir 2 ay dene bu dediğimi. Ayrıca bağırmadan önce kızların 15 yaşına gelince birlikte ne kadar eğleneceğinizi ve sizi hep genç tutacaklarını düşün. Birlikte nasıl güzel gezip alışveriş yapıp kafede oturursunuz... 3 kız kaynatırsınız fln. Geleceği düşün canım. Benimde bir kızım var ve başka çocuk da istediğim söylenemez hep kızım genç kız olunca çok güzel bir dostum olacağını hayal ediyorum tabiki şu anda da ona tüm sevgimi veriyorum çünkü ileride ondan sevgi bekliyorum. Ne ekersem onu biçerim bu yüzden hep sevgi ve saygıyla dürüstlükle yaklaşmaya çalışıyorum. Oldu da bağırdıysam sakinleşince özür dileyip sinirimin ona değil yanlış yaptığı davranışa yönelik olduğunu ama tekrarlamayacağımı söylüyorum öpüp barışıyoruz. İnan tek çare iletişimde kalmak. Benim kızımda 2 yaş bu arada
Benim bir ablam ve bir abim var. Biz 3 çocuğuz (ben istem dışı olmuşum ama aldıramamışlar). Ekonomik durumumuz o zamanlarda iyi olmadığı için hem annem hem babam çalışmak zorundaydılar. Fransadaydık dolayısıyla anneannem ve dedem farklı ülkelerde olduğumuz için, anneme yardımcı olamadılar. Ablam ve abimin arasında 1,5 yaş fark var bende en küçükleriyim ablamla aramda 4 yaş fark var.
Çok küçük yaşta ablam 8 yaşındayken bizim (abimin ve benim) sorumluklarını almak zorunda kaldı.
Avrupa da servis sistemi yoktur, o dönemlerde yürüyerek eve giderdik. Ablam hem beni hemde abimi tutarak eve götürüyordu. Eve gelirdik yemekler hazırdı ablam tabaklara koyup sonra da tabakları yıkardı... Birlikte 3 ümüz annemiz yorulduğu için ve haftanın 6 günü çalıştığı için evin temizliğini yapardık. Ana okuldan sonra ilk okula geçtiğimde yalnız eve dönerdim ve sabah yalnız okula giderdim.
Bu konuda sizden farklı düşünüyorum çocuklarımıza çok erken yaşta bence sorumluluk vermeliyiz ve öğretmeliyiz.
Ablam şimdi özel bir şirket de yan etki direktörü, abim eczacı bende tasarımcıyım.
Geç vakitlere kadar arkdaşlarımızla, kuzenlerimizle dışarda oynardık.
Hatırlıyorum da 6 yaşımdayken ekmek almaya giderdim ve evin ile ekmekcinin arasında 1,5 kilometre vardı.
Şimdi ki çocuklara bakıyorum.... ve o dönemlerdeki çocuklara bakıyorum arada dağlar kadar fark var. Hele İstanbul ve Paris arasında...
İstanbulda yaşıyorum şuan çevremde gözlemlediklerim ; çocuklar 6 yaşına kadar evde durup, hiç bir sorumluluk almadan annenin yanında tüm gün saçma programları izleyip veya ellerinde akıllı telefonlar ve tabletler ile bana göre zekayı geriye götüren oyunlar oynuyorlar. Oysa ki biz öylemiydik?
Sokakta hayatı öğrendik.
Her neyse söyleyececeğim daha çok şey var ama bu kadarı yeterli.
Not : sizin gibi entelektüel bir Kadın bence çocuk sahibi olmalı.
Doğru düzgün yetişen çocuklara sahip olmalı bu ülke.
Sorumluluk almalı evet ama 7-8 yaşında bir çocuk kardeş sorumluluğu almamalı. Anneniz babanız da hatalı şu şartlarda benim gözümde. Bakabilecek kadar çocuk yapmalı insanlar, bakamayacakları çocuklar yapmamalı. Siz değilsiniz mesele zaten. Siz olmasanız abiniz ablanız aynı şekilde büyüyecekti. Hata en baştan yapılmış. Çalışmak zorundaysan, bakıcıya ayıracak maddi imkanın yoksa, anne baba yardım edemiyorsa ona göre düşünecek planlayacaksın. Büyük çocuğa küçüklerin sorumluluğunu vererek ebeveyn olunmaz ki.
Siz çocukken sokakta oynuyordunuz, ben de oynuyordum ama şimdi dünya bizim zamanımızdaki gibi değil. Çocukları annelerinin gözünün önünden kaçırıyorlar, annelerinin yanında taciz ediyorlar. İnsanlar aile bireylerine bile güvenemezken 1.5 yaşındaki bebeği dört yaşında bile olmayan diğer bebeğe emanet ederek sokağa salmamalı bir anne. Çocuklar sokağa çıkmasın eve kapansın demiyorum. Ebeveynleri yanlarındayken çıksınlar. Ama kadın da haklı 5 çocuğun hangi biriyle başetsin hamile haliyle. Burda da hata baştan yapılmış zaten. Ama yine de önlem almak, güvenlik sağlamak önemli.
Doğru düzgün bir anaokulu olmuş 12 bin lira. Devlet okulları zaten vahim durumda. Ülke almış başını gidiyor. Kendi geleceğimizden endişe ederken ben bu dünyaya nasıl çocuk getireyim ki? Benim çocuk yetiştirmem değil mesele aslında. Evet iyi bir anne olurum, topluma faydalı bir çocuk yetiştiririm ama o çocuğun geleceği benim elimde değil ki. Dünyaya gelecek bebeğe haksızlık ederim onu böyle bir hayata böyle bir ülkede hatta dünyada yaşamaya mahkum ederek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?