En çok da nimetin çöpe atılmasına üzülüyorum ama mecbur atıyorum sırf atmamak için denemekten korkuyorumHaftaya gelecekler diyorsunuz madem şimdiden denemelere başlayın o zaman , bir liste yapın ne yapacağınıza dair ve bunları azar ölçüde deneyin şu bir hafta da bile çok şey değişir :)
Böreği pişirmeden atıyorum çıkarınca 5-10 dk dışarıda bekletip pişiriyorum (bunun için en uygun banyolu börek oluyor hem çıtır hem de taze gibi oluyor) poğaçayı pişirip atıyorum buzu çözülünce misafirler geldiğinde kapaklı bir tavayla ocakta kısık ateşte ısıtıyorum o da taze gibi oluyor fırında ısıtmıyorum fırında ısınınca kuruyorAni misafir kabul etmiyorum bu sebepten ötürü buzluğa atınca çıkarıp direkman pişiriyo mısun yoksa çözdürmeyi mi bekliyosun? Ha bide buzluğa tepsiyle mi atıyosun nasıl atıyosun
Elbette nimet atmayalım ama denemekten korkmakla da pratiklik kazanılmıyor maalesefEn çok da nimetin çöpe atılmasına üzülüyorum ama mecbur atıyorum sırf atmamak için denemekten korkuyorum
Fırınım bosch marka ablamda da aynısı var altı pişirmiyor der alt ayarını açıyoruz alttan pişiriyorHic hamarat degilim. Hala bicok yemegi yapmayi yapmayi bilmem. Ben de evlenince yemek yapmaya basladim oncesinde elimi surmemistim ama kek, pogaca, arpa sehriye salatasi gibi basit seyleri en azindan yenilebilecek seviyede yapardim. Tarifleri iyi okuyup ona gore yapmak gerekiyor sadece.
Mesela arpa sehriye salatasi icin sehriyelerin rengi degisene kadar kavurmadim hic. Tariflerde hafif rengi donene kadar der. Abartip tamamen rengi degisene kadar kavurmadim. Hafif taneli olunca biraktim gibi...
Kek, pogacayi zaten malzemeyi koy ver firina hazir olunca cikar bitti gitti. Hic ozel bisey yapmadim belki firininiz kotudur.
Olur hiç hayır dememElbette nimet atmayalım ama denemekten korkmakla da pratiklik kazanılmıyor maalesefgelelim yardım edelim :)
Denicem bunu :) o gün elim ayağıma karışır zaten yapsam vakit yetmezBöreği pişirmeden atıyorum çıkarınca 5-10 dk dışarıda bekletip pişiriyorum (bunun için en uygun banyolu börek oluyor hem çıtır hem de taze gibi oluyor) poğaçayı pişirip atıyorum buzu çözülünce misafirler geldiğinde kapaklı bir tavayla ocakta kısık ateşte ısıtıyorum o da taze gibi oluyor fırında ısıtmıyorum fırında ısınınca kuruyor
Siz yine hafızaya atmışsınız bende o da yok ya kurabiyem parçalanıyor yada çatlıyor. Çatlaması iyi bişey mi?Bende çok severim her türlü yemeği ve çaylığı yapmayı. Evlenmeden öncede annemi izlediğim olmuştu da, hiç yemek yapmazdım. Evliliğimin ilk 1 yılında tarif çıkarabilecek kadar geliştirdm kendimi. Bence tamamen tekrar ve pratiklik. Püf noktaları kapınca, 1-2 saat içinde mükemmel tarifler çıkıyor.
Benim kısırım da baya ıslak oluyor ya tane tane olmuyor salatayı yine beceriyorum makarna haşla içine garnitür vsBu arada ben hiç mayalı hamur denemedim, aynı şekilde arpa şehriye de denemedim, kısır fln da henüz kalkışmam ama bi patates salatası yaptım koca bir legen çok güzel olmuştu, tamamen deneyerek, turşusu eksik, limonu eksik, tuz ekliyim derken şahane olmuştu.
Batırmıştım pişmişti ama çıkardık orta kısım çiğdi kenarlar pişmişti eşim de kenarları yediKeke bıçak batırın, çiğ çıkarmayın fırından
Kurabiyenin dağılması da, ununu az koymuş olabilirsiniz.
Tariften gidiyorsanız eksik yapıyorsunuz bence.
Ben de yeni yeni yemek yapmaya çalışıyorum. Fakat geçen bir tiramisu yaptım, resmen pastanede satsam köşeyi dönerdimNefis yemek tarifleri'nden aynen uygulamıştım tarifi.
Benim kısırım da baya ıslak oluyor ya tane tane olmuyor salatayı yine beceriyorum makarna haşla içine garnitür vs
Fırınım bosch marka ablamda da aynısı var altı pişirmiyor der alt ayarını açıyoruz alttan pişiriyor
Bi yerde yediğim arpa şehriye tam karamel rengiydi güzel kavrulmuştu belliydi ben yaptım sert oldu
Patates salatası hiç yapmadım ama denerim :) bi yerde de mor bi salata yemiştim şalgam suyuyla pişirilmiş ben onu hayatta yapamamİnan İstanbul da olsam yardımcı olmak isterdim :) bence yapacaksın , arkadaşların dediği gibi önceden hazırlanıp buzluğa atılabilecek şeyleri yap buzluğa at , su böreği yapma mesela sigara böreği yap , kurabiye yapma mozaik pasta yap ya da hazır pasta tabanı kullanıp pasta yap , arpa şehriyeli salata değil de kısır ya da patates salatası yap yani basit şeyler olsun ama sen yapmış ol hoş sohbetle yiyin olmaz mı :)
O aldığı kadar unu anlamak mesela zaten şöyle verseler ya ölçüyle. Koydukça alıyor un nasıl anlaşılır ki? Kulak memesi kıvamını da hiç anlamıyorumBen tam olarak anladığım tarifleri deniyorum, şimdiye kadar tutturamadığım olmadı ama 2. 3. yaptıklarım pişmemiş bazı sorunlar olmuş, "1 kere denemek te yetmiyor
Nefis yemek tariflerine bakıyorum
Tarifteki aldığı kadar un ibaresi beni benden alıyor yahu bilsem ztn tarife bakmam
1 kurabiye tarifi denemiştim, her şey yazıyordu hatta hiç süpheniz kalmayacak hamur hemen toparlanacak demişti, evet gerçekten öyle oldu her yaptığımda tuttu, böyle tarifler deneyin
Börek sos sever yoksa kurur soslu tarifler denemeye çalısın sütlü yogurtlu yada sodalı
kurabiye işi zor yapması tamam da ya çiğ ya yanık oluyo benimkiler
hazır tariflerde deneyebilirsiniz, meyveli bisküvili toplar, mozaik, yada bisküvi üzerine puding ve sos
Benim ailem pek sevmez hamur işi ama ben hasret çektiğimden midir bilmiyorum ama ben seviyorum vallaSaydıklarınız sağlığa zararlı şeyler zaten. Soğuk salatalar, mezeler candır :) çok lazımsa bunların yanına su böreği her yerde satılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?