Beceriksizliğime ne yapmalı?

Haftaya gelecekler diyorsunuz madem şimdiden denemelere başlayın o zaman , bir liste yapın ne yapacağınıza dair ve bunları azar ölçüde deneyin şu bir hafta da bile çok şey değişir :)
En çok da nimetin çöpe atılmasına üzülüyorum ama mecbur atıyorum sırf atmamak için denemekten korkuyorum

Ben tam olarak anladığım tarifleri deniyorum, şimdiye kadar tutturamadığım olmadı ama 2. 3. yaptıklarım pişmemiş bazı sorunlar olmuş, "1 kere denemek te yetmiyor
Nefis yemek tariflerine bakıyorum
Tarifteki aldığı kadar un ibaresi beni benden alıyor yahu bilsem ztn tarife bakmam

1 kurabiye tarifi denemiştim, her şey yazıyordu hatta hiç süpheniz kalmayacak hamur hemen toparlanacak demişti, evet gerçekten öyle oldu her yaptığımda tuttu, böyle tarifler deneyin

Börek sos sever yoksa kurur soslu tarifler denemeye çalısın sütlü yogurtlu yada sodalı

kurabiye işi zor yapması tamam da ya çiğ ya yanık oluyo benimkiler

hazır tariflerde deneyebilirsiniz, meyveli bisküvili toplar, mozaik, yada bisküvi üzerine puding ve sos

Ani misafir kabul etmiyorum bu sebepten ötürü buzluğa atınca çıkarıp direkman pişiriyo mısun yoksa çözdürmeyi mi bekliyosun? Ha bide buzluğa tepsiyle mi atıyosun nasıl atıyosun
Böreği pişirmeden atıyorum çıkarınca 5-10 dk dışarıda bekletip pişiriyorum (bunun için en uygun banyolu börek oluyor hem çıtır hem de taze gibi oluyor) poğaçayı pişirip atıyorum buzu çözülünce misafirler geldiğinde kapaklı bir tavayla ocakta kısık ateşte ısıtıyorum o da taze gibi oluyor fırında ısıtmıyorum fırında ısınınca kuruyor

Fırınım bosch marka ablamda da aynısı var altı pişirmiyor der alt ayarını açıyoruz alttan pişiriyor

Bi yerde yediğim arpa şehriye tam karamel rengiydi güzel kavrulmuştu belliydi ben yaptım sert oldu

Denicem bunu :) o gün elim ayağıma karışır zaten yapsam vakit yetmez

Bu arada ben hiç mayalı hamur denemedim, aynı şekilde arpa şehriye de denemedim, kısır fln da henüz kalkışmam ama bi patates salatası yaptım koca bir legen çok güzel olmuştu, tamamen deneyerek, turşusu eksik, limonu eksik, tuz ekliyim derken şahane olmuştu.

Siz yine hafızaya atmışsınız bende o da yok ya kurabiyem parçalanıyor yada çatlıyor. Çatlaması iyi bişey mi?

Keke bıçak batırın, çiğ çıkarmayın fırından
Kurabiyenin dağılması da, ununu az koymuş olabilirsiniz.
Tariften gidiyorsanız eksik yapıyorsunuz bence.
Ben de yeni yeni yemek yapmaya çalışıyorum. Fakat geçen bir tiramisu yaptım, resmen pastanede satsam köşeyi dönerdim Nefis yemek tarifleri'nden aynen uygulamıştım tarifi.

Benim kısırım da baya ıslak oluyor ya tane tane olmuyor salatayı yine beceriyorum makarna haşla içine garnitür vs

İnan İstanbul da olsam yardımcı olmak isterdim :) bence yapacaksın , arkadaşların dediği gibi önceden hazırlanıp buzluğa atılabilecek şeyleri yap buzluğa at , su böreği yapma mesela sigara böreği yap , kurabiye yapma mozaik pasta yap ya da hazır pasta tabanı kullanıp pasta yap , arpa şehriyeli salata değil de kısır ya da patates salatası yap yani basit şeyler olsun ama sen yapmış ol hoş sohbetle yiyin olmaz mı :)

Batırmıştım pişmişti ama çıkardık orta kısım çiğdi kenarlar pişmişti eşim de kenarları yedi

Saydıklarınız sağlığa zararlı şeyler zaten. Soğuk salatalar, mezeler candır :) çok lazımsa bunların yanına su böreği her yerde satılıyor.

Bende ailemin evinde az biraz biseyler yapardim ama oyle misafir agirlayacak duzeyde degildim. Evlendim kayinvalidele ayni apartmanda oturuyoruz. O bana cok yardimci oluyor. Eve misafirler gelince kendi evinde biseyler yapip bana veriyor. O beni rahatlatiyor. Bide buyuk bir rahatsizlik atlatip evlendigim icin daha cok uzerime dusuyor. Deneye deneye artik bende yapiyorum hatta kayinvalideme yapip verdigimde her yemegime bayilir oldu. Deneyeceksin ancak oyle kivama gelir yemeklerin. Nefis yemek tarifleri bide yemek.comdan bakiyorum hep. Hepte tarifler tam oluyor bende. Surekli dene olacak

Benim kısırım da baya ıslak oluyor ya tane tane olmuyor salatayı yine beceriyorum makarna haşla içine garnitür vs

bence cesaret işi, ben böreğimi bile annemden istiyordum, yeni yeni yapmaya başladım. Ben kendime güvendikçe çıtayı yükseltiyorum birde net tarifler tercih ediyorum.

Fırınım bosch marka ablamda da aynısı var altı pişirmiyor der alt ayarını açıyoruz alttan pişiriyor

Bi yerde yediğim arpa şehriye tam karamel rengiydi güzel kavrulmuştu belliydi ben yaptım sert oldu

Benimki de bembeyaz kalmiyor ama illa tam karamel rengi tutturacagim diye ugrasmadim hic. Renginden once yenilebilir yumusak ve lezzetli olanini yapin sonra karameli tutturursunuz mesela. Direk mukemmele oynamayin

Patates salatası hiç yapmadım ama denerim :) bi yerde de mor bi salata yemiştim şalgam suyuyla pişirilmiş ben onu hayatta yapamam

O aldığı kadar unu anlamak mesela zaten şöyle verseler ya ölçüyle. Koydukça alıyor un nasıl anlaşılır ki? Kulak memesi kıvamını da hiç anlamıyorum

Saydıklarınız sağlığa zararlı şeyler zaten. Soğuk salatalar, mezeler candır :) çok lazımsa bunların yanına su böreği her yerde satılıyor.
Benim ailem pek sevmez hamur işi ama ben hasret çektiğimden midir bilmiyorum ama ben seviyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…