- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
Herkes bu konuda becerikli olacak diye bir şey yok. Çok da gerekli değil ayrıca. Sağlıksız olması da cabasi. Gidin postaneden alın olsun bitsin.Tecrübeli ve hamarat hanımlardan yardım istiyorum öncelikle. Anne babam ayrı olduğu için yemek işini evlenince öğrendim. Herkesin bildiği çok basit şeyleri bile bilmiyodum yani düşünün. Yemek yapabiliyorum karın doyurmaya yetiyor. Ama misafir ağırlama evresi var ve ben pasta börek çörek işlerini hiç beceremiyorum. Bizim ailede de pek yenmezdi ama haftaya ağır misafirlerim gelecek ve ben kara kara düşünüyorum.
Bi kere ıssız adam kekinden yapmıştım eşimin isteği üzerine kekin içi çiğ çıktı dış kısmı pişmişti eşim kenarlarını yedi güldük geçtik.
Kurabiye yaptım daha elime aldığım gibi dağıldı hepsi unufak oldu. Yufkadan yaptığım börek de fırında çok mu kaldı yada yufkadan kaynaklı mıydı bilmiyorum ama yufka kısmı kupkuruydu sertti tabiri caizse taş gibiydi.
Daha da saymak gerekirsek arpa şehriye salatasını denedim rengi dönene kadar kavurdum onlar da karamel rengi sert arpa şehriyeler oldu sonra sağolsun kayınvalidem hemen makarna haşladı kurtardık durumu.
Bi poğaça denememde de küçük minik ekmekler elde ettim ve hamur işi o gün bitti bende bidaha da misafir kabul etmedim.
Benim yaşımda ne hatunlar var döktürüyor anladım ki eşim de seviyor ki bende misafirliğe gidince midem bayram ediyor ama eşimi öyle iştahlı yerken gördüğümde içim cız etmiyor değil. Peki bu insanlar bunları yapmayı nerden nasıl öğrendi? Niye benimkiler olmuyor? Nasıl öğrenirim? Var mı benim gibi olan ya da ağır misafirleriniz geldiğinde ne yapıp ağırlıyosunuz?((((
Reklam oluyor mu bilmiyorum ama meshur bir site var tarifleri bire bir tutuyor dene göreceksinTecrübeli ve hamarat hanımlardan yardım istiyorum öncelikle. Anne babam ayrı olduğu için yemek işini evlenince öğrendim. Herkesin bildiği çok basit şeyleri bile bilmiyodum yani düşünün. Yemek yapabiliyorum karın doyurmaya yetiyor. Ama misafir ağırlama evresi var ve ben pasta börek çörek işlerini hiç beceremiyorum. Bizim ailede de pek yenmezdi ama haftaya ağır misafirlerim gelecek ve ben kara kara düşünüyorum.
Bi kere ıssız adam kekinden yapmıştım eşimin isteği üzerine kekin içi çiğ çıktı dış kısmı pişmişti eşim kenarlarını yedi güldük geçtik.
Kurabiye yaptım daha elime aldığım gibi dağıldı hepsi unufak oldu. Yufkadan yaptığım börek de fırında çok mu kaldı yada yufkadan kaynaklı mıydı bilmiyorum ama yufka kısmı kupkuruydu sertti tabiri caizse taş gibiydi.
Daha da saymak gerekirsek arpa şehriye salatasını denedim rengi dönene kadar kavurdum onlar da karamel rengi sert arpa şehriyeler oldu sonra sağolsun kayınvalidem hemen makarna haşladı kurtardık durumu.
Bi poğaça denememde de küçük minik ekmekler elde ettim ve hamur işi o gün bitti bende bidaha da misafir kabul etmedim.
Benim yaşımda ne hatunlar var döktürüyor anladım ki eşim de seviyor ki bende misafirliğe gidince midem bayram ediyor ama eşimi öyle iştahlı yerken gördüğümde içim cız etmiyor değil. Peki bu insanlar bunları yapmayı nerden nasıl öğrendi? Niye benimkiler olmuyor? Nasıl öğrenirim? Var mı benim gibi olan ya da ağır misafirleriniz geldiğinde ne yapıp ağırlıyosunuz?((((
Özellikle bazi tariflerin altındaki yorumlarla çok daha detaylı fikirler elde ediyoruz .Ben de hamarat sayılmam ama telefonuma nefis yemek tariflerini indirdim,oradan bayağı birşey öğrendim.
Kullanmanızı tavsiye ederim.
Annemle büyümediğim için çok basit şeyleri bile bilmiyorum o anlamda yazdım. Evde yaptığım şeyler de doyurma amaçlıydıMerhaba. Anne baba ayrı olması ile hiç ilgisi yok. Ben de hiç yapmamıştım yemek kek borek. Önceleri kötü oldu. Yapa yapa düzeldi.. hala da internetten aldığım bazı tarifler bazen iyi bazen kötü oluyor. Yapa yapa tecrübe oluyor. Ayrıca fırından fırına bile değişiyor. Mesela kek kolay çıksın diye kalibi tereyağ ile yağlamak gerekiyormus..püf noktaları okumak gerek
Merhaba canım.Kendini hiç üzme herşey deneye yanıla öğreniliyor.Bazıları şanslı olup anneden öğrenme fırsatı bulabiliyor.Bazıları da bizim gibi sonradan öğreniyor.Ben evlendiğim ilk yıllar mutfakta tam bir acemiydim.Hiçbirşey bilmiyordum.Hatta küçük bir anım var.İşyerinden bir arkadaşım ananesinin yaptığı peynirli börekten getirirdi.Aman yarabbi yok böyle bi lezzet.Dedim ben de yapayım.Gelişigüzel tarif etti.Okadar lezzetli beklemiyorum ama yensin yeter yani.Börek çıktı fırından bildiğin taş.Sonradan anladımki iç harcını sürmemişim boş yufka ve peynirTecrübeli ve hamarat hanımlardan yardım istiyorum öncelikle. Anne babam ayrı olduğu için yemek işini evlenince öğrendim. Herkesin bildiği çok basit şeyleri bile bilmiyodum yani düşünün. Yemek yapabiliyorum karın doyurmaya yetiyor. Ama misafir ağırlama evresi var ve ben pasta börek çörek işlerini hiç beceremiyorum. Bizim ailede de pek yenmezdi ama haftaya ağır misafirlerim gelecek ve ben kara kara düşünüyorum.
Bak ben senden daha beceriksizim. Öyle bir kere kek pişmedi şurası yandı demekle bırakılmaz. Kimse ilk denemede mükemmel pastalar yapamaz. Yapa yapa öğreneceksin. Instagramda çok güzel pasta kek tatlı rarifi veren sayfalar var. En ince ayrıntısıns kadar tarif ediyo kadınlar. Yumurta kırmayı beceremeyen kadın bile o sayfalardan öğrenip yapar. Kimse doğuştan pasta börek tarifi bilerek doğmuyo hepimiz sağdan soldan öğreniyoruz. Bak yazık eşinde seviyomuş. Gir instagrama sana kolay gelen bir tariften başla. Hiç vakit kaybetme. Akşam eşine sürpriz olsun:)Tecrübeli ve hamarat hanımlardan yardım istiyorum öncelikle. Anne babam ayrı olduğu için yemek işini evlenince öğrendim. Herkesin bildiği çok basit şeyleri bile bilmiyodum yani düşünün. Yemek yapabiliyorum karın doyurmaya yetiyor. Ama misafir ağırlama evresi var ve ben pasta börek çörek işlerini hiç beceremiyorum. Bizim ailede de pek yenmezdi ama haftaya ağır misafirlerim gelecek ve ben kara kara düşünüyorum.
Iste herkesin firini ayni degil bende baslarda hep 180 derecede yapardim ici cig kalirdi.Eltim 160 da yap dedi oyle denedim simdi keklerim kendi capinda üne kavustu
Ben de hiccc beceremedim baslarda hep husran oluyordu ama simdi pogaca kurabiye kek hele de tatli kacamaz elimden
Çatlaması sorun değilde dağılmaması gerekiyor. Nişastalıysa belki nişastayı fazla koyuyorsunuzdur.Siz yine hafızaya atmışsınız bende o da yok ya kurabiyem parçalanıyor yada çatlıyor. Çatlaması iyi bişey mi?
İşte benimde problemim bu. fırınım yeni arçelik. ne yaptımsa olmadı.Iste herkesin firini ayni degil bende baslarda hep 180 derecede yapardim ici cig kalirdi.Eltim 160 da yap dedi oyle denedim simdi keklerim kendi capinda üne kavustu
Ben de hiccc beceremedim baslarda hep husran oluyordu ama simdi pogaca kurabiye kek hele de tatli kacamaz elimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?