Beceriksizliğime ne yapmalı?

Herkes bu konuda becerikli olacak diye bir şey yok. Çok da gerekli değil ayrıca. Sağlıksız olması da cabasi. Gidin postaneden alın olsun bitsin.

Reklam oluyor mu bilmiyorum ama meshur bir site var tarifleri bire bir tutuyor dene göreceksin

Annemle büyümediğim için çok basit şeyleri bile bilmiyorum o anlamda yazdım. Evde yaptığım şeyler de doyurma amaçlıydı

Ben de sevmiyorum yapmayı. Becerim yok,isteğim yok,vaktim yok dahası sabrım yok.
Arada kızıma kek,çok çok nadir de poğaca yaparım. Yakınlarda ev yapımı şeyler satan bi unlu mamül dükkanı var hep oradan alıyorum çok da alan var çevremde. Kimse uğraşmak istemiyor artık. Çokça da almışsam buzluğa atıyorum. Ani misafirde ya da kızım istediğinde- yolculuğa falan çıkarken çıkartıyorum tazeden farksız oluyor. Böyle bir yer bulsanız hiç dert etmezsiniz.

Her her yaptığın şeyin bir püf noktası var canım kek yaparken fırının derecesini çok açmak o tarif ettiğin gibi olur yaniyani içiiçi çiğ dışı kuru olur
Börek yaparken de aldığın yufka marketlerden ise yufka kalın olduğu için kupkuru olur yufkayı gerçekten yufkacı olan yerlerden alırsan ve yeterince süt ile ıslatirsan yumuşacık olur
Poğaçaya gelince onun da içine ne kadar yag koyarsan ve cıvık yogulursan o kadar yumuşak olur
Kurabiye yaparken de bu tarz püf noktalara dikkat edersen gayet olumlu sonuçlar alabilirsin Ama bu yazdıklarım benim zamanla püf noktalar Sen de yapa yapa kendi tarifini elde edebilirsin

youtube daki yemek yapan hanımları izledikçe nefis yemekler,hamurişileri yapmayı öğrendim. annem hamur açmayı bilmez ama ben youtubedan mantı bile açmayı öğrendim. youtube da hatice mazi,masmavi3 mutfak, kevserin mutfağı,bilik ailesi,ilknur çokyaman izliyorum ve çok şey öğrendim bunalrdan

Merhaba canım.Kendini hiç üzme herşey deneye yanıla öğreniliyor.Bazıları şanslı olup anneden öğrenme fırsatı bulabiliyor.Bazıları da bizim gibi sonradan öğreniyor.Ben evlendiğim ilk yıllar mutfakta tam bir acemiydim.Hiçbirşey bilmiyordum.Hatta küçük bir anım var.İşyerinden bir arkadaşım ananesinin yaptığı peynirli börekten getirirdi.Aman yarabbi yok böyle bi lezzet.Dedim ben de yapayım.Gelişigüzel tarif etti.Okadar lezzetli beklemiyorum ama yensin yeter yani.Börek çıktı fırından bildiğin taş.Sonradan anladımki iç harcını sürmemişim boş yufka ve peynir Pirinç katmayı unuttuğum sulu köftemi dersin.İçi pişmeyen kekler,olmayan turşular.Ama hiç pes etmedim çünkü 2 evladım oldu.Öğrenmek zorundaydım.Şuan ki durumum gayet iyi.Yaprak sarmam ve yemeklerim ün saldı eşimin ve benim ailemde.Pasta börek desen yıkılıyo en alasını yapıyorum.Kendini asla beceriksiz görme sadece biraz tecrübeye ihtiyacın var.Sana tavsiyem pes etme ve dene mutlaka sonuca ulaşacaksın.Sevgiler...

sanırım tarifleri tam okumuyorsunuz gıbı geldı bana... kek çok basıttır yanı fırını onceden çalıştırmaz yeterlı ısıda yeterı kadar pişirmezseniz ve de almadan once kurdanı ıçıne daldırıp temız çıkıp çıkmadığına bakmazsanız ıçı pişmemiş kek yersınız... yufka boregınız kuru 0lmuş demekki yeterınce ıslatmamışsınız... patates salatası yapabılırsınız ... makarna salatası yapabılırısnız.... yanına su boregı satın alın... irmik tatlısı yapın olçüye gore birde kek ohh mıs...

Bak ben senden daha beceriksizim. Öyle bir kere kek pişmedi şurası yandı demekle bırakılmaz. Kimse ilk denemede mükemmel pastalar yapamaz. Yapa yapa öğreneceksin. Instagramda çok güzel pasta kek tatlı rarifi veren sayfalar var. En ince ayrıntısıns kadar tarif ediyo kadınlar. Yumurta kırmayı beceremeyen kadın bile o sayfalardan öğrenip yapar. Kimse doğuştan pasta börek tarifi bilerek doğmuyo hepimiz sağdan soldan öğreniyoruz. Bak yazık eşinde seviyomuş. Gir instagrama sana kolay gelen bir tariften başla. Hiç vakit kaybetme. Akşam eşine sürpriz olsun:)

Ellerinize sağlık :) Doğru diyorsunuz fırından fırına çok değişiyor. Denemek lazım.

Siz yine hafızaya atmışsınız bende o da yok ya kurabiyem parçalanıyor yada çatlıyor. Çatlaması iyi bişey mi?
Çatlaması sorun değilde dağılmaması gerekiyor. Nişastalıysa belki nişastayı fazla koyuyorsunuzdur.

Bir dolu site var tarif veren. Hemde gayet detaylı anlatılıyor.
Bilmediğim bir yemeği yapacağımda google'dan bakarım bir kaç farklı siteye,tarifleri incelerim,yorumlara bakarım birde,tarifi deneyenler oldu/olmadı,şu az geldi bu fazla geldi vb yorumlar yapıyorlar ona göre karar veriyorum hangi tarifi yapacağıma.
Sonra malzemeleri hazırlar tarifi açar oradaki aşamaları atlamadan yaparım. Genelde sorun yaşamam.
Kek konusunda ilk yarım saat fırının kapağını açmam,sonra bıçak yada kürdan ile en şişman yerine batırarak kontrol ederim orta kısmı,temiz çıkıyorsa bıçak/kürdan pişmiş demektir.
Börek kuru oluyorsa sosu az gelmiştir muhtemelen. Sodalı börek tariflerine yada yalancı su böreği tarzındakilere bakın,bol soslu oluyor bu tarifler kolay kolay kurumaz öyle yakmazsanız.
Borcamda birşey pişiriyorsanız altı üzerine nazaran az pişer,en son üst ayari kapatıp sadece alt açıp aşağı yukarı 10 dakika daha tutarsanız fırında altı üstü eşit pişer her ne pişiriyorsanız.
Kolay gelsin.

Ben evlenmeden önce mutfakta vakit geçirmeye bayilirdim ama annem sokmazdi bana hiç guvenmezdi oldum olası bana beceriksiz muamelesi yapardı. Evde en iyi Unv ben kazanmama rağmen hep bana nerdeyse üvey evlat muamelesi yapardi.Evlendikten sonra özgür olunca herşeyi denedim tursusundan iclikoftesine kadar şimdiyse anneciğim beni arayıp tarif soruyor anlatınca misafirlerim bayıldı diyor. Yani kendinize güvenin yaptıklarınız kötü bile olsa zamanla oturur.Ama el lezzeti denen şey gerçekten var. Belki lezzeti az olur.ama her evdedede çok leziz şeyler pismiyor idare edecek kadar olmalı. Benm allahasukur burcumdanmi kaynaklı bilmiyorum yengecim el lezzetim vardır ilk yıllar heyecanliydim begenilcekmi vs diye şimdi tariflere bakmadan yapabiliyorum .Kendinize güvenin inşallah yaparsınız zor değil inanın zevk almaya çalışın ben yaparken keyif alıyorum oyuzdn zor gelmiyor

Begenip yedigin tarifi direk sorup al .Fix tatiflerim vardir tam kivaminda olur .Trilicemi herkes begenir ,kurumayali pogaca yaparim 10 tane yersin .Borek tarifsiz iç harci dök ,uzerinede yaglı sutlu yumurtalı sodalı karişım dök bak bakalım yemeyen olurmu .
Elmalı kurabiyem ve kekimde mikemmel otesi .
Arada degisik tarifler yaparim .Atom kurabiye yaz kk da onuda ben yaptim oda cok muttesem òtesi

Ben sorununuzu anladim,tariflerdeki yagi azalttiginiz icin lezzetsiz ve pismemis oluyor. Benden bir puf noktasi,pirinc pilavi,pogaca,borek,kurabiye ve kekler asla az yagli guzel olmuyor. Zeytinyagi ve tereyagini kismadan bol yagli yaparsaniz hem guzel piser hem de lezzetli olur. Margarin ve aycicek yagini kullanmayin kesinlikle

Mesela ben tutan tarifimi yine denerim yine tutarsa devam. Kek yaparken 3,5 su bardagi un her zaman tutuyor. 3 yumurta, bir su bardagi seker, bir sb yag, bir sb sut bir kabartma tozu bir vanilin tamamdir. Bu her zaman tutuyor.

Ay tariften baka baka yapın bu devirde isteyip de yemek yapamamak için ultra beceriksiz olmak falan lazım yani. Tabi içli köfteler el açması börekler yapamazsınız belki hemen ama basit yapılabilir şeyler var deneye deneye tutar bi gün.

Yeni evliyim bekarken de yemekleri evde hep ben yapardım mutfagi cok seviyorum. Nefis yemek tarifleri uygulamasi var ordan yapıyorum.

Yapamiyorum vs demeyin güvenin kendinize yaparsınız..zamanla alışırsınız

İşte benimde problemim bu. fırınım yeni arçelik. ne yaptımsa olmadı.
İyi güzel kabarıyor pişiyor da. amaa sonrasında içi sönüyor ?? derecesini alt üst ve 180 yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…