- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 822
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Iyi dedin vallaYumurta kapıya dayanınca her şey hallolur
Bende 6 bucuk yıldır anne olmaya çalışıyorum ama henüz beceremedim :) bı eşim bı ben biz bu şekilde alıştık aslında,cok sakin çok huzurluyuz çok şükürevliliğe hazırlanan biri olarak kendimi bazen çok yetersiz görüyorum ben nasıl başaracağım diye.. üstelik aynı zamanda çalışmayı da düşünüyorum. çocukluğumdan beri hep sürekli hasta olan bir çocuktum çok zayıftım annem babam bu yüzden bana asla kıyamazdı ve 25 yaşıma geldim neredeyse bir yemek bir ev işi yapmadım. ayrıca hafif derece skolyozum var ama hafif olmasına rağmen 15-20dk ayakta kalıyım belim mahvoluyor ağrıdan. evde tek olsam kendime yemek bile yapmam. aç bir şekilde annemin babamın gelmesini beklerim biraz da üşengeçlikten kaynaklandığı belli her yerim ağrısa bile yapmam gerekir sonuçta değil mi :) evleneceğim bey de biliyor bunları konuştuk tabiki herşeyi yardımlaşarak yapacağımızı söylüyor ama o da zamanla yaparsın güçlü olmalısın dediğinde biraz korkuyorum. Acaba evlendikten sonra kendime gelebilir miyim bilemiyorum böyle düşününce psikolojim bozuluyor
Spora baslamalisiniz kesinlikle en başta yüzme . Eğer eşiniz anlayışlı biriyse her şeyin üstesinden zamanla gelirsiniz birlikte ben çok küçük yaşta sorumluluk aldım annemin hastalığından dolayı her şeyi abim ve ben yapardık üniv. Ayrı şehirde okudum evde kaldım yani her şeyi tek başıma yapabiliyordum her türlü temizlik yemek vs vs ama inanın evlilik çok özel bi şey .şimdi anlayışlı olup olmadığını sadece evlenerek anlayabilirsiniz. Evlendim şükür eşim çok anlayışlı sağ olsun temizliğe vs neden yapmadın etmedin vs vs demez mesela başlarda bunu bi düzene sokamamistim ama şimdi alıştım .başlarda eşim gelip hayatım bugün birlikte temizlik yapalım mı derdi her şeyi birlikte yapardık . Ben evlendikten sonra geldiğim şehirde iş bulma konusunda zorlandim sonra başka şeyler yaptık şuanda da hamileyim . Öncelikle size söyleyeceğim en önemli şey eğer ikiniz de çalışan olacaksınız asla tamamen üzerinize almamaniz yani her zaman birlikte yapın . Vaktiniz olursa tabi illede onu beklemeyin benim eşim bensiz de yapar. Bu işler sadece hanımların değil yemek yiyen herkes yemek yapmayı bilmeli temiz kıyafet giymek isteyen herkes çamaşır makinesini kullanmayı bilmeli temiz evde oturmak istiyosa supurebilmeli vs vs hayat müşterek.evliliğe hazırlanan biri olarak kendimi bazen çok yetersiz görüyorum ben nasıl başaracağım diye.. üstelik aynı zamanda çalışmayı da düşünüyorum. çocukluğumdan beri hep sürekli hasta olan bir çocuktum çok zayıftım annem babam bu yüzden bana asla kıyamazdı ve 25 yaşıma geldim neredeyse bir yemek bir ev işi yapmadım. ayrıca hafif derece skolyozum var ama hafif olmasına rağmen 15-20dk ayakta kalıyım belim mahvoluyor ağrıdan. evde tek olsam kendime yemek bile yapmam. aç bir şekilde annemin babamın gelmesini beklerim biraz da üşengeçlikten kaynaklandığı belli her yerim ağrısa bile yapmam gerekir sonuçta değil mi :) evleneceğim bey de biliyor bunları konuştuk tabiki herşeyi yardımlaşarak yapacağımızı söylüyor ama o da zamanla yaparsın güçlü olmalısın dediğinde biraz korkuyorum. Acaba evlendikten sonra kendime gelebilir miyim bilemiyorum böyle düşününce psikolojim bozuluyor
Kendisi ne yapıyor çok merak ettim ben herhalde sıkılırdim hiç bir şey yapmamaktanEvet benim bi tanıdığım vardı annesi evde asla iş yaptirmazdi kız dusunu alır süslenir önüne gelen yemeği yer kalkardı misafir falan gelince odasından çıkmazdı buarada gayet sağlıklı ve yapılı kızımız. Hep merak ederdim evlenince ne yapicaksin diye...şuan da evli eşi her işi yapıyor kayınvalidesi yemegini hazırlıyor anneside haftada iki gün evini köşe bucak temizleyip dönüyor eh iste biz buna şans mi diyoruz talihli mi bilmiyorum! (Benimki de utanmasa wcye götür dicek)
Aşna fişne işini üstleniyor prensesimiz.Kendisi ne yapıyor çok merak ettim ben herhalde sıkılırdim hiç bir şey yapmamaktan
Aşna fişne işini üstleniyor prensesimiz.
Annemin evimi temizlemesini kaynanamın yemeğimi yapmasını istemezdim.Ayıptır bu.Kendi yuvan sonuçta.Eşle birlilte yapılır da yaşlı başlı kadınlar neden gelip de temizlikçi gibi ev işi yapsın?Vala en güzeli. Diger turlu kadinin kadinligi kalmiyir. Erkek fiziken daha kuvvetli ama niyeyse tum işi kadin yapıyor bizim toplumda sonra niye yatakta oram agrio buram agrio diolar derler. Neden acaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?