Beceriksizlik, Yorgunluk, üşengeçlik ve evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annemin evimi temizlemesini kaynanamın yemeğimi yapmasını istemezdim.Ayıptır bu.Kendi yuvan sonuçta.Eşle birlilte yapılır da yaşlı başlı kadınlar neden gelip de temizlikçi gibi ev işi yapsın?

Tabi canim orasi öyle ben yapanlari düşünmeden yapilmasi iyi sevismeye hal kalir manasinda demistim :) yoksa zor oluyor ev temizligi camasir utu yemek derken bi bakiosun ömür gecmis. Adam başka arayislarda. Sen bostan yere süpürge olmuşsun.

Orası öyle.Evinde yardımcın olsa her şeyi o halletse kadın da kadınlığını yaşar

Kendim yazdim sandim tek fark 3 bucuk yıldır evliyim.. Sukur esimin oyle aman aman bekletilri yok yardimci da olur..
Ilk cay demlemeyi Pilav yapmayi vs öğrenci evinde öğrendim yani is basa düşünce.
Ama simdi benden iyi yemek yapan olmadigini iddia ediyor oysa usengecligim hala var annem yanimda olursa yine ondan beklenti icerisinde oluyorum cocugum olmadi ama olursa yetişemem diye dusunuyorum... Tembellik beni de korkutuyor zar zor idare etmeye calisiyorum yuksek dereceli kolayca ev cekip ceviren hic yerinde oturmayan fir donen ev hanımlarına ozeniyorum ama benlik degil bi is yaparken aklimda oturmak vR o yuzden cok cabuk sıkılıyorum.
Bence rahata alistik diye boyleyiz ya da psikolojik bir rahatsizlik..

Valla müstakbel eşin, bence köprüyü geçene kadar ayıya dayı misali.... evlenince herşey değişecek.

Anne evinde başla yapmaya. Sonradan acaba yapabilirmiyim diye düşünmeye bile vaktin kalmaz mecbur yapacaksın. Eşin yardımcı olsa bile beraber yapsanız bile sonuçta seninde katkın gerekli ve hazıra konma gibi bir şey söz konusu olmayacak. Anne evinde başla deme sebebim sonradan vicdan yapma neden Anneme hiç yardımcı olmadım diye. O kadın senin hizmetlin değil seni doğurdu diye. Annene göstermediğin inceliği kocandan bekleyip ağlarsın buralara yazarsın.

Evlensin evlenmesin, herkes minimum düzeyde kendine bakabilmeli. Sık hasta oluyor, hafif skolyoz var diye insan yemek için birini beklememeli.

Bende aynen öyleyim üşengeç yatmayı uzanmayı seven.. Yemek yapmayı çok severim +olarak.. Evliliğimin 3ncü yılına girdik.. Gidiyor öyle böyle işte. Yapıyorsun mecbur olunca..

Ben de hem devamlı okumaktan/çalışmaktan hem de üşengeçlikten evlenene kadar adamakıllı ev çekip çevirecek becerilere pek sahip değildim. Yurtdışına burslu gidip 8 ay yalnız yaşadım, yemeğimi falan yapıp yiyordum ama kimseyi memnun etme derdim yoktu onu saymıyorum. Evlenince içimden geldi ama, birçok şeyi de internetten öğrendim, denedim yanıldım şu bu ama özgüvenim yerine geldi. Kısacası kendi düzeniniz, kendi kurduğunuz aile olunca, mutluysanız içinizden geliyor olmalı yoksa işiniz çok zor...

Simdiden bunlari düsünüp canini sıkma hic.bende ayni senin gibiydim.3.5 senelik evliyim is başa düsünce mecbur yapiosun hatta yapmayinca kendini kötü hissediyosun takilma yani

Evlenirken yapabilir miyim düşüneceğiniz şeyler bu adamla ömür geçirebilir miyim bu adamı yıllarca arzulamaya devam eder miyim bu adamla hiç kimseyle olmadığı kadar sohbet edip eğleniyor muyum filan olmalı. Yemek temizlik fizik mühendisliği değil elektrik süpürgesiyle vileda yani öbür taraf da domates soğan patlıcanı kesip pişirmek, bunlar için nişanlınıza şimdiden özür diler gibi alttan almanız doğru değil ileride hepsini kendi göreviniz bilecek gibi duruyorsunuz. Ayrıca 20 dakika ayakta dursam belim mahvoluyorsunuz demişsiniz çok ciddi bir sorun bu nazenlik değil ciddi sağlık probleminiz var bir an önce tedavi olun evlilik hayatını değil normal bir yetişkin hayatını sürdüremezsiniz böyle

Yani birazcık kendinizi zorlarsanız iyi olur.Evlilik çok büyük bir sorumluluk.Ama anlayışlı ise eşiniz her şey güZel olur.Zaten fedakar kadınlar çok değer görmüyo bu dünyada .

Sonucta yemekse evlendiginiz kisi de yemek yiyecek,temizlikse o da temiz bir evde yasayacak,calısmaksa siz de calısacaksınız.Müşterek yani.O yüzden sizi bilerek evliliğe başlamalı.Bence dert etmeyin,bir sekilde ikiniz halledersiniz.Erkekler nasıl stres yapmıyorsa temizliktir yemektir siz de stres yapmayın

Evlenmeden önce 1 bardak yıkamayan, makinaların nasıl çalıştığını eşinden öğrenen ben, şuan bağla çocuklarımı birini sırtıma, birini göğsüme, ver elime çıpayı tarlaya gideyim konumuna geldim.
Elin oğlu öğretiyor dünyanın binbir türlü işini, hiç dert etmeyin.

26 yaşima kadar mutfağa hiç girmedim. Nasıl yaparım ederim die düşünürken herseyi dört dörtlük yapıyorum zamanla sizde öğrenirsiniz merak etmeyin. Bu arada bende keyfine düşkün ve zayıf biriyim

Tam da içinde olduğum psikoloji 5 ay sonra evleniyorum ama kendi odamı anca toplayıp temizliyorum yemek yapmıyorum hep bi bahane buluyorum. Sonumuz hayır olsun

Canm doğruya doğru hic bir şey yapmazlar şimdi böle söluyolar çok bi beklentn olmasin yanii

tembel olabilirsiniz, bilmiyor olabilirsiniz, sevmiyor olabilirsiniz,
ama 25 yaşınızda karnınızı doyurması için anne-babanızı bekliyor olamazsınız.
o kadar da değil ya.
aynı şekilde bir erkek ben böyleyim dese asla evlenilmez o adamla.
böyle paşalar paşası altın büllüklü adamlardan ne kadar kaçmak gerekiyorsa sizden de bir o kadar kaçmalı bana göre.
25 yaşında bir insan kendine bakacak kadar yemek bilir.
kendine yetecek kadar ev çekip çevirir.
tamam çalışan kadına bütün ev işi yüklenmesin. iş bölümü vs olsun da bu başka bir şey.
kendinize bakacak kadar bilmemeniz ve yapmamanız çok garip.

skolyozunuz varsa zaten en büyük kötülüğü de omurganıza yapıyorsunuz bu tembellikle.
spor alışkanlığı edinin. yüzme yada aletli pilates en güzeli. güçlendikçe kendinize gelirsiniz belki.

Madem siz de çalışacaksınız bütçeniz elverdiğince eve muhakkak yardımcı alın, en kötü ihtimalle ayda bir birini çağırıp dip köşe temizlik yaptırın. Ev seçerken çok büyük evlerden uzak durun. Evlenince mecburen yemektir vs yapacaksınız ama eşinizle muhakkak iş bölümü yapın, arkadaşlar haklı baştan nasıl alışırsa öyle gider.

Benim annem de bize hiç iş yaptırmazdı, özellikle de yemek. Ama iyi bir örnekti. Temizdi, derli topluydu, babam geldiğinde yemeği hazır olurdu. Çoğu şeyini örnek almışım. Elim yettiğince yetişmeye çalışıyorum. Evde olunca kolay fakat çalışınca bu verim düşmüyor değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…