Beddua

Evet ya. Insan aciyi severmi? Mugenin bunyesi aci cekmeye alisti galiba, aci cekmeyince eksiklik hissediyor sanirim.

Hiç üzülme müge, Allah böyle takdir etti demek ki. Hiç kimse başkasının günahından dolayı sorumlu tutulmaz, dolayısıyla o bebek kendisini yapan şahısların günahını çekecek değil, buna sebep olan da sen değilsin.

Üzülme müge, Allahın takdiri bu.senin bedduani rabbim masum bi evlattan çıkarır mi hic?? Onlardan çıkar anca.Insallah saglikla bi sekilde dunyaya gelir yavrucak.
Seninle alakali birsey yok yani rahat ol

Tabi ki ah ettiginden değildir. Boş konuşmuş o kiz. Ah ettigin için de kötü hissetme çünkü senin yaşadıklarini yaşayan birinin ah etmemesi de mümkün degil insanca bir şey. Sadece sevinme hissi gelirse kendini bundan uzaklastir yeter. Masum bir bebek sonuçta senin de dediğin gibi. Kendini suçlu hissetmeni gerektirecek hiçbir şey yapmadin sen. Bosuna üzüyorsun kendini.

Ben sadece o kıza sinir oldum. Bunu hemen yetistirecek kadar yakın sana madem bilmiyor mu kötü etkilenebilenebilecegini. Sana onunla ilgili haberler getirenlerden uzaklas bence. Bunu bildigine göre diger tarafa da yakın olmali o arkadaş. Kendini düşün artik bir sene olacak neredeyse.

Tebrik ederim ara bulucu onlara yakın olabilir senide onlara anlatabilir
Muhteşem fikir aracıya paramı veriyorlar
Nasıl oluyor öğren bence seninde özelin kalmaz :((

Müge eski Konularına baktım, herkesin dediği gibi Güçlü kızsın kendinle barışıksın, yaşadıklarının karşısında ne güzel bir olgunluk sergilemişsin ama bir yerlerde güçlü durmaya çalışırken sanki duygularından kaçmışsın ve arada bir hortluyor gibi geldi, 30 yaşında evlendim sen daha 28 yaşındasın biliyor musun en güzel yaşlardasın karaktersiz bir adamla mutsuz evlilik olacağına sorunu Kökten çözmek daha güzel ve arkaya baktığında vicdanınla yüzleşebiliyorsun doğru olan sen yanlış olan o rabbim doğrunun yardımcısıdır, hepimiz insanız bebek hayali kurulan bir evlilikte aldatılıyorsun nasıl ah etmez insan bunun için kendini suçlama herkes ettiğini bulur ins, hiç üzme kendini genceciksin çok mutlu olacaksın..

Mugecik kafanin karismasi cok normal yasadiklarin zor. Bebegin basina gelenlerin de elbette seninle alakasi yok. Bebekler, cocuklar, iyi insanlar kazaya maruz kaliyor, öluyor. Tipki kotu insanlarin varlik bolluk icinde uzun yasayabildikleri gibi. Dunya boyle bir yer. Mana aramaya gerek yok.

Sana haber veren kişinin arkadaşın oldugunu dusunmuyorum...ondan alacagin haberler sadece sana zarar verir...bi insani unutmanin en kolay yollarindan biri onunla bütün baglantilari koparmaktir...

mügecim içini ferah tut
evet sen beddua etmedin de biz etmiş olabiliriz çünkü okuyan herkes o kadar sinirlendi ki
şahsen ben epey sövdüm içten...tabi bebekten çıksın da kimse istemez yanlış anlaşılmasın
ama sen kendine üstlenme bir de bunu gereksiz yere yoruyorsun bak milletin lafıyla kendini..

Müge..olayın senle alakası yok!!! Şu yaşadıkların üzerine naifliğin keşke biraz azalmış olsa

Mügecim 3 sene oldu, bir daha evlendim ama ben kopamadım :) dilerim sen de gitme, hayatın tatlansın, bir yerden sonra hep güzellikleri mutlulukları konuşalım. Ama burası birbirimize güç verdiğimiz birbirimizden güç bulduğumuz yer:)
Öncelikle kalbini ferah tut. Sen asla bebeği şöyle olsun böyle olsun diye beddua etmedin. Pamuk kalplisin sen, istesen de yapamazsın ki:)
Aynı şeyleri yaşayan bir bayan olarak sana şunu açıklıkla söyleyebilirim. Ben de eski eşimden ve ailesinden haber almamak için kaçtım tüm hayatımı değiştirdim tüm bağlarımı kopardım. Sonuç: aynı senin gibi Allah karşıma çıkardı benden sonra başlarına gelenleri. Bu bir çeşit karma... senle alakalı değil neden üstüne alınıyorsun kı? O kadar dirayetli davrandın o kadar güçlü bir kadınsın ki...
İçindeki güce odaklan. Sen özel bir kadınsın. Bırak kıymetini bilmeyenleri...
Ben de bir daha kimseye güvenmem bir daha mutlu olmam bir daha evlenmem diyordum. Şimdiki eşimle bir sene içinde tanışıp hemen evlendik. El üstünde tutuyor beni. Sevilmek değer verilmek neymiş şimdi öğreniyorum. Ve aslında eski eşimle mutlu olduğumu sandığım zamanlarda bile sorunlu olduğumuzu...
Kendine zaman tanı lütfen. Her şey daha çok yeni. Sen yeni bir yolda yürüyorsun, kimseye ah etmeden beddua etmeden en onurlu yolu seçtin. Bundan sonra da hayatının altının üstünden daha güzel olduğunu göreceğin günler gelecek. Sabret lütfen ve şöyle saçma sapan insanların saçma sapan yorumlarıyla kendini suçlama. Senden sonra ne buluyorlarsa Allah'tan...

Ah be Müge demiştim ben. Diğer konunda hiçbir şey belli değil bir şey olursa kendini suçlarsın diye uyarmıştım..
Maalesef haklı olduğuma ilk defa bu kadar üzüldüm. Tabii ki seninle ilgili değil bu. Ölen her bebek birinin ahıyla mı gidiyor tövbe tövbe.. O bebekte yazılan kaderinde ne varsa onu yaşayacak. Onunda herkesten bağımsız bir kaderi var. Sıkma canını böyle saçma şeylerle.

Allah bilir kimin ölüp kimin yaşayacağını, ecel vaktini ne yazmişsa o olur. Kotu enerjiyle, beddua ile olacak iş degil. Bu dusunce saglikli da degil acikcasi.

Ah etmediğiniz halde böyle oldu, etseydiniz ne olurdu kim bilir..
Onların da akıllarına ilk sen gelmişindir..
-Acaba ah mı etti..
-hani biz onun canını yaktik ya
-hani haklı ya, etse yeridir
Dediklerini duyar gibiyim ..
Maalesef, oldu sanacaklar ama olmayacaklar ..
Sadece kalbin çok güzel, tüm sıkıntı burada

Bebege bisey olup aldırsalar en cok o 2 serefsizin isine gelir bu. Adam zaten baba olmak istemiyordu ben baba olacak adam mıyım diye aglamisti, kadın da o pis ruhuna ket vuracak diye istemez bebeği..

Yani demem o ki, bebeğe bisey olsa sen sevinmezsin ama onlar sevinir. Boşuna üzülüyorsun müge hatuncugum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…