• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Kültürle alakali bı durum değil gelişim acisindan psikoloji tüm insanlar için geçerli. O çocuklarda mahremiyet duygusu olmayacak kendilerini kimden nasıl koruyacaklar.. hiç normal bı durum değil

gelişim psikolojisi ile ilgilenen ve birçok önemli bilginin hayat boyu bizim için kritik olacağını söylemek istiyorum. bunun kültür farkıyla bir alakasının olmadığını düşünüyorum. elbette insan çocugu ile duşabilir. ama en azından özel bölgeler kapatılabilir. çünkü özel bölgelerimiz amacı ya sevişmek ya da boşaltım içindir. ve hangi kültürden olursak olalım zihnimiz bir yaştan sonra cinselliği daha farklı görmeye başlıyor. ben beraber duş alınabileceğini bunun normal oldugunu ama özel bölgelerin mahrem olduğunu düşünüyorum.

çocuğun babasıyla yıkanması bence son derece normal ama çocuğun babasının cinsel organını görmemesi lazım bana göre. ben 6 yaşındaki erkek kardeşimi yıkarken hep cinsel organlarını ona yıkatırım 2-3 yaşından ber mahrem bilincini öğrenmesi için.

O halde o ülkede yaşamazsınız.

Yahu siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Adamların kendi ülkesi ister çocuklarıyla yıkanırlar ister sokakta anadan doğma gezerler size neeeee.
Saçmalamanın dibine vurmuşsun bizim fikirlerimizden de sanan ne? Hayırdır böyle yaşayan tanıdığın akraban mı varda gocunuyorsun ? Ne kadar dert etmişsin yorumları 😅 diyecem ama zaten gitmişsin hayırlısı 😌

Yurt dışı (Avrupa'da 4 ülke, birkaç yıl yaşadım.) kültürü biraz farklı. Kadınlar çok rahat, birbirlerinin yanında soyunup, dökünürler, giyinme odalarında, havuzlarda, plajlarda kendi hemcinslerinin yanında anadan üryan olmak normaldir. Duşlarda tam çıplaktırlar ve herkes birbirini görür. Bazı yerlerde tuvaletlerin kapısı yoktur. Üç taraf duvarlı, arkada klozete oturursunuz ve önden görülürsünüz. Aynı misafirhanede dört arkadaş kalıyoruz, çıplak dolaşmak çok normal. Hatta birisi küvette banyo yapıyor, diğer arkadaş klozete oturup tuvaletini yaparken muhabbet ediyorlar ve banyonun kapısı açık. N'oluyor derseniz valla hiç kimse birbirini dikkatlice süzüp rahatsız etmiyor, öylesine görüp geçiyor.
Turkiyede de boyle zaten. 🙄Eger ortama erkek girmiyorsa kadinlar direkt soyunuyor o tur yerlerde.
Hatta bir defa ben spor salonunda kenarda giyiniyorum diye garipsenmiştim yani oze olarak saklanmiyordum ama ortada ciplak durmak istememişim sanirim kabin yoktu herkes ortada soyunuyor giyiniyordu ciplak. 🤷🤷
Türkiye'de günde birkaç kez forma değiştirdiğimiz, yalnızca dolapların ve duşların olduğu bir odamız var ve giyinme kabinleri yok. Kadın arkadaşlar defalarca birbirimizi iç çamaşırlarıyla bazen duşta çıplak olarak da (perde yetmiyor veya umursanmıyor) görürüz. Esprileşip birbirimize takıldığımız da olur ama kadın kadına olduğu için hiç sorun yaratmaz, muhafazakar arkadaşlar bile rahattırlar veya birimiz önden havlu tutarız.

Bence sağlıklı bir psikoloji değil bunun kültür ile alakası yok ileri yaşlarını kötü etkiler diye düşünüyorum
+1
kesinlikle bende bu görüşe katılıyorum. bu kültürle alakalı bir konu değil. çocuk psikolojisi ile alakalı ve çok yanlış birşey. hatta o iki yaş grubu kız ve erkek çocuk bile birlikte yıkanmamalı. eğlencesine mayoları ile küvet doldurup havuz yapılabilir çocuklara. ama yıkanma olarak çıplak bi de çok yanlış.. çocukların mahremiyet duygularının gelişmesine iziin vermiyor bu baba. ileride kötü niyetli kişiler tarafından istismara açık hale getiriyor çocuklarını....4 yaşındaki oğlum bile evde biri tuvalette ise kapı çalmayı ve girmemeyi öğrendi.

Yahu siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Adamların kendi ülkesi ister çocuklarıyla yıkanırlar ister sokakta anadan doğma gezerler size neeeee.
o zaman o ülkelerdeki çocuk istismarlarına, tecavüzlerine de ses çıkarmayalım. bize ne dimi? onlar yaşıyo?? tövbe yarabbim ya.

Bu arada nudity işini b.kunun çıktığını düşünenlerden biri de benim ... tamam gölde mölde yüzüyorsan güneşleniyorsan eyvallah da daha acaip şeyler de oluyor. Ex iş arkadaşım diz ağrısıyla hastaneye gitmiş. Röntgen çekicez demişler hemşire bunu bir odaya götürmüş eşyalarını dolaba koy üstünde ne var ne yoksa çıkar sonra yan odaya gel demiş. Bizimki de çantasını alıp çıkmış gitmiş. Yani diz röntgeni için anadan üryanlığa ne gerek var :KK51: Gerçekten soyunmasi gerekiyorsa da bir hasta önlüğü verirsin, koridorda diğer hastaların önünden hastayı çıplak geçirmezsin:KK51:İş arkadaşım kadın ABDliydi, anlatırken bu Almanlar kafadan sakat mı demişti:olamaz:
evet yaa! diz için ne alaka şok oldum... onların kadını çıplak göresileri gelmiş :confused: :confused:

+1
kesinlikle bende bu görüşe katılıyorum. bu kültürle alakalı bir konu değil. çocuk psikolojisi ile alakalı ve çok yanlış birşey. hatta o iki yaş grubu kız ve erkek çocuk bile birlikte yıkanmamalı. eğlencesine mayoları ile küvet doldurup havuz yapılabilir çocuklara. ama yıkanma olarak çıplak bi de çok yanlış.. çocukların mahremiyet duygularının gelişmesine iziin vermiyor bu baba. ileride kötü niyetli kişiler tarafından istismara açık hale getiriyor çocuklarını....4 yaşındaki oğlum bile evde biri tuvalette ise kapı çalmayı ve girmemeyi öğrendi.
Çok.dogruuu

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
yurt dışında bu tarz şeyler gayet normal sayılıyor ben spada çalışırken anne baba genç kızları damatları ve oğulları hep birlikte hamama girmişlerdi çıplak kaynar sular dökülmüştü başımdan ama normal diyorlar onlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X