• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar babanın 10 yaşındaki kızıyla beraber duş alması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen hasta mısın yoksa okuduğunu anlayacak kapasiten mi yok, gelip bana sorsunlar mı demişim 😂 avrupada yaşıyorum saygı da duymuyorum çatla kudur 😂
Ben neden çatlayıp kudurayım ki bizde Avrupa gördük . Ama gittiğimiz yerin yaşam tarzını kültürünü yerden yere vurmadık. Zaten haddim de elalemin ülkesinde ekmek yiyip birde yerden yere vurayım.

Ben böyle bir röportaj okumuştum ünlü anne babaydı üstelik. Çocukları vardı hep beraber duş alıyorlarmış su israf etmemek için. Cimrilik midir pintilik midir bilmem.. isimlerini hatırlayamadım su an. Su tasarrufu yüzünden dünyaca ünlüler ailecek duş alıyorlar resmen oha olmuştum

Ben neden çatlayıp kudurayım ki bizde Avrupa gördük . Ama gittiğimiz yerin yaşam tarzını kültürünü yerden yere vurmadık. Zaten haddim de elalemin ülkesinde ekmek yiyip birde yerden yere vurayım.
Valla anlamadım neden bu kadar çatlayıp kudurduğunu sabahtan beri saygı duyacaksınızz!!!! diye. Var bir derdin ama kendi haline bırakıyorum, gözardı 😂

Valla anlamadım neden bu kadar çatlayıp kudurduğunu sabahtan beri saygı duyacaksınızz!!!! diye. Var bir derdin ama kendi haline bırakıyorum, gözardı 😂
Benim kudurmam için bir sebep mi var köpek miyim lafınıza dikkat edin

Bir çift var evde çırılçıplak yaşıyor. Doğal halleriyle yaşamaları gerekiyormuş. 12 yaşındaki çocukları bu yüzden psikoloğa gidiyor 3 senedir. Aile ise yaptıklarının doğru olduğunu savunarak giyinmeyip, çocuğu psikoloğa götürmeyi tercih ediyor.

Bu olay Türkiye’de.

Bu arada böyle bir konu açmanız çok ilginç. Sizi ilgilendiren nedir ki, durduk yere karna oluşturmayı seçmişsiniz?

Ben böyle bir röportaj okumuştum ünlü anne babaydı üstelik. Çocukları vardı hep beraber duş alıyorlarmış su israf etmemek için. Cimrilik midir pintilik midir bilmem.. isimlerini hatırlayamadım su an. Su tasarrufu yüzünden dünyaca ünlüler ailecek duş alıyorlar resmen oha olmuştum
Su israfı yüzünden ailecek duşa girmek te biraz saçma bence ama artık hiç bir şeye şaşırmıyorum

Aynen bazı düğünlerde yaşları 10-18 yaş arasında olan erkek çocukları (fakir aile çocukları)kadın kılığına sokularak dans ettiriliyormuş( kadın yasak) düğün sonrası çocuklar malesef tecavüze de uğruyorlarmış
Kalbim sıkışıyor minicik bedenlere bu yapılanları okuyunca. Hem erkek hem kiz çocuğum var Allah hepimizin evlatlarını korusun içinde de benim yavrularimi 🙏😔

Su israfı yüzünden ailecek duşa girmek te biraz saçma bence ama artık hiç bir şeye şaşırmıyorum
Size ve bana saçma gelir ama onlara gelmez. Hatta bizlerin ayrı ayrı duş almalarımız onlara saçma gelir ayıplayabilirler bile. Bende okurken hemen aklıma ebeveynlerin avret yerleri görüyor cocuklar nasıl olur demiştim.

Bir çift var evde çırılçıplak yaşıyor. Doğal halleriyle yaşamaları gerekiyormuş. 12 yaşındaki çocukları bu yüzden psikoloğa gidiyor 3 senedir. Aile ise yaptıklarının doğru olduğunu savunarak giyinmeyip, çocuğu psikoloğa götürmeyi tercih ediyor.

Bu olay Türkiye’de.

Bu arada böyle bir konu açmanız çok ilginç. Sizi ilgilendiren nedir ki, durduk yere karna oluşturmayı seçmişsiniz?
Beni ilgilendiren kısmı şu : bunu gerçekleştiren çok samimi bir iş arkadaşım ve kültür catısmasına dayalı kendimi biraz kötü hissetmiş olmam. Çok iyi insanlar ama neyin normal olup neyin normal olmadığını kavrayamıyorum artık. Bu konuyu yabancı arkadaşlarımla da tartıştım ve bir çoğu yapanlar var ama bize göre normal değil diyorlar. Bahsettiğim insan benim için önemli biri ve kendi kuruntularımla kaybetmek istemediğim biri. Beni ilgilendiren kısmı bu.

Bu olay Türkiye’de.

Size dal t*şak alenen çocuğun karşısında yıkanmak normal geliyor yani ?

Size ve bana saçma gelir ama onlara gelmez. Hatta bizlerin ayrı ayrı duş almalarımız onlara saçma gelir ayıplayabilirler bile. Bende okurken hemen aklıma ebeveynlerin avret yerleri görüyor cocuklar nasıl olur demiştim.
Evet haklısınız. Nasıl yetişirsen onu normalleştiriyor insan. Cıplaklıgın yaygın olduğu bir yerde yetişseydim belki benim içinde sıradan bir durum olurdu.

Verdiğiniz fikirler için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görüyorum ki aslında herkesin normali herkes için farklı anlam taşıyor. Burada şu veya şu normal diyemiyoruz. Aslında bir yandan da kültür farkından kaynaklanması da içimi rahatlattı. Demekki aynı yönde düşünen insanlar ve benim gibi düşünenlerde var. Sanırım bu konuda baya bir aydınlandım. Sevgili Mune Mune konuyu kapatabilirmisin 🙂

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Hangi milletten kültürden olursa olsun asla kabul edilmemeli , normallestirilmemeli.

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Kültürle ne alAkasi var yaaa tamamen sapkinlik çüş oha artık

Ilk okulda iken benim bir kiz arkadasim vardi oturdugum ülkenin vatandasiydi. Onlarda evde banyo yaparken kapi acik olirmus isteyen girermis tuvalet ihtiyacini gidermek icin. Ve banyo yaptiktan sonra herkes evde ciplak dolasirmis odasina gidip üstünü giyinene kadar. Ve onlarda evde ihtiyaca göre ciplak dolasmak birbirlerini ciplak görmek cok dogal birseymis. Banada cok garip gelmisti ilk duydugumda hala garip geliyor. Yaz mevsiminde havuza gittiyimde biranin yerli insaninin cocuklarinin önünde soyunup giyindiklerini cocuklarininda ayni sekilde yaptigina cooook sahit oluyorum. Bazi kültürler malesef kabullenilmicek seyleri cok normal buluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X