Bekar görümce sorunsalı

Her lafin gidecegi bir yer vardir. Ben olsam; sonunda evleniyorlar ama dimi deyip kapatirdim ama sen uzatip bir de kocana soylemissin. Aaa bu laf buna soylendi diyecegini sanmiyorum kimsenin.

Paylasimi silersin kurtulursun. Bir daha da laf sokan mesajlari/resimleri paylasmamayi dene.

Siz görümceye laf sokmuşsunuz, görümcede altta kalmamış size lafı yapıştırmış.
Sorun nerede?
Al gülüm ver gülüm alışveriş bitmiş.
Başlatan siz olduğunuz için hatalısınız.
Görümce diye susacak hali yok herhalde değil mi?
İnşallah buradan kendinize iyi yönde sonuçlar çıkarırsınız.

Haksızsınız. Eşinizi devreye sokacak bir şey yok ortada. Diyelim ki görümce durduk yere böyle bir şey yazdı o zaman bile kendi aranızda çözebileceğiniz bir sorunken, siz gitmiş eşinize yetiştirmişsiniz.

Üstelik eminim aklınızdan ne geçerek paylaştığınıza ben, mesaj yerine ulaşmış bir de iletildi raporu almışsınız haklı olarak! Ne olacaktı armut mu toplayacaktı? Aile meselesi haline gelmiş şaka gibi resmen.

Kuzeninizle sorununuz Ne bilemeyiz ama onun üzerine sosyal medyasındaki erkek hesapları üzerinden gitmeye çalışmanız hiç hoş Ve etik değil!!!!ki siz de ağzınızın payını görümcenizden de olsa almışsınız bence.Ava giderken avlanmak gibi olmuş.Kusura bakmayın ama siz başkasına böyle yüklenirseniz başkası da size aynı formatta görümcenizin dediği şekilde yüklenir.Sosyal medyada paylaşım yaptıktan sonra ben onu kastetmedim demek çözüm değil.Çünkü oradaki paylaşımlar herkese açıktır.Ve bu olayda görümce sonuna kadar haklı kanımca...

İyide sizine milletin hesabında ekli olan erkeklerden.
Sizi ilgilendirmeyen konulara yorum yaparsanız doğal olarak sizede yapılır.
Etki tepki olayı.
Tepkiyi doğru buldum.

Kaşınmışsınız kasimislar. Hala mantaliteniz kuyruğuna basmak şeklinde.burada tepki görünce yumusatmissiniz.evlisiniz hamilesiniz diye kimse sizi kiskanmiyor beklediginiz buysa. Evli olunca daha dokunulmaz olmuyor insanlar. GörüMCE iyi demiş. Takva kasıp millete laf sokmaya önce kendine bakacaksin. Ben de severek evlendim. 3 yıl bekledik birbirimizi. Kendime laf soylettirmeyecegim gibi başkasının da ahlak bekciligini yapmam.

Ama var senin gibi tanıdıklarım. Kendileri telefonlasirlar, mesajlasirlar, ailler çok söylemez kimseye. Okuldan tanısiyorlar filan derler. Yapılan aynıdır ama bir taraf o kısmı gizler yalnızca. Sonra da başkalarına namus kasar.sanane kuzeninin Facebook'undaki erkeklerden. Onun da ailesi okumuyor mu?

Sen öyle bir yazı paylaşabilirsin bunu üzerine alınan kişi düşünsün..
Ayrıca onun söylediği çok ayıp ona ne ister 10 sene görüşürsün ister 8 sene
Eşin arkandaymış boşver

Biz de eşimle üniversiteden tanıştık. Ve ailemin zaten bilgisi vardı. Ben kimsenin namus bekçiliğini yapmıyorum. Bahsettiğim olay dışarda erkeklere düşman olup sosyal medyada yol geçen hanına dönmüş kişiler. Bunu da diğer konuşmalarımda açıkladım. Mesele benim evli görümcemin bekar olması asla değil. Herkes nasibini yaşıyor sonuçta. Muhatabım görümcem olmadığı halde onun bana böyle davranması tuhaf sadece. Evet kuzenimin de ailesi var ve zaten ailecek aramız açık. Karşılıklı saldırılar bunlar. Alakası olmayan biri gelip de benim paylaşımım üzerine yorum yapınca kötü. O yorumu kuzenim yapmış olsaydı zoruna gitmezdi. Çünkü zaten onunla dalaşıyoruz. Ama görümce ne alaka? Evlenmiş evinizin içine girmişim. Onunla ilgisi dahş olmayan bi konuya neden böyle bir yorum yapıyo.

İyi de siz de o paylaşımınız da hamile bir kadının canınız sıkmış olabilirsiniz ne demek istiyor bu beni mi kastediyor diye.
Açıkçası çok iyi olmuş size. Böylece başınıza gelmesini istemediğiniz önyargı dolu cümleleri yazmazsınız.
Ama bunların hepsi işsizlikten

Sosyal medya başa bela.
Yorumu silseydiniz keşke ve seni umursamıyorumun en cool şeklini söylemiş olsaydınız.
Benden yaşça büyük olduğu için saygısızlık yapmak istemedim ama galiba iş zaten çığırından çıktı. Hem de hiç alakası olmadığı halde.

Ay valla okudukça iyi olmuş diyesim geliyor.
Ava giderken avlanmışsınız resmen
Sen git kuzenin ahlak bekçiliğini yaparken görümcenin ahlak duvarına şakdanaraaakk çarp
Hayat böyle canım sen kendini kuzenden yukarılarda hissederken görümce o kadar da yukarıda değilsin diyip havanı aşağıya indirmiş.
Bak bu ders olsun sana bir daha başkasını kınarken kınanacak duruma düşme. Ama üzülme hepimizin başına böyle şeyler gelir önemli olan ders almak. Ha nasıl senin yaptığın ayıpsa görümcenin de sana yaptığı ayıp olmuş.

HE GÖRÜMCEN HA KUZENİN NE FARKEDER? SEN BİRİNE İĞNELEME YAPARSAN KARŞILIĞINI ALIRSIN. PEK ÜZÜLMEDİM

Eleştirecek kişi eleştirilmeyide göze almalı
Ayrıca çocuk gibi abisine şikayet etmek nedir? Bugün eşiniz sizin tarafınızda olur,yarın sen kardeşimle aramımı bozmaya çalışıyosun der,kendiniz arayıp yanlış anlamışsın sana yönelik paylaşmadım bunu ama yorumunda beni kırdı diyip probleminizi çözebilirdiniz,iyimi oldu şimdi hepsinin negatif duygularına sahip oldunuz...

Zaten insanlar evlenince bir namuslu onlar bekarlar namussuz oluyor .konu sahibi senin için yazmıyorum ama özel hayatında kurmadığı ceviz kalmamıs ama evlenince namus timsali kesilip elalemin kızına sürekli namus namus diye vurmalar insanların hayatlarına karışmalar vs vs iğreniyorum bu tiplerden .yahu siz kendi hayatınıza baksanıza.
Konu sahibi bu kadar ayılıp bayılmana gerek yok .laf sokarsan laf yersin .sen kendi hayatına bak sanane millet erkeklerle mi konuşuyor görüşüyor yatıyor kalkıyor ahlak zabıtası mısın ?

Neden kısmını bilemem. Ama söylediği haksız değil. Sosyal medyadan akraba ilişkileri, laf sokmalar çok itici hareketler, hadi kotu arkadaslik, akrabalik, fitnelik, kiskanclikla ilgili bir seyler yazip dururlar. bunlar bir yere kadar ama sizin yaptiginiz cok ayip. direk namusla ilgili bir laf sokma. Hala sosyal medyada yıl geçen hani diyorsunuz. Ne kadar ayıp bir şey. Size ne bundan. Hesabında pek çok erkek olunca namussuz mu oluyor?ister gerçek hayatta nefret etsin erkeklerden, ister etmesin. Istedigini söylersen, istemediğini isitirsin durumu olmuş sizinki.

Bir insan isterse inancı gereği evlenene kadar hiçbir erkekle konuşmasın. Bu kendi icin yaptığı bir şey. Namus konusunda zaten insanlar, çatır çatır şunu yaptı demezler. Sizin yaptığınız gibi nereye çeksen gelen imalarda bulunurlar. Sonra kendileri evli olduğu için çok namuslu, diğerleri bekar ve yol geçen hani. Bu klasik bir laf sokma değil, haddini aşan bir şey.

Sizi rencide etmek için söylemiyorum.fikir sormussunuz. Yaptığınız şey çok hatalı. Ve görümcenizi Kutlarım. Onun ustune dusmese de, olmasi gereken cevabı vermiş.

Valla annemle dayimin esi cok benzer bir facebook olayi yüzünden darildilar. Annemin bir paylasimini yengem uzerine alinip o da karsi bir paylasimda bulunuyor vs vs...ki annem de yengemi dusunerek paylasmamis aslinda o sozu.velhasil 2 senedir konusmuyorlar bu olay yüzunden. Zaten cok iyi anlasamiyorlardi bu olay da tuz biber ekti. O zaman anneme de söylemiştim, face den laf sokmk fln cok.ergence seyler. Bence gorumcen o yorumu yazdigi anda onu arayip ona yazmadığını yanlis anladigini soyleseysin bu kdr uzamazdi hcbir sey. Sen aksine kocani uzerine salmissin. Her acidan hatali olan sensin

E gorumce guzel cvp vermis sosyal medya neki kavganizi lafinizi oradan sokuyorsunuz anne olacak kadar olgun ama bireylerle sorununu yuzyuze halledemeyip sosyal medya kullanacak kadar cocuk guzel kafa valla gorumcem uzerine alinmis mis kimse durduk yere birseyi uzerine almaz tavriniz tarziniz vardir paylasiminizdanda rahatsiz olmustur

Siz hadsizlik yapip uzerinize vazife olmayan konuda baskasini elestirirseniz cevabida alirsiniz ben burada bise goremedim
Ama hirslanip esi devreye sokmak falan iyi niyetli davranislar degil o konuda iyi niyetli oldugunuzu hissedemedim ve evet bir aileye nifak sokmussunuz tirt bir sosyal medya yuzunden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…