- 3 Ocak 2021
- 235
- 160
- 23
- 38
- Konu Sahibi perihan yay
-
çevrem dindar değilE kendi çevrenizde dindar değil mi size gelen talipler ona göre çıkmıyor mu karşınıza?
capslook tuşuyla alakalı bi durum artı dini yorum yok sadece derdimi anlttımLütfen dini yorumlar olmasın yasaktır ve büyük harfle yazmayınız zira bağırmak anlamına geldiği için o da yasaktır.
çift turnike az canım :) daha fazlası :)Yas grubu olarak;
Avrupa icin genc,Turkiye icin yasli,annem icin ise evde kalmis bir gruba tekabul ediyorum.Saun bende bekarim.Kismet isleri..
Kimse kolunuzdan tutup zorla evlendirmiyor ki iyisi buysa bekar kalin.
Sanki millet kapinizda kuyruk olmus da cift turnike cekmis gibi anlatiyorsunuz :)
boşanmayı nerden çıkardınız nasıl okuyorsunz anlamıyormMerhaba biraz önceki alkol alınmaması konusunda yorumlara beğeni yapmışsınız özel değilse neden boşandınız dini hassasiyete bakıp umduğunuz gibi çıkmadı mı acaba sonuçta bi çok kritere bakmışsınızdır evlenirken
tekrar söylüyorm toplum için değil kendimi için istediğim bir durum bu. yazımda toplum baskısından bahsetmedim bunu nasıl çıkardınızGünümüz şartlarında geç erken diye bir şey yok. Ne için kim için geç. 18 yaşında evlenilen, 20 de evde kalınan devirler çoktan geçti. Evliliğin bile modası geçmeye başladı. Yeni nesil evlenmeyecek bile belki. Bireysellik, kendi hayatını yaşama devrindeyiz. Hangisi doğru tartışılır ama yeni normal bu. Ne kadar garip değil mi önceden 20 den önce evlenilirmiş evlenmeyen yokmuş, şimde 30 hatta 40 karında bekarlar ordusu var. Bu sadece kişisel bir mesele değil toplum yapısı değişiyor.
mutlulk tanımı kişisel o yüzden olabilr. herkesin beklintsi ve mutlulk anlayışı farklı ben kendi adıma yazdımValla etrafımda kadının kapalı olup, adamın da özel günler de alkol aldığı bir çok evliliğe şahit oldum.
Gayet de mutlular.
Evliliğin içinde sevgi varsa her şey oluyor.
boşanmayı nerden çıkardınız nasıl okuyorsunz anlamıyorm
çok teşekkür ederm yorumunz için. bu postu açmamdaki bir sebep de buydu. tecrübeden faydalanmak. mutlulklar dilerim :)İnanç konusuna çok takılmayın derim ben şöyleki eşim inançsız değildi ama öyle çok bağlı da değildi bende tam tersi çok bagliydim işte namazımı falan aksatmazdım tanistigimizda din konusu açıldığında tartışırdık ama yine de evlendim çünkü iyi birisiydi dürüsttü vs şimdi durum tam tersi o beş vakit namaza başladı yarim yamalak oruç tutardı şimdi hiç aksatmıyor bende durum tam tersi inanç konusunda çok soğudum namaz hakgetire deistlige doğru yol almış durumdayım yani demem o ki kimin ne inançta olacağı o inanca bağlı kalacağı bilinmez ben karakterine sizi sevmesine bakın derim hem din güzel ahlaktır demişler ahlakı iyiyse tamamdır bence
canım hayır diyen benim zaten :)sonuca götürmeyen benim :) ve benim postum olnca üstüme alındım haliyle. kişisel muhabbet edileceği aklıma gelmedi :)size yazmamış. neden bu kadar tersliyorsunuz burada fikrini yazanlarını ?
belki karşınıza çıkanları da böyle her cümlesinde terslediğiniz için sonuca gitmiyordur. bir değerlendirin bu durumu derim.
buyrun dinlemedeyim yazın lütfen :)Daha eşle olan durumlara girmedim bile, kafanız az karışırsa onları da yazarım
kıyamma ama ya . anne acısı çok kötü onunda acı çekmesini istemem kiBende kayınvalide kayınbaba görümce elti falan yok. Çok mutluyum. Herkese böyle çöpsüz üzüm nasip etsin Allah.
tabi ki ayırt edilir edilmese evli olurdum şu an :)oradakilerin aynı olduğunu nereden biliyorsunuz ?
Dini hassasiyeti olan biriyim diyorsunuz o zaman o tip ortamlarda kendi hayat görüşünüze uygun birini daha kolay bulursunuz.
Elbette ki kılıf olsun diye namaz kılan vs vardır ama bu kişileri ayırt edebilirsiniz.
Başka bir üyenin yazdığına cevap olarak yazdım ve zaten alıntılamıştım. Dikkatli okuyun.tekrar söylüyorm toplum için değil kendimi için istediğim bir durum bu. yazımda toplum baskısından bahsetmedim bunu nasıl çıkardınız
ınsanlar zamanla degısır. sevmem yapmam dedıklerını gunluk yasantısında sık sık tekrarlar olur .. sosyal cevre ugraslar meslek herkesde bısıler degıstırır... bı arkadas edınır dınine yonelır bı arkadas kotu alıskanlık getırır.. ben kendımden bıle bu kadar emın olamazken ınsan sevdıklerı ıcın hıc olmamalı dıye dusunuyorum. zaman bana neler eder ne bıleyım sımdı dosdogru gıtmeye calısıyorum. evlendıgım adamı da oylelıkle sectim. sonradan degısse napabılırdım? bence ınsanlık kısmına bakmalı.. ahlaki degerlere saygısına empatı yetenegıne bakmalı.. baba olsa cocuk ıcın yeterlı mi.. eviyle ılgılenebılır mı..akli dengesınde bı sorun var mı .. sıddete meyıllı mı.. o kadar cok sey var kı sorgulanacak .. cok derın detaylarda bogulmamak lazım.. bence kısmen degısecek kotuye bıle gıtse bıgun duzelme ıhtımalı olan seyler yerıne kalıcı sorunlara bakmak lazım.. yanı kımsenın ımanını falan bılemezsın.. ne zaman hangı yola sapacagını da. ne dıyebılırm .. allah hayırlı esler versın herkese.. gecım versın.. ben bı bunu ısterım.merhaba hanımlar... şu ahir zamanda normal bir insan bulup evlenmek ne kadar zorevlenmek zorunda değilm biliyorm ama sevilmek istiyorm ve en önemlisi anne olmak istiyormn yaş 33..........ama innacıma göre birini bulmak çok zor. herkes kafasına göre inanıyor gibi. benim haddime değil herkesi eleştirmek ama hayatıma giriecek olanı seçmem lazım. Allahtan kurandan bahseden biri 2 gün sonra içkili foto paylaşıp rakıyı övüyor. merhametten bahsediyor namaza gidiyor iki gün sonra bel altı şaka yapıyor kadınlara ... en iyisi bekar kalmak sanki..
Annesi ölmemiş. Bunlar özel konular. Burda herkes eşinin ailesi ile ilgili sorunlardan bahsediyor. Bizde bu sorunlar yok. Vurgulamak istediğim buydu. Yoksa ohh ölsünler diye düşünmem zaten.kıyamma ama ya . anne acısı çok kötü onunda acı çekmesini istemem ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?