- Konu Sahibi perihan yay
-
İnançlıyım diyince salt tanrı inancı gibi algılamanız da ilginçmiş. Her şey inançla olmuyor demekte ilginçmiş. Neye göre kime göre? İnançlı olduğunuz halde ateist biriyle olmanız eğer inancınız islam ise bi tekrar araştırın derim... Bakalım oluyor muymuş öyle ben inançlıyım istediğimi yaparım tavrı.Soru troll mü fkdkfldlfldlf kahkaha attım. Herşey inançla olmuyor. Kimsenin alkolü sizi bağlamaz. Bu şekilde evlenmeniz çok zor. Ben inançlıyım sevdiğim adam ateist ve iyi ki hayatımda
Biz karı koca inançla işi olmayan insanlarız. Ama kavga gürültümüz olmaz. Hatta eşim dışarıda da biraz fazlaca empatiyle yaklaştığı için ezdiriyorsun kendini diye kızdığım biridir. Alkol alırız ibadetle işimiz yok ama gerçekten dürüst insanlarız. Ama biz ikimiz de mesela dini hassasiyeti olan insanla bu kadar mutlu olamazdık. Konu sahibi de bu anlamda haklı. Şimdi biz çocuğumuzu dinden bahsetmeden büyütmek istiyoruz e birimiz dindar olsa nasıl büyüyecekti? Ortak görüş olmalı bence çiftler arasında. Ben o anlamda hak verdim. Kendi gibi birini aramalı. İyi niyetli dürüst ahlaklı ama alkol alanlar kendi gibilerle olmalı bence.Soru troll mü fkdkfldlfldlf kahkaha attım. Herşey inançla olmuyor. Kimsenin alkolü sizi bağlamaz. Bu şekilde evlenmeniz çok zor. Ben inançlıyım sevdiğim adam ateist ve iyi ki hayatımda
aradığım yorum.İnançlıyım diyince salt tanrı inancı gibi algılamanız da ilginçmiş. Her şey inançla olmuyor demekte ilginçmiş. Neye göre kime göre? İnançlı olduğunuz halde ateist biriyle olmanız eğer inancınız islam ise bi tekrar araştırın derim... Bakalım oluyor muymuş öyle ben inançlıyım istediğimi yaparım tavrı.
Ahlakı zaten o yönde olan biri dedikodu yapmaz,zina da yapmaz, kumar da oynamaz, yalan söyylemez, hak yemez..Şimdi şunu da söylemek istedim, inançlı yani islam dinine mensup birisi için beklenti farz ibadetler yanında ahlak güzelliğidir. Çünkü bütündür. Ben bu namaz kılıp, oruç tutsa ama ahlaksızsa ne yapacaksın diyenleri in fikirlerini kısır buluyorum. Yahu kendini bilen, dinini bilen hiç bir kadın veya erkek yeterki namaz kılsın ama gitsin kumar oynasın, alkol alsın demez, diyemez. Zira namaz farz olduğu gibi alkolde haramdır. Ahlaksızlık çirkindir, sosyal hayatı çirkin şekilde yaşamak kabul edilebilir değildir. Evlenirken inançlı biriyle evlenmeye niyet eder, kriter koyarsın. Ona göre görüşür, tanışırsın. Yoksa önüne gelen önüne geleni namaz kılıyor der önerir. Namaz dedikleri de cumadan cumaya, bayramdan bayramadır. Yani 5 vakit namazı hakkını vererek kılan kişi ahlaklı bir hayat yaşamayada gayret ediyor diye kabul edersin. Baktın namaz var ama başka hallerde var kabul etmezsin. Çünkü bir sıkıntı, bir eksiklik var demektir.
Ve tavsiyem kesinlikle kriterlerine uymayan insanlardan uzak dur, düzelir bilmem ne diye kabul etme.
Siz konuyu baya sahiplendiniz. Konu sahibi gitti siz cevaplıyorsunuz. Tarzlarınız da benzer. Aynı kişi misiniz diye düşündüm şimdi.Ahlakı zaten o yönde olan biri dedikodu yapmaz,zina da yapmaz, kumar da oynamaz, yalan söyylemez, hak yemez..
kişi bu ikisini de yapıyorsa zaten ortada din yoktur ki..
konusahibinin bence aslında bu yüzden karışmış kafası.
yöneticiler araştırabilir.Siz konuyu baya sahiplendiniz. Konu sahibi gitti siz cevaplıyorsunuz. Tarzlarınız da benzer. Aynı kişi misiniz diye düşündüm şimdi.
Halkımızın genel olarak kafası karışık. :) sapla samanı ayırmadan, kesin yargılarla yaşıyorlar. İslami bir şeyi hatası olan, günahı olan Müslüman üzerinden izah etme hastalığı var insanlarda. Sonuna şeyi de ekliyorlar 'canım bende inançlıyım, annem de namaz kılıyor' ama hiç laf nereden gelmiş, nereye gidiyor bakmadan hükümler, kararlar havada uçuşuyor. Allah sonumuzu hayır etsin.Ahlakı zaten o yönde olan biri dedikodu yapmaz,zina da yapmaz, kumar da oynamaz, yalan söyylemez, hak yemez..
kişi bu ikisini de yapıyorsa zaten ortada din yoktur ki..
konusahibinin bence aslında bu yüzden karışmış kafası.
Benim hayal gücüm seni ilgilendirmez.yöneticiler araştırabilir.
Sahiplenmiyorum aynı fikirdeki arkadsımla benzer düşüncelrimi paylaşıyorum. Sizinde hayalgücünüz baya genişmiş.
Size sadece şunu söyleyebilirim sırf anne olmak, çocuk sahibi olmak için evlenmeyin. Sonra olmadık aksilikler yaşayıp pişman olma ihtimaliniz de var. Bekarlığınızın kıymetini bilinmerhaba hanımlar... şu ahir zamanda normal bir insan bulup evlenmek ne kadar zorevlenmek zorunda değilm biliyorm ama sevilmek istiyorm ve en önemlisi anne olmak istiyormn yaş 33..........ama innacıma göre birini bulmak çok zor. herkes kafasına göre inanıyor gibi. benim haddime değil herkesi eleştirmek ama hayatıma giriecek olanı seçmem lazım. Allahtan kurandan bahseden biri 2 gün sonra içkili foto paylaşıp rakıyı övüyor. merhametten bahsediyor namaza gidiyor iki gün sonra bel altı şaka yapıyor kadınlara ... en iyisi bekar kalmak sanki..
durduk yere birine iftira atmak sizi ilgilendiriyor haklısınız.Benim hayal gücüm seni ilgilendirmez.
ben sizi anladım çok mantıklı yazıyorsunuz ve dediklerinize katılıyorum . Aman devam etmeyin sizi de konusahibi sanırlar :)Halkımızın genel olarak kafası karışık. :) sapla samanı ayırmadan, kesin yargılarla yaşıyorlar. İslami bir şeyi hatası olan, günahı olan Müslüman üzerinden izah etme hastalığı var insanlarda. Sonuna şeyi de ekliyorlar 'canım bende inançlıyım, annem de namaz kılıyor' ama hiç laf nereden gelmiş, nereye gidiyor bakmadan hükümler, kararlar havada uçuşuyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
valla değiliz ben yeni geldim :)Siz konuyu baya sahiplendiniz. Konu sahibi gitti siz cevaplıyorsunuz. Tarzlarınız da benzer. Aynı kişi misiniz diye düşündüm şimdi.
Aman bana ne be. Zaten beni ilgilendiren bir konu değil. Size konu sahibiyle birlikte koca arayışında başarılar ve bol şanslar. Byesssdurduk yere birine iftira atmak sizi ilgilendiriyor haklısınız.
Kişi kendinden bilir işi demişler..ben sizi anladım çok mantıklı yazıyorsunuz ve dediklerinize katılıyorum . Aman devam etmeyin sizi de konusahibi sanırlar :)
ben böyle birini arıyorum dediğimi bulur musunuz?Aman bana ne be. Zaten beni ilgilendiren bir konu değil. Size konu sahibiyle birlikte koca arayışında başarılar ve bol şanslar. Byesss
Çok mühim değil. Sadece hissiyatım oyle oldu. Tarzlarınız çok benzer geldi. Neyse bu konu oldukça sıkmaya başladı. Sizlere iyi mesajlaşmalar.ben böyle birini arıyorum dediğimi bulur musunuz?
burada davranış çelişkisinden bahsetmişiz. yani din ve davranış bütünlüğü.
gelip sataşan sizsiniz.
teşekkür ederm :)Annesi ölmemiş. Bunlar özel konular. Burda herkes eşinin ailesi ile ilgili sorunlardan bahsediyor. Bizde bu sorunlar yok. Vurgulamak istediğim buydu. Yoksa ohh ölsünler diye düşünmem zaten.
Konunuza gelecek olursak önceden de yazmıştım. Kriterleriniz ne olursa olsun uygun birini bulmak çok çok zor. Evet evlilik yaşı ilerledi bundan sonra da denk gelebilir.ama zor. Bu sadece sizin kriterlerinizle alakalı değil. Yaşam tarzına takılmasanız farklı bir tarzda birini de arasanız da zor olurdu. Sizin konunuzda bahsettiğiniz kişilerin sizin yaşam tarzınıza uygun olmamaları değil asıl sorun dürüst olmamaları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?