bekar kalmak

Soru troll mü fkdkfldlfldlf kahkaha attım. Herşey inançla olmuyor. Kimsenin alkolü sizi bağlamaz. Bu şekilde evlenmeniz çok zor. Ben inançlıyım sevdiğim adam ateist ve iyi ki hayatımda
İnançlıyım diyince salt tanrı inancı gibi algılamanız da ilginçmiş. Her şey inançla olmuyor demekte ilginçmiş. Neye göre kime göre? İnançlı olduğunuz halde ateist biriyle olmanız eğer inancınız islam ise bi tekrar araştırın derim... Bakalım oluyor muymuş öyle ben inançlıyım istediğimi yaparım tavrı.

Soru troll mü fkdkfldlfldlf kahkaha attım. Herşey inançla olmuyor. Kimsenin alkolü sizi bağlamaz. Bu şekilde evlenmeniz çok zor. Ben inançlıyım sevdiğim adam ateist ve iyi ki hayatımda
Biz karı koca inançla işi olmayan insanlarız. Ama kavga gürültümüz olmaz. Hatta eşim dışarıda da biraz fazlaca empatiyle yaklaştığı için ezdiriyorsun kendini diye kızdığım biridir. Alkol alırız ibadetle işimiz yok ama gerçekten dürüst insanlarız. Ama biz ikimiz de mesela dini hassasiyeti olan insanla bu kadar mutlu olamazdık. Konu sahibi de bu anlamda haklı. Şimdi biz çocuğumuzu dinden bahsetmeden büyütmek istiyoruz e birimiz dindar olsa nasıl büyüyecekti? Ortak görüş olmalı bence çiftler arasında. Ben o anlamda hak verdim. Kendi gibi birini aramalı. İyi niyetli dürüst ahlaklı ama alkol alanlar kendi gibilerle olmalı bence.

aradığım yorum.
kimsenin dinini sorgulamak gibi bir niyetim yok ahlak bekçisi de değilim banane, ama ben şu din mensubuyum diyorlarsa ona göre davranmalı bir insan. Mesela her şeyi yapayım ama dindarım demek çok komik.

Şimdi şunu da söylemek istedim, inançlı yani islam dinine mensup birisi için beklenti farz ibadetler yanında ahlak güzelliğidir. Çünkü bütündür. Ben bu namaz kılıp, oruç tutsa ama ahlaksızsa ne yapacaksın diyenleri in fikirlerini kısır buluyorum. Yahu kendini bilen, dinini bilen hiç bir kadın veya erkek yeterki namaz kılsın ama gitsin kumar oynasın, alkol alsın demez, diyemez. Zira namaz farz olduğu gibi alkolde haramdır. Ahlaksızlık çirkindir, sosyal hayatı çirkin şekilde yaşamak kabul edilebilir değildir. Evlenirken inançlı biriyle evlenmeye niyet eder, kriter koyarsın. Ona göre görüşür, tanışırsın. Yoksa önüne gelen önüne geleni namaz kılıyor der önerir. Namaz dedikleri de cumadan cumaya, bayramdan bayramadır. Yani 5 vakit namazı hakkını vererek kılan kişi ahlaklı bir hayat yaşamayada gayret ediyor diye kabul edersin. Baktın namaz var ama başka hallerde var kabul etmezsin. Çünkü bir sıkıntı, bir eksiklik var demektir.
Ve tavsiyem kesinlikle kriterlerine uymayan insanlardan uzak dur, düzelir bilmem ne diye kabul etme.

Ahlakı zaten o yönde olan biri dedikodu yapmaz,zina da yapmaz, kumar da oynamaz, yalan söyylemez, hak yemez..
kişi bu ikisini de yapıyorsa zaten ortada din yoktur ki..
konusahibinin bence aslında bu yüzden karışmış kafası.

Siz konuyu baya sahiplendiniz. Konu sahibi gitti siz cevaplıyorsunuz. Tarzlarınız da benzer. Aynı kişi misiniz diye düşündüm şimdi.

Siz konuyu baya sahiplendiniz. Konu sahibi gitti siz cevaplıyorsunuz. Tarzlarınız da benzer. Aynı kişi misiniz diye düşündüm şimdi.
yöneticiler araştırabilir.
Sahiplenmiyorum aynı fikirdeki arkadsımla benzer düşüncelrimi paylaşıyorum. Sizinde hayalgücünüz baya genişmiş.

eskiden olmazsa olmazım inançlı bir partnerdi. tam da inancıma uyanı bulmuştum fakat inancının üstünü örtecek büyük kusurlara sahip olduğunu farkettim. şuanki ilişkimde partnerim inançsız fakat ahlağı beni kendine hayran bırakıyor. her şey den önce iyi insan olmasını isteyin. kimin inancının ne kadar olduğunu bilemeyiz. dışardan inanıyorum demek kolay kimsenin içn dünyasını sözleriyle çözemezsiniz

Halkımızın genel olarak kafası karışık. :) sapla samanı ayırmadan, kesin yargılarla yaşıyorlar. İslami bir şeyi hatası olan, günahı olan Müslüman üzerinden izah etme hastalığı var insanlarda. Sonuna şeyi de ekliyorlar 'canım bende inançlıyım, annem de namaz kılıyor' ama hiç laf nereden gelmiş, nereye gidiyor bakmadan hükümler, kararlar havada uçuşuyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

Size sadece şunu söyleyebilirim sırf anne olmak, çocuk sahibi olmak için evlenmeyin. Sonra olmadık aksilikler yaşayıp pişman olma ihtimaliniz de var. Bekarlığınızın kıymetini bilin

Zamanında bir talibim vardı, kadınlar geçerken kafasını yerden kaldırmazdı, konuşmaya başladıktan bi hafta sonra beni evine davet etti, şaka sandım,cinsel içerikli konuşmalara başladı. Uyum sağlayamadım tabii ki. Sonra da benden ayrıldı, ben benimle yakınlaşacak bir kız arıyorum, sen çok mesafelisin dedi, ben şok.
O günden sonra çok dindar adamlardan hep uzak durdum, herşeyin orta hali iyidir diyerek. Kişisel tercih meselesi tabii.

ben sizi anladım çok mantıklı yazıyorsunuz ve dediklerinize katılıyorum . Aman devam etmeyin sizi de konusahibi sanırlar :)

Aman bana ne be. Zaten beni ilgilendiren bir konu değil. Size konu sahibiyle birlikte koca arayışında başarılar ve bol şanslar. Byesss
ben böyle birini arıyorum dediğimi bulur musunuz?
burada davranış çelişkisinden bahsetmişiz. yani din ve davranış bütünlüğü.
gelip sataşan sizsiniz.

ben böyle birini arıyorum dediğimi bulur musunuz?
burada davranış çelişkisinden bahsetmişiz. yani din ve davranış bütünlüğü.
gelip sataşan sizsiniz.
Çok mühim değil. Sadece hissiyatım oyle oldu. Tarzlarınız çok benzer geldi. Neyse bu konu oldukça sıkmaya başladı. Sizlere iyi mesajlaşmalar.

teşekkür ederm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…