bekar kiz arkadasinizin sizde kalmasi?

arkadaşına sakın gelmemesini falan söyleme çok kırılır çok yanlış yapmış olursun ve bence dinimiz açısındanda hiçbir sakıncası yok sonuçta eşinle başbaşa kalmıcaklar sende varsın eğer eşin rahatsız olursa falan ve imkan varsa ayrı odalarda oturursunuz bi şekilde geçer 1 hafta.ve eşini ihmal etmek olarak düşünme 7 24 eşinin yanı başında olmana gerek yokki eşin bu konuda inşallah anlayışlı olurda sorun olmaz

empati yapmaya çalışıyorum,uzaktan bir arkadaşım yatıya gelecek olsa benim için de değişiklik olur diye sevinirdim.Hem akşam da hep birlikte oturur muhabbet ederiz bunda bişey yok,eşimi biliyorum sonuçta.Bir de 7 gün dediğiniz nedir ki,uzun bir zaman değil,ertesi hafta olmayacak yanınızda.Ama bu da sizin tercihiniz tabi yargılamak gibi bir hakka sahip değiliz,eğer gelmesini istemiyorsanız belli nedenlerden dolayı bir bahane bulun,bütün yaz yokuz diyin uygun bir dille.

..

Bak burda bi arkadaşın konusu var. Araştırıp bulabilirsin. Kızkardeşiyle eşi arasında kimin doğru söylediğinin bi türlü bulunamadığı bi olay yaşanmış çok üzücü.. Senin ilk mesajını bile okumadım affına sığınıyorum sadece başlığa baktım mobilden giriyorum. Eşim kabul etmiyo kusuruma bakma nolur falan de sokma evine kimseyi. Evet sen de orada olacaksın ama sürekli gözün üzerinde olamaz. Yanlış bişey söylüyosam cehaletime verin ben bekarım evlilik hayatı falan uzak bana bilgim yok ama ben olsam elimden geleni yapardım. Darılırsa da darılsın. Benim içime kurt düşeceğine millet darılsın.

Ben istemezdim, arkadaşımın kalbini kırmayacak bir bahane bulurdum.. Eşimin akrabaları gelecek, eşimle ailesine gideceğiz, eşimle tatile gideceğiz vs. gibi..
Ben arkadaşlarımın eşleriyle samimi olmayı tercih etmiyorum, oturmaya bile gitsem eşi gelmeden kalkarım, aynı hassasiyetide karşımdakinden beklerim. Bu kız gelecek kısa bir zaman değil bir hafta kalacak, en mahrem zamanlara şahit olacak, eşiniz belki wc.ye bile rahat giremeyecek, banyo yapamayacak falan.. Ne bilim ya bana pek uygun değil, evimde eşimin rahatsız olmasını istemem, bu arkadaşa yada eşime güvensizlikle alakalı değil ama özelime girilmesinden hoşlanmıyorum ben.

Arkadaşınızı 'bekar' diye belirtmenize kıl oldum.Evli olsa ne değişecek? Evliler daha mı namuslu oluyor ya da bekarlar rahat mı oluyor? Yıllanmaya gelmeyecek sonuçta.

Kesinlikle Lila. Biz bekarlar olarak evlensek de rahatlasa şu evli arkadaşlar diyesim geliyo

Yahu siz evlenmeden önce iyi de, siz evlenince mi huy değiştiriyo bu kaç senelik arkadaşlarınız.
Konu sahibi tüm yorumları baz alıyorum kişisel algılama oyüzden. Ancak tüm yorumları okuyunca feci üzüldüm. Dostluk, güven, beraber içilen kahvenin hatırları evlenince puff diye uçuveriyomuş demek ki. Çok yazık gerçekten.

O tür yorum yapan herkese söylüyorum ya eşlerinizi bırakın ya da arkadaş çevrenizi değiştirin. Bi'dünya evli arkadaşım var evlerine gitmezsem bildiğin küsüyolar. En yakın arkadaşımın 5 yıllık ilişkisi var fotoğraf çekinirken sevgilisi ortamıza girip, ikimizinde ya koluna girer ya kolunu omzumuza atar kız arkadaşımın saniyelik bile ters bakışı olmaz içimizi biliyoruz çünkü... İkisi de benim kardeşim gibi evlendiklerinde de yatıya kalırım çünkü şimdiden planları yapılıyo. Kötülükler var diye dostluğu unutmayın gerçekten. Sonra biz bekarlar evlenen arkadaşlarımıza "buldumcuk sendromuna" yakalanmış diyoruz -haklı olarak-.

Konunun kızın "bekar" olması haliyle tedirginlik üzerine açıldığını düşünüyorum yani kızın çok gezmek istemesi vs bahaneler bunlar. Tatile geliyo tabii ki gezmek isteyecek:)
Eğer konu kızın bekar olması ve sizin 6 aylık evli olmanız olmasaydı arkadaşım diye belirtirdiniz kız ve bekar olması vurgulanmazdı

Konunu görünce düşündüm de eşimin bekar bir erkek arkadaşı kalmak istese asla eve sokmazdı muhtemelen bi çok erkek de böyle düşünüyordur ya da düşünmüyordur bilemiyorum ama sen artık evlisin ve kız arkadaşının bunu düşünerek kendisinin böyle bir şeyi teklif etmemesi gerekirdi bana göre evinde kalamıyor diye arkadaşlığınız bitecekse de bitsin gerçek dostluklar bu gibi şeyler yüzünden sekteye uğramamalı bence.

Sana 2008 de başıma geleni anlatayım

Çok sevdiğim bir ablam vardı sürekli çağırır dururdu bende eşinin işte olduğu vakitlerde giderdim adamın iş yeri evin yanındaydı o eve geleceği saatten önce ben çıkar giderdim gel zaman git zaman ben o ablamın evindeyken adam dükkanı yardımcısına bırakıp yanımıza gelmeye başladı adamla da merhaba merhabadan başka hiç muhabbetim yok fakat bu herif geldiği zamanlar benimle konuşmaya muhabbete dahil olmaya çalışıyordu bense hep mesafeli duruyordum bu durumu görünce ayağımı kesmeye başladım aradan bi kaç ay geçtikten sonra bu şahıstan bir itiraf mesajı aldım. Mesajda eşini terkedip benimle evlenebileceğini yazıyordu pislik. Hiç cevap vermedim İki gün bu durumu o ablama söyleyip söylememek arasında gittim geldim teoride söylerim diyorsun ama pratikte o kadar kolay olmuyor çünkü. İki gün sonra o ablam beni aradı ve normalden soğuk ve tuhaf konuşuyordu bende eşinin benden önce davranıp durumu kendine yontarak anlatmış olabileceğini düşündüm ve mesaj olayını anlattım sonrada gösterdim biriki gün sonra o ş....z beni ablamın numarasından arayıp böyle bi şeyi nasıl düşünebildiğimi beni kardeşi gibi gördüğünü mesajı evlerine girip çıkan bir bilgisayarcının attığını falan filan uydurup durdu. Bir de beni suçlu çıkardı nasıl inanmışım diye. Uydurduğunu biliyorum çünkü o mesajı atmadan 1-2 saat evvel beni arayıp "aaaa ben senimi aramışım annemi arayacaktım e madem konuşalım" "aa yine yanlış aramışım eee ne var ne yok" tarzında iki kere telefon almıştım ve durumu anlamıştım. Ama o ablam kocasına inanmıştı ve ne ben ne de o adi suçlu çıkmadan konu kapanmıştı.

Velhasılı kelam benim erkek milletine güvenim yok arkadaşım ki bu adam eşine her gün şiirler yazan methiyeler düzen bir adiydi bu olaydan sonra kimsenin evine kocası varken -bırak kalmayı- gitmedim bile.

Elbette karar senin ama ben evime evli olsun bekar olsun karşı cinsten birini o kadar uzun süre yatılı kabul etmem. Güzel güzel gelsin güzel güzel gitsin.

Aman kocislerinizi 2 dk ilgisiz bırakmayın mazallah kacar gider adam. Bu kadar koca delisi olunmaz yahu. Sımartmaya devam edin herifleri bu kadar iyice tepemize binsinler. okurken en sinir oldugum sey de dinimizce bekar kadının bi adamın evinde kalmamasını gerektirdigiydi. boyle bi hadis ayet var mı? Yok. O zaman dini kendi dusunce yapınıza alet etmeyin. Geleneklerimizde yokmusmus. Senin geleneginde catalla yemek de yoktu, elinle yemeye devam et o zaman. ayrıca etrafınızdaki butun bekarlar kocanızı ayartmaya calısmıyor, kor topal yaptıgınız evliliklerde de zorla kaptıgınız kocalarınızda da kimsenin gozu yok. kocanızın da eve gelen arkadasınıza sarkacagını dusunuyorsanız o kocayı cope atın boyle zihniyet olmaz cunku. Hic mi eslerinize guvenmiyorsunuz? Bu kadar mı eli uckurunda bu toz kondurmadıgınız kocalarınız?

Son cevaplari okudukca benim de aklima bir anim geldi. Bekarim. Evli en yakin kiz arkadasim, onun esi ve ben gecen yaz bir aksam eglencesine gitmistik. Ben roman oynamayi cok severim, oynarim da. Onun da kocasi oynarmis. Roman havasi caldi da... Arkadasim kocasina "hadi sevde_'yle oynasaniza karsilikli, ikiniz de guzel oynuyorsunuz" demisti. Bu forumdaki sacma sapan takintilari, paranoyalari okudukca cevremdeki insanlari, arkadaslarimi opup basima koyasim geliyor. Konudaki kiz, konu sahibinin evine gelmemeli diyenler, dusunebiliyor musunuz? Ben arkadasimin kocasiyla karsilikli oynayacaktim. Herhalde aklinizi oynatirdiniz boyle bir durumda siz olsaniz degil mi? Aman Allah korusun orda ayak ustu birbirimizi ayartiriz filan.

Boyle arkadaslarin birbirinde kalmasini bile bu kadar garip ve tehlikeli bulanlar, lutfen ufkunuzu genisletin biraz. Dunya sizin daracik vizyonunuz kadar ufak degil, bir kadinla erkek birbirini ayartmadan da sohbet edebilir, muhattap olabilir. Kendi paranoyalarinizi gormeyip bir de elalemi karalarsiniz siz. Cikin ufacik dunyanizdan da biraz hayati gorun.

Hele bir yorumcu kocasi da olsa erkeklere guvenilmez, kizlarla yakina getirilmez demis ya. Icler acisi... Fanusa koyun o zaman adamlari, ya da gozlerini baglayin. Binlerce kadin var etrafta yani. Allah korusun, kocalariniz sarkar, hani kendi eslerinize bile guvenmiyorsunuz ya... Bazi cevaplara gercekten cok sasirdim. Azicik mantik. O kadar guvenmiyorsaniz birbirinize, evlenmeyin yahu. Bazi seyleri asamiyorsaniz, guven ve ozguven gibi, evlenmeyin. Millet de rahat etsin, siz de. Surekli aldatacak diye diken ustunde omur mu gecer.

Konu sahibi bayan da bence arkadasligini gozden gecirmeli. Kendisi icin degil, o arkadasi olan kiz icin. O kizin yerinde olmak asla istemezdim. Empati kurunca kiz icin uzuldum, baska birsey degil. Arkadaslarimdan biri hakkimda boyle dusunse, bir daha yuzune bakmam. O zihniyetinden igrenirim, suratina tukururum hakkimda nasil boyle dusunebilir, hic mi tanimamis beni diye, kusura bakmayin. O derece. Hepsinin gozunu seveyim. Allah'a sukurler olsun, bu tur zihniyette cevrem yok neyse ki. Bir cok yakin arkadasim evli, hepsine de gider istedigim gibi kalirim. Esleriyle de aram iyi, onlarla sohbet de ederiz, kiz arkadasim yanimizda olsun ya da olmasin. Size de tavsiye ederim. Ufkunuzu genisletin.

Son düzenleme:

Yorumunuza harfiyen katılıyorum belirtmek istedim

Canım bak sen söyleyince konunun başına gittim tekrar baktım, konu başlıkla konu içeriğin çok farklı.

Aslında bence sende 2 konu arasında gidip geliyorsun.

İlki yazdığın gibi yazın orucumu tutamam aileme giderim emrivaki yaptı rahatsız olduğun şeyler, diğeri eşi olsa bende gitmezdim başlığındada yazdığın gibi bekar bir arkadaş..

Eğer konunu şimdi yazdığın gibi açsaydın bende sana derdim haklısın ayıp etmiş emrivaki yapılmaz, ayrıca sizin tatil planlarınız varsa bence söylemelisin vs vs diye ama bak burda kaç sayfa yazılmış herkes evli bekar meselesine takılmış çünkü ilk okunduğunda bekar yazınca konu başka yere kayıyor eğer arkadaşım gelicek nası olur vs gibi açsan kimse takılmaz zaten ne aldatmaya ne bekar evli meselesine.

Ben aslında sana karşı olarak yazmadım onları genele söyledim. Sen belki yazdıklarımın birazına uyarsın belki hiç uymazsın içini bilemem senin ama açıkcası bu mesajından sonra senin de bu konuyu kafanda ölçüp tarttıgını düşünüyorum. Çünkü içinde hiç böyle birşey olmasa ne başlığın öyle olurdu nede şimdi yazdığın gibi ben olsam kalmam derdin.

Ben kötülüğüne söylemiyorum yanlış anlama lütfen.

arkadaşınıza ve eşinize güveniniz tamsa hiçbir şey olmaz. arkadaşlarım çok kez gelip kaldı, gelmeye de devam ederler. içiniz nasıl rahat edecekse öyle davranın.

bence arkadaşın demek isrediği eşime yan gözle bakar mı ya da eşim bakar mı değil..

henüz yeni evli ihmalden kasıt diğer türlü ihmal bence..hani hergün birşey olmasada daha çok taze bir evlilik bizde biliriz ilk ayları anladım ben seni ama

arkadaşta önemlidir hayatımızda yeri olan kişiler gelsin gitsin ...bir haftadan birşey olmaz eşinle birbirnizi özlersiniz..

sehir disindan yaklasik 6 yillik arkadasim yazin bana gelecegini soyledi.6 aylik evliyim.bende bekarken gelirdi ben giderdim.ama simdi esim rahat edermi etmezmi.kiz arkadasimla ilgilenmekten esimi ihmal edicem.ne biliyim....kafam karsik.sizce?

evli birinin evinde kalınmaz bence. Gerek yok, gelsin oturun kız kıza sohpet muhabbet evyallah. Ama benım görüşüm tabiki, uygun değil.

Evli biri diye akrabanızın evinde de kalmayın o zaman böyle şey mi olur ya güvenmiyorsanız çağırmasaydınız,gerçekten de ben 6 senelik arkadaşım hakkında böyle düşünücem utancımdan yüzüne bakamazdım. Gelsin kalsın kısa bir süre yani ne olucak sanki anlayamıyorum. Eşin hep yanında senin, 1 hafta Arkadaşınla ilgileniver kötü mü olur. Böyle düşündüğünüz bir arkadaşınız umarım evlenince aynısını sizin için düşünür yoksa kızcağızın adına üzülmeden edemicem:))

nedir bu erkekleri o kadar vazgeçilmez kılan göklere çıkaran bizede söyleyin hanımlar , sonra bir süre sonra kocam değişti diye konu açarsın çünkü sen bebek muamelesi yaptığın için hep onu isteyecek sende yapmayınca değişecek ..hastalık olur bebek olur tabii ki sevgili kocacığın la! çok ilgilenmeyeceksin...ardından kız arkadaşın seni sevdiği için dostu gördüğü için kalmaya gelecekmiş burda kötü niyet göremiyorum ama 1 hafta b,raz uzun sanki 3 gün falan olsa neyse sen çalışıyorsan nede olsa misafir yorulacaksın edeceksin...ama bence size arkadaş olur eşinde sever sohbet falan iyi olur bence...

bende yeni evliyim açıkçası ben istemem bekar arkadaşımın bizde kalmasını kıskancım bu konuda. bide akrabamızdan kötü bi örnek var. evine gelip giden kız arkadaşı kocasıyla ilişkileri oldu sonra boşandılar adamla kadının kız arkadaşı evlendi

Sizin hiç kimseyi bu şekilde daracık vizyonunuz var, paranoyaksınız, elalemi karalarsınız siz şeklinde hadsizce eleştirmeye hakkınız yok. Bizlerin dar görüşlülüğümüzden bahsetmişsiniz de siz çok mu geniş vizyonlusunuz da sizin gibi düşünmeyenlere çirkin atıflarda bulunuyorsunuz? Sizin gibi benimle aynı düşünmeyenlerin yorumlarını çirkince eleştirmeyecek kadar geniş vizyonluyum çok şükür o kadar saygım var insanlara. Siz önce sırf aynı düşünmüyorsunuz diye insanlara saygısızlık yapamayacağınızı öğrenin ondan sonra aydın düşünceden falan bahsedin. Daha evli bile değilsiniz yaşayıp bilmediğiniz bir durum hakkında bu kadar keskin düşünürsünüz tabii. Evlenince siz istediğiniz gibi davranırsınız isteyende istediğini yapar. Ben size misal ne genişsiniz diyormuyum? Sizin haddinize değil insanları karalamak. Herkesin düşüncesi kendine SAYGILI OLUN.

Bunun özgüvenle yok dar görüşlülükle bi alakası yok. Bana göre mecburi bir durum olmadıkça etik değil kardeşim NOKTA.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…