- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
valla cnm size aynen katılıyorum. akraba bile olsa güvenmemek gerek. benim bekar kuzenim bize geldi oturmaya. ben mutfaktayım. yanımda duracağına çıktı gitti eşimin yanına. ama bir yılışık hareketler anlatamam. eşim yorgum gelmişti. masaj yapmaya kalkmış. ben mutfaktaydım. salak eşimde bişi dememiş iyimi
belki beni yadırgayacaklar ama sölemem gerekiyor "ben olsam arkadaşım bende kalamaz kıskanırım ben nolur nolmaz. Ha ben eşimden eminim tabiki yanında çıplak kadında olsa bakmaz... Ama arkadaşımın kalması uygun olmaz..." dolayısıyla gelsin ama kalmasın... Ha 1 gün kalmasından bişey olmaz ama 2, 3 ya da daha fazla kalırsa olmaz hiç uygun değil...
aaaa bak sen edepsizee yaaa ne fena kızlar var....
Bende bi olay anlatıcam donup kalcaksınız şimdi bu kadarda olmaz diyeceksiniz.....
Benim amcamın oğlu 10 yıllık ewliydi, 1 kızı 1 oğlu wardı.. 3 tanede erkek kardeşi vardı 2 si evli 1 tanesi bekar....
Ve sürekli amcamın oğluynun ewinde kalırlardı işyerleri yakın olduğu için... Küçük erkek kardeş 22 yaşlarında falan askerden döndü çalışmıyordu bu ewde kalıyordu...
Gel zaman git zaman amcamın oğlunun karısı ve amcamın oğlunun erkek kardeşi bu zaman diliminde birbirine aşık oldular veçocukları da alıp kaçtılar...
Neyse reddettiler bunları görüşmüyorlardı.. Sonradan çocuklar için amcamın oğlu görüşmeye başladı...
Birbirini öldüren döwen de olmadı...
Yani demem o ki arkadaş dahi olsa bu dewrde kmseye güwen olmaz yapmayın böyle arkadaşlar....
konunu görünce düşündüm de eşimin bekar bir erkek arkadaşı kalmak istese asla eve sokmazdı muhtemelen bi çok erkek de böyle düşünüyordur ya da düşünmüyordur bilemiyorum ama sen artık evlisin ve kız arkadaşının bunu düşünerek kendisinin böyle bir şeyi teklif etmemesi gerekirdi bana göre evinde kalamıyor diye arkadaşlığınız bitecekse de bitsin gerçek dostluklar bu gibi şeyler yüzünden sekteye uğramamalı bence.
Sana 2008 de başıma geleni anlatayım
çok sevdiğim bir ablam vardı sürekli çağırır dururdu bende eşinin işte olduğu vakitlerde giderdim adamın iş yeri evin yanındaydı o eve geleceği saatten önce ben çıkar giderdim gel zaman git zaman ben o ablamın evindeyken adam dükkanı yardımcısına bırakıp yanımıza gelmeye başladı adamla da merhaba merhabadan başka hiç muhabbetim yok fakat bu herif geldiği zamanlar benimle konuşmaya muhabbete dahil olmaya çalışıyordu bense hep mesafeli duruyordum bu durumu görünce ayağımı kesmeye başladım aradan bi kaç ay geçtikten sonra bu şahıstan bir itiraf mesajı aldım. Mesajda eşini terkedip benimle evlenebileceğini yazıyordu pislik. Hiç cevap vermedim iki gün bu durumu o ablama söyleyip söylememek arasında gittim geldim teoride söylerim diyorsun ama pratikte o kadar kolay olmuyor çünkü. Iki gün sonra o ablam beni aradı ve normalden soğuk ve tuhaf konuşuyordu bende eşinin benden önce davranıp durumu kendine yontarak anlatmış olabileceğini düşündüm ve mesaj olayını anlattım sonrada gösterdim biriki gün sonra o ş....z beni ablamın numarasından arayıp böyle bi şeyi nasıl düşünebildiğimi beni kardeşi gibi gördüğünü mesajı evlerine girip çıkan bir bilgisayarcının attığını falan filan uydurup durdu. Bir de beni suçlu çıkardı nasıl inanmışım diye. Uydurduğunu biliyorum çünkü o mesajı atmadan 1-2 saat evvel beni arayıp "aaaa ben senimi aramışım annemi arayacaktım e madem konuşalım" "aa yine yanlış aramışım eee ne var ne yok" tarzında iki kere telefon almıştım ve durumu anlamıştım. Ama o ablam kocasına inanmıştı ve ne ben ne de o adi suçlu çıkmadan konu kapanmıştı.
Velhasılı kelam benim erkek milletine güvenim yok arkadaşım ki bu adam eşine her gün şiirler yazan methiyeler düzen bir adiydi bu olaydan sonra kimsenin evine kocası varken -bırak kalmayı- gitmedim bile.
Elbette karar senin ama ben evime evli olsun bekar olsun karşı cinsten birini o kadar uzun süre yatılı kabul etmem. Güzel güzel gelsin güzel güzel gitsin.
ben buradaki çoğu kişiden farklı düşünüyorum.
Bende mi acayiplik var dicem ama hayır.
Bu devirde babana bile güvenme demişler. şuan evli değilim hatta sevgilim bile yok. Yani belli bir kişiden kaynaklı güvensizlik durumum yok.
Ama burada açılan konularda bile görüyoruz ne insanlar var.
En çok aldatmalar böyle en yakın arkadaşlarla falan oluyor. Kimseye gözün kapalı güvenmiceksin.
Hadi bir kaç gün olsa neyse bir hafta da çok uzun süre.
Ben eşin yerinde olsam da rahatsız olurdum.
Arkadaşın evli de olsa farketmezdi. Ben böyle tek bir kadının eve gelip 1 hafta kalmasından rahatsız olurdum.
Ha deseydin ki akraba ya da çocukluk arkadaşı bir derece tamam. Bir de üniversiteden 6 yıllık arkadaş güvenmek için bir sebep yok.
Erkeklere zaten en iyisine bile hiç güvenilmez.
Gerçi senin sorunun güvenememe değil vakit ayıramama o mantıklı değil. Kocanla biraz az ilgilensen ölmez yani.
aaaa bak sen edepsizee yaaa ne fena kızlar var....
bende bi olay anlatıcam donup kalcaksınız şimdi bu kadarda olmaz diyeceksiniz.....
benim amcamın oğlu 10 yıllık ewliydi, 1 kızı 1 oğlu wardı.. 3 tanede erkek kardeşi vardı 2 si evli 1 tanesi bekar....
ve sürekli amcamın oğluynun ewinde kalırlardı işyerleri yakın olduğu için... küçük erkek kardeş 22 yaşlarında falan askerden döndü çalışmıyordu bu ewde kalıyordu...
gel zaman git zaman amcamın oğlunun karısı ve amcamın oğlunun erkek kardeşi bu zaman diliminde birbirine aşık oldular veçocukları da alıp kaçtılar...
neyse reddettiler bunları görüşmüyorlardı.. sonradan çocuklar için amcamın oğlu görüşmeye başladı...
birbirini öldüren döwen de olmadı...
yani demem o ki arkadaş dahi olsa bu dewrde kmseye güwen olmaz yapmayın böyle arkadaşlar....
Ben bekarim hic bi zaman arkadasimda kamadim ve arkadasimin bende kalmasına musade etmedim babam zaten cok katidir.ama evli olsam asla asla asla kuzenim bile bizde kalamaz.ben kocamin nefsinden yada arkadasimin kuzeninin nefsinden emin olamammki.....bu güvensizlik de değil.... Nefs ten emin olamamak başka bişiy.asla sicak bakmiorum.millet baldizina torununa yengesine göz dikerken helede arkadasin bende kalmasi neymiş.asla
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Peki sizce böyle bir aşk oluşmasının tek sebebi aynı evde kalmaları mı? Yani aynı evde kalmasalardı böyle bir şey olmaz mıydı? Gönül kayacaksa, aşk doğacaksa aynı evdeymiş değilmiş bakar mı sizce?
gönül kayacaksa başkasına da kayabilir tabi ama resmen bunları şeytan dürtmüş yoksa kadın öyle bi kadın değildi ya da kardeş öle bişey yapmazdı ama nasıl olmuşssa olmş işte....
şimdi kardeş bakamıyor eski kocaya geri gönderecek düşün kadın ondan ona gidiyor....
Peki şöyle düşünebilir miyiz: O adam eninde sonunda bir falso verir. Bu evine gelen bir kız olmaz ama birlikte çalıştığı bir kız olur, dükkana gelen bir müşteri olur yani o falsoyu verecek bir adamsa verir. Bunun sizin evine gitmenizle alakası yok. Daha çok adamın kişiliği ile ilgili ve o kişiği fanusa bile koysanız deler geçer. O yüzden belki de zararın neresinden dönerseniz kardır. Sizin ablanız biraz kör olmayı seçmiş ama seçmeseydi adamın ne olduğunu en başında görmüş ve çok geç olmadan kurtulmuş olabilirdi.
Şimdi bazıları hangi devirde yaşıyoruz diyecek ancak bence sizde kalması uygun değil.
bence bekar bir kızın genç bir erkeğin olduğu evde kalması hiç doğru değil...
hem dinimizde hem göreneklerimizde uygunsuz....
mecburi bir durum olsa neyse, ama sırf gezmek maksatlı..bana hiç etik gelmedi...
benim görüşümdür..
neler görüyoruz neler duyuyoruz bu devirde insan kime güveneceğini şaşırmış durumda
bir hafta çok uzun bir süre
sadece gezmek maksatlı gelip kalacaksa uygun olmaz bana göre
Ben bu kadar yeni evlilikte asla kalmasina musade etmem
Ne biliim akraba degil sonucta ben 1 dk bile yalnz birakama
gelse bile ben hassasim bu konuda kanlar kayniyo sonuct
Akrabam bile olsam engellerim bi sekilde gelme gitme baska
ama.kalmasina sicak bakmam
bi hafta bide 1-2 gun degl
Ben esime oncelik verririm sonucta ilk 6ay 1sene onemli
bana gore evlilikte genede sizin karariniz
bn asiri.kiskancm ama kiskancliklada alakasi fazla yok
rahat edemem »belki1 aksam okey ama 1hafta olmaz
bekar olan.arkadasiniz nasl raht edick sasiorum
Bence ve benim çevremdeki bekar kız arkadaşlarıma göre de sorun olurdu.. Ne ben rahat ederim kız arkadaşımın bizde kalmasından ne de kız arkadaşlarım eşimin yanında rahat olabilir. Bana pek hoş gelmiyor bu durum.. Şimdi bu nasıl bir zihniyet diyenler olacaktır elbet ama, neler görüp duyuyoruz ! Ben eşeğimi sağlam kazığa bağlamayı sevenlerdenimdir.
ben buradaki çoğu kişiden farklı düşünüyorum.
bende mi acayiplik var dicem ama hayır.
bu devirde babana bile güvenme demişler. şuan evli değilim hatta sevgilim bile yok. yani belli bir kişiden kaynaklı güvensizlik durumum yok.
ama burada açılan konularda bile görüyoruz ne insanlar var.
en çok aldatmalar böyle en yakın arkadaşlarla falan oluyor. kimseye gözün kapalı güvenmiceksin.
hadi bir kaç gün olsa neyse bir hafta da çok uzun süre.
ben eşin yerinde olsam da rahatsız olurdum.
arkadaşın evli de olsa farketmezdi. ben böyle tek bir kadının eve gelip 1 hafta kalmasından rahatsız olurdum.
ha deseydin ki akraba ya da çocukluk arkadaşı bir derece tamam. bir de üniversiteden 6 yıllık arkadaş güvenmek için bir sebep yok.
erkeklere zaten en iyisine bile hiç güvenilmez.
gerçi senin sorunun güvenememe değil vakit ayıramama o mantıklı değil. kocanla biraz az ilgilensen ölmez yani.
Bende sizler gibi dusunuorum. Boyle dusunuom diye de yok eşine mi guvenmion yok kendine mi guvenmion diye bakan arkadaşlarda bana garip geliyor.guvrnsizlik değil bu nefs ten.haberiniz yokmu sizin.cevrede neler olup bitiyor biraz gazete okumak lazim
Peki birlikte çalıştığı iş arkadaşlarına karşı nefsini nasıl kontrol edeceksiniz? Her gün konuşmak durumunda kaldığı diğer bütün kadınlara karşı? Aynı evde olunca daha farklı olan nedir? Peki aynı evde 1 haftada nefsine uyabilecek bir adam başka şartlarda 1 ayda nefsine uymaz mı? Masabaşı iş yapıyorsa aynı ofiste her gün 9-10 saatini geçirdiği, güldüğü, eğlendiği grupça yemeklere gittiği kızlardan birine gönlü kayamaz mı?
yapacak adam zaten yapar. vala kocama guvenıosam haramdan kendını sakıncak. adamın nefsını de mı ben tutayım ne demek ya?? ıyı ıse de yollamayalım orada da hos bayan gorurler dıye... hey Allahm ya.. kendınıze azıcık guvenın lutfen ya... ınsanın ıcınde varsa ne yapar eder yapar pisligi.... sadakat ıcten olsun ıcınde Allah korkusu olsun. arkadasımdan akrabamdan kıskancaksam 1-ya kendıme guvensızım 2-ya kocama guvensızım 3-gelen mısafıre guvensızım.... 1 hafta bende kaldı dıye adamın bı tarafları oynayacaksa lanet gelsın oyle kocaya. adam dedııgın karısından baskasına bakmaz. erkegın ıffetı de goz kapaklarında.
Siz anlamak istemiosunuz bu benim.kendime güvensizliğim yada eşime güvensizliğimden deil .kaldiki evli de değilim.ben.etik bulmuyorum.ise gitmesin konusu da ayri bi abarti.öyle bişiy dusunmuorum saptirma mevzuyu kuzu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?