Bekaret ne kadar önemli?

Burada ara sıra canım sıkılınca geziyorum.Bu tarz konulara genellikle "geri kafalılık" olarak bakıldığını görüyorum.
Bir erkeğin bakire kız istemesi kadar normal bir şey yok. (Tabi kendisinin de öyle olması lazım.)
Her insanın bağlı olduğu bazı değerler,normlar vardır.Her insanın sınırları vardır.
Dini,ailevi,kültürel birçok faktöre bağlı olarak insanlar sınırlarını belirler ve hayatını buna göre şekillendirir.
Yani evlenmeden önce sevgilisiyle yakınlaşmamış veya zina yapmamış birini isteyen insanlara neden ucubeymiş gibi bakılıyor ?
Tam tersi için de aynısı söylenebilir.
Birine gönderme yapmaya çalışmadım bu arada,sadece burada da bazen görüyorum diye değinmek istedim.
Sizin sorununuz için de şunu söyleyebilirim.Herkes hata yapabilir bu çok normal.Geçmişe bakıp üzülmenizin hiçbir anlamı yok yapmışsınız olmuş bitmiş.Ama ne olursa olsun yalan söylemeyin,karşınıza çıkacak insanı asla kandırmayın.Her zaman doğruluktan yana olun.
Ayrıca bunu sorun etmeyecek çok fazla erkek var illaki biri karşınıza çıkar neden evlenemeyesiniz ki ?

bu cümle üzerinden konuşmak istiyorum bir kız bakire olup olmadığını nerden bilecek fizyolojik olarak ?
diyelimki kız fizyoojik olarak bir zara sahip değil bundan da habersiz senin bahsettiğin tip diyor ki bakire misin (ki hiç kimse böyle seviyesiz bir soruyu cevaplamak zorunda değil) diyelim ki kızımız cevapladı bakireyim dedi evlendiler peki ya sonra ne olacak bana bunu açıklar mısın?

Bunu takıntı ediyorsan sen de bakir olmayan biriyle evlen

Ama asıl soru şu bakirim diyen bir erkek ne kadar bakir

Erkek zaten seviyorsa,sevdiğinin lafına inanır.Kız bakireyim,kimseyle ilişkiye girmedim diyorsa girmemiştir.Erkek eğer onu gerçekten seviyorsa ona inanır.
Bekaret sadece kızlık zarına bağlı değil zaten.Kızlık zarının hassas bir yapısı var,ilişkiye girmeden de bozulması mümkün.Veya bazı kadınların zar yapısı esnek oluyor.İlk birlikteliğinde kanamayabiliyor.O yüzden sadece bir zar parçasıyla bekarete karar vermek de doğru değil o kısmı eklemeyi unutmuşum.
Erkeğinki fizyolojik olarak anlaşılamaz evet,ama kadın da seviyorsa sevdiğine güvenmeli ve inanmalıdır.
Kadın veya erkek,yalan söylüyorsa da bu onun karaktersizliğidir.Allah kimseyi karşılaştırmasın öyle insanlarla.

Benden ilk ilişlimde kan gelmedi erkek arkadaşım sürekli bunu yüzüme vurdu her kavgada sürekli bunu düşündü en sonunda da birbirimize dayanamayıp ayrıldık zaten.her şey iyi hoşta sonuna kadar haklısınız herkes kendine uygun birini bulmalı ama bence erkek ne kadar sevse de bu konuda sınırı olabiliyor hak vermiyorum kesinlikle onlara öyle bi durumda yol vermeyi istemeyecek kadar seversem ne yaparım diye düşünüyorum

Kimi önemser kimi önemsemez bu tamamen kişinin düşüncesine bağlı.Kendisi bakir değilse ve seni bakire olmamakla suçlayıp terkediyorsa öyle bir adamla birlikte olma lütfen zaten.
Bu tarz erkekler üstüne üstlük bakire biriyle evlense bile eşlerini aldatıyor zaten.Alışmışlar kendi istediklerini kabul ettirmeye.Kadın kendini ezdirmemeli.
Bir şey yaptın pişmanlık duy ya da duyma arkasında dur.Kendi karakterinden kişiliğinden ödün verme.

Kaldı ki herkes dini referans alarak bu kararı almıyo ben inançlıyım ama seks tabu olmadı hiç yine de ne biliyim evlendigim gece olsun istedim
Haklısınız. Genel terim olarak inancı gereğini kullandım.

Hatta kendimden örnek vereyim. Pek inançlı bir insan değilim ama henüz biriyle birliktelik yaşamadım.

Doğru insan, doğru zaman çok önemli. Yaşamış olmak için yaşamamak gerekiyor bazı şeyleri.

isabet olmus ayrilmaniz. Sinirlendim sahsen, cahilikten baska birsey degil bu.

Erkek arkadaşınızın suçu o.Böyle bir şey insanın yüzüne vurulmaz.Yeteri kadar sevmiyorsa güvenmiyorsa ayrılmayı tercih etmeliydi kalbinizi kıracağına.
Güven çok önemli bence.Hatta en önemli şey diyebilirim.

Gerçekten de bakireydim ne yeminler ettim bilimsel araştırmaları bile okutmaya kalktım hatta bazı kadınlardan kan gelmediğine dair.ama inanmadı.inandı aslında ben öyle konusunca ama yalnız kalınca düşününce hep aklına geldiğini söyledi.o kadar çok seviyordum ki onu yani ondan başka biriyle olamazdım zaten ama artık geçti çok şükür iyi ki de geçmiş sırf bu değil başka problemlerimiz de vardı çünkü

Benim anlamadigim basta beraber olmayacakti o zaman zarla olmuyor ki zarini kaybetmeyen ama bakire olmayan cok insan var.

Keşke uğraşmasaydınız öyle cahil biriyle.
Ama olan olmuş,sevindim işlerinizin yoluna girmesine.

Benim anlamadigim basta beraber olmayacakti o zaman zarla olmuyor ki zarini kaybetmeyen ama bakire olmayan cok insan var.
Çok afedersiniz ama zarını kaybetmemek için arkadan ilişki yaşayan veya yine çok afedersiniz oral ilişki yaşayan var.
Ne anlamı kaldı bekaretin o zaman ?
Bi zarla karar verilmez

Ne biliyorsun senin ileride evlenecegin adamin ciddiyim vaadiyle bir kizi kandirip ortada birakmadigini. Kizda belki bir ay once burda cozum aradi ne yapacagim diye. Yani acikcasi erkekler once bir kadinla yatmak icin gorusmezse, herkes bir seyin ustunu kapatma derdinede dusmemis olur.

Herkese saygım var, kim nasıl isterse öyle yaşasın. Ama ben düşünüyorum da asla bakir bir erkekle sevişmek istemem, gülesim gelir benim :)

Daha kötüsü de iki bakir bence. Nasıl ilerliyor acaba sevişme

Hic bir erkege bekaretiniz konusunda bilgi vermeniz gerekmiyor. Eger evlilik oncesi iliski sizi rahatsiz ediyorsa evlenene kadar birlikte olmazsiniz. Zaten bir erkek bir kadinla evlenmek isteyecek kadar asiksa bekaret konusuna takilmaz. Bu konuda kesinlikle bilgi vermeyin. Utanmaniz gereken bir sey yapmadiniz. Hata degildi. Hele gidip de ilk bulusmalarda ben bakire degilim diye kendine guvensiz bir sekilde itirafta bulunmak karsidaki kisiyi direkt sogutur. Onceki erkek arkadasiniz size asik degilmis, evlenmek istemedigi icin bahane etmis, ayrilmis. Onun bu yanlis davranisini herkes tekrar edecek diye bir sey yok. Kendinize guvenin. O bekaret diye olen erkeklerden biri, eski kiz arkadasi icin, kocasindan ayrilip gelse cocuklariyla birlikte kabul ederim diyordu. Onemli olan o adama ihtiyaciniz olmadigini, bagimsiz ve guclu oldugunuzu, verdiginiz her kararin arkasinda durdugunuzu gosterebilmek. Eger birisi bakire olup olmadiginizi soruyorsa da ne kadar asagilayici ve basit bir soru diyerek o ortami terkedin. Ayrica dinen de sorulmasi gunahmis (inancli degilim, ama inancli arkadaslarim var).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…