Bekaret ne kadar önemli?

Ben konuyla alakalı yorum yapmıyorum. Gerçekten burada inanmayan (kendi seçimleridir saygım sonsuz) insanların, inanan kişilerin inançlarıyla uğraşması, kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışması, ve saygı duyuyoruz deyipte, tam tersi davranmaları benim canımı sıkan.
Yani itiraf et kurtul. Din afyondur de uyuşturucudur de beyinlerinizi uyuşturuyor de yemin ederim bu benim canımı yakmaz. Ama saygı duyuyorum diyede en ala saygısızlığı yapmayın yeterin artık.
Özellikle İslam dini için konuşacak olursak din yaşamın her alanına düzenler.
Sosyal,siyasal,kültürel,miras, aile bağları,akrabalık hukuku, komşu hakkı aklınıza gelen her alanı.
Ve gönderildiği andan itibaren dünyanın son bulacağı ana kadar bu kurallar din ve ona inanalar açısından geçerli olacak.
Yani milenyum çağındayız dinden şu zina ile ilgili yeri çıkaralım, bir format atalım diyorsunuz ama o işler öyle olmuyor. Fransızların İslamdan Yahudilikle ilgili ayetleri çıkarmak istemesi gibi bir şey bu.Çağa göre değişen bir algı değil bizimkisi. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz bizim inancımıza göre evlilik kurumu dışında ilişki yaşamanın günah olduğunu.Yaşarsın sonra tövbe edersin orası ayrı. Onlar Allah' kul arasında. Bunun da bir çok sosyolojik, psikolojik yönden açıklamaları var ve İslam aile kurumu da desteklediği için bununla ilgili aslında her şey.
Yazdıklarımı anlamayacak yoktur aranızda diye umuyorum. Tepkimin neye olduğunu gerçekten anlamayan varsa, onlar için üzgünüm.

Tekrar söylüyorum benim saygım herkese sonsuz, kimse kimseyi yargılamasın, artık dini inancı yüzünden insanlara kezban, gerici, yobaz demekten vazgeçin, Ya da vazgeçmeyin saygı duymuyorum deyin, iki yüzlülüğü bırakın.

Dini konulara girdiğim için ban alacak olsam da umurumda değil.

Hay ağzına sağlık.
Kendimden örnek verirsem ben evrimciyim ve elhamdülillah Müslümanım. Evrime inanan bir müslümanım ben. Evrimin Allah'ın yaratma sanatı olduğuna inanıyorum. Bu benim inancım. Bu benim düşüncem. Başkasıda istediğine inanır özgürdür.
Bide laf açılmışken bilmiyorum fark ettinmi şu durumu, üyelerin konulara yaptığı yorumlarda şöyle bişey var:
"gerici değilim ama evlilik dışı ilişkiye karşıyım"
"gerici değilim ama sevgili ile aynı evde yaşamaya karşıyım"
"gerici değilim ama bakirelik benim için önemli"
Vs
Vs
türü yorumlar hep ****gerici değilim ama**** ile başlıyor. İnsanları öyle bir sindirmiş öyle bir baskılamışlarki insanlar görüşünü belirtirken gerici olmadığını belirtme ihtiyacı hisseder olmuş artık.
Ya en basitinden şurda iki kelam yazdım diye birisi beni arabista yolladı hemen. Yaşımdan dahi vurdu beni, "28'lik abla" diyor bana, burdan dahi vurmaya çalışıyor beni. Allah aşkına 28 yaş neki de burdan vurmaya çalışıyorsun... Kaldıki 2222888 yaşında olsam ne olur? Fikirler yaşlanmaz bunu bir öğren önce! Herneyse dedğim gibi o üyeye hakkımı helal etmiyorum.
İşte bunlar böyle insanlar. Sorsan aman özgür değiller ama iş icraata gelince senin beynindeki düşünceye dahi müdahale etmeye çalışıyorlar. Allah ıslah etsin.

O eki başa koymazsak olmuyor işte değil mi ne tuaf :)
Aynı yaştayız seninle. Aman hiç takılma boşver, bazıları öyle tatmin oluyor, insanları aşağılamak hoşlarına gidiyor.
Bu arada bende evrimle ilgili araştırma yapıyorum şu ara, özelden benimle kaynak paylaşabilir misin ?
Bir kaç kaynağım var ama ne kadar çok olursa o kadar iyi olur benim için :)

Bir de söylediğin konu ile ilgili, inançlı olsun olmasın çoğu insan zaten çok sayıda cinsel birlikteliğe karşı, sevgisiz ruhsuz olmuyor bu işler. İnsan hayatında kaç kere sevip aşık olur kaç kere böyle bir şeyi deniyimleyebilir buda tartışılır.

Son düzenleme:
Zamanında bir dervişe adamın biri gelmiş demiş ki, "Avrupalılar bilimde ilerlerken siz burda dua edip duruyorsunuz." Derviş de demiş ki, 'Biz dua ediyoruz. Onlar bilimde ilerliyor. Peki sen ne yapıyorsun?' Herkes kendi işine baksın hanımlar :) sanirsiniz zamaninda hareme alinan kadinlara bekaret kontrolü yapıldığı gibi NASA'ya giren kadinlara da yapiyorlar, bakire olani almiyorlar:) bir et parçasina bu kadar anlam yüklemeyin, yırtılınca atomu parçalamıyorsunuz. Bu kadar kafayı takmak nedir illa bakire olmayacagiz falan. Biraz cool olun :) birakin herkes özgür yaşasın. Bakire olmak istiyoruz diye uzay çağına ayak uyduramıyoruz nedir yahu sjsfjdsks:)

Yok be takılmıyorum :)))
elinde başka bişey yoksa yaştan dahi vurabilecek zihniyeti anlatmak adına buna vurgu yaptım sadece.
İlk fırsatta paylaşırım özelden. Fakat arada muhtemelen banlanıcam, bu yüzden gecikirse şimdiden kusura bakma :)

Önemli değil benimde kaderim o yönde olacak zaten, beklerim ben.

Bende bilim insaniyim ...zarın bu gorevini yeni kesfediyorum ..birileri için namus birileri için milenyum çagının habercisi erkek egemenliginden sikayet edip onlarin kullandigi kucultucu ifadeleri kullanmak cok ters bir mantık ...

aslında bende pek bu konularda yorum yapmak istemiyorum
çünkü herkes kendine göre haklı yapan yapanı savunuyor yapmayan
yapmayanları doğal olarak. ama bi yorumda gördüm kezban öcü vs
kimseyle sevişmeyene öyle bakılıyormuş bana göre de sevişen ....... mi diyelim
o zaman herkese saygımız var kim ne isterse onu yaşasın herşeyin hesabını verecek
kendisi neticede dimi.benim çevrem de yok bunu kabul eden ve ona göre yaşıyorum
ve ona göre biri ile evlendim yapan kişinin de elbet kendine göre vardır ve onla evlenir
sorun çözülür. zaten herkes saygı duyarak yorumunu yapsa bazı şeyler de sorun olmaz
ame neymiş efendim bu yaşına kadar sevişmeyen insana bilmem ne gözyle bakılıyor deyince
doğal olarak insanlar farklı yorum yapıyor bu yazı ve forum sana uymuyorsa yorum yapmazsın
olur biter aslında ama yok yani..

bu konunun kezbanlıkla bir alakası yok. millet uzaya gidiyor diye tüm kızlar koşup bekaretlerini mi bozsun. bu insanın kendi tercihidir. herkes düşüncelere saygılı olmayı öğrenirse ve karşıt görüşlüleri kezban olarak görmese keşke

Öcü kelimesine takılmayın lütfen evet biraz düşüncesizce kullandım o kelimeyi, genel olarak çevremde normal görülmediğini tuhaf karşılandığını belirtmek istedim. Ayrıca bu normal karşılanmayan bakireleri de tanımladım aslında, evlilik öncesi cinselliğe hiçbir şekilde karşı olmayan, bekarete önem vermeyip kendi isteğiyle, tercihen de bakire kalmış olmayan kişiler için bu görüş biraz daha.

Zaten mutlu uzun ömürlü ilişkinin tek sırrı evlilik öncesi cinsellik demedim. Sırlarından biri dedim. Ben ten uyumu olmasaydı evlenmezdim diyorum, çünkü cinsellik benim için çok önemli, cinselliğe düşkün bir insanım. Arkadaşlarım da kuzenim de ten uyumu olup olmadığını bilmeden evlenmezdim diyor. Bir nevi sürpriz yumurta gibi, olup olmayacağı belli değil, caymanın zor olabileceği bir zamana bırakmam diyorlar. Cinselliği yaşamadan sizin için önemli mi yoksa çok da önemli değil mi diye karar vermek biraz yanlış olur sonuçta. Her ilişkinin, her insanın dinamiği farklıdır. Kimisi cinsellik olmasa da sarılıp uyusak yeter der, çevremde 6-7 aydır aynı yatakta uyudukları halde ilişkiye girmeyen evli çiftler de var mesela, kimisi de romantizm duygusallık istemem sadece seks olsun der. Bunların önceden en azından konuşulmadığı bir durumda insanları kötü sürprizler bekleyebilir.

Evlilik öncesi peşinden koşup sonrasında ilgilenmeme olayı da farklı bence, evliliğinin başlarında dahi ayda bir ilişkiye girenlerden bahsediyordum, başta iyi sonra az olanlardan değil. Elbette ilişkinin süresi uzadığında, stabil duruma geldiğinde bazı şeyler durgunlaşıyor. Erkek arkadaşımla ilk yıl neredeyse her gün birliktelik yaşarken 3. yılımızdayız, haftada 1-2’ye düştü. Mutlaka özellikle de aynı evin içinde sürekli bir arada olunca azalıyor, sakinleşiyor bazı şeyler. İlk günkü gibi canlı tutanları ayrı olarak buradan tebrik ediyorum.

Benim orada demek istediğim adamın libidosu düşük, ya da kadının, ama karşı taraf düşkün. Evlilik öncesinde bişi konuşulmuyor da yaşanmıyor da, bu uyumsuzluğun sebebi en azından konuşulmaması. Siz bunları hayatınızda sevgiyle saygıyla telafi edebilirsiniz ama ben edemem mesela, orada tamamen kendi görüşümü bildirdim. Benim için iyi, kaliteli bir cinsel hayat olmazsa olmazdır, sizin için, bi başkası için olmasa da olurdur.

Ünlüleri hiç bir zaman örnek alan, onlara bakan, onlar şunu yaşamış diye takip eden bir insan olmadım. Kapalı kapılar ardında neler yaşadıklarını bilemeyiz. Toplumlar tarafından imrenilen çiftlerin çoğunun birbiriyle alakası dahi olmadığını biliyorum ama reklam amaçlı, hiç sevgili olmadan el ele kol kola dudak dudağa görüntülenebiliyorlar. Evlendiğinde bakire olan Amerikan çok ünlü de var bu arada. Yani illa birliktelik yaşamışlardır mutlaka diyemezsiniz.

Ben kendi çevremden örneklerle anlattım olayları, bütün dünyada böyledir, herkes bunlara böyle bakar, genel geçer kurallar bunlardır demedim.

Bikaç arkadasım bakire olmayarak evlendi,bi problem yok,hiç sıkıntı olmadı eşleri için,biri de bakire evlendi “ eşi ilk ilişkiden sonra kesin cinsellik yaşamışsındır diye düşündüm,şuan çok şaşkınım vs vs diye” gevelemiş,ben de eşimle sevgiliyken fan fin fon yapıyordum,beş yıl sevgililik ardından yedi yıllık evliyiz,bir iki kere açıldı konu “ evlenemezsek ahh eder miydin bana “ dedi, “ ne alakası var tecavüz değildi ki aşık olmuştum yaptım,senle evlenmesem de ben bi şekilde evlenirdim,tavlardım bi tane” diye geyik muhabbeti yaptım hep,benim için tek önemli olan aşık olduğum insanla birlikte olmamdi,onun dışında geriye kalan şeyleri önemsemedim hiç.

Ben bugün doktora gittim kontrol için çünkü bir şey yaşadım ve kan gelmedi şeklini merak ettim, kadın doktor bana resmen f***şe muamelesi yaptı bence kişinin kendisini ilgilendirir bu durum

Bazı yorumlar beni dehşete düşürdü. Ne zaman insanları yargılamamayı öğreneceğiz acaba.

Bu kadar mı zor başkalarının tercihleri hakkında haddimizi aşan yorumlar yapmamak!

İnancı gereği evlilik dışı cinsel ilişkiyi yaşamayı tercih etmeyen kadını gerici, tercih eden kadını o***spu olarak yaftalamayı kendinde hak gören her kadın benim için kadın düşmanıdır.

Bu ülkede tecavüze uğrayıp mahalle baskısı yüzünden korkup susan, hamile kaldığını ailesinden saklayıp evde doğum yaptığında bebeğini havalandırma boşluğundan aşağı atan, kızlık zarı esnek olduğu için ilk gece kan gelmeyince öldürülen binlerce kadın var.

Dünyaya geldiğimiz coğrafyada kadının zaten pek bir değeri yok. Bide biz birbirimize düşmanlık yapmayalım!

KIZ KARDEŞLİK KAZANACAK!

Kaldı ki herkes dini referans alarak bu kararı almıyo ben inançlıyım ama seks tabu olmadı hiç yine de ne biliyim evlendigim gece olsun istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…