- Konu Sahibi healthandbreath
-
Kesinlikle öyle.
Sorsan kendileri özgür değil kısıtlanıyorlar falan derler ama asıl baskıyı faşizmi uygulayan bunlar. İnsanlar korkudan ağzını açamıyor gerici damgası yiyecem diye. Hayır yani bakirelik ile bunun ne alakası var o da meçhul.
Allah aşkına ilim bilim bumu yani? Olayı çok yanlış anlamışlar...
Bu arada arabistana bilet alınan kişide benim :) ciddi söylüyorum bunu bana yazan üyeyede hakkımı helal etmiyorum. Bu ne kadar onun umurundadır bilmem ama kesinlikle hakkımı helal etmiyorum.
Hay ağzına sağlık.Ben konuyla alakalı yorum yapmıyorum. Gerçekten burada inanmayan (kendi seçimleridir saygım sonsuz) insanların, inanan kişilerin inançlarıyla uğraşması, kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışması, ve saygı duyuyoruz deyipte, tam tersi davranmaları benim canımı sıkan.
Yani itiraf et kurtul. Din afyondur de uyuşturucudur de beyinlerinizi uyuşturuyor de yemin ederim bu benim canımı yakmaz. Ama saygı duyuyorum diyede en ala saygısızlığı yapmayın yeterin artık.
Özellikle İslam dini için konuşacak olursak din yaşamın her alanına düzenler.
Sosyal,siyasal,kültürel,miras, aile bağları,akrabalık hukuku, komşu hakkı aklınıza gelen her alanı.
Ve gönderildiği andan itibaren dünyanın son bulacağı ana kadar bu kurallar din ve ona inanalar açısından geçerli olacak.
Yani milenyum çağındayız dinden şu zina ile ilgili yeri çıkaralım, bir format atalım diyorsunuz ama o işler öyle olmuyor. Fransızların İslamdan Yahudilikle ilgili ayetleri çıkarmak istemesi gibi bir şey bu.Çağa göre değişen bir algı değil bizimkisi. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz bizim inancımıza göre evlilik kurumu dışında ilişki yaşamanın günah olduğunu.Yaşarsın sonra tövbe edersin orası ayrı. Onlar Allah' kul arasında. Bunun da bir çok sosyolojik, psikolojik yönden açıklamaları var ve İslam aile kurumu da desteklediği için bununla ilgili aslında her şey.
Yazdıklarımı anlamayacak yoktur aranızda diye umuyorum. Tepkimin neye olduğunu gerçekten anlamayan varsa, onlar için üzgünüm.
Tekrar söylüyorum benim saygım herkese sonsuz, kimse kimseyi yargılamasın, artık dini inancı yüzünden insanlara kezban, gerici, yobaz demekten vazgeçin, Ya da vazgeçmeyin saygı duymuyorum deyin, iki yüzlülüğü bırakın.
Dini konulara girdiğim için ban alacak olsam da umurumda değil.
Hay ağzına sağlık.
Kendimden örnek verirsem ben evrimciyim ve elhamdülillah Müslümanım. Evrime inanan bir müslümanım ben. Evrimin Allah'ın yaratma sanatı olduğuna inanıyorum. Bu benim inancım. Bu benim düşüncem. Başkasıda istediğine inanır özgürdür.
Bide laf açılmışken bilmiyorum fark ettinmi şu durumu, üyelerin konulara yaptığı yorumlarda şöyle bişey var:
"gerici değilim ama evlilik dışı ilişkiye karşıyım"
"gerici değilim ama sevgili ile aynı evde yaşamaya karşıyım"
"gerici değilim ama bakirelik benim için önemli"
Vs
Vs
türü yorumlar hep ****gerici değilim ama**** ile başlıyor. İnsanları öyle bir sindirmiş öyle bir baskılamışlarki insanlar görüşünü belirtirken gerici olmadığını belirtme ihtiyacı hisseder olmuş artık.
Ya en basitinden şurda iki kelam yazdım diye birisi beni arabista yolladı hemen. Yaşımdan dahi vurdu beni, "28'lik abla" diyor bana, burdan dahi vurmaya çalışıyor beni. Allah aşkına 28 yaş neki de burdan vurmaya çalışıyorsun... Kaldıki 2222888 yaşında olsam ne olur? Fikirler yaşlanmaz bunu bir öğren önce! Herneyse dedğim gibi o üyeye hakkımı helal etmiyorum.
Yok be takılmıyorum :)))Aynı yaştayız seninle. Aman hiç takılma boşver, bazıları öyle tatmin oluyor, insanları aşağılamak hoşlarına gidiyor.
Bu arada bende evrimle ilgili araştırma yapıyorum şu ara, özelden benimle kaynak paylaşabilir misin ?
Bir kaç kaynağım var ama ne kadar çok olursa o kadar iyi olur benim için :)
Bu aralar merak saldığım konu bu.
Yok be takılmıyorum :)))
elinde başka bişey yoksa yaştan dahi vurabilecek zihniyeti anlatmak adına buna vurgu yaptım sadece.
İlk fırsatta paylaşırım özelden. Fakat arada muhtemelen banlanıcam, bu yüzden gecikirse şimdiden kusura bakma :)
Kk sevişken bir forum olduğu için, sevişmeyenler hep böyle konularda ayıplanır.
Biz alıştık sizde alışırsınız.
Yani her fırsatta insanların seçimlerine saygı duyduklarını söyleyenler, inançlara saygı duyduklarını söyleyenler, bu tarz konularda aslında söylediklerinin sadece lafta olduğunu gösteriyorlar.
Mesela ben bu yaşıma kadar hiçkimseyle sevişmedim, ama gayet sağlıklı, modern, kişisel gelişimine özen gösteren, araştıran,sorgulayan da bir insanım. Bilime merağım da var.
Yani inancım hiçbir şeyin önünde engel veya set oluşturmadı benim için. Sevişmemekte öyle.
Ama insan gelip şurada ben her fikre saygılıyım diyen kişilerin, sevişmeyen kezbandır sözünü okuyunca bir şaşırmıyor değil.
İnsan sevişmeye de inanabilir, ten uyumu önemlidir, her türlü hazzı yaşamak ister, kimse onları eleştirmiyor zaten, herkesin kendi kararı saygı duymak lazım, ama gerçekten saygı duymak lazım.
Birde herkes kendi görüşünden bir insanla beraber olursa sorun çözülür, kafalar rahat olur.
Birde kimse normal hayatında oturup bunları konuşmuyor zaten, hani diyorlar ya geçelim efendim bunları millet uzaya gidiyor diye, inanın normal hayatımda zardır şudur budur ilgi alanım değil, burada yeri gelmiş, konu açılmış, soru sorulmuş diye cevap yazılıyor.
Hiçte bulaşmam, uzak dururum ama bugün karışasım geldi.
Belkide ban yolda geliyeahhhh
bu konunun kezbanlıkla bir alakası yok. millet uzaya gidiyor diye tüm kızlar koşup bekaretlerini mi bozsun. bu insanın kendi tercihidir. herkes düşüncelere saygılı olmayı öğrenirse ve karşıt görüşlüleri kezban olarak görmese keşkeValla ben de 25’ine kadar ısrarla bekâretini kocasına saklamış, zihniyeti bu doğrultuda olan kıza Kezban gözüyle bakarım.
Konu sahibi, milenyum çağındayız. Millet uzaya gidiyor. Artık aşalım bunları lütfen.
Herkesin kisisel gorusu kendine fakat onceki mesajinizda ocu gibi kelimeler kullanmaniz biraz asagiliyici oluyor.
Ocu olarak goren arkadaslariniza sorsaniz evlilik oncesine birlikteligi ama boyle soyle derler saygi duyun derler fakat bakirelige neden duymuyorlar bu "iki yuzluluk" olmuyor mu??????
Bu arada burada yalnizlik konusu acanlar oluyor anlasamadiklarindan sevemediklerinden bahsediyorlar hepsi bitti tamam ten uyumu kaldi sizin arkadaslariniz ten uyumu olmasa evlenmezdim diyor boyle bir bolluk icindeyken niye insanlar ayni evde evlilik oncesi uzuuun birliktelik kurmusken sonra bosaniyorlar????
Bu sitede evlilik oncesi esim pesimden ayrilmaz birliktelik yasardik ama evlendikten sonra degisti diyorlar demek ki tek evlilik oncesi birlikte yasamayanlar bakir olanlar yakinmiyor durumdan.
Bir de bir sorum olucak hepsini icine almadan sormak istiyorum ornegin evlilik oncesi ayni evi paylasan unluler neden evlenince ayriliyorlar ten uyumundan memnunlar ki evleniyorlar ve bu insanlarin cogu neden uyusturucu kullaniyor kameralara alkolden kendinden gecmis vaziyette cikiyorlar???
Bu sorularin cevabini verir misiniz???????????
Bazı yorumlar beni dehşete düşürdü. Ne zaman insanları yargılamamayı öğreneceğiz acaba.
Bu kadar mı zor başkalarının tercihleri hakkında haddimizi aşan yorumlar yapmamak!
İnancı gereği evlilik dışı cinsel ilişkiyi yaşamayı tercih etmeyen kadını gerici, tercih eden kadını o***spu olarak yaftalamayı kendinde hak gören her kadın benim için kadın düşmanıdır.
Bu ülkede tecavüze uğrayıp mahalle baskısı yüzünden korkup susan, hamile kaldığını ailesinden saklayıp evde doğum yaptığında bebeğini havalandırma boşluğundan aşağı atan, kızlık zarı esnek olduğu için ilk gece kan gelmeyince öldürülen binlerce kadın var.
Dünyaya geldiğimiz coğrafyada kadının zaten pek bir değeri yok. Bide biz birbirimize düşmanlık yapmayalım!
KIZ KARDEŞLİK KAZANACAK!
yok sen takıldığın erkekleri değiştir nerde sapık herif var onla takıldığından her erkek bekar bi kız vs ister sanıyorsunEn mantıklısı.ama gerçekçi olalım her erkek bekar bi kız ister ne kadar takmıyorum dese bile bence içinde ister bunu her zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?