Bekaret ne kadar önemli?

Pek bir dokunmuş söylediklerim sana canım. Banlanmamak için sana cevap vermiyorum. Sadece sorayım, beni tanıyor musun? Tanısaydın bilime, dünyaya katkılarımı sormazdın bile. En azından google’a adımı yazdığımda karşıma birçok makale, kitap adı (yetkin kurumlar tarafından onanmış), proje, seminer vb. çıkıyor. Peki ya sen???

Bazi konulara takilip ilerlemedigimiz dogrudur fakat kisisel tercihlerden yargilamak yanlis oluyor.

Pek çok insan nikahsız ilişkiyi inançlarından dolayı onaylamıyor.
Ben de dahil.
Aksi gibi davrananı yadırgamıyorum ama tasvip etmiyorum mesela.
Ve bu yorumlarınız bizim gibi inananlar için kırıcı oluyor dikkat çekmek isterim.
Bilime ilime uzaya über ultra yükseklere engel değil bizim bu yönde inanmamız.
Öyle değil mi?
Sapmasın bu şekilde.

Maalesef toplumda bir çifte standart durumu var bu konuda. Benim bir arkadaşımın 2 senelik ilişkisi vardı. Çocuk her şeyi yaşamış,üniversite zamanı kız arkadaşıyla aynı evi paylaşmış filan sonrasinda hızlı yaşamış biriydi. Arkadaşımla ciddi niyetle tanıştırıldı tanıdılar birbirlerini 2 Sene sonunda evlilik kararı aldılar. Buarada aralarında yüzeysel yakınlaşmalar dışında cinsel hayat yoktu.Lakin kız arkadaşımın önceki ilişkisinde cinsel birlikte olmuştu. Şimdi birlikte olduğu adamın ‘çok yaşamış’ biri olduğunu düşünerek aralarında bekaretin sorun olmayacağını düşündü.Konuyu bi gün çıtlattığında çocuk sert tepki verdi ve evleneceği kızın kesinlikle bakire olmasını istediğini söyledi. Arkadaşım da böyle tepki alınca kendi durumunu gizlemek istedi. Ama o süreç çok sancılı geçti sürekli ağlıyordu çok konuştuk ayrılmak istedi yapamadı.Ve o nihai kararı verdi.Kendisi yaşamış etmiş aynı evde yaşamış benim 1 tane ilişkim olmuş zamanında çok aşık olmuşum güvenmişim ama sonu gelmemiş ilişkimden dolayı kötü kadın mı olucam diye diye gurur da yaptı.Ve zarını diktirdi.Zarsa al sana zar dedi yani.Evlendiler, gayet mutlular.Belki eşini kandırmış oldu belki birçoğuna göre hata yaptı. Ama toplumdaki ön yargı ve çifte standart kadınları buna itebiliyor.

ben adamdan soğurdum direkmen.... ve zamanla sevgim de aşkım da biterdi eminim. öyle düşünceli bir erkek için bıçak altına yatmaya değmez be

şimdi olayda bakire olanlar ayıplanıyor valla geri kafalı
cahil öcü gözüyle bakılıyormuş hatta ne hallere geldik
rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah.....

Kk sevişken bir forum olduğu için, sevişmeyenler hep böyle konularda ayıplanır.
Biz alıştık sizde alışırsınız.
Yani her fırsatta insanların seçimlerine saygı duyduklarını söyleyenler, inançlara saygı duyduklarını söyleyenler, bu tarz konularda aslında söylediklerinin sadece lafta olduğunu gösteriyorlar.
Mesela ben bu yaşıma kadar hiçkimseyle sevişmedim, ama gayet sağlıklı, modern, kişisel gelişimine özen gösteren, araştıran,sorgulayan da bir insanım. Bilime merağım da var.
Yani inancım hiçbir şeyin önünde engel veya set oluşturmadı benim için. Sevişmemekte öyle.
Ama insan gelip şurada ben her fikre saygılıyım diyen kişilerin, sevişmeyen kezbandır sözünü okuyunca bir şaşırmıyor değil.

İnsan sevişmeye de inanabilir, ten uyumu önemlidir, her türlü hazzı yaşamak ister, kimse onları eleştirmiyor zaten, herkesin kendi kararı saygı duymak lazım, ama gerçekten saygı duymak lazım.
Birde herkes kendi görüşünden bir insanla beraber olursa sorun çözülür, kafalar rahat olur.

Birde kimse normal hayatında oturup bunları konuşmuyor zaten, hani diyorlar ya geçelim efendim bunları millet uzaya gidiyor diye, inanın normal hayatımda zardır şudur budur ilgi alanım değil, burada yeri gelmiş, konu açılmış, soru sorulmuş diye cevap yazılıyor.
Hiçte bulaşmam, uzak dururum ama bugün karışasım geldi.
Belkide ban yolda geliyeahhhh

Tabi tabi canım benim aksini düşünmedim zaten rica etsem hazır elin değmişken nesli tükenmekte olan pandalarada bir kıyak geçsende kurtarsan hayvancağızları :)
Yani diyosunki bilime dünyaya eşsiz katkılarım var ve bu katkıları bakire kalmamaya borçluyum? :))
Vallahi yazık, eğerki "iddia" ettiğin üzere çağımızın Einstein'i olsan bile zihniyetin bu ise yazık olmuş sana, çok yazık.

aramızda 3- 5 para toplayıp Arabistana uçak bileti alalım sana 28lik ablacım. orda bilmem ne adamın üçüncü hadi bilemedin dördüncü karısı oluverirsin. bakire olduğun içinde hem çok altın da takarlar. ne dersin. son bir yolculuk ?

Ağzına sağlık kardeşim. Senin gibi insanların var olduğunu görmek çok güzel. Allah razı olsun.

Fakat maalesef sen güzide bilim insanı, ilim aşığı, hayatını evrenin sırlarını çözmeye adamış, milyonlarca bilimsel makalesi olan, pandaların neslini kurtaran yüce bilim insanı lacasadepapel adlı üyeye göre bağnaz gerici ve kezbansın! bakire olanlar gerici kezban falanmış öyle buyurdu bu yüce bilim insanı hahhahh :))

Bekaret tamamen dini inançla alakalı bi konu olsaydı herkes kendi bedeninde sorumlu olurdu.. İnancına göre kendini evlendiği insana saklamış insana sonsuz saygım var.. Ama kimse kendi bedeninden ya da inancından bir diğer kimse tarafından sorgulanamaz, yargılanamaz. Ne bi kadın karşısındaki insandan bekleme hakkına sahiptir bunu, ne de bi erkek aynı şekilde.. Eğer olay dini inançsa herkes kendisinden sorumludur. bu, bu kadar nettir. İnancının arkasına saklanıp da bunu kendi nefsinin ( kıskançlığının,hastalıklı düşüncelerinin) beklentilerine alet edenleri de -ki çoğunun tek mantığı bu- son derece cahil buluyorum. Gelişmemiş buluyorum. Ve günümüz dünyasına bu ilkelliği yakıştıramıyorum.. Başka birinin bedeninin geçmişine,duygularının,düşüncelerinin geçmişine hükmetme çabası, sahip olma çabası zaten tüm var olan semavi dinlere aykırıdır. İnsan bedeniyle ve fikriyle zikriyle kendisinden ve Allah'tan başka kimseye ait değildir. Onun üzerinde başka kimse söz sahibi değildir. Asla da olamaz.

Tek varlığını bekaret sanan insanlar evlenince nasıl yaşayabiliyor ki? Önemli olan namustur, sadakattir. Klasik örnekler işte, bekaretim bozulmasın diye her türlü şeyi herkesle yaşayan da var. Güvenip sadece biriyle ilişki yaşayıp ayrılan, sonra da kimseyle olmayan da var. Tartıda hangisi ağır gelir acaba?
Allah'ı bile kandırmaya çalışanların olduğu toplumda, tek bir zarı muhafaza edip kendini muhafaza etmeyenlerin olmasına şaşmamak gerek.
Namus, hem kadın için hem erkek içindir. Burada ucuz ahlak bekçiliği yapmayın.

Benim gibi insanlar her yerde aslında ama Kk'da genelde bastırılmış bir sessizlik var. İnanın insanlar bunu söylemekten çekiniyor adım gibi eminim.
Çünkü o kadar ayıplanıyoruz ki, o kadar çağ dışı bakılıyor ki bizlere, sırf sevişmediğimiz için bilim ve ilim yoksunu görülmemiz, Arabistana uçak bileti alanlar mı dersin, yani resmen dışlıyorlar kendileri gibi düşünmeyenleri.

Ama inatla inatla buradayım, hiçbir yere gitmiyorum, bize yol gösterenler önden buyursunlar :)

Ama 29 oldum ben, kabul ederlermiki yaşlı kaçmayım sonra

Kesinlikle öyle.
Sorsan kendileri özgür değil kısıtlanıyorlar falan derler ama asıl baskıyı faşizmi uygulayan bunlar. İnsanlar korkudan ağzını açamıyor gerici damgası yiyecem diye. Hayır yani bakirelik ile bunun ne alakası var o da meçhul.
Allah aşkına ilim bilim bumu yani? Olayı çok yanlış anlamışlar...
Bu arada arabistana bilet alınan kişide benim :) ciddi söylüyorum bunu bana yazan üyeyede hakkımı helal etmiyorum. Bu ne kadar onun umurundadır bilmem ama kesinlikle hakkımı helal etmiyorum.

tebrik ederim çok güzel anlatmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…