Bekaret ne kadar önemli?

Gidip de çok büyük günah işlemiş gibi anlatırsan tabi ki de mutlu olamazsın. Çünkü sen kendini aşağılarsan adam da seni aşağılar, bu gayet normal. Erkekler anlatıyor mu hiç, anlatsa da "Milli olduuumm höööö" diye aralarında bunu bir statü haline getirmiyorlar mı? Sen niye utanıyorsun? Kimse bana gelip de sen bakire değilsin diyemez mesela, diyemedi de. İzin vermem. "Niye daha önce söylemedin" diye mırın kırın etmişti sevgilim, onu da "Ben senin geçmişini sorgulamıyorum sen de benimkini sorgulama. Sorgulayacaksan burada bitsin" diye susturdum, o kadar.

Eskiden farklı düşünürdüm. Dürüst olunmalı anlatılmalı derdim. Amaa artık tamamen farklı düşünüyorum. Bizim toplumun erkekleri ne kadar bir şeyleri kafasında aşmış olsa da içgüdülerinden kalıplarından kurtulamıyorlar. Yüzde üçü beşi ancak hiç sorun etmez. Yüzde 10-20 si sorun etmiyor gibi yapıp ilk tartışmada yüzüne vurur. Kendileri her haltı yerler ama kadınlarının ilki olmak isterler. Kadının daha önce onu yapmadan sevişmesinden daha çok zarın bozulması daha da çok canlarını sıkar.
Hangi erkek yediği haltları anlatıyor ya da tamamen bakir geliyor ki hayatımıza. Anlatmayacaksın asla. Ki hiçkimseyi benim daha önce ne yaşadığım ilgilendirmez. Ondan öncesi ile ilgili beni yargılamasına izin vermem. Kendisi bakirdir hak eder belki(hak etmek neyse) ama kendi biriyle sevişmişse de sorun edecekse benim seviştiğimi söylemenin nesi dürüstlük. Kendi yaptığıyla istediği uyuşmayan birine neyin dürüstlüğü? Valla aşık olacaksın da hiç bunu sallamayacak ileride kavga anında yüzüne vurmayacak birini bulacaksın daa. Ki ileride seni bıradan yaralamayacağının garantisi mi var? Birine foto falan atıp da tehdit edecek kanıt sunacak bir durum yoksa sen de unut geçmişi gitsin. Kimseye de kendi zarınla ilgili hesap vermek zorunda değilsin. O senin Allahla kendi aranda. Eşinle tanıştıktan sonra ona sadık olursun. Budur senden isteyebileceği tek şey eşin olacak insanın.

bızım ulkemızde bu konu cok su goturur....bakır erkek hiç yok dıye genelleme yapmayın gayette var...nıye olmasın....ayrıca yıllarca bu konu yanlıs din anlayısına mal edildi hep dındarlar bu konuda yobaz anlayıssız kabul edildi..bunu modern ınsanların anlayıs gosterecegı dusunldu yada ınanıldı....gelgelelım..bizim ımancımızda peygamberımız sas ılk evlılıgını evlenmıs ayrılmıs dul diye tabır edilen biriyle yaptı...varmı sorun yok...gelgelelım kendınden yasca buyuktu ...varmı sorun yok....ustelık hz Hatıce annemıızn evıne yerlestı ..varmı sorun yok...evlilik teklıfı bayan tarafı hz Hatıceden geldi varmı sorun...yok...ozaman yıllarca bu dusunculer neden dınımıze mal edildi...hepsıde bizim toplumda kınanan seyler...gelgelelım hz Hatıce ıffetlı ıffetlı durust bir bayandı...onun dul olması bunların onune gecmedi...eger bir hata yaptıysanız amenna...kıme ne...pışmanlıgını hissetiysenız...ama yok bu benım tercıhım diyorsanız ozaman nıye dert ediyorsunuz....sızın gibi dert etmeyen biri elbette cıkacaktır...ayrıca bılmem kızlar neler neler yapıyor...valla hırsızlık yapanda var...hırsızlıkmı yapalım..her hatayı ısleyen var...bu normallestırmez bazı seylerı...eger ınanc yonunden soruyorsanız Allahla kul arasına kım gırebılırkı....ayrıca kuranı kerımde ılk erkekler uyarrılır acıp ayetı okuya bilirsiniz...harama bakmayın diye...kadınlar degil...biizm erkekler bunu yanlıs anlamıs ısınede gelmiş..erkegınde namusu vardır...ıffetı vardır...hatta hz Yusuf gibi zındana atılmayı goze alır ama ıffetıne sahıp cıkar...kım demıs namus sadece kadında aranır...once erkekte aranır...

namus konusu yanlıs anlasılmasın ...toplumsal bakıs olarak yazdım...namus durustluktur...dogru sozluluktur...adam aldatmamak hak yememektır...benım ıcın.

Eğer sen birinin karşısına geçip, ezile büzüle, ağladı ağlayacak kıvamda "Ya ben çorbayı kaşıkla içiyorum" dersen, karşında ki insan çok doğal hatta zaten olması gerekli olan bu durumu bile garipser.
Senin deneyimlerin, yanılgıların ya da övünçlerin bunlara sen sahip çıkacaksın. Kimseye seni yargılama hakkı haddi vermeyeceksin ki, senin vajinan üstünde, üstünlük kurmasın!
Birini kesip gömdün mü? Ne hatası?
Kimseye kendini "kabullendirme" biraz öz saygını geliştir.
Kadınlığınıza sahip çıkın azıcık, erkekler için yaratılmadık.

Ben varım.
Benim bir değil bir çok ilişkim oldu. Sevdim, aşkımı sonuna kadar yaşadım. Bitince de bitti. Kimseye hesap vermedim. Kimseden hesap almadım. Eşimle tanıştıktan sonra da, evlenirken de evlendikten sonra bile tek bir soru dahi sormadı. İma bile etmedi. Yüzü bile düşmedi. Neden biliyor musun?
ÇÜNKÜ ONUN NE HADDİNE.
Kime ne?
Kimin haddine?
Bakın hanım efendi, erkekler güçlü kadın sever ve bundan korkarlar.
Çalışan, kazanan, düşünen kendi kararlarını veren kadın her zaman kazanır ve böyle kişisel meseleleri asla ama asla sormazlar. Çünkü hadleri olmadığını bilirler.
Siz ne kadar kendine güvenli olursanız, saygılı, kültürlü bir kadın olursanız çevrenizde de öyle insanlar biriktirirsiniz.
Kendinizi eşinize saklamak ya da sevgililerinizle sevişmek sizin kararınızdır.
SİZİN.
Sadece sizin.
Eğer sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen biriyse kapıya çöp diye koymalısınız.
Bu kadar eziklenmeyin.
Namus orada değil, dinde imanda değil. Artık bunu herkes biliyor.
Namus vicdanda, saygıda, sevgidedir.
Namus sadece kadına özgü de değildir.
Kimsenin ne namusu olun ne de kimse sizin namusunuz olsun.
Namusu vicdanda arayın.
İnsan gibi yaşamak ve muamele görmek istiyorsanız kendi saygınızı kendiniz yaratın.
Size önerim.

kişiye göre değişir.Bence tamamen sevgiyle alakalı.Adamın eşi başkasına kaçıyor pişman oluyor ,adam sahip çıkıyor tekrar evine alıyor,biri var bakire çıkmadı diye öldürüyor.Bencede ezik durmamalı ve hesap vermemelisiniz.Olduğunuz gibi kabul etmeli sizi.Kabul etmediğim tek şey bakire numarası yapıp evlenmeden önce halledenler.En kötüsü affedilmezi o bence.

Her erkeğin bunu önemsiyeceğini düşünmüyorum.
Maalesefki bizim toplum böyle düşünüyor kadınlar birşeyler yaşayınca işin içine namus zar bekaret giriyor ama erkekler için geçerli değil onlara bunun sözü bile edilmez

Aklıma üniversitede bir arkadaşın arkadaşının arkadaşı geldi. Kız bekaretiyle övünür ama başka yolla beraberlik yaşardı bazende para karşılığında yapardı. Amanın deyim amaaaanın.
Allah ım sen sakın günahına girme kimsenin ve okuruna bırak sakın bu işi kelimelere dökme. Yaşanacaksa yaşanacak o zaman geldiğinde düşünürsün. Olumsuz olursa da sonuç olsun buna senden çok zara değer veriyorsa üzülme

Valla artık herşeyin çaresi var gidip diktiriyorlar hoppp al sana bakiresin onun için bakire kız isteyen erkekler salak yerine konmaya mahkum ayrıca kızlık zarının esnek olduğu durumlarda var ki bir erkeğin bunu anlaması mümkün değil.Bana sorarsan kimseyi ilgilendirmez istedin yaptın yada hataydı sadece seninle vicdanın arasında bir konu.

Söylemek zorunda mısın? Ya da bu seni eksiltir mi, hayır. Zaten karşındakı Adam'sa sana bu soruyu sormaz bıle. Ama sen korkuyorsan alttan alttan bukonuyla ılgılı fikrini az çok anlarsın. Illaki açık verir. Herkesin günahı kendine. Bukadar strese gerek yok. Olmuş bıkere bana göre olmaması gereken seyler evet ama böyle evlenemem dıye şartlandırırsan onu çağırırsın. Evrene kötü enerjı yollama:)

En son ayrıldığım nişanlımdan önce bi ilişkim olmuştu bekaretimi kaybetmiştim. İlişkinin başlarında anlattım o da gayet normal karşılamışdı ki bence öyle bi durumda arıza yapan erkek tipi olsaydı o zaman biterdi ilişki benim için vr daha görüşmezdim. Erkeklerde artık biliyo kadınların onları kandırdığını çünkü.misal vajinal iliski yaşamayıp ters ilişki yaşayıp bakireyim diyenlerde var ya da diktirip binbir yalanla güya namuslu geçinende var

Namusu bacak arasında arayacağına, yaptığı işte, kazandığı parada, ön yargılarında, yaşadığı toplumun değerlerinin çiğliğinde arasın. Sen de öyle elbette. Birisiyle seviştin diye kendini "namussuz" diye etiketlersen gelen giden tekmeler tabi. Kendine saygı duyan kişiye herkes saygı duyar.

Ne kadar önemli bilemiyorum bu kişiden kişiye değişir sanırım. Ama ben hiçbirşey yasamadigim halde evlendigimde ilk gece de kanamam olmadı. Esimde soru bile sormak gereği duymadı. Anlayışlı ve sıcak davrandı. Karşınızdaki kişiye bağlı bu sanırım.

Büyük şehirler hiç önemi Yok artık. Bayanlar içinde erkekler içinde. Ama kırsal kesimde yaşıyorsan Yada o bölgeden biriyle evlenmeyi düşünüyorsan bakış açısı değişiyor . Ben asla yadırgamıyorum yalnız tasvipte etmiyorum . Hiç bir erkeğe değmez evlenmeden yakınlaşmayı yaşamak. Hem Evliliğin büyüsü bozuluyor bence. Erkek bu defa evliliği gerek görmeyebiliyor Yada çocuk için evleniyorlar falan. (Yinede evliliğe sorun değil düşündüğün kadar)
bekareti olan arkadaşımda İstanbul’da neredeyse yoktu ve hemen hepsi evlendi. Mesela Biri kendini diktirdi. bunu yapmak daha ayıp bence. nefsime sahip çıkmadım hata yaptım diye kandırmak iğrençlik bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…