Bekaret ne kadar önemli?

Bu düşünce adamları zar düşkünü yapıyor. Eşim bana bir kez bile sormadı, aramızda konusu bile geçmedi
Aynen ya
Iki kere evlendim , ikisi de sormadi , konusu bile gecmedi
Ne soruyor bu erkekler bakire misin mi diyorlar anlamadim ki ben
Ne ben karsimdaki erkege sorarim , ne de karsimdaki bana sordu bugune kadar

Bi kere bunu bi hata olarak görüyorsanız, siz kendinizi şimdiden eziyorsunuz demek.
Neresi hata bunun? Birini sevmişsiniz ya da istemişsiniz ve birlikte olmuşsunuz, ya da sevmediniz canınız istedi ? Buna sizden başka kim ne diyebilir ki ?

Biz eşimle birbirimizi 4-5 ay tanıdık, sonra evlilik kararı aldık. Ne eşim bana böyle birşey sordu ne ben ona sordum. Aramızda geçmişe dair bir muhabbet bile dönmedi hiç.
Ne onun benden önce ne yaşadığı beni alakadar eder, ne de benim ondan önce yaşadığım onu alakadar eder.

Önemsemeyen bir erkek var mıdır hiç örnekler istiyorum iste gerçek hayattan
Önemseyen erkek vardır var da eşim mesela evlenmeden önce bir ilişki yaşamış olsaydım benimle asla evlenmezdi, zira ben de aynı şekilde böyle bir şey yapmış olsaydi onu kabul etmezdim. Bu görüş meselesi başkasının dokunduğu bedeni sahiplenemem ben. Ama bunu sorun etmeyen erkekler de var tabi, sorun etmeyen kadınların olduğu gibi. Umarim karşınıza sizin hayat bakış açınıza uygun birileri çıkar.

Valla ben de 25’ine kadar ısrarla bekâretini kocasına saklamış, zihniyeti bu doğrultuda olan kıza Kezban gözüyle bakarım.
Konu sahibi, milenyum çağındayız. Millet uzaya gidiyor. Artık aşalım bunları lütfen.

canım 3 yıllık bir ilişkim var 1.5 yıldır nişanlıyım. 45 gün sonra da düğünüm var bende bakire değildim ama bunu asla sorun etmedi nişanlım. benden öncesi değil sonrası beni ilgilendirr dedi bana.... bunu sorun edecek biriri ile zaten beraber olma . bu hayat senin ve bu kadar kafana takma. bütün güzellikleri hakediyosun bence.... ama ataerkil toplum böyle işte erkekler herşeyi yapar kadına gelince ilk olsun isterler. bu geri kafalı zihniyeti yıkmak lazım öyle birini bulmak lazım....

Neden ki? Dokunuldukça eskiyor mu o bedenler?
Ben öyle düşünmem mesela. Kendisi için özel olan insanlar dokunabiliyor ona yalnızca derim, ben de o özel insanlardan biriyim, üstelik onlar benim kadar değerli olsalardı zaten şu an yanında olan onlar olurdu, ben değil derim. Kimseyi sahiplenmemek lazım, kadın cinayetlerinin sebebi bu sahiplenme duygusu değil mi zaten?
(Bu arada, yalnızca neden böyle düşündüğünüzü merak ettim. Dinî bir sebep mi yoksa geleneksel bir bakış açısı mı? Asla amacım saldırı ya da düşüncenizi küçümseme değil,lütfen yanlış anlamayın. )

Son düzenleme:

İnsan bence ten uyumu olup olmayacağını, bunu başka şeylerle tolere edip edemeyeceğini evlenmeden önce anlamalı. Ten uyumu kısmı biraz daha farklı olabilir, cinsellik kimi birey için önemsizdir kimi için önemlidir. Karşısındakinin bu konuda nasıl hissettiğini dahi bilmeyen insanlar evleniyor, sonra ‘eşimle ayda bir ilişkiye giriyoruz normal mi, konuşsak da ilişki sayısı artmıyor’ vs dert yanmalar oluyor. Herkes her sevgilisine evleneceğiz gözüyle bakmıyor, ya da her görüştüğüyle de birliktelik yaşamıyor, hoş yaşaya da bilir kimseyi ilgilendirmez o da ayrı. Ben asla öncesinde birliktelik yaşamadığım biriyle evlilik düşünemem, benim için bu düzgün, uzun süreli bir ilişkinin şartı. Çevremdeki birçok kadın da bu şekilde düşünüyor. Cinselliği önemli gören bir kadın nasıl katlanabilir erken boşalan bir partnere mesela. Bunda da tıbbi erken boşalmadan bahsediyorum, halk arasındakinden değil, 10-20 dakikalardan değil, 1 dakika ve altındakilerden bahsediyorum. Ereksiyon, kuruluk sorunları yaşayabilecekleri gibi farklı fanteziler, cinselliğe bakış açıları gibi konular da var, uzun bir yola girilmeden en azından konuşulması gereken. Kuzenim 26 yaşında mesela, sadece evlenmek istediği erkek arkadaşıyla birliktelik yaşadı 1-2 yıl sonra evlendiler. Birliktelik yaşamadan, emin olmadan evlenemezdim diyor o da. Bunlar kişinin kendi görüşü tamamen. Ben de kendi çevremdeki kadın ve erkeklerden bahsediyorum.
Öcü derken de tuhaf karşılandığını vurgulamak istedim. Bakire olmak elbette kötü bir şey değil. İnsanın kendi tercihi ama evlilik öncesi ilişkiye sıcak bakıp kendi açısından dini olarak da yasaklayan bir şey olmadığı halde, bakire olanlara tuhaf bakıyor çevrem. Ev arkadaşım öyleydi mesela, evliliğe de inanmayan bir insan ve 22 yaşında bakire, kendini kötü hissediyor. E diyorum düzgün bir ilişkin olmadı o yüzden böylesin, o daha kötü diyor. Demek istediğim düzgün bir ilişkisi olmayan insanların tuhaf karşılanması aslında. İlk ilişki 17-19 yaşlarında yaşanması normal, sonrasına kaldığında insanlar neden daha önce birliktelik yaşamadın düşüncesine kapılıyor bu sefer çevremde.
Başkasına gitme düşüncesinin de insanların aklına geleceğini pek düşünmüyorum, ondan çok karşısındakiyle ilişkilerini sürdürüp sürdüremeyeceklerine bakıyorlar. Bu uyumlar da sonuçta ömründe sadece bir kere sadece bir kişiyle olan bir durum değil. Ten uyumu benim için sevgili seçmede belki kriter olmayabilir ama doğru düzgün bir ilişkim olacaksa kriterlerden biridir. Herşey tam, çok iyi anlaşılıyor, karşılıklı saygı sevgi var ama çiftin uyumu yok. Bunu sorun edip etmeyeceği bireylere kalmış.

Heralde amerika falansiniz yoksa hollanda mi cok hos sunuz ocu gozuyle bakiliyormus...merakettigim alinlarinda mi yaziyor mus bakire olduklari...

Yo hayır. Eskişehir’de yaşıyorum, Eskişehir, İstanbul ve Antalya’daki arkadaş ortamlarından bahsediyorum genel olarak da. Olunup olunmadığı kimseyi ilgilendirmez diye düşünülse de arkadaşlarım ilk ilişkilerinden önce utana sıkıla söylüyor bakire olduğunu, sonuçta hassas nazik davranılması gerekli ya.

bır ınsanın gecmısı kendısını ılgılendırır acıkcası eşi sevgılısı bısey soyleme hakkına sahıp degıldır. gecmıs gecmıste kalmıstır. sen zamanında sevmıssındır guvenmıssındır bıseyler olmustur ama yurumemıstır ılıskı ayrılmıssınızdır. sen ayrılmak ıstermıydın yoo. eee ozaman demekkı gecmıste olan seyler sadece senı ılgılendırır. bana eskı sevgılım sormustu ona gayet acık sekılde gecmıs gecmıstır onemlı olan suan ve bundan sonrakı demıstım sonra zaten ayrıldık. yanı bır ınsan orasıyla degıl kalbıyle beynıyle degerlendırılmelı.

Sanki ben yazmışım bu yorumu +1

İyide her evlenen kişide işaret gelmiyorki. Misal bende olmadı. Zarım esnekmiş doğumda yırtıldı. Eşim benim ilk erkek arkadaşımdı. Bunu biliyordu. Ama bende dünyada tek değilim yani benim gibi bidünya kadın var. Şu devirde bu dert edilecek şey değil bence.

konu başlığına cevabım bana göre çok önemli....
helalim canım sevdiğim kimse onla yaşamak isterim hayatımın ilklerimi özelimi...

Ee tamam işte kendisi çok özel olduğu için zaten kimsenin dokunmasana izin vermemiş diye düşünürüm, kimseyi degerli görmemiş ki en değerlisi ben olmuşum derim. Dokundukça eskiyen bir beden mantığından ziyade ilki olmak onunla yaşamak mantığı diyelim buna. Saldırıda bulunma hakkınız zaten yok, ki bulunamazsınız da küçümseme olayı da beni bağlayan bir şey değil zaten üzerinde kafa da yormam endişeniz olmasın, hem dini görüş diyelim hem de bakış açısı. Benim fikrim tamamen budur. Başka şekilde düşünenlere de saygım var herkesin kendi hayatı neticede.

şimdi olayda bakire olanlar ayıplanıyor valla geri kafalı
cahil öcü gözüyle bakılıyormuş hatta ne hallere geldik
rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah.....

En mantıklısı.ama gerçekçi olalım her erkek bekar bi kız ister ne kadar takmıyorum dese bile bence içinde ister bunu her zaman.
Eğer seni gercekten sen olduğun için seven biriyle olursan sorun olmaz .
Ayrıca her kadında sadece kendine özel birini ister .
Erkek için elinin kiri canım ne var deyipte kadın için bi hata yapılmış düşüncesini anlayamıyorum .
Ikisi için de ahlak var ikisi için de namus var ikisinin de ihtiyacı var ihtiyacsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…