Bekaret ne kadar önemli?

Bence önemsiz. Çevremde de aksine 20-25’li yaşlarda bakire olana öcü gözüyle bakılıyor. Bir sorunu mu var, neden kimseyle olmamış diye. Hanımlar bir de rica etsem siz de bekareti zara indirgemeseniz. Başka yollarla ilişki yaşayıp bakireyim diye övünenler türüyor ondan sonra da, sadece zar kaldı diye. Bekaret zardan ibaret değil sonuçta, el değmemişlik. Cinsiyetten farksız olarak kişi bekareti önemseyebilir, karşı tarafta da kendisinde de. Kendisi ilişki yaşayıp bakir/bakire isteme ikiyüzlülüğüne hiç girmiyorum. Kıskançlıktan, kıyaslanma korkusundan vs. olanından bahsediyorum. Ama özellikle bu yaşlarda insan artık tecrübeli birini istiyor karşısında. Kendi vücudunu, karşısındakinin vücudunu tanıyan, ne istediğini neyden hoşlandığını bilen insanlar daha çekici geliyor. Mutlu bir evliliğin sırlarından biri de evlilik öncesi ilişki, kesinlikle. Ten uyumuna bakmadan, karşınızdakinin ya da sizin sorunlarınızı bilmeden evlenince sağlıklı bir ilişki de olmayabiliyor. Vajinismusun en büyük sebeplerindendir cinselliğe tabu, hata olarak bakmak.

Bende kadın olmama rağmen önem veriyorum bu konuya canım seni kırmak üzmek istemem
Ben evlendiğimde bakireydim ama eğer önceden yaşanmış birşeyler olsaydı eşime evlenmeden önce bunu anlatırdım
Artık çok gelişti herşey bunun bile çözümü var ama ben onaylamıyorum insan sevdiğine esine bu kötülüğü (yalan söyleyip kandırmak) yapmamalı

Bunu sorun eden erkeklerde var hiç sorun etmeyen erkeklerde bence ciddi düşünmeye başladığında bunu o kişiyle paylaşmalısın

Bu kisisel bir gorus fakat saklayanlar veya soylemeyenler kendileri bir sekilde itiraf ediyor veya esleri ogreniyor sonra ayriliyorlar buraya boyle konu acanlar oldu.

Kisiye gore degisir sen senin gibi dusunen birini bulduktan sonra sorun olmaz.

Ramazan gunu cok guzel bir anlatim olmus hep yanlis anlasiliyoruz.

Bence bu konu kendine duyduğun saygıyla alakalı. Özgüvenle alakalı. Sen kendine güvendikten ve bunu hata olarak görmedikten sonra hangi cengaver "Niye bakire değilsin" diye ahkam kesebilir ki ? Bir de şöyle bir olay var. Evlenmeden önce sevişmek ne kadar doğalsa bakire kalmak da o kadar normal. "Kendi kararıyla" evlenmeden önce cinsellik yaşamayan kadın için de "Aa niye hala bakire ki? Bir sıkıntısı mı var acaba ?" diye düşünmek de oldukça boş ve yersiz. Yani asıl önemli olan iki durumun da normalliğini kabul edip olayın tercih boyutuna karışmamak ve haddini bilmek.

Bakire olana ocu gozuyle bakanlar acaba bakire olmak insanlik sucu da mi oyle bakiyorlar??

Ten uyumunu bulmak adina bir cok kisiyle beraber olmanin da dogru olmadigini dusunuyorum sonra sevgili veya es daha iyi ten uyumu buldugu kisiye gider
Sevgi ask ve degerlerin ten uyumundan daha onemli olmasi gerektigini dusunuyorum.

Bakire olmak asagiliyici bir sey olsaydi Hz.Meryem bakire olarak bir peygamber dunyaya getirmezdi.

Bunlari soyledim diye yanlis anlasilmak istemiyorum Bakire olmak insani saf pur iyi yapmazken Bakire olmamak da kotu yapmaz ornek vermek adina yazdim.

Onemli olan zihinlerin ve akillarin temiz ve guzel olmasidir.

Benim evlenmeden evvel eşimden başkasıyla bir muhabbetim dahi olmadı. Eşim de gayet namazlı niyazlı birisi. Gelgelelim ilk gece ve sonrasında kanama olmadı hiç. Bir gram bile. Ben sadece dedim "Allah Allah kanama olmadı." Eşim de dedi ki herkeste olmuyor zaten boşver. Ve daha hiç geçmedi bu konu aramızda. Bazen şakasına derim eski sevgililerimi anlatayım mı sana diye. Sus anlatma varsa da der. Gecmiş gitmiş hatasiyla sevabiyla der. Aslinda cok kiskanc. Ama asla gecmisi deselemez. Hayir bisey de yok ama olsa demek ki sorun etmeyecekti. Yani her dindar erkek takacak diye birsey de yok.

Heralde amerika falansiniz yoksa hollanda mi cok hos sunuz ocu gozuyle bakiliyormus...merakettigim alinlarinda mi yaziyor mus bakire olduklari...

Ooo en çıldırdığım konu . Kuzum benim diyelim ki densizin biri sana pat diye bunu sordu(önemsemeyen adam asla sormaz, sorup da, önemsemiyorum aslında böyle şeyleri ama merak ettim diyorsa yalan söylüyordur.). Sen bu güne kadar hiç birliktelik yaşamadın mı diye sor (yaşamayan yok denecek kadar azdır, denk gelmen imkansıza yakındır, zaten hiç biri yaşamadım demez yaşamayı erkekliğin şanından sayarlar). O zaman sen de bakir değilsin. Demek ki bu konularda tutucu değilsin diyeceksin. Ha diyorsan ki ben erkeğim her haltı yerim ama açılmamış gül gonca isterim, o zaman seni pistten alalım dersin . Sakın sakın sakın bunu soran adamdan uzak dur. Bunu önemseyip, gerçekten ahlaklı namuslu olan tek bir adam yok. Kafaları bambaşka çalışıyor. Önemsemeyen adam da elbette var. Ne demek evlenemeyeceğim. Düşünme böyle saçma şeyler. Ayyyy bize ait olan bişeyin hesabını da onlara vermeyelim bi zahmet . Delirdim yine

Biz kızlar saniyoruz ki, bütün erkeklerin bir sürü sevgilisi olmustur, her şeyi yaşamislardir, ama gerçek şu ki: erkeklerin çoğu evlenene kadar öyle pek çinsel hayatları olmuyor. Olan da kalkıp bakire kız aramaz. Herkes dengi dengine, muhafazakar biri ile sorun olabilir, kendine kendin gibi birisini bul sorun olmaz.

Bu konulari takmayan biri ile evlenirsin, sormaz zaten; sorarsa da gecmisim beni ilgilendirir dersin. Yapmaman gereken sey bu konuyu takan birine dikilmis zari bakireyim diye yutturmak olur. Kendine olan saygini kaybeder en guzel anilarin olmasi gereken dugun geceni buyuk bi korku ve panikle atlatirsin.

Kişiden kişiye değişir.. Ben, başka bir kız ile birlikte olmamış bir eşim olsun istedim mesela.. Şimdi ben geri kafalı mıyım, modern değil miyim, laik değil miyim? Sap ile saman ayrı şeyler.. Karıştırmamak gerek.. Hayat tercihlerden ibaret.. Birlikte olana saygı duyarım, kendi kararı.. Birlikte oldu diye oncu, buncu demem.. Ama kendi eşim içim tercihim, birlikte olmamış bir eş..
Zaten aynı fikirlerde olmanız lazım.. Olmazsa sıkıntı.. Psikolojinizi bozmayın.. Sizle aynı fikirlere sahip birini bulabilirsiniz..

Açıkçası erkeklerin büyük çoğunluğu bunu dert eder evlilik sonrası..
Öncesinde hiç sorun olmaz kendi de birliktelik yaşamak ister sizinle doya doya ama evlilik sonrası aslan kesilirler başa kakarlar sürekli irdelerler bu doğalarında var böyle tip erkeklerin birine denk gelirsen yandın. Bazıları ilk birlikteliği onunla yaşamana ve yine onunla evlenmene rağmen bile sorun çıkarır bu tiplere denk gelmemeni ümit ediyorum. İnsan olan sevdiğini olduğu gibi kabul eder önemli olan güvenmek..

Biz evlenmeden once hic bakirelik konusu acilmadi esimle aramizda.
Ben sadece carsafmis yok kv gorucekmis gibi eski kafa dusuncelere karsi oldugumu belirttim oda hak vermisti.
ama bakiremiyim degilmiyim soylememistim. Sonra evlendik bakireydim ama bakire olmasam nolacakti bosanacakmiydi benden? Hayir alakasi yok! Su yaptigini hata olarak gorme ilk basta.

Bence hiç önemli değil , bana kalırsa bunu kafaya takan adamla da birlikte olma. Geçen gün konuları gezerken denk geldim . Forumda
Hymenoplasti(Kızlık Zarı Onarımı)
ile ilgili ne yazılar var . Şimdi senin konunu görünce karar verdim .Bazı erkekler kandırılmayı hak ediyor demek ki...

Önemsemeyen erkekler var, geçen bir arkadaşım evlendi, bakire değildi. Eşi bunu hiç sorun etmedi, gayette mutlular. Ama takan erkeklerde var tabi. Umarım sende takmayanına denk gelirsin..

Hata mı? Siz öyle görürseniz zaten, bu konuda ezik olursunuz ve bu karşınızdakine yansır. Zaten cinsel birlikteliği evlilik garantisi altında yaşamak gerektiğine inanmıyorsanız birlikte olun biriyle ya da birileriyle. Arkasında net bir dünya görüşü, anlayış ve bakış açısı varsa yaptıklarınızın, zaten sizi rahatsız etmeyecek ve hata olarak görmeyeceksiniz. Ama sanırım siz bir an gaza gelmişsiniz, cinselliği yaşamışsınız, şimdi de psikolojik baskı hissediyorsunuz. Bence psikoloğa gidin, bu baskıyı aşmadan asla evlenmeye kalkmayın. Yoksa boynu eğik davranacaksınız ve direk ezecek karşınızdaki sizi. Evlense de hep başınıza kakacak.

En mantıklısı.ama gerçekçi olalım her erkek bekar bi kız ister ne kadar takmıyorum dese bile bence içinde ister bunu her zaman.
Gayet gercekci sekilde yaziyorum size
Benim cevremde bi erkek bakire kiz isterim dese , ona uzaydan gelmis gibi bakilir
Cevrenizi ve vizyonunuzu degistirin , tonla erkek var bakireligi sacma bulan
Ise kendi bakis acinizi degistirmekle baslayabilirsiniz , sevismek hata degildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…