- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.155
- 348
- 28
- Konu Sahibi healthandbreath
-
bızım ulkemızde bu konu cok su goturur....bakır erkek hiç yok dıye genelleme yapmayın gayette var...nıye olmasın....ayrıca yıllarca bu konu yanlıs din anlayısına mal edildi hep dındarlar bu konuda yobaz anlayıssız kabul edildi..bunu modern ınsanların anlayıs gosterecegı dusunldu yada ınanıldı....gelgelelım..bizim ımancımızda peygamberımız sas ılk evlılıgını evlenmıs ayrılmıs dul diye tabır edilen biriyle yaptı...varmı sorun yok...gelgelelım kendınden yasca buyuktu ...varmı sorun yok....ustelık hz Hatıce annemıızn evıne yerlestı ..varmı sorun yok...evlilik teklıfı bayan tarafı hz Hatıceden geldi varmı sorun...yok...ozaman yıllarca bu dusunculer neden dınımıze mal edildi...hepsıde bizim toplumda kınanan seyler...gelgelelım hz Hatıce ıffetlı ıffetlı durust bir bayandı...onun dul olması bunların onune gecmedi...eger bir hata yaptıysanız amenna...kıme ne...pışmanlıgını hissetiysenız...ama yok bu benım tercıhım diyorsanız ozaman nıye dert ediyorsunuz....sızın gibi dert etmeyen biri elbette cıkacaktır...ayrıca bılmem kızlar neler neler yapıyor...valla hırsızlık yapanda var...hırsızlıkmı yapalım..her hatayı ısleyen var...bu normallestırmez bazı seylerı...eger ınanc yonunden soruyorsanız Allahla kul arasına kım gırebılırkı....ayrıca kuranı kerımde ılk erkekler uyarrılır acıp ayetı okuya bilirsiniz...harama bakmayın diye...kadınlar degil...biizm erkekler bunu yanlıs anlamıs ısınede gelmiş..erkegınde namusu vardır...ıffetı vardır...hatta hz Yusuf gibi zındana atılmayı goze alır ama ıffetıne sahıp cıkar...kım demıs namus sadece kadında aranır...once erkekte aranır...
Bence önemsiz. Çevremde de aksine 20-25’li yaşlarda bakire olana öcü gözüyle bakılıyor. Bir sorunu mu var, neden kimseyle olmamış diye. Hanımlar bir de rica etsem siz de bekareti zara indirgemeseniz. Başka yollarla ilişki yaşayıp bakireyim diye övünenler türüyor ondan sonra da, sadece zar kaldı diye. Bekaret zardan ibaret değil sonuçta, el değmemişlik. Cinsiyetten farksız olarak kişi bekareti önemseyebilir, karşı tarafta da kendisinde de. Kendisi ilişki yaşayıp bakir/bakire isteme ikiyüzlülüğüne hiç girmiyorum. Kıskançlıktan, kıyaslanma korkusundan vs. olanından bahsediyorum. Ama özellikle bu yaşlarda insan artık tecrübeli birini istiyor karşısında. Kendi vücudunu, karşısındakinin vücudunu tanıyan, ne istediğini neyden hoşlandığını bilen insanlar daha çekici geliyor. Mutlu bir evliliğin sırlarından biri de evlilik öncesi ilişki, kesinlikle. Ten uyumuna bakmadan, karşınızdakinin ya da sizin sorunlarınızı bilmeden evlenince sağlıklı bir ilişki de olmayabiliyor. Vajinismusun en büyük sebeplerindendir cinselliğe tabu, hata olarak bakmak.
Heralde amerika falansiniz yoksa hollanda mi cok hos sunuz ocu gozuyle bakiliyormus...merakettigim alinlarinda mi yaziyor mus bakire olduklari...Bence önemsiz. Çevremde de aksine 20-25’li yaşlarda bakire olana öcü gözüyle bakılıyor. Bir sorunu mu var, neden kimseyle olmamış diye. Hanımlar bir de rica etsem siz de bekareti zara indirgemeseniz. Başka yollarla ilişki yaşayıp bakireyim diye övünenler türüyor ondan sonra da, sadece zar kaldı diye. Bekaret zardan ibaret değil sonuçta, el değmemişlik. Cinsiyetten farksız olarak kişi bekareti önemseyebilir, karşı tarafta da kendisinde de. Kendisi ilişki yaşayıp bakir/bakire isteme ikiyüzlülüğüne hiç girmiyorum. Kıskançlıktan, kıyaslanma korkusundan vs. olanından bahsediyorum. Ama özellikle bu yaşlarda insan artık tecrübeli birini istiyor karşısında. Kendi vücudunu, karşısındakinin vücudunu tanıyan, ne istediğini neyden hoşlandığını bilen insanlar daha çekici geliyor. Mutlu bir evliliğin sırlarından biri de evlilik öncesi ilişki, kesinlikle. Ten uyumuna bakmadan, karşınızdakinin ya da sizin sorunlarınızı bilmeden evlenince sağlıklı bir ilişki de olmayabiliyor. Vajinismusun en büyük sebeplerindendir cinselliğe tabu, hata olarak bakmak.
Ooo en çıldırdığım konuİyi geceler herkese.Benim sorum şu ki evlendiğinde bakire olmayan var mıydı?ya da bunu bi şekilde halletmiş olan veya eşine olduğu gibi her şeyi anlatan.Ben bi hata yaptım ve bu benim psikolojimi çok etkiliyor evlenemeyeceğim asla evlensem bile mutlu olamayacağım gibi geliyor.tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Bence hiç önemli değil , bana kalırsa bunu kafaya takan adamla da birlikte olma. Geçen gün konuları gezerken denk geldim . Forumdaİyi geceler herkese.Benim sorum şu ki evlendiğinde bakire olmayan var mıydı?ya da bunu bi şekilde halletmiş olan veya eşine olduğu gibi her şeyi anlatan.Ben bi hata yaptım ve bu benim psikolojimi çok etkiliyor evlenemeyeceğim asla evlensem bile mutlu olamayacağım gibi geliyor.tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Hata mı? Siz öyle görürseniz zaten, bu konuda ezik olursunuz ve bu karşınızdakine yansır. Zaten cinsel birlikteliği evlilik garantisi altında yaşamak gerektiğine inanmıyorsanız birlikte olun biriyle ya da birileriyle. Arkasında net bir dünya görüşü, anlayış ve bakış açısı varsa yaptıklarınızın, zaten sizi rahatsız etmeyecek ve hata olarak görmeyeceksiniz. Ama sanırım siz bir an gaza gelmişsiniz, cinselliği yaşamışsınız, şimdi de psikolojik baskı hissediyorsunuz. Bence psikoloğa gidin, bu baskıyı aşmadan asla evlenmeye kalkmayın. Yoksa boynu eğik davranacaksınız ve direk ezecek karşınızdaki sizi. Evlense de hep başınıza kakacak.İyi geceler herkese.Benim sorum şu ki evlendiğinde bakire olmayan var mıydı?ya da bunu bi şekilde halletmiş olan veya eşine olduğu gibi her şeyi anlatan.Ben bi hata yaptım ve bu benim psikolojimi çok etkiliyor evlenemeyeceğim asla evlensem bile mutlu olamayacağım gibi geliyor.tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Gayet gercekci sekilde yaziyorum sizeEn mantıklısı.ama gerçekçi olalım her erkek bekar bi kız ister ne kadar takmıyorum dese bile bence içinde ister bunu her zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?