Bekarlık Soyadı kararsızlığı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim

Tamam ablacım teşekkürler

bag oyle soyisim degisince kopsaydi, evlenip soyadini alan her kadin da hemen yeni ailesine, yeni duzenine alisirdi.

soyadini alsa bile her zaman egreti duran, beraber mutfakta yemek, salata yaparken bile kv sinin buzdolabini acmaya cesaret bulamayacak kadar aileye kendini ait hissetmeyen, ilk firsatta kendi ailesine kosan, eski duzenini arayan cok insan var.

Hatta eşim bazen unvan konusunda diyor ki benim soyadımı bile kullanma
Kendi adın soyadın yeter
Benim bey de bişey demiyor ya tek kendi soyadımı da kullanabilirim ama şu an bulunduğum yerde yaşadığım müddetçe tek kullanamam hastane de hergün dedikodum döner coronadan hızlı yayılıyor dedikodular aman aman. E burdan 5 sene sonra ayrılınca da değiştiriyorum demek komik olucak adapte olmuş olurum o zamana kadar

Senin soy adının değişmesinden kime ne şekerim ?

Ali Rıza Sergen Yalçın var mesela. Adam sadece SERGEN'i kullanıyor. Bu bir örnek mesela

Ben kullanıyorum aynen brezilyalı futbolcu gibi dediğiniz gibi iki ismim 2 soyismim var. Herkes soruyor ne gerek vardı diyor. Ben de istiyordum kullandım yani size kalmış ben pişman değilim. İnsanları ne yapsanız mutlu edemezsiniz o yüzden siz nasıl istiyorsanız onu yapın bence

+1 Konu sahibi bu soyadi işini cikmaza surukluyorsunuz.

Ayrica gayet normal bir ruh hali ve sakinlikle yorum yazmişken bana da bazen "neden sinirleniyorsunuz" tarzi cevaplar geliyor ya işte o zaman cidden sinir oluyorum.
Yahu nereden goruyorsun sinirlendigimi

Emoji koymadan düz yazınca hep sinirli algilaniyor niyeyse emojiyi sevmeyen ben gulucuk atip duruyorum uyuz gibi.

Aradığım kan. Pişman değilsin di mi? Bende olmam diye düşünüyorum herkes söyleniuor çok uzun imza atarken zorlanırsın diye ama zaten kaşem var günde 10000 dosya imzalamıyorum ki. Valla hiç vazgecesim yok soyadımı seviyorum. Yorumun mutlu etti beni.

Size birşey söylememiştim ki?

bacim avrupadan bildiriyorum; herkes kendi soyismini kullanmiyor. kullanan var. esininkini de alan var. hatta cocuguna kendi soyadini veren kadin da var. cocuk otomatik iki soyisimle hayata basliyor yani..

simdi sen kiyamet gunu herkes babasinin ismiyle cagirilacak diyorsan (ki soyisim degisiyor, evlendik diye babamizin ismini degistirmiyoruz ) Allah biz evlendikten sonra ilk soyadimizi ya da babamizin adini unutuyor mu yani?

mezarda munker nekir meleklerin soracagi sorulara da kagit alip simdiden ezberlemek lazim o zaman..
ya da estetik yaptiranlari Allah taniyamayacak mi ben boyle bir kul yaratmadim diye? ayrica o donemler soyadi diye bir sey yoktu. dinde bunun kurali nasil olur? senin dedigin baba ismi.. ahmet kizi ayse.. mehmet kizi fatma.. seklinde.. o da evlenmekle degismiyor.

Tek bağınız neden bu olsun ki?
Ben baba tarafı sevmeyengillerden olduğum için soyadımı değiştirdim. Hem uzundu 9 harfti şimdi ad 5 soyad 5 harfli. Yeni soyadım gayet güzel. Bir de bu işte bi yanlış doğru bi mantık olmasına gerek yok ki. Canınız ne istiyorsa o olsun.

Canımın ne istediğini çok net bilmiyorum açıkçası o yüzden fikir almak istedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…