- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
- Konu Sahibi Neyapsamkisimdi
-
Teşekkür ederimBende çift isimim ve iki soyadımı kullansam dedim sonra vazgeçmiştim iyiki de vazgeçtim inanın iki isim bile baya yoruyor birde çok yakınımda hemşire o da çift isim ve çift soyad çok zor oluyor diyor Bi isim vermem gerekirken söyle söyle bitmiyor yaz yaz bitmiyor gereksiz Bi duygusallık yaşamışım diyor
Sen bu dünya da cenneti yaşıyorsun bacım.....
Tamam ablacım teşekkürlerE bende kendi fikrimi belirttim zaten. Bence kendi soyadınızda diretmeniz gereksiz bir duygusallık dediğimde neden sinirlilikle itham edildim hala onun alakasını kuramadım. Kararsızlık bu değil yalnız siz istemem, olmaz, düşünmüyorum diyerek keskin bir sınır çiziyorsunuz.
Benim bey de bişey demiyor ya tek kendi soyadımı da kullanabilirim ama şu an bulunduğum yerde yaşadığım müddetçe tek kullanamam hastane de hergün dedikodum döner coronadan hızlı yayılıyor dedikodular aman aman. E burdan 5 sene sonra ayrılınca da değiştiriyorum demek komik olucak adapte olmuş olurum o zamana kadarHatta eşim bazen unvan konusunda diyor ki benim soyadımı bile kullanma
Kendi adın soyadın yeter
Benim bey de bişey demiyor ya tek kendi soyadımı da kullanabilirim ama şu an bulunduğum yerde yaşadığım müddetçe tek kullanamam hastane de hergün dedikodum döner coronadan hızlı yayılıyor dedikodular aman aman. E burdan 5 sene sonra ayrılınca da değiştiriyorum demek komik olucak adapte olmuş olurum o zamana kadar
Ben kullanıyorum aynen brezilyalı futbolcu gibi dediğiniz gibiArkadaşlar hepinize selamlar.
Yakında nikahım var. Bekarlık soyadımı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var.
çift isimliyim. İsimlerim 6 ve 6 harften oluşuyor. Soyadım 8 harf. Müstakbel eşimin soyadı 4 harf. Şimdi kendi soyadımı kullanırsam Brezilyalı futbolculara döneceğim kullanmazsam da tek bağım kopacak gibi geliyor üzülüyorum.
Kendi soyadımı kullanmamı gerektirecek kariyerim makalem vs yok. Hemşireyim. Ama yine de kullanmak istiyorum. Ama çok uzun....
sizce ne yapmalı? duygusal düsünüyorum. çok kararsızım.
Evlendiğim duyulur önce eşimin soyadı sonra kendi soyadım sisteme yansırsa 1 sene konusulur, cok bagnaz bir yerde yasıyorum calısıyorum yarama parmak basmaSenin soy adının değişmesinden kime ne şekerim ?
Sinirlendiğim gibi garip bir düşünceye nerden kapıldığınız gerçekten anlamadım. Duygusallığa ek olarak alıngansınız da galiba. Sizin yazdığınızı onaylayınca neden sinirlenmiş oluyorum?
Şimdi 3 seçeneğiniz var 1) ikisini birden kullanmak çok uzun istemem diyorsunuz eledik. 2) sadece kendi soyadınızı kullanmak yok onu da düşünmüyormuşsunuz o da elendi 3) sadece eşinizin soyadını kullanmak onu da istemiyorsunuz tek bağınız koparmış.
E biz ne yapalım ne diyelim size hiçbirini istemiyorsunuz, başka bir seçenek yok ki.
Aradığım kan. Pişman değilsin di mi? Bende olmam diye düşünüyorum herkes söyleniuor çok uzun imza atarken zorlanırsın diye ama zaten kaşem var günde 10000 dosya imzalamıyorum ki. Valla hiç vazgecesim yok soyadımı seviyorum. Yorumun mutlu etti beni.Ben kullanıyorum aynen brezilyalı futbolcu gibi dediğiniz gibiiki ismim 2 soyismim var. Herkes soruyor ne gerek vardı diyor. Ben de istiyordum kullandım yani size kalmış ben pişman değilim. İnsanları ne yapsanız mutlu edemezsiniz o yüzden siz nasıl istiyorsanız onu yapın bence
Size birşey söylememiştim ki?+1 Konu sahibi bu soyadi işini cikmaza surukluyorsunuz.
Ayrica gayet normal bir ruh hali ve sakinlikle yorum yazmişken bana da bazen "neden sinirleniyorsunuz" tarzi cevaplar geliyor ya işte o zaman cidden sinir oluyorum.
Yahu nereden goruyorsun sinirlendigimi
Emoji koymadan düz yazınca hep sinirli algilaniyor niyeyse emojiyi sevmeyen ben gulucuk atip duruyorum uyuz gibi.
Evlendiğim duyulur önce eşimin soyadı sonra kendi soyadım sisteme yansırsa 1 sene konusulur, cok bagnaz bir yerde yasıyorum calısıyorum yarama parmak basma
Teşekkür ederimUzun olursa olsun ya ikisi ya da illa tek olacaksa kendi soyadiniz
K Kiyametyaklasti isimli kullanicin yaptigi yorum ile kullanici adi uyumu da beni benden aldiHerkesi musluman mi saniyorsunuz acaba?
Yok sadece kendi soyismimi kullanmaktan bahsediyorum. İkisi birlikte problem olmazOlay tam tersi ama senin soyadın kalıyor, eşinin soy adı ilave oluyor :)
bacim avrupadan bildiriyorum; herkes kendi soyismini kullanmiyor. kullanan var. esininkini de alan var. hatta cocuguna kendi soyadini veren kadin da var. cocuk otomatik iki soyisimle hayata basliyor yani..İslamda bütün bayanlar kendi soyismini kullanmalı , eşin degil. Zira kıyamet günü herkes babasının ismiyle çağrılacak. Yanı teolojik olarak kadınlar kendi soyismini tutmalı. Avrupa'da herkes kendi soyismini kullanırken Türkiye de herkonuda gerek dini gerek dünyevi bilinçsiz yaşıyoruz okumayan araştırmayan bir toplumuz.
İş arkadaşım bunu yapıyormezarda munker nekir meleklerin soracagi sorulara da kagit alip simdiden ezberlemek lazim o zaman..
Canımın ne istediğini çok net bilmiyorum açıkçası o yüzden fikir almak istedimTek bağınız neden bu olsun ki?
Ben baba tarafı sevmeyengillerden olduğum için soyadımı değiştirdim. Hem uzundu 9 harfti şimdi ad 5 soyad 5 harfli. Yeni soyadım gayet güzel. Bir de bu işte bi yanlış doğru bi mantık olmasına gerek yok ki. Canınız ne istiyorsa o olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?