Bekarlık Soyadı kararsızlığı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim canım
Biri: isim soyisim
Ben: xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx
Biri: vazgeçtim
Gibi olucak ama olsun

Neyapsamkisimdi
ama bu kütük degısmesı gercekten sacma sapan ınanılmaz sacma bır evlendık dıye noluyoruz kütük niye degısıyor buna anlam vermıs degılım

Neyapsamkisimdi
ama bu kütük degısmesı gercekten sacma sapan ınanılmaz sacma bır evlendık dıye noluyoruz kütük niye degısıyor buna anlam vermıs degılım
Ya ben soyisim de saçma kütükte saçma. Ben ömrümde o şehre gitmedim ki ne mana allah aşkına
Mobilya takımı gibi burdan alıp oraya taşıyorlar gururuma dokanıyor

Yani manasızdan ziyade ahenk yok böyle düz yazı gibi duruyor neyy bacım tepkisi alabilirim

İsim analizini nasıl yaptırıyoruz

Konuyu başka konuyla çarpıtmayın) Dediginiz gibi babanın ismiyle çagrılıcagız. Müteber alimlerin fetvası bu yönde. Araştırdığım için aktardım.İsteyen istediği ni yapar. Soy isim yokmuş evet. Ama babanın soy ismi neyse onu kullanmak lazım.
Gözden kaçırdım sanırım. Kuran-ı Kerimin neresinde yazdığını söylerseniz ben de okumak isterim.
Bütün insanlar fıtraten bile babası na nisbet edilir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyle. Çünkü misal 5 kere boşansanız 5 kere soy isimmi degiştirilecek. İnsan olarak soyumuz sopumuz belli. Tabikide kadınlar kendi soyismi ile çağrılmalı.
Zira yüce Allah şöyle dedi: “Onları babalarına nispet ederek çağırın. Bu, Allah katında daha (doğru ve) adaletlidir. “ Ahzap/5
Bu ayet evlat edinmek isteyenler içindir, bu konuyuda kapsar. Şimdi banlanmıyım

kendi soylediginizi, okudugunuzu bile anlamiyor gibi duruyorsunuz. babanin ismiyle cagiralacak diyor siz soyisminin degismemesini savunuyorsunuz.

babalarına nispet ederek cagırın sozunden sadece babanın soy ısım kullanılmalı anlamı cıkmıyor yorumunuz yanlıs bılgınız de yanlıs zira yuvada buyuyen babasını annesını hıc tanımamıs binlerce insan var
bırde akıl vaaarrr mantık var :)
bırde konuda arkadasa yardımcı olacak yorumlar daha buyuk fayda saglar

Bu durum iki isimli olan herkese dert oluyor bence. Bkz: Ben de sizdenim. İki isim mantığını anlamıyorum ve hiçbir zaman anlamayacağım. Her halükarda tek isim kullanılıyor zaten.

Ben kendi soyadınız diyorum. Şimdiden tebrikler.

Aile kuruluyorsa o ailenin bireyleri aynı soyadını taşımalıdır bence. Aile soyadını da kullananlar bence evliliğe adapte olamıyor, bir yerlerde bir şeyler tamamlanmıyor gibi.
O tamamlanmıyor değil o ben bireyim ben senden öncede vardım bu benim özgürlük sınırım deniliyor. Ben kendi ailemin, hemde eşimin soyismini kullanıyorum. Nufusum, evlilik cüzdanım, iş yerim, günlük hayatım kısaca hepsi öyle ve bununla gurur duyuyorum. Gayette herşeye adapteyim eşimde bu duruma benden daha çok saygı duyuyor.Eğer bir ailede saygı, sevgi ve değer varsa zaten birşeyi tamamlamaya gerek kalmaz puzzle parçaları kendiliğinden tamamlanır.

Teşekkür ederim Kendi bebeme iki harfli isim koycam

Soyisim sonradan çıkan birşey, dinde böyle birşey yok:)

kendi soylediginizi, okudugunuzu bile anlamiyor gibi duruyorsunuz. babanin ismiyle cagiralacak diyor siz soyisminin degismemesini savunuyorsunuz.
Arap ülkelerinde muhammed binti aişe . Muhammed in kızı ayse diye kayıt ediliyor , hitap ediliyor. Turkiyede bu mümkünmü ? Hayır. Nasıl kayıt ediliyor soy isim ile. Babanın soyismi.

Bu farklı bir konu. Babamızın soyadını bırakıp eşimizinkini aldığımızda babamızın evlatlığından çıkmış mı oluyoruz?

Arap ülkelerinde muhammed binti aişe . Muhammed in kızı ayse diye kayıt ediliyor , hitap ediliyor. Turkiyede bu mümkünmü ? Hayır. Nasıl kayıt ediliyor soy isim ile. Babanın soyismi.
E iyi ya, bizim de babamızın ismi var, evlenince de değişmiyor. Soyadı başka bir olay. Siz sapla samanı fena karıştırmışsınız.

la havle vela
Mune

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…