- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
- Konu Sahibi Neyapsamkisimdi
-
Teşekkür ederim canımKuzu şimdiden hayırlı olsun. Musmutlu bir hayatınız olur inşallah
Soyadı konusunda eğer uzunluğu seni rahatsız etmeyecekse ve baba soyadından vazgeçmek de istemiyorsan bırak Anadolu expresi kadar uzun olsun.
Ben babama olan düşkünlüğümden soyadından vazgeçmedim ve eşimin de soyadını taşımak istedim, şu an uzun olmayan ama demir çelik ağır metal sanayiini anımsatan, ilk etapta dalga geçilen bir soyadım oldu
Olsun. Kime ne ki.. Üstelik resmi işlem evrak harici zaten çevren tek isminle seslenmeyecek mi?
Gönlünden ne geçiyorsa öyle olsun canım..
Ya ben soyisim de saçma kütükte saçma. Ben ömrümde o şehre gitmedim ki ne mana allah aşkınaNeyapsamkisimdi
ama bu kütük degısmesı gercekten sacma sapan ınanılmaz sacma bır evlendık dıye noluyoruz kütük niye degısıyor buna anlam vermıs degılım
Hiç umursama. Sen taşıyacaksın o ismi sonuçta. Gönlüne göre yapTeşekkür ederim canım
Biri: isim soyisim
Ben: xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx
Biri: vazgeçtim
Gibi olucak ama olsun
Yani manasızdan ziyade ahenk yok böyle düz yazı gibi duruyorBende her iki soyadının kullanılmasından yanayım ama eğer bir ahenk var ise. Şimdi isimlerinizi, soyadınızı ve gelecek soyadınızı biz bilmiyoruz. Gerçekten kulak tırmalayıcı ve göz yorucu bir durum söz konusu ise eşinizin soyadını alın temiz olsun. Evlilik arefesinde olduğunuz için duygusal düşünüyorsunuz sonra aklınıza bile gelmez.
Benim kuzenim akademisyen bekarlık soyadını alacaktı nasıl olduysa belirtmeyi unutmuş sonra çok veryansın etti üzüldü ama şimdi iyi ki almadım diyor. Doç. bir hocam 45 yaşında evlendi. Herkes isim ve soyadı ile müsemma bilir onu. Kadın kocasının soyadını aldı ki iki soyadı da gayet güzeldi kendininkini kullanmadı. Bazıları gerçekten çok manasız duruyor Çift isim + xoğlu + xoğlu hiç eziyet etmeye değmez kendinize.
İsim analizini nasıl yaptırıyoruzMuhakkak isim analizi yaptırın.
Sizi hangi şekilde olumlu etkileyecekse o şekilde kullanın.
Baba soyadını kullanmak içinizde uhde olarak kalacaksa muhakkak kullanın.
Bem kullanmak istemiştim, eşim kabul etmemişti, şimdi sırf bekarlık soyadımı kullanmak için bile boşanırım..
Birde baba soyadını kullanmadığınızda eski seni gömüp, yeni bir sen olup çıkacaksın.
Geçmişindeki birçok kişi ile bağlantın kopacak
Evlilik soyadını bilmeyen eski arkadaşlar dostlar sana ulaşamayacak maalesef.
Yani manasızdan ziyade ahenk yok böyle düz yazı gibi duruyorneyy bacım tepkisi alabilirim
Konuyu başka konuyla çarpıtmayın) Dediginiz gibi babanın ismiyle çagrılıcagız. Müteber alimlerin fetvası bu yönde. Araştırdığım için aktardım.İsteyen istediği ni yapar. Soy isim yokmuş evet. Ama babanın soy ismi neyse onu kullanmak lazım.bacim avrupadan bildiriyorum; herkes kendi soyismini kullanmiyor. kullanan var. esininkini de alan var. hatta cocuguna kendi soyadini veren kadin da var. cocuk otomatik iki soyisimle hayata basliyor yani..
simdi sen kiyamet gunu herkes babasinin ismiyle cagirilacak diyorsan (ki soyisim degisiyor, evlendik diye babamizin ismini degistirmiyoruz) Allah biz evlendikten sonra ilk soyadimizi ya da babamizin adini unutuyor mu yani?
mezarda munker nekir meleklerin soracagi sorulara da kagit alip simdiden ezberlemek lazim o zaman..
ya da estetik yaptiranlari Allah taniyamayacak mi ben boyle bir kul yaratmadim diye? ayrica o donemler soyadi diye bir sey yoktu. dinde bunun kurali nasil olur? senin dedigin baba ismi.. ahmet kizi ayse.. mehmet kizi fatma.. seklinde.. o da evlenmekle degismiyor.
pekı bundan islam dininin haberı var mı ?
soy adımızla mı cagırılıcaz ? emın mısınız ?
aynı ad ve soy adından olan kısıler ne yapıcaz el ele kol kola verın cocuklar dıyerek hep bırlıkte mı cıkıcaz meydana ?
bence tekrar bır arastırın :)
Bütün insanlar fıtraten bile babası na nisbet edilir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyle. Çünkü misal 5 kere boşansanız 5 kere soy isimmi degiştirilecek. İnsan olarak soyumuz sopumuz belli. Tabikide kadınlar kendi soyismi ile çağrılmalı.Gözden kaçırdım sanırım. Kuran-ı Kerimin neresinde yazdığını söylerseniz ben de okumak isterim.
kendi soylediginizi, okudugunuzu bile anlamiyor gibi duruyorsunuz. babanin ismiyle cagiralacak diyor siz soyisminin degismemesini savunuyorsunuz.Konuyu başka konuyla çarpıtmayın) Dediginiz gibi babanın ismiyle çagrılıcagız. Müteber alimlerin fetvası bu yönde. Araştırdığım için aktardım.İsteyen istediği ni yapar. Soy isim yokmuş evet. Ama babanın soy ismi neyse onu kullanmak lazım.
Bütün insanlar fıtraten bile babası na nisbet edilir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyle. Çünkü misal 5 kere boşansanız 5 kere soy isimmi degiştirilecek. İnsan olarak soyumuz sopumuz belli. Tabikide kadınlar kendi soyismi ile çağrılmalı.
Zira yüce Allah şöyle dedi: “Onları babalarına nispet ederek çağırın. Bu, Allah katında daha (doğru ve) adaletlidir. “ Ahzap/5
Bu ayet evlat edinmek isteyenler içindir, bu konuyuda kapsar. Şimdi banlanmıyım
Yasak olanı uzatmayın o vakit.Dini yorum yapmak yasak.
Kaldı ki buradaki herkesin Müslüman olduğunu nerden çıkardınız?
babalarına nispet ederek cagırın sozunden sadece babanın soy ısım kullanılmalı anlamı cıkmıyor yorumunuz yanlıs bılgınız de yanlıs zira yuvada buyuyen babasını annesını hıc tanımamıs binlerce insan varKonuyu başka konuyla çarpıtmayın) Dediginiz gibi babanın ismiyle çagrılıcagız. Müteber alimlerin fetvası bu yönde. Araştırdığım için aktardım.İsteyen istediği ni yapar. Soy isim yokmuş evet. Ama babanın soy ismi neyse onu kullanmak lazım.
Bütün insanlar fıtraten bile babası na nisbet edilir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyle. Çünkü misal 5 kere boşansanız 5 kere soy isimmi degiştirilecek. İnsan olarak soyumuz sopumuz belli. Tabikide kadınlar kendi soyismi ile çağrılmalı.
Zira yüce Allah şöyle dedi: “Onları babalarına nispet ederek çağırın. Bu, Allah katında daha (doğru ve) adaletlidir. “ Ahzap/5
O tamamlanmıyor değil o ben bireyim ben senden öncede vardım bu benim özgürlük sınırım deniliyor. Ben kendi ailemin, hemde eşimin soyismini kullanıyorum. Nufusum, evlilik cüzdanım, iş yerim, günlük hayatım kısaca hepsi öyle ve bununla gurur duyuyorum. Gayette herşeye adapteyim eşimde bu duruma benden daha çok saygı duyuyor.Eğer bir ailede saygı, sevgi ve değer varsa zaten birşeyi tamamlamaya gerek kalmaz puzzle parçaları kendiliğinden tamamlanır.Aile kuruluyorsa o ailenin bireyleri aynı soyadını taşımalıdır bence. Aile soyadını da kullananlar bence evliliğe adapte olamıyor, bir yerlerde bir şeyler tamamlanmıyor gibi.
Teşekkür ederimBu durum iki isimli olan herkese dert oluyor bence. Bkz: Ben de sizdenim.İki isim mantığını anlamıyorum ve hiçbir zaman anlamayacağım. Her halükarda tek isim kullanılıyor zaten.
Ben kendi soyadınız diyorum. Şimdiden tebrikler.
Soyisim sonradan çıkan birşey, dinde böyle birşey yok:)İslamda bütün bayanlar kendi soyismini kullanmalı , eşin degil. Zira kıyamet günü herkes babasının ismiyle çağrılacak. Yanı teolojik olarak kadınlar kendi soyismini tutmalı. Avrupa'da herkes kendi soyismini kullanırken Türkiye de herkonuda gerek dini gerek dünyevi bilinçsiz yaşıyoruz okumayan araştırmayan bir toplumuz.
Arap ülkelerinde muhammed binti aişe . Muhammed in kızı ayse diye kayıt ediliyor , hitap ediliyor. Turkiyede bu mümkünmü ? Hayır. Nasıl kayıt ediliyor soy isim ile. Babanın soyismi.kendi soylediginizi, okudugunuzu bile anlamiyor gibi duruyorsunuz. babanin ismiyle cagiralacak diyor siz soyisminin degismemesini savunuyorsunuz.
Size söylemedim neden üstünüze alındınız kiYasak olanı uzatmayın o vakit.
Bu farklı bir konu. Babamızın soyadını bırakıp eşimizinkini aldığımızda babamızın evlatlığından çıkmış mı oluyoruz?Konuyu başka konuyla çarpıtmayın) Dediginiz gibi babanın ismiyle çagrılıcagız. Müteber alimlerin fetvası bu yönde. Araştırdığım için aktardım.İsteyen istediği ni yapar. Soy isim yokmuş evet. Ama babanın soy ismi neyse onu kullanmak lazım.
E iyi ya, bizim de babamızın ismi var, evlenince de değişmiyor. Soyadı başka bir olay. Siz sapla samanı fena karıştırmışsınız.Arap ülkelerinde muhammed binti aişe . Muhammed in kızı ayse diye kayıt ediliyor , hitap ediliyor. Turkiyede bu mümkünmü ? Hayır. Nasıl kayıt ediliyor soy isim ile. Babanın soyismi.
la havle velaArap ülkelerinde muhammed binti aişe . Muhammed in kızı ayse diye kayıt ediliyor , hitap ediliyor. Turkiyede bu mümkünmü ? Hayır. Nasıl kayıt ediliyor soy isim ile. Babanın soyismi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?