- 22 Eylül 2013
- 643
- 913
- 303
- Konu Sahibi minelgaraib
- #181
Merhabalar, ilk kez buraya yazıyorum. Sanırım daha önce hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim. 29 yaşındayım ve doktorum. Uzmanlığımı daha dört ay önce bitirdim. En büyük hayalimdi cerrah olmak ve çok severek yapıyorum. Bir yıldır evliyim. Eşim 40 yaşında o da doktor. Gerçekten uyumlu bir çiftiz, birbirimizi seviyoruz ve iyi bir ilişkimiz var. Anlaşamadığımız, zaman zaman aramızda tartışmalar yaratan tek şey bebek. Eşim baba olmayı çok istiyor. Sık sık bu isteğini tatlı tatlı belirtirdi ve ben gerçekten hiç istemiyorum. Bu yüzden artık bunu yinelemeyi bırakmıştı. Şu sıralar aşırı stresli bir dönemden geçiyorum işimden dolayı. İki haftadır sık sık baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadım, bir defa baygınlık geçirdim ama hep yoğun ve stresli olmama verdim. Sonunda iki gün önce dank etti reglimin baya geciktiği. Test yaptım sonuç pozitif çıktı. Hemen kan verdim, doktorla görüştüm, dokuz haftalık hamileymişim. İnanamıyorum ya fark etmedim hamile olduğumu. Kondomla korunuyorduk. Ve gerçekten hiç istemiyorum annelik düşüncesi benim için çok korkutucu. Biliyorum anne olmayı çok isteyenler bunun için çok çabalayanlar var ama anne olmayı istemek kadar anne olmayı istememek de normal. Kötü bir çocukluk ve ergenlik dönemi geçirdim, kötü bir aile profiline sahipti ailem. Şimdi ben o bebeği de mutsuz etmek istemiyorum. Korkuyorum, beceremezmişim gibi. Yapmak istediğim bir çok şeyi yapamayacağım. Ve son birkaç yıldır hayatım gerçekten istediğim gibi ve mutluluk verici. Şimdi bunu yitirmek istemiyorum. Bebek sahibi olmak iletişimimizi ve ilişkimizin kalitesini düşürecek diye korkuyorum. Kariyerim için endişe ediyorum. Ama en çok da benim gibi mutsuz bir çocuk olarak büyümesini hiç istemiyorum. Bu beni çok korkutuyor. Eşimin haberi yok henüz. Çok canım yanıyor. Durup durup ağlıyorum. Keşke olmasaydı diye düşünüp ağlıyorum, keşke olmasa diyorum. Canım acıyor. Napacağımı bilmiyorum.
Endişelerinizi çok iyi anlıyorum. Ben de sizin gibi 29 yaşındayım, eşim de 40 a yaklaştı.
Bebek konusunda sizinle aynı düşüncelere sahibim denilebilir.
Pozitif yönden bakmaya çalışın. Sizin şartlarınız gayet uygun aslında.
Yaşınız, eşinizin yaşı, uzmanlığı da almışsınız kariyeriniz için çok fazla endişe etmenize gerek yok.
Uzmanlığı almasanız o süreçte derdim ki evet zor olacak.
Çok uygun bir dönem aslında sizin için.
Eşiniz de istekliymiş ne güzel. Çevreniz'de anne olan meslektaşınız olan yakın arkadaşlarınız vardır mutlaka onların tavsiyelerini de dinleyin, adapte olmanızı kolaylaştıracaktır.
Ben etrafında hiç bebekli insan olmayan biriydim eşimin yaşı gereği ve aynı meslekte olmamız nedeniyle şimdi etrafımızdaki herkes çocuklu ve eskisi kadar korkunç gelmiyor. Tabii şartlar uygunsa. Ben henüz doktoramı tamamlamadım bitmesini beklediğim için hazır değilim, kariyerim için endişelenebilirim böyle bir durum yaşasam ama sizin o kadar korkmanıza sebep yok bence. Eşinizle iletişimiz iyi olduğu için ilişkiniz çocuktan sonra da güzel olacaktır. Ayrıca aile ortamınız kötü olabilir, ama siz kendinizi yetiştirmiş insanlarsınız bunu düşünüyor olmanız bile çocuğunuza iyi bir anne olacağınızın göstergesi bence.