Beklenmeyen bir hamilelik, şimdi ne yapacağım?

Merhabalar, ilk kez buraya yazıyorum. Sanırım daha önce hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim. 29 yaşındayım ve doktorum. Uzmanlığımı daha dört ay önce bitirdim. En büyük hayalimdi cerrah olmak ve çok severek yapıyorum. Bir yıldır evliyim. Eşim 40 yaşında o da doktor. Gerçekten uyumlu bir çiftiz, birbirimizi seviyoruz ve iyi bir ilişkimiz var. Anlaşamadığımız, zaman zaman aramızda tartışmalar yaratan tek şey bebek. Eşim baba olmayı çok istiyor. Sık sık bu isteğini tatlı tatlı belirtirdi ve ben gerçekten hiç istemiyorum. Bu yüzden artık bunu yinelemeyi bırakmıştı. Şu sıralar aşırı stresli bir dönemden geçiyorum işimden dolayı. İki haftadır sık sık baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadım, bir defa baygınlık geçirdim ama hep yoğun ve stresli olmama verdim. Sonunda iki gün önce dank etti reglimin baya geciktiği. Test yaptım sonuç pozitif çıktı. Hemen kan verdim, doktorla görüştüm, dokuz haftalık hamileymişim. İnanamıyorum ya fark etmedim hamile olduğumu. Kondomla korunuyorduk. Ve gerçekten hiç istemiyorum annelik düşüncesi benim için çok korkutucu. Biliyorum anne olmayı çok isteyenler bunun için çok çabalayanlar var ama anne olmayı istemek kadar anne olmayı istememek de normal. Kötü bir çocukluk ve ergenlik dönemi geçirdim, kötü bir aile profiline sahipti ailem. Şimdi ben o bebeği de mutsuz etmek istemiyorum. Korkuyorum, beceremezmişim gibi. Yapmak istediğim bir çok şeyi yapamayacağım. Ve son birkaç yıldır hayatım gerçekten istediğim gibi ve mutluluk verici. Şimdi bunu yitirmek istemiyorum. Bebek sahibi olmak iletişimimizi ve ilişkimizin kalitesini düşürecek diye korkuyorum. Kariyerim için endişe ediyorum. Ama en çok da benim gibi mutsuz bir çocuk olarak büyümesini hiç istemiyorum. Bu beni çok korkutuyor. Eşimin haberi yok henüz. Çok canım yanıyor. Durup durup ağlıyorum. Keşke olmasaydı diye düşünüp ağlıyorum, keşke olmasa diyorum. Canım acıyor. Napacağımı bilmiyorum.

Endişelerinizi çok iyi anlıyorum. Ben de sizin gibi 29 yaşındayım, eşim de 40 a yaklaştı.
Bebek konusunda sizinle aynı düşüncelere sahibim denilebilir.
Pozitif yönden bakmaya çalışın. Sizin şartlarınız gayet uygun aslında.
Yaşınız, eşinizin yaşı, uzmanlığı da almışsınız kariyeriniz için çok fazla endişe etmenize gerek yok.
Uzmanlığı almasanız o süreçte derdim ki evet zor olacak.
Çok uygun bir dönem aslında sizin için.
Eşiniz de istekliymiş ne güzel. Çevreniz'de anne olan meslektaşınız olan yakın arkadaşlarınız vardır mutlaka onların tavsiyelerini de dinleyin, adapte olmanızı kolaylaştıracaktır.

Ben etrafında hiç bebekli insan olmayan biriydim eşimin yaşı gereği ve aynı meslekte olmamız nedeniyle şimdi etrafımızdaki herkes çocuklu ve eskisi kadar korkunç gelmiyor. Tabii şartlar uygunsa. Ben henüz doktoramı tamamlamadım bitmesini beklediğim için hazır değilim, kariyerim için endişelenebilirim böyle bir durum yaşasam ama sizin o kadar korkmanıza sebep yok bence. Eşinizle iletişimiz iyi olduğu için ilişkiniz çocuktan sonra da güzel olacaktır. Ayrıca aile ortamınız kötü olabilir, ama siz kendinizi yetiştirmiş insanlarsınız bunu düşünüyor olmanız bile çocuğunuza iyi bir anne olacağınızın göstergesi bence.

Korunmana rağmen olmuş demek ki o bebeğin kaderinde dünyaya gelmek varmış. Ben olaya böyle bakardım. Yaşam standartlarınız da yüksek burdan bakınca bir pürüz görünmüyor. İnsan alışık olmadığı her şeyden korkuyor. Ama sende herkes gibi alışırsın belki günün birinde iyi ki diyeceksin..

M minelgaraib benim konumu okumalısın.
Aynı duyguları hissetmemiş, benzer süreçlerden geçmemiş kimsenin yorumlayabileceği bir durum değil bu. Neler hissettiğini ve düşündüklerinin çoğunu anlatamayacağını da biliyorum. Ben "kalbi atınca farklı hissedeceksin" dedikleri aşamada yaşadığı için üzülmüştüm mesela. Ben aldırmayayım, kendi düşsün, oluşmasın vs gibiydi düşüncelerim. Hem yazık diye düşünüyor ama bir o kadar da istemiyordum.
Sonuç; 11 aylık benim minik dünyam.
Sizi hatırladım. Şuan mutlu olmanıza çok sevindim💕Sağlıkla büyütün ❤️

Merhabalar, ilk kez buraya yazıyorum. Sanırım daha önce hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim. 29 yaşındayım ve doktorum. Uzmanlığımı daha dört ay önce bitirdim. En büyük hayalimdi cerrah olmak ve çok severek yapıyorum. Bir yıldır evliyim. Eşim 40 yaşında o da doktor. Gerçekten uyumlu bir çiftiz, birbirimizi seviyoruz ve iyi bir ilişkimiz var. Anlaşamadığımız, zaman zaman aramızda tartışmalar yaratan tek şey bebek. Eşim baba olmayı çok istiyor. Sık sık bu isteğini tatlı tatlı belirtirdi ve ben gerçekten hiç istemiyorum. Bu yüzden artık bunu yinelemeyi bırakmıştı. Şu sıralar aşırı stresli bir dönemden geçiyorum işimden dolayı. İki haftadır sık sık baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadım, bir defa baygınlık geçirdim ama hep yoğun ve stresli olmama verdim. Sonunda iki gün önce dank etti reglimin baya geciktiği. Test yaptım sonuç pozitif çıktı. Hemen kan verdim, doktorla görüştüm, dokuz haftalık hamileymişim. İnanamıyorum ya fark etmedim hamile olduğumu. Kondomla korunuyorduk. Ve gerçekten hiç istemiyorum annelik düşüncesi benim için çok korkutucu. Biliyorum anne olmayı çok isteyenler bunun için çok çabalayanlar var ama anne olmayı istemek kadar anne olmayı istememek de normal. Kötü bir çocukluk ve ergenlik dönemi geçirdim, kötü bir aile profiline sahipti ailem. Şimdi ben o bebeği de mutsuz etmek istemiyorum. Korkuyorum, beceremezmişim gibi. Yapmak istediğim bir çok şeyi yapamayacağım. Ve son birkaç yıldır hayatım gerçekten istediğim gibi ve mutluluk verici. Şimdi bunu yitirmek istemiyorum. Bebek sahibi olmak iletişimimizi ve ilişkimizin kalitesini düşürecek diye korkuyorum. Kariyerim için endişe ediyorum. Ama en çok da benim gibi mutsuz bir çocuk olarak büyümesini hiç istemiyorum. Bu beni çok korkutuyor. Eşimin haberi yok henüz. Çok canım yanıyor. Durup durup ağlıyorum. Keşke olmasaydı diye düşünüp ağlıyorum, keşke olmasa diyorum. Canım acıyor. Napacağımı bilmiyorum.

Yine kariyer yaparsiniz yasiniz geciyor yahuuuu ikinizde doktorsaniz bi bakici tutarsin alt tarafi... Dogunca keske daha once yapsaydim diyeceksin.. Kariyerin bir sene olmadi iki sene gecikir bisey olmaz onuda halladersin bu hirsla.. ALLAH HAYIRLAR GETIRSIN.. BIDE NE GUZEL BI AYDA OGRENIYORSUN PEYGAMBERIMIZIN DOGUM AYII ALLAH MUBAREK ETSIN OLIMLU BAK OLUMLU OLSUNN

Onu hissettiginde ne kariyer ne iş ne para herseyin boş olduğunu anlayacaksin..
Bence uzmanliginizi almissiniz bebeginizi dunyaya gelsin allahin izniyle kaldiginiz yerden hizlica devam edersiniz.. zaten yasiniz henuz kariyerinizi devam ettirmek icin genc ama cocuk icin tam ideal bir yaştasın

Doğurmayı düşünüyorum. Ne bileyim dokuz haftalık olmuş kalbi çarpıyor. Kim bilir yaşanacak neleri var. Yaşama hakkını elinden almak istemiyorum. İnsanların hayatını kurtarmak için uğraşırken kendi bebeğini öldüren anne olmak istemiyorum. Gerçekten korkuyorum da nasıl anne olunur hiçbir fikrim yok. Öğrenirim herhalde neler öğrendim sonuçta diye düşünüyorum. Sık sık da acıyorum ona keşke iyi bir annesi olsaydı diye.
Bunları düşünmeniz bile sizin iyi anne olacağınızı gösteriyor.

Endişelerinizi çok iyi anlıyorum. Ben de sizin gibi 29 yaşındayım, eşim de 40 a yaklaştı.
Bebek konusunda sizinle aynı düşüncelere sahibim denilebilir.
Pozitif yönden bakmaya çalışın. Sizin şartlarınız gayet uygun aslında.
Yaşınız, eşinizin yaşı, uzmanlığı da almışsınız kariyeriniz için çok fazla endişe etmenize gerek yok.
Uzmanlığı almasanız o süreçte derdim ki evet zor olacak.
Çok uygun bir dönem aslında sizin için.
Eşiniz de istekliymiş ne güzel. Çevreniz'de anne olan meslektaşınız olan yakın arkadaşlarınız vardır mutlaka onların tavsiyelerini de dinleyin, adapte olmanızı kolaylaştıracaktır.

Ben etrafında hiç bebekli insan olmayan biriydim eşimin yaşı gereği ve aynı meslekte olmamız nedeniyle şimdi etrafımızdaki herkes çocuklu ve eskisi kadar korkunç gelmiyor. Tabii şartlar uygunsa. Ben henüz doktoramı tamamlamadım bitmesini beklediğim için hazır değilim, kariyerim için endişelenebilirim böyle bir durum yaşasam ama sizin o kadar korkmanıza sebep yok bence. Eşinizle iletişimiz iyi olduğu için ilişkiniz çocuktan sonra da güzel olacaktır. Ayrıca aile ortamınız kötü olabilir, ama siz kendinizi yetiştirmiş insanlarsınız bunu düşünüyor olmanız bile çocuğunuza iyi bir anne olacağınızın göstergesi bence.
Hmm bir düşündüm çevremdeki çocuklu meslektaşlarımı, herhalde bizimki de 7 yaşında apandisiti, 10 yaşında arrest olmayı öğrenecek :)

Şimdi oldu diye ağliyosunuz doğurursaniz da doğunca da buna ağladığiniz icin aglayacaksiniz bebek hic bir şeye engel değildir sorumluluk artmasina sebeb olur ama hic bir anne neden doğurmusum bu çocuğu demez hakkinizda hayirlisi olsun

Nöbetlerinizi düsünmeyin bende kabin memuruyum yeri gelecek 3 4 gün evde olmayacağım. 2 senelik evlilik sonrasi bebeğimiz oldu ilk 1 sene biz istemedik sonraki 1 sene olmadı. Bazen yoruluyorum tukeniyorum biraz daha mi bekleseydik diyorum ama gercekten o bakışı gülüşü yok mu içimi eritiyor. Bu sevgi gercekten cok baska aklınız gönlünüz heponda. Asıl sevgi nedir o zaman anlıyorsunuz kalbinize sığmıyor. Kolay değil elbet ama dünyanın en güzel şeyi...

Hmm bir düşündüm çevremdeki çocuklu meslektaşlarımı, herhalde bizimki de 7 yaşında apandisiti, 10 yaşında arrest olmayı öğrenecek :)

Doktora sınıf arkadaşım ders döneminde hamile kaldı bölümdeki hocalarımız bayıla bayıla seviyor şimdi en küçük öğrencimiz diyorlar :))) Çocuk tersten başladı biraz, en zorundan ama olsun.:KK45:

Çok da güzel olur.:dondurma::KK200:

Uzun zamandir bebek tedavisi görüyorum.Ben de sjzin gibi istemezdim .Bu duygu birden geliyor evet bebek istiyorum dedim ama olmadi .Bence derin bi nefes alin is hayatida aile hayatinizda rayinda gidecek.Uzulmeyin.

Anne olmak için yaşınız biraz genç geldi maalesef Türk erkekleri okusa da yaşı büyük de olsa çocuğun sorumluluğunu direk anneye yüklüyorlar toz pembe değil...

Anne olmak için yaşınız biraz genç geldi maalesef Türk erkekleri okusa da yaşı büyük de olsa çocuğun sorumluluğunu direk anneye yüklüyorlar toz pembe değil...
Küçük kuzenim var 5 yaşında ve beni çok sever, çok iyi anlaşırız. Zaman zaman haftasonu gelip bizde kalıyor. Eşimle de çok iyi anlaşıyorlar yani benden çok o ilgileniyor kuzenle. Beraber kurabiye yapıyorlar, uçurtma uçuruyorlar bilmem ne. Ama tabi evde sürekli bir çocuk olunca durum değişir mi bilmem

Benim sürecin çok daha zor oldu hamile kaldığımda evli değildik... Eşim hastaydı tedavisi bulunamıyordu hastaneye yatıyordusürekli... Öğrenciydim iki dersim kalmıştı sadece... Ben bu süreçte hamile kaldım aileme neyi nasıl anlatıcamdan vicdan azabından çocuğumun geleceği çok yıprandım ama sağlıklı kararlar vermeye çalıştım... Testte iki çizgi gördüğümde yaşadığım sadece şok değildi mutluluktuda bunu hiç unutmadım... Nişanımız oldu eşim hastaneden çıktı uçakla geldi 2 saate nişan yapıldı gitti... Düğünü bir haftada yaptık hastaneden çıkar çıkmaz. Ailemin hiçbir şeyden haberi yoktu allah yardım etti ve bu canı bağışladı. Ben bebeğimden vazgeçmedim şuan 31 haftalık hamileyim. İnanır mısın her şey yoluna girmeye başladı eşimin sağlığı iyi çalışabiliyor... onu içimde hissettiğim her gün her dakika allaha şükrediyorum. Allahtan dileğim sağlıcakla kucağıma almak... Demem o ki Allah yardım ediyor yeterki bebeğinden vazgeçme... Yinede sen nasıl olacağını daha iyi bilirsin istemiyorsan yapçak hiçbir şey yok bebeğinden fetüs diye bahsediyorsun bu tıpta böyle ama bir anne için kalbi atan bir bebek o yüzden iyice düşünüp karar ver...

Hiçbir zaman bir gün hamile olabileceğimi düşünmemiştim, bir kere bile. Çünkü istemiyordum ve olmazdı. İstediğim her şeyi çalışıp çabalayıp oldurmuştum, başarısız olmayı kaldıramazdım, hayatımdan başarısızlığı uzak tutmak için hep çok çalıştım. Şimdi anne olmama hakkımı kullanmakta başarısız oldum. Yere çakılmış gibi hissediyorum. Ve ona karşı sevgi, heyecan vs. hiçbir şey hissetmiyorum. Orada olduğunu düşünmek yalnızca beni tekrar tekrar şoklara uğratıyor, korkutuyor ve üzüyor. Keşke onu heyecanla bekleyen, çok seven iyi bir annesi olsaydı.
şu son cümleleriniz okadar ciğerimi yaktiki keşke dediğiniz gibi olsaydi oda yük olmaktan çok istenen arzulanan heyecanla beklenen bir bebek olsaydi :(

Sadece 9.haftada kalbinin attığını unutmayın istedim. Belki sandığınız kadar zor değildir ebeveynleriniz becerememistir. Ve durumunuz iyidir diye düşünüyorum gerekirse yanınıza yardımcı alirsiniz ve böylelikle iliskiniz etkilenmez. Yoruldugunuzda isiniz oldugunda esinizle basbasa kalmak istediginizde yardim edecek bir çalışan sizi çok zorlamaz diye düşünüyorum. Yapacağınız tek şey sevmek. Ve bir adami sevdiyseniz kendi caninizdan bir parçayı sevmek o kadar da zor olmasa gerek

Küçük kuzenim var 5 yaşında ve beni çok sever, çok iyi anlaşırız. Zaman zaman haftasonu gelip bizde kalıyor. Eşimle de çok iyi anlaşıyorlar yani benden çok o ilgileniyor kuzenle. Beraber kurabiye yapıyorlar, uçurtma uçuruyorlar bilmem ne. Ama tabi evde sürekli bir çocuk olunca durum değişir mi bilmem
Hiiçç gözünüzü korkutmayın. Benim de uzmanlığı almış arkadaşım var şuan 30 yaşında ve 2 tane kızı var biri 4 diğeri 5.5 yaşında. Ve bu arkadaşım aynı zamanda polisiye romanlar yazıyor ve kitapları basılıyor. Şuan 3. Kitabını çıkarmak üzere. Devlet hastanesinde de görevine devam ediyor aynı zamanda. Bu sizin için belki iyi bir örnek olabilir.
Diğer taraftan benim eşim çocukları hiç sevmez hiç de istemezdi ama 4 yaşına girmek üzere olan bir oğlum var ve eşim şuan ondan asla vazgeçmrz. Onun için herşeyin en iyisi olsun ister ama mesela ikinci çocuğu ben öok istememe rağmen o istemiyor. Bence siz de doğunca alışırsınız.

Yapmayin lutfen en guzel mucizenizi mujdenizi mutsuzlukla gecirmeyin
Evlat sahibi olmaktan daha mutlu ne var bu dunyada
Ben herseyden cok istiyorum ama olmuyor bakin cok sanslisiniz insallah en kisa zamanda bunun farkina varirsiniz
Kariyer herzaman yaparsiniz bunun icin uzulmeyin lutfen bu mutlu gunlerinizin tadini cikarin

Bence kucağınıza alınca her şey değişir.Çok güzel bir şey annelik.Hele karnınızda tekmelemeye başlasın

Back
X