Beklenmeyen bir hamilelik, şimdi ne yapacağım?

ilkinde oturup sizde ağliyorsunuz
sonra git gide alışıyorsunuz, krizi yönetmeyi öğreniyorsunuz
ikincisinde bırak ağlasın ya birşey olmaz moduna giriyorsunuz :KK70:
Üstte bahsettiğim kuzenim üç yaşındayken elimi tutup "Biliyor musun sen çok akıllısın çünkü hiç kızmıyorsun her şeyi güzel güzel anlatıyorsun," demişti. O aklıma geldi. Yani onunla sağlıklı bir ilişki kurmuşuz acaba bebekle de olur mu onunla da oturtabilir miyiz aynı iletişimi? Sonuçta biri kuzenimdi ama diğeri benim çocuğum olacak

Üstte bahsettiğim kuzenim üç yaşındayken elimi tutup "Biliyor musun sen çok akıllısın çünkü hiç kızmıyorsun her şeyi güzel güzel anlatıyorsun," demişti. O aklıma geldi. Yani onunla sağlıklı bir ilişki kurmuşuz acaba bebekle de olur mu onunla da oturtabilir miyiz aynı iletişimi? Sonuçta biri kuzenimdi ama diğeri benim çocuğum olacak

yani şöyle söyleyeyim kendi çocuğunuz olduğu zaman sürekli birşeyler isteyecek, soracak ve bazen sizi bunlatacak
yeğeninze gösterdiğiniz sabrı herzaman kendi çocuğunuza gösteremeyebilirsiniz
bazen insanın kafası kazan gibi oluyor bütün gün yoğun birşekilde çalışıyoruz laf anlatmaya hal kalmıyor ama çocuklar öyle değil enerjileride, anlatıp soracaklarıda hiç bitmiyor. Ozamanlar bazen de öyle çok güzel güzel anlatamayabilirsiniz bazı şeyleri
Ama genel olarak çocuklar ile aranızın iyi olduğunu güzel iletişimizin olduğunu düşünüyorum
o yüzden eminim siz çok iyi bir anne olacaksınız
hem anneler arada kızabilirde, bu onları kötü yapmazki
10u kez hadi artık yatak vakti dendiği halde halen yerinden kımırdamıyorsa mesela anneyede arada geliyorlar yani, kızıp bağırabilir, normaldir. Tecrübeyle sabittir :KK59:

Daha 3 gun once dogum yapmis bir anne olarak bebegini kucagina almak opmek sarilmak aglayinca senin sesinle susmasi seni konusurken dinlemesi onu tatli tatli emzirmek degiyor iste bir evlada insani hayata bagliyor.

Sevdiğinin farkında olmamak gibi bir şey mi demeye çalıştığınız?
ilişki kurmak mı? o senin ruhun olacak hislerini bile anlayacaksın bir bakışından ne istiyor sezeceksin. inanın kızım aklımdan geçenleri bana söylüyor ben de onun hislerini anlıyorum ayrı tende bir canız, bu çok başka bir bağ, bir haftalık bebek bile sırf kokunuz aracılığıyla sizinle iletişim kurar.

normalde çocuk isteyen ve çocuk doğurmaya sıcak bakan bi insan değilim
mümkün oldukça az çocuk yapılması taraftarıyım vs vs
sizin durumunuzda da aslında ne olursa olsun istemiyosanız aldırın derdim ama
eşiniz çok istiyormuş ve yaşı da 40.. o yüzden daha fazla ertelemek çok mantıklı gelmedi bana..
iki doktor maaşı çok rahat yatılı bakıcı tutarsınız istediğiniz kadar kendinize vakit yaratırsınız...
ve durumu acilen eşinizle paylaşın derim.

Anne olmak çok güzel ve özel bir duygu . Anne olduğunuz zaman bu hassasiyetiniz sebebiyle ben çok iyi bir anne olacağınıza gönülden inanıyorum . Sadece tek yapmanız içinde bulunduğunuz bu duruma alışmak

Merhabalar, ilk kez buraya yazıyorum. Sanırım daha önce hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim. 29 yaşındayım ve doktorum. Uzmanlığımı daha dört ay önce bitirdim. En büyük hayalimdi cerrah olmak ve çok severek yapıyorum. Bir yıldır evliyim. Eşim 40 yaşında o da doktor. Gerçekten uyumlu bir çiftiz, birbirimizi seviyoruz ve iyi bir ilişkimiz var. Anlaşamadığımız, zaman zaman aramızda tartışmalar yaratan tek şey bebek. Eşim baba olmayı çok istiyor. Sık sık bu isteğini tatlı tatlı belirtirdi ve ben gerçekten hiç istemiyorum. Bu yüzden artık bunu yinelemeyi bırakmıştı. Şu sıralar aşırı stresli bir dönemden geçiyorum işimden dolayı. İki haftadır sık sık baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadım, bir defa baygınlık geçirdim ama hep yoğun ve stresli olmama verdim. Sonunda iki gün önce dank etti reglimin baya geciktiği. Test yaptım sonuç pozitif çıktı. Hemen kan verdim, doktorla görüştüm, dokuz haftalık hamileymişim. İnanamıyorum ya fark etmedim hamile olduğumu. Kondomla korunuyorduk. Ve gerçekten hiç istemiyorum annelik düşüncesi benim için çok korkutucu. Biliyorum anne olmayı çok isteyenler bunun için çok çabalayanlar var ama anne olmayı istemek kadar anne olmayı istememek de normal. Kötü bir çocukluk ve ergenlik dönemi geçirdim, kötü bir aile profiline sahipti ailem. Şimdi ben o bebeği de mutsuz etmek istemiyorum. Korkuyorum, beceremezmişim gibi. Yapmak istediğim bir çok şeyi yapamayacağım. Ve son birkaç yıldır hayatım gerçekten istediğim gibi ve mutluluk verici. Şimdi bunu yitirmek istemiyorum. Bebek sahibi olmak iletişimimizi ve ilişkimizin kalitesini düşürecek diye korkuyorum. Kariyerim için endişe ediyorum. Ama en çok da benim gibi mutsuz bir çocuk olarak büyümesini hiç istemiyorum. Bu beni çok korkutuyor. Eşimin haberi yok henüz. Çok canım yanıyor. Durup durup ağlıyorum. Keşke olmasaydı diye düşünüp ağlıyorum, keşke olmasa diyorum. Canım acıyor. Napacağımı bilmiyorum.
ah o kadar iyi anlıyorum ki.. 24 yaşımdaydım hiç çocuk istemezken ikizlerim oldu. Dünyam başıma yıkılacak sanıyordum ama hiç de öyle olmadı. onlardan önce hiç yaşamamışım gibi. Çocuk olması eğitime ya da işinize engel değil birçok imkan var artık. maddi gücünüz de yerinde anladığım kadarıyla. Biyolojik saati de unutmamak lazım. Bugün vereceğiniz karar için ileride ne kadar pişman olacağınızı düşünürseniz cevabı zaten çok açık bulabilirsiniz.

Ben de aynı süreçlerden geçtim merak etme her şey iyi olacak. Öyle güzel öğretiyor ki sana nasıl anne olunacağını sen kendi bebeğin için en mükemmel anne oluveriyorsun. İlk aylar biraz zorlu sadece, adapte olması zor ama sonrası çok tatlı.
Merhaba, bebegim iki aylik gercekten cok zorlaniyorum ne kadar olduktan sonra isler biraz daha kolaylasip yoluna giriyor sizce

Zaman zaman böyle çığlık çığlığa ağlayan bir çocuk görünce tüylerim diken diken oluyor yani donup kalıyorum. Küçücük, çığlık çığlığa bağırıyor yani naparsın ki o an büyük çaresizlik.
Sizin yasadiginiz gibi beklenmeyen bir hamilelikle basbasa kaldim, bir kere dogurmaya karar verince beyin kendini cok guzel adapte ediyor. 9 ay uzun bir surec anne de kendini psikolojik olarak hazirlayabiliyor boylece. Kucucuk, ciglik cigliga bir minnakla basbasayim cok zorlaniyorum ama zamani geri alsalar yine dogururum, bence dogurursaniz siz de pisman olmayacaksaniz ;)

Az önce yıkandığı için misler gibi kokan ve uykuya dalmış olan 2. Ayını bitirmek üzere bir pamuğa içim gide gide bakarak bu yazıyı yazıyorum... Ve ilk hamile olduğumu öğrendiğimde yaşadığım üzüntü ve mutsuzlukla geçirdiğim birkaç ayı düşünerek kendime kızıyorum. Annem bile bana "gerçekten çok şaşırdım. Reddedecegini, sevmeyecegini düşünüp çok korktum" dedi. Çünkü neredeyse son doğacağı güne kadar negatif ve mutauzdum. Tabi arada iyi hissedip sevdiğim günler oluyordu ama genel olarak istemiyordum ve hazir değildim. İlk kalp atışını duyduğumda bile sevinmemistim. Ne kadar salakmisim. Tek tük içtiğim sigara için bile şu an fazlasıyla pişmanım. İnsan hiç ummadığı duygular hissediyormuş. Öğüt vermeyeceğim ama kendi yaşadığımı anlatmak istedim☺ ve buna ek olarak, neredeyse hiç ağlamıyor. Geceleri mama vermek ve altını değiştirmek dışında uyanmıyoruz☺ detay vermeye üşeniyorum ama çevremde gördüğüm bebek annelerinin yaşadığı hiç bir zorluğu yaşamıyorum. Yani şöyle ki, kusmuyor bile. Çocuğu olan arkadaşlarımın tavsiyesi ile kusarsa lazım olacak diye onar onar aldığımız mendiller olduğu yerde tozlandi😄 yani, hayat insanın umduğu ve hayal ettiği gibi olmuyor. Çevresinde gördüğü gibi olmuyor. Ben de çok korktum. İstemedim. Olmaz dedim, yapamam dedim. Ama insan görünce, dokunup hissedince yapıyor ☺

Merhaba, bebegim iki aylik gercekten cok zorlaniyorum ne kadar olduktan sonra isler biraz daha kolaylasip yoluna giriyor sizce
Ben 6 ay gibi rahatlamaya başladım. İşler daha eğlenceli hal almaya başladı, emekledi, ek gıdaya geçti, güldü, beni tanıdı. Şimdi 11 aylık ama ben ilk 3 ayı hafızamdan silmek istiyorum. 3 ay ruhen ve fiziken çok bitiktim.

Belki gerçekten uğur getiriyordur. Bugün girmem gereken bir karaciğer rezeksiyonu vardı ve ameliyat beklediğimizden bile iyi geçti. Mesleki doyum anlamında vb beni inanılmaz besleyen bir operasyondu. Belki mantıksız, şu an bunu onun var oluşunun getirdiği şansa bağlamak istiyorum.
Tabi ki getiriyor. Ben de tezimi bitirdiğim zaman öğrenmiştim hamile olduğumu. İntihal raporum süper geldi. Danışmanım şimdiye kadar bu kadar düşük oranlı tez öğrencim olmadı demişti. Savunmadan düzeltmesiz geçtim ve alanımdaki en iyi yayınevi tezimi bastı hem de bana ücret vererek ki genelde yazarlar ücret ödüyor basılması için. Ve ben kitabımı aileme, eşime ve en çok da küçük mucizeme ithaf ettim ;)
Spontan yaşamaya gelince siz nasıl olursanız çocuğunuz da ona alışıyor. Vallahi bizim çocuğu yatağından çıkarıp gece 2 de kokoreççiye gitmişliğimiz vardır. İstanbula bodruma vs gittiğimşzde sabahtan çıkıp gece yarılarına kadar gezeriz.
Siz kasmaz rahat olursanız çocuklu hayat daha kolay olur.

Allah onu size vermisse, korundugunuza ragmen, bilinki sizin hayatiniza renk katmak icin geliyor :)
Kalp atislarini duymussunuz, bir kac hafta sonra onu icinizde hissedeceksiniz, sizin sesinize tepki bile verecek.
Anlatilmaz bir duygudur, Allah isteyen herkese versin.

bebek iliskimizin kalitesini dusurur demissiniz, ama ya tam tersi olursa? bir evde cocuk sesi olmasi kadar guzel birsey yok.
cogumuz calisiyoruz ve cocuklarimiz var. ikinci hamileligimde bende istemiyorum diye dert yaniyordum, ama unutmayin hamilelik 9 ay boyuncadir, ve dusunmek icin vaktiniz var

suan daha yeni, buyudukce ve onu his ettikce iyikide gelmis diyeceksiniz :)

Allah onu size vermisse, korundugunuza ragmen, bilinki sizin hayatiniza renk katmak icin geliyor :)
Kalp atislarini duymussunuz, bir kac hafta sonra onu icinizde hissedeceksiniz, sizin sesinize tepki bile verecek.
Anlatilmaz bir duygudur, Allah isteyen herkese versin.

bebek iliskimizin kalitesini dusurur demissiniz, ama ya tam tersi olursa? bir evde cocuk sesi olmasi kadar guzel birsey yok.
cogumuz calisiyoruz ve cocuklarimiz var. ikinci hamileligimde bende istemiyorum diye dert yaniyordum, ama unutmayin hamilelik 9 ay boyuncadir, ve dusunmek icin vaktiniz var

suan daha yeni, buyudukce ve onu his ettikce iyikide gelmis diyeceksiniz :)
Bakalım, inşallah

Dün akşam kanamam oldu. Bebeğin düşük riski varmış. Ne diyeceğimi bilmiyorum
Geçmiş olsun.Sayfaların hepsini okuyamadım. Eşinize söylediniz mi peki? Büyük ihtimal istirahat etmeniz gerekecek. Ne düşünüyorsunuz? :(

Geçmiş olsun.Sayfaların hepsini okuyamadım. Eşinize söylediniz mi peki? Büyük ihtimal istirahat etmeniz gerekecek. Ne düşünüyorsunuz? :KK43:
Tabi haberi var, tüm süreci beraber yaşadık zaten. Çok garip hissediyorum. Çok kaygılıyım ama çok tepkisizim.

Back
X