Beklenmeyen gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmry
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Spiral taktrmadim estetik düşünüyordum hatta doktor bile buldum .hapta sivilce vs. yapti diye bıraktım bıraktıktan snra sadece bir kere geri çekilme bu kadar mı olur hiç ummamstm.
Hap sonrası hamile kalma olasılığın %10sa bile, bu %40-50lere çıkartıyor, ki ilişki sırasında, zevk suyu aktifleştiği takdirde diyelim, döl yatağını bulur. Fazla açık yazmaya gerek yok. Spiral olmasa bile, iğnesi var, neyse. Bize yorum yapmak düşmez, 5-3- aralarında iki yaş var, bu da diğeriyle 3 yaş fark atar. Tamam. Kardeş yaşları uygun. Ama son olarak şunu söyleyeceğim, bizim orda bir laf vardır,

B*ku diyorsan, kaşığını yanında götür.

Nasıl algılamak isterseniz.. :)

Bende şuan hazır değiliz .vebal olarakta ne bilim daha bebek hiç ortada yok vebalinden korkuyorum ama kalp atımı vs yok daha sncta bilemiyorum çok zor olur
Ortada yok degil oluşacak aşama aşama büyüyecek eğer ondan vazgeçmezsen
Benimde duyduğumda üzüldüğüm ağladığım bi gebeliğim oldu
Yinede ona kiyamazdim sonra kalbi durdu zorunlu kürtaj oldum
Nasil aglayarak girdim kurtaja onu istemediğimi hissetti bıraktı diye hala vicdanını yaparım aldırmadıgım halde

Çok üzüldüm sna cnm .bukadar agirmi gerçekten. Gerçi bır kaybim vardı kalbi durmuştu 4 aylkken cok uzulmustum. Ama şimdi çocuklarıma üzülüyorum şuan onlarla bile fazla ilgilenemiyorum o da olunca napcam ve hep ard arda oldu hamilelikten bile korkuyorum suan

Bunun aynısını yasadm cnm seni anlıyorum ama şuan yeni bir iş düzen yok çocuklar ortalıkta onları düşünüyorum.

Diğer çocuklarınız için ne düşünüyorsanız aynısını o bebek için de düşünmemiz gerekir. Sadece kese var daha bebek yok diye düşünmek sadece vicdan rahatlatmak için uydurulmuş şeyler ama vicdani rahatlattigini hic sanmıyorum. Seçim sizin...

Bu zamanda üçüncü çocuk sizi maddi manevi her anlamda zorlayabilir tabii, bunu dert etmeniz normal. Ama bilinçsiz insanların kontrolsüz sevişmeleri sonucu yapılan kürtaj bana çok cahilce geliyor. Kimsenin böyle bir lüksü olmamalı. İstemiyorsanız korunun, bu kadar basit. Evlat özlemi çeken onca insan varken sizin aldırsam mı diye üzerine kamuoyu yoklaması yapabileceğiniz bir konu değil bu.

Annem yıllar önce maddi yetersizlik nedeniyle aldırdı,hala da söyler yaşasaydı şu kadar yaşında olacakti.kiz mi erkek miydi acaba diye. İyi düşünün öyle karar verin.

Baya dini açıdan bakıp ;
Allah onu size nasip ettiyse sizin bunun üstesinden gelebileceğinizdendir. Kaldıramayacağınız kadarını nasip etmezdi diyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Spiral taktrmadim estetik düşünüyordum hatta doktor bile buldum .hapta sivilce vs. yapti diye bıraktım bıraktıktan snra sadece bir kere geri çekilme bu kadar mı olur hiç ummamstm.
Ama işte buna kazayla oldu diyemezsiniz. Geri çekilme korunma yöntemi değildir.

Muhakkak ki her zorlukla beraber kolaylık vardır.
Kalp atışı var yok sonuçta hamilesiniz ve her türlü bi cana kıymış olacaksınız hemde kendi canınızdan bir cana...
şimdi Rabbim hayırlı uzun ömür versin kızlarınızdan birine bi şey olsa ne hissederdiniz?
Karnınızdakinin ne farkı var?
Rızkı veren Allah bakarsınız hiç ummadığınız yerden rızık kapıları açılır.

Tabikide aldirmayin. 5 yada 3 yasindaki kizlarindan birinin canina kiyabilirmiydiniz ? Anlasilan suan sadece kanda gebelik gorunuyor. Insallah dogru karari verirsiniz

Dogurup pişman olanı gormedim ama kürtaj olup pişman olan çok insan gordum. Muhakkak ki zor olacak ama bir ömür böyle bir vicdan azabını çekmeyi göze alamazdim sanırım. Kalbi atmiyor diye dusunmeyin ne olursa olsun icinizde size tutunmuş bir can var. Mikroskobik boyutta olabilir ultrasondaki görünmüyor olabilir ama o canlı.

6 haftalık olmadan kürtaj yapmıyorlar sanıyorum ki. Yani bebeğin oluşması lazım bildiğim kadarıyla, içeride parça filan kalmaması için. Ben olsam aldırmam ama herkesin şartı kendine. Kimsenin vicdanını kendi vicdanınız yapmayın. Bebeği aldırdıktan sonra ne kadar etkileneceğinizi en iyi siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sonra pişman olursun.. Bakarsın oğlandır. Allah'ın verdiğini elinle kaybetme.. Hem dinen günah. Sonrasında daha kesin yöntemler kullanırsın.

İnşallah en kısa sürede Rabbim kucağınızı doldursun.Bende bu yollardan geçtim ümidinizi kaybetmeyin, bende tüp bebekle anne oldum . İnşallah darısı başınıza .Eğer ki tutmuyorsa troit , kan pıhtılaşması , bunlar çok önemli aklınızda olsun . Dr Bülent Tıraş var onu takip edin size pozitif etkisi olacaktır.Sevgiyle kalın.

Teşekkür ederim. Rabbim bağışlasın yavrunuzu. Troidime baktırdım, hiç hamile kalamadığımdan pıhtılaşmaya bakmadılar. Nasip, inşallah bu kez yüzümü güldürür rabbim.

Sadece şunu yazacağım daha kalbi bile atmıyor diye kendinizi teselli edip aldirmayi gözünüzde kucultmeyin.
Eğer canına kıymaz iseniz iki haftaya kadar kalbide atacak anne rahmine düşmüş zaten..
Aldırmak çok büyük bir vebal emin olun iyi düşünün ..

Bende iki yıllık evliyim ve tüp bebek tedavisi ile gebeyim. Rabbim tez zamanda kucaginizi doldursun hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…