Bebek ortada yok derken rahime düşmüş sonuçta ... ben yapamazdım dini inancımı geçtim vicdanen yapamazdım ikide evladınız varmış gözümün önüne gelirdi hep . Yinede tabiki en doğru kararı siz verecekseniz umarıö yinede kürtaj olmaz sağ salim kucağınıza alırsınızBende şuan hazır değiliz .vebal olarakta ne bilim daha bebek hiç ortada yok vebalinden korkuyorum ama kalp atımı vs yok daha sncta bilemiyorum çok zor olur
Valla aynen öyle canım.Ben şu durumu hiç anlamıyorum ve sinir oluyorum ya.Hamile kalıp,sonra da sızlanmak.Hamileyim ama iki tane çocuğum var,maddi durumum yok,çocuğum_çocuklarım küçük,onlara haksızlık olur mu,emziriyorum yok şu,yok bu...Bir canı dünyaya getirmemek için bu kadar sebebiniz varsa korunun arkadaşım güvenli bir yöntemle korunun,çok mu korkuyorsunuz hamile kalmaktan ek yöntemlerle korunun.Yapıp yapıp sızlanmayın,bunun bedelini de masum bir cana ödetmeyin.
Keşke herkes sizin gibi davransa.Ne siz zor durumda kalırsınız,ne de masum bir can.Gerçekten çok üzülüyorum bu durumlaraValla aynen öyle canım.
Ben kesinlike çocuk istemediğimi bildiğim için , hiç bir ihtimale şans vermemek için , condom + geri çekilme + yumurtlama dönemlerinden oldugunca uzak zamanları bilirim ona göre bir düzen oluşturdum , totalde 5senedir buşekşlde korunuyorum hiçte bişe olmadı ki çok kolay hamile kalan biriyim....
Fetva verir gibi dini konuda emin bir açıklama sunmanız doğru değil. Ayrıca kalp atımı 5 haftalıkken izlenmeye başlayabiliyor o da teknolojinin ancak bu kadar gelişmiş olduğundan muhtemelen.Bunun kararını biz veremeyiz ama şöyle bir şey okumuştum ; Kuranda cenin canlanması 40-45 gün sonra deniyor. Yani 6 hafta ve bundan sonra müdahale edilmez deniyor. Ama 6 haftadan önce sonlanırsa gebelik öldürmüş olmuyorsun çünkü canlı değil. Bu dinen. Ayrıca biz atar tutarız ama 2 çocuklu çalışan anne olarak yeni bir bebeğe bakmanın zorluğunu siz yaşarsınız.
Bence siz zaten kürtaj istiyorsunuz. Vicdanen dediğim şeyi araştırın. Aklınıza nasıl yatarsa öyle yapın.
cok konu gecti sizinki gibi yapacak bise. yok gunahhh cannmm. ben gecenki hanima biraz agir konustum ama cidden bebek istemiyorsaniz aldirin toptan rahimi. yumurtaliklari boylelikle vebal almamis olursuniz sizinle oturup sizi gormuyorz bakan sizsiniz bakmayack olan sizsiniz madem .fikirlerimize onem veriyorsaninz ben aldirmayin cunku sonucta gebelik baslamis yani ileerleyen .haftalarda .bebek cikcak bunu goze alip iyi dusun derim birde. madem. supriz geldi 3 haftalik iyi fark. etmissin baskasi olsa zor fark edrKızlar bnm iki kizm var ve çok kucukler.smdi bidaha hamileyim. Kızlar 5 ve 3 yaşındalar. Ben devlet memuru oldum çok olmadı daha iş yeni,kızlar küçük,kurumum oturdugum yere uzak.Daha tam düzen bile yokken çocuklar sefilken bidaha nasıl olur ben anlamıyorum. Bugun ultrasona girdim daha çok yeni tahminen 3 haftalık gbi . Kese olusmamis,bebek ortada yok,kalp atımı yok henüz erken donemdeyken kürtajmı olmalı . ?Siz napardınz hayat şartları kotu,ekonomik durumlar ülke olarak kötü ztn. Kızlarım kücük off ben napcam .?
Hukukta bile insanlar ana rahmine düştüğü an hak ehliyetine sahip olabiliyorken sizin nasıl bu kadar yoksaydığınızı anlayamıyorum. Ben insanlara nasıl söylerim, daha kalp yok ismi cismi yok nasılsa diye düşünmeniz çok üzücü.Bende şuan hazır değiliz .vebal olarakta ne bilim daha bebek hiç ortada yok vebalinden korkuyorum ama kalp atımı vs yok daha sncta bilemiyorum çok zor olur
ayni kafadayiz sizinle kesinlikleSiz olsaydınız ne yapardınız diye sorulacak bir soru mu bu gerçekten? Belki biraz acımasız olacak ama eğer bir kadın hamile kalınca aldırırım düşüncesine sahipse , korunmak için herseyi yapmali gerekirse tüplerini baglatmalı, gerekli tedbirleri almayip sonra hamile kalıp çocuğu aldırsam mı demek çok yanlış geliyor bana..
Hayır korunmamışlar geri çekilme yöntemiyle koruduklarını sanmışlar...korundunuz mu? evetse nasil?
valla burdada bi kac uye vardi bu yontemi savunuyordu. hatta bu yontemle hamile kalan kadinlarin kocalarini beceriksizlikle suclamisti. belkide adam geri cekilemeden birazda olsa iceri kaciriyordur. olan her turlu anneye ve cocuga oluyor maalesefHayır korunmamışlar geri çekilme yöntemiyle koruduklarını sanmışlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?