Beklenmeyen gebelik

  • Konu Sahibi Konu Sahibi mmry
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şu tarz konuları görünce kötü birşeyler yazmayim diyorum,yazmam da kotu soz zaten sahibine aittir ancak,evlatta Allah a aittir ve onun size emanetidir.
Tabi biz toplum olarak evladi kendi malımız gibi görüp herturlu seyi ona yapmayı,yaptirmayı kendimizde hak görüyoruz
Evlat bir rizktir.
Sizin 2 tane varmis. Allah bağışlasın,onlari öldürür müsünüz? Soruyorum size..
Tabiki hayır.
Kalbi atmiyor veya kesesi yok bilmemne bu onun sizin rahminize düşmediği anlamına gelmiyor.

Daha bugun sabah programında tup bebek uzmanini seyrettim. Kendisini bu sitedeki arkadaslarda iyi biliyor.. 20li yaslarda hamile kalamayan kişilerin sebebi kurtaj,ve o kurtaja bagli oluşan tikanikliklar yapışıklıklar vs.

Dediler ki hatta,erkekler cok dikkatli olsun,kizlarimizda,anneler konuşun kizlarinizla . Korunun yani korununnn !!!!!!!! Tabi orada evlilik dışı olan cocuklari kast ettiler ama

Ya yaşayanı öldüremeyiz peki ya karnimizdakini

Ayrica kadınsal hastalıkların,hamile kalamamanin vs kurtaja bagli olduguyla alakali doneler de var

Bir de isin karma boyutu var tabi,siz istediginizde Allah size verir mi bunu düşündünüz mu. Lütfen birazcik mantıklı düşünün boyle bir soruyu sormanız bile cok üzücü malesef. Ben korunurken hamile kaldım olayina inanmıyorum ne yazik ki. Bence prezervatif zaten sakat bir korunma yöntemi. Ince birsey. Delinir yırtılır vs ne bilim yani cocuk istemeyen cok daha dikkatli davranır. Burada görüyorum,prezervatif+ hap prezervatif yırtıldı ertesi gun hapı ictim vs yani istemeyen pek ala iyice korunuyor.
 
Bende şuan hazır değiliz .vebal olarakta ne bilim daha bebek hiç ortada yok vebalinden korkuyorum ama kalp atımı vs yok daha sncta bilemiyorum çok zor olur
Rahmine düştüğü an ona ruh üflendi. Kalp atışı yok bebek de diye bir şey yok yani. Ve buradan fikir alınacak bir konu değil bence. Allah yardımcın olsun
 
Arkadaşlar ne olur büyük konuşmayın ne olur...

Ben de bu korun(a)mayan insanlara karşı çok tepki verirdim, cahillikle suçlardım, ihmalkar olduklarını, korunmayı bile beceremediklerini vs söylerdim

Sonuç: çok bilmiş olan ben altı sene sonra hamile kaldım, hem de istemedigim bir dönemde. Bunu kendimden hiç beklemezdim ama oldu . Evet korunuyordum, alti sene nasil korunduysam aynı şekilde.
 
Kazadır, olur. Eğer ona iyi bir gelecek sunamayacağınızı düşünüyorsanız tıp biliminin ve otoritelerin müsade ettiği süre henüz dolmamışken aldırmanızda bir sakınca yok bence.
Daha fazla üremenin de bir mantığı yok. Nüfus bu kadar hızla artarken çocuklarımızın gelecdğini düşünmeliyiz. Eğer başka çocuk planlamıyorsanız bence tüplerinizi de bağlatın.
 
Çocukların nesi küçük ya. Karnınızdakini doğurana kadar diğeri 4 yaşında olacak. E çalıştığınıza göre çocuklara bakanda siz değilsiniz. Doğuma kadar çalışın, 6 ay ücretli 2 yıl ücretsiz izne çıkın. Devlettesiniz, çok şanslısınız. Değerlendirin biraz fırsatlarınızı.

“Yanlış oldu canım, sen baya yola girmişsin geliyorsun da ben seni kabul edemem” diyorsunuz çocuğa. Ama kalbi yokmuş, iyi kırılmaz belki.
 
3 haftalık cenin ultrasonda görünür mü? Ben görünmez diye biliyorum .Kanda betahcg hormonu yükselir ama net tarihten emin misiniz ?

Ayrıca siz korundunuz mu gerçekten ? Yorumlar arasında denk gelmedim de.


Edit:Geri çekilme yöntemi sanırım valla bu korunma yöntemi arasında sayılmıyor bile , 2 çocugum varsa üçüncüyü istemiyorsam çift korunurdum.Sorumsuzluk yapmışsınız açık ve net.
 
Son düzenleme:
Zaten bu korunurken nasıl hamile kalırsın korunmayı beceremiyorsun diyen herkes tek tek hamile kalıyor. Ve bazıları maalesef aldırıyor. Tebrik ederim sizi inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Ben şahsen gerçekten korunmayı beceremedim. Hap kullandım gününü saatini şaşırmadım hiç ihmal etmedim ama hamile kaldım. Kondom kullandık hamile kaldım. Spiral tutmaz dedi doktor takmadı. Koluma implant taktırdım 3 sene kanamam durmadı çıkarmak zorunda kaldım. Şu an tüpleri bağlattım kedi gibi kısırlaştırdım kendimi bakalım hayırlısı artık.
 
Dinen 40 gunu geçtiyse aldirilmaz diye biliyorum.karar sizin.
 
şuan bebek sahibi olmak için o kadar uğraş veripte , denemediği şey koymayıp çırpınıp çabalayan , ve o kadar çaba duaya rağmen regl olan ben bu konuya denk geldim ve hüngür hüngür ağlıyorum

şartlar ne kadar kötü olursa olsun yapmayın bence kürtaj işini , Rabbim onu size nasip etmişse bu dünyada rızkı varmış ki nasip etmiş lütfen yapmayın yazık günah . çok ağır bi vebal . birdaha düşünün . belki de çok hayırlı bir evlat olacak . belki de dünyanız değişecek olduguna şükürler edeceksiniz. bu kadar karamsar olmayın. o da bir can

ve uğraşıp didinipte ona sahip olamayanlar var. halinize şükür edin
 
Bence durumunuz ucuncu bir cocucuga bakamayacak kadar zor degil. Cocuklariniz krese baslayacak yasta. Simdiden baslatirsaniz doguma kadar alismis olurlar. Devlette calisiyorsunuz. Son uc haftaya kadar ise devam ederseniz dogum sonrasinda 8+5 hafta yasal izniniz var. Sonrasinda ucretsiz izinle cocugunuza en azindan ek gidaya gecene kadar kendiniz bakabilirsiniz. Sizin durumunuzda olan bir arkadasim var. Cok benziyor cocuklarin yaslari. O da aldirma dusuncesiyle gidip yapamamis. Simdi oglu 3,5 yasinda ve iyi ki aldirmamisim diyor. Bence boyle birsey yaparsaniz bir omur pismanligini yasarsiniz.
 
Reactions: Eva
Zaten bu korunurken nasıl hamile kalırsın korunmayı beceremiyorsun diyen herkes tek tek hamile kalıyor.
İşin sırrı büyük konuşmakta demek ki. Benim gibi anne olamayan arkadaşlar ben bugün başlıyorum demeye :)
Böyle konuları okuyunca burnumun direği sızlayıp, gözlerim doluyor, Mevlam en hayırlısını bilir diliyorum.
Konu sahibi @mmry lütfen iyi düşünün.
 
Geri çekilme yöntemiyle korunduğunuzu sandığınıza inanamıyorum. Hamileliğe davetiye çıkarmışsınız şimdi de pişmanlığını yaşıyorsunuz. Bu devirde hala kazayla hamile kalmak..diyecek söz yok. Olan olmuş yaşam hakkını elinden almayın bari. Tabi karar sizin bize pek laf düşmüyor..
 
Bu konulari okurken insan iyice stres oluyor..Ben de hamileyim hem de daha ilk korunmayi birakisimda.cok kolay oldugu icin dogurgan oldugumu dusunuyorum :)))) pv.ile nasil hamile kaliyorlar bilmiyorum daa siz hap mi kullaniyorsnuz dogum sonrasi nasil planlarim bilemiyorum:) zor is kadin olmakk
 
Spiral taktrmadim estetik düşünüyordum hatta doktor bile buldum .hapta sivilce vs. yapti diye bıraktım bıraktıktan snra sadece bir kere geri çekilme bu kadar mı olur hiç ummamstm.
Ya bu söylediğiniz bana pek mümkün gelmiyor açıkçası. 1 gün almamak bu kadar tehlikeli değil anında hamile kalamazsınız. Ya senelerce kullanıp hamile kalmak için bırakanlar var da 1 sene sürüyo hamile kalması. Sizin ilk günden geri çekilme ile hamile kalmanız bana pek doğru gelmiyor. Bence korunmamışsınız siz
 
Bende şuan hazır değiliz .vebal olarakta ne bilim daha bebek hiç ortada yok vebalinden korkuyorum ama kalp atımı vs yok daha sncta bilemiyorum çok zor olur
Sonuc olarak o orda ve sen bunu biliyorsun dimi
Tabiki senin kararin sen bilirsin ama ben olsam 10 tane de olsa vazgecmezdim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…