Beklenmeyen gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmry
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Spiral, prezervatif, iğne, ertesi gün habı vb bir sürü yöntemle hamile kalan kadınlar var.
Korununca çocuk olmuyor değil, sevişmeyince çocuk olmuyor.

Gözünüzün önüne 1 yaşında yeni yeni yürüyen bir bebek getirin.
Alt iki dişi çıkmış, saçları ipek gibi, daha tüy halinde uçuşuyor.
Elleri havada denge kurmaya çalışıyor, bir yandan da kahkahalar atıyor.
Onun nefesini kesebilir misiniz?
Ona bakıp kılına dokunabilir misiniz?
İşte siz şuan kalbi atmıyor dediğiniz embriyo, eğer ona zarar vermezseniz 2 sene sonra tam da anlattığım gibi olacak.
Bu dünyadan bir nefes, bir gülüş çalacaksınız.
Evli çiftlerin kürtajına karşıyım.
Ekonomik, çiftler arası geçimsizlik, çocuk çokluğu vb istediği kadar sebep olsun, hiçbiri bir canı yok etmeye hak görülemez.
Ben iki kere istemeden hamile kalmış bir kadınım, yeni koruma yöntemim sevişmemek.
Bu kadar çocuk istemiyorsanız en garantisine oynacaktınız.

Vardır ama çok azdır.O istisnaların hepsi de burda sanırım,bak şu işe...
Evet, ben de o kadınlardan biriyim.
Ovulasyon günü olmayıp, kondomla korunup, içine şüphe düşüp ella içip hele bir de doğumdan 5 ay sonra yine hamile kalan bir kadınım.
Dediğim gibi yeni korumam kardeş kardeş yatmak.
Zaten iki çocukla derman da kalmıyor.

3 yil evvel ben de kazara kalmistim.

O donem esimle de sorunlarimiz vardi.

Zaten halihazirda 2 cocugum vardi.

Maddi sorunlar her daim bitmiyor zaten herkeste aynidir eminim..

Sasirdim sok oldum o kop koyu kirmizi ikinci çizgiyi gorunce testte. Ama olmustu iste. Dr'a gidene dek inanmiyordum. Havalardan, stresten vs..

Sonra ultrasonda 3 kese gorundu.. Bebekler henuz yok. Erken safha dendi. Kararim katiydi.

"Aldiricam!"

Esim ne olursa olsun ben calisir didinir bakarim demisti. Aldirmayalim, Gunah, Karnina dustugu andan itibaren o da bir canli, olusup olusmamasi onemli degil, Bademcik muamelesi yapma cocuklara!..

Ama dinlemiyordum. Sonra cok dusundum. Cok ağladım. Yapamayacagimi anladim. Aldiramazdim.

Tekrar kontrole gittik.. Dr'um sagliksiz gebelik dedi. Bebekler hala yoktu. Keseler bozuktu. Olsun dedim bekleyelim belki duzelir. Ilac falan kullanriim. Inanamadi drum; " sen zaten zor iki gebelik atlattin. Neden istiyorsun bu gebeligi?" inanilmayacak birseydi ama bekleme karari aldik.. "Ben umitsizim" dedi dr.. "Sagliksiz gebelik bu.." o kadar aldirmak istememe ragmen simdi de tutunsunlar istiyordum. Ne garip dimi?

Sonra bir gece.. Esim iste.. Saat 1 bucuk.. Kanamam basladi.. her ayaga kalkisimda su gibi kan ambulansi aradim.Ve gittiler... Kurtaj oldum. Simdi dusununce onlari aldirmak istedigim icin kendime kiziyorum. Oyle uzgunum ki.. Oyle aciydi ki.. O her bir akan kan damlasinda benden koptuklarini gormek.. Fiziksel aci yaninda hic kaldi yasadigim izdirabin..

Evet su an yasasalar 3 yasindalardi..
Cinsiyetleri neydi?
Kime benzeyeceklerdi?
Saclari kivircik mi olacakti duz mu?
Ses tonlari?..
Anne deyisleri?...
...
Elimdeki tek ultrason fotograflarina bakip hala bunlari dusunmekten kendimi alikoyamiyorum..

O nedenle iyi dusun.
Pismanlik omur boyu..
Maddiyatin duzelir.
Isler yoluna girer.
Allah sabrini verir.
Annesin, guclusun lakin yok edersen karnindaki bebegi; geri donusu olmaz.
Kararini iyi ver..

Ahshjs ben de bu yöntemle korunuyorum. İnanır mısın çocuk olmuyor.

Kirici yorum yapmak istemiyorum haddime degil ama sadece sunlari soylemek istiyorum.
Ben bir bebek sahibi olabilmek icin yaklasik 20 bin liraya yakin para harcadim. Onlarca igne oldum, hastanelerde yattim. Maddi manevi o kadar yiprandim ki ! Kaza ile hamile kalanlara cok sasiriyorum. Hic emek vermeden, maddi manevi zorlanmadan hamile kalmak.. Allah cocuk isteyip olmayan butun kadinlara bu duyguyu saglikla yasatsin insallah bunu cani gonulden diliyorum. İkinci cocugum olur mu bilinmez. Yasim 35 daha birinciyi doguracagim. Ne olur ne olmaz diye yumurtalarimi dondurdum. Gercekten kaza ile hamile kalanlara cok uzuluyorum. Madem bebek istenmiyor korunulmali. 2019 dayiz teknoloji tip ileri seviyede. Tupler baglanabilir, ilaci alinabilir ne bilim bunun bircok yontemi var. Bunlari yapip yine de kaza ile olmussa diyecek birsey bulamam haklisiniz ama korunmadan hamile kalinmissa ve saglik sorununuz yoksa bence aldirmayin. Bende memurum ve bebegin sagligi tehlikede oldugu icin hamileligimden beri ise gidemiyorum Malesef surekli heyet raporu alarak hamileligimi tamamlamak zorundayim sonrasinda da ucretsiz izin. Devlet bu imkanlari sunuyorken hemde memurken aksini dusunmek biraz garip geliyor bana.

Bakın sizinki gerçekten kaza, geri çekilme yöntemi ile karşılaştırılamaz bile. Ama konu sahibinin olayı "gümbür gümbür geliyorum" gibi olmuş. Burda birçok kişinin tepkisi bunun için zaten.

Kese 6-7 haftalik gözükür...3 haftalık gebelikte ne kesesi

Ciddi misin:))

Aynen öyle
Bayağı ayda 1 falan.
Adam yanaşıyor, git ben korunuyorum diyorum.
Deli misin kimden korunuyorsun diyor, ‘senden’ diyorum.
Böyle konuşunca zaten benim hatun manyadı, kafa gitti bunun deyip tın tın gidiyor uyumaya.
İçimden de gelmiyor ki gene 9 ay sonra cıyak cıyak doğumda görüyorum kendimi, düşüncesi ile yetiyor.
Psikolojim bozuldu valla

Oyle ama iste.. sacma sapan bi durum bu..

Oyle ama iste.. sacma sapan bi durum bu..
Saçma ama yapacak bir şey yok.
Çokça bencillik yaptığımın farkındayım, konu sahibine de kıssadan hisse mantığıyşa anlatıyorum.
Siz gibi birden fazla çocuklu hepimizin hayatı fena halde.
Benim için duş almak lüksken, tencere tencere yemek yapıp yemeğe fırsat bulamazken, uyuduğum uyku 3 saati geçmiyor, 30 yaşımda ayak bileğimde bile varis varsa, kendi hayatımı nefes almaya indirgeyip, ölmemek adına zaruri yaşarken, şuan tek gayem çocuklarımızı sağlıklı ve mutlu büyütmek ise, ben ne zaman eski hayatıma dönerim, işte o zaman eş ilişkim normal rayına girer.
Kocamın keyfi yerinde, tuzu kuru ben kendini ateşe atamam 2 dklık zevk için.
Belki psikolojim bozuk, belki evliliğim çatırdıyor ama bende durum bu.
Ne zaman insan gibi yaşama koşullarıma ulaşırım ya da bu bana sağlanır, o zaman belki günün 274628292 saati anne olmaktan çıkıp, eş ve kadın rolüme de dönebilirim.

bu konuya nasıl yorum yapacağımı inan ki bilmiyorum 4 senelik evliyim ikinci tüp bebek tedavimi oluyorum hamile kalmak nasıl bişey anne olmak nedir inan hayal bile edemiyorum artık Rabbim böyle bir nimeti sana hiç aramadan nasip etmiş şükredeceğine aldırayım mı diye soruyorsun inanın aklım almıyor donmuş embriyolarım var ve soğuktalar diye içim acıyo kaldı ki rahmimde olduğunu bilicem ve aldırmayı düşünücem dini boyutta asla değiliö herkesin günahı sevabı kendine ama içinizde oluşmaya çalışan bir can var ve ona kıymamalısınız o cana sahip olmak için nelerimi vermeye razıyım yine de karar sizin...

Haklisin ama gececek yani oyle dusunelim..evlilik kotu gidecek diye cocuk dogurnayacakmiydik:) bizde anne olmayla super guclere burunmuyoruz.. insaniz dedigin gibi. Eger bunyene iyi geliyorsa hormonlu spiral taktirabilirsin. Ya da esin baglatabilir. Evlilik varsa ortada baglatilmasi dogru geliyo bana.

Beni inanılmaz korkuttunuz şu an. Bu ay reglim gecikti ve hayatımda hiç olmadığım kadar kokulara karşı hassasiyet yaşıyorum. Ortamdakilerin belli belirsiz fark ettiği kokuyu ben çok yoğun duyuyorum günlerdir ne bu halim diye geziyorum. Korunduğumdan emin olduğum için hamilelik fikrini hiç düşünmemiştim, tatile gidip geldiğimden hava değişimi demiştim.İlk defa korktum.

Konu sahibi lütfen kimsenin ne dediğini düşünmeyin bu karar sizin. #ShoutYourAbortion yazılarını okuyabilirsiniz.

Reactions: 000
Herkesin kendi maddi imkanları ne durumda bilemem ama keşke daha iyi korunsaydınız.Milyon tane yöntem var. Şu örneği vermek istiyorum komşumuz 17 yıl bebek hasreti çekti. Kocasından dolayıymış problem ( şiddetli geçimsizlik ,anlaşamama vs . sebebiyle boşandılar) .Kadın 2 yıl oldu tekrar evlendi şubatta doğum yapacak nasıl mutlular. O gebelik belki başkasının hayalidir. Annem de 40 yaşındaymış ablam ve 2 abim liseye gidiyorlarmış. Bana hamile olduğunu hiç anlamamışlar (kendisi zaten şişmanmış fark edilmemiş.) 5 aylık gebeymiş karnı ağrımaya başlamış.Böbrek ağrısı mı gaz sancısı mı acaba diye doktora gitmişler.İlk defa orada doktor hamilesiniz demiş ,kalp atışımı dinlemişler. Babam da yaşlıyız artık hanım bakamayız tek maaşla geçinemeyiz aldıralım demiş. Hastanedeki doktor da iğne yapacağız sonra parçalayıp kürtaj yapacağız kabul ediyor musunuz vs demiş.Annem spiral çok kanama yaptı deyip çıkartmış kafasına göre. Dini boyutu da hesaba katarak korkmuşlar aldırmamışlar.Şimdi ablam ağabeyim evliler kendi hayatındalar. Annem iyi ki aldırmamışım doğurmuşum diyor.Sena elimiz ayağımız diyor .

Bebek ortada yok ama oluşucak şuan olmaması olmadığı anlamına gelmiyo malesef eminim çok zordur ama Allah herşeyi bilir senin durumunu en iyi o bilir sana bir evlat daha nasip ettiyse geri çevirme bence Çok klasik biliyorum ama çocuk nasibiyle gelir..Allah yardımcın olsun

Allah nasip etsin sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…