- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
Spiral, prezervatif, iğne, ertesi gün habı vb bir sürü yöntemle hamile kalan kadınlar var.Cocuk istemeyen yetiskinler neden gerektigi gibi korunmuyor bunu anlayamiyorum gercekten
Cunku cok utopik bir bilgi vereyim, korununca cocuk olmuyor
Kurtaj bir dogum kontrol yontemi degildir.
Korunmayi ogrenin artik yil olmus 2019 ya valla delirmemek mumkun degil.
Vardır ama çok azdır.O istisnaların hepsi de burda sanırım,bak şu işe...Spiral, prezervatif, iğne, ertesi gün habı vb bir sürü yöntemle hamile kalan kadınlar var.
Korununca çocuk olmuyor değil, sevişmeyince çocuk olmuyor.
Evet, ben de o kadınlardan biriyim.Vardır ama çok azdır.O istisnaların hepsi de burda sanırım,bak şu işe...
Gözünüzün önüne 1 yaşında yeni yeni yürüyen bir bebek getirin.
Alt iki dişi çıkmış, saçları ipek gibi, daha tüy halinde uçuşuyor.
Elleri havada denge kurmaya çalışıyor, bir yandan da kahkahalar atıyor.
Onun nefesini kesebilir misiniz?
Ona bakıp kılına dokunabilir misiniz?
İşte siz şuan kalbi atmıyor dediğiniz embriyo, eğer ona zarar vermezseniz 2 sene sonra tam da anlattığım gibi olacak.
Bu dünyadan bir nefes, bir gülüş çalacaksınız.
Evli çiftlerin kürtajına karşıyım.
Ekonomik, çiftler arası geçimsizlik, çocuk çokluğu vb istediği kadar sebep olsun, hiçbiri bir canı yok etmeye hak görülemez.
Ben iki kere istemeden hamile kalmış bir kadınım, yeni koruma yöntemim sevişmemek.
Bu kadar çocuk istemiyorsanız en garantisine oynacaktınız.
Bakın sizinki gerçekten kaza, geri çekilme yöntemi ile karşılaştırılamaz bile. Ama konu sahibinin olayı "gümbür gümbür geliyorum" gibi olmuş. Burda birçok kişinin tepkisi bunun için zaten.Evet, ben de o kadınlardan biriyim.
Ovulasyon günü olmayıp, kondomla korunup, içine şüphe düşüp ella içip hele bir de doğumdan 5 ay sonra yine hamile kalan bir kadınım.
Dediğim gibi yeni korumam kardeş kardeş yatmak.
Zaten iki çocukla derman da kalmıyor.
Kese 6-7 haftalik gözükür...3 haftalık gebelikte ne kesesiKızlar bnm iki kizm var ve çok kucukler.smdi bidaha hamileyim. Kızlar 5 ve 3 yaşındalar. Ben devlet memuru oldum çok olmadı daha iş yeni,kızlar küçük,kurumum oturdugum yere uzak.Daha tam düzen bile yokken çocuklar sefilken bidaha nasıl olur ben anlamıyorum. Bugun ultrasona girdim daha çok yeni tahminen 3 haftalık gbi . Kese olusmamis,bebek ortada yok,kalp atımı yok henüz erken donemdeyken kürtajmı olmalı . ?Siz napardınz hayat şartları kotu,ekonomik durumlar ülke olarak kötü ztn. Kızlarım kücük off ben napcam .?
Ciddi misin:))Gözünüzün önüne 1 yaşında yeni yeni yürüyen bir bebek getirin.
Alt iki dişi çıkmış, saçları ipek gibi, daha tüy halinde uçuşuyor.
Elleri havada denge kurmaya çalışıyor, bir yandan da kahkahalar atıyor.
Onun nefesini kesebilir misiniz?
Ona bakıp kılına dokunabilir misiniz?
İşte siz şuan kalbi atmıyor dediğiniz embriyo, eğer ona zarar vermezseniz 2 sene sonra tam da anlattığım gibi olacak.
Bu dünyadan bir nefes, bir gülüş çalacaksınız.
Evli çiftlerin kürtajına karşıyım.
Ekonomik, çiftler arası geçimsizlik, çocuk çokluğu vb istediği kadar sebep olsun, hiçbiri bir canı yok etmeye hak görülemez.
Ben iki kere istemeden hamile kalmış bir kadınım, yeni koruma yöntemim sevişmemek.
Bu kadar çocuk istemiyorsanız en garantisine oynacaktınız.
Aynen öyleCiddi misin:))
Oyle ama iste.. sacma sapan bi durum bu..Aynen öyle
Bayağı ayda 1 falan.
Adam yanaşıyor, git ben korunuyorum diyorum.
Deli misin kimden korunuyorsun diyor, ‘senden’ diyorum.
Böyle konuşunca zaten benim hatun manyadı, kafa gitti bunun deyip tın tın gidiyor uyumaya.
İçimden de gelmiyor ki gene 9 ay sonra cıyak cıyak doğumda görüyorum kendimi, düşüncesi ile yetiyor.
Psikolojim bozuldu valla
Saçma ama yapacak bir şey yok.Oyle ama iste.. sacma sapan bi durum bu..
Haklisin ama gececek yani oyle dusunelim..evlilik kotu gidecek diye cocuk dogurnayacakmiydik:) bizde anne olmayla super guclere burunmuyoruz.. insaniz dedigin gibi. Eger bunyene iyi geliyorsa hormonlu spiral taktirabilirsin. Ya da esin baglatabilir. Evlilik varsa ortada baglatilmasi dogru geliyo bana.Saçma ama yapacak bir şey yok.
Çokça bencillik yaptığımın farkındayım, konu sahibine de kıssadan hisse mantığıyşa anlatıyorum.
Siz gibi birden fazla çocuklu hepimizin hayatı fena halde.
Benim için duş almak lüksken, tencere tencere yemek yapıp yemeğe fırsat bulamazken, uyuduğum uyku 3 saati geçmiyor, 30 yaşımda ayak bileğimde bile varis varsa, kendi hayatımı nefes almaya indirgeyip, ölmemek adına zaruri yaşarken, şuan tek gayem çocuklarımızı sağlıklı ve mutlu büyütmek ise, ben ne zaman eski hayatıma dönerim, işte o zaman eş ilişkim normal rayına girer.
Kocamın keyfi yerinde, tuzu kuru ben kendini ateşe atamam 2 dklık zevk için.
Belki psikolojim bozuk, belki evliliğim çatırdıyor ama bende durum bu.
Ne zaman insan gibi yaşama koşullarıma ulaşırım ya da bu bana sağlanır, o zaman belki günün 274628292 saati anne olmaktan çıkıp, eş ve kadın rolüme de dönebilirim.
Evet, ben de o kadınlardan biriyim.
Ovulasyon günü olmayıp, kondomla korunup, içine şüphe düşüp ella içip hele bir de doğumdan 5 ay sonra yine hamile kalan bir kadınım.
Dediğim gibi yeni korumam kardeş kardeş yatmak.
Zaten iki çocukla derman da kalmıyor.
Bebek ortada yok ama oluşucak şuan olmaması olmadığı anlamına gelmiyo malesef eminim çok zordur ama Allah herşeyi bilir senin durumunu en iyi o bilir sana bir evlat daha nasip ettiyse geri çevirme bence Çok klasik biliyorum ama çocuk nasibiyle gelir..Allah yardımcın olsunKızlar bnm iki kizm var ve çok kucukler.smdi bidaha hamileyim. Kızlar 5 ve 3 yaşındalar. Ben devlet memuru oldum çok olmadı daha iş yeni,kızlar küçük,kurumum oturdugum yere uzak.Daha tam düzen bile yokken çocuklar sefilken bidaha nasıl olur ben anlamıyorum. Bugun ultrasona girdim daha çok yeni tahminen 3 haftalık gbi . Kese olusmamis,bebek ortada yok,kalp atımı yok henüz erken donemdeyken kürtajmı olmalı . ?Siz napardınz hayat şartları kotu,ekonomik durumlar ülke olarak kötü ztn. Kızlarım kücük off ben napcam .?
Allah nasip etsin sizedebu konuya nasıl yorum yapacağımı inan ki bilmiyorum 4 senelik evliyim ikinci tüp bebek tedavimi oluyorum hamile kalmak nasıl bişey anne olmak nedir inan hayal bile edemiyorum artık Rabbim böyle bir nimeti sana hiç aramadan nasip etmiş şükredeceğine aldırayım mı diye soruyorsun inanın aklım almıyor donmuş embriyolarım var ve soğuktalar diye içim acıyo kaldı ki rahmimde olduğunu bilicem ve aldırmayı düşünücem dini boyutta asla değiliö herkesin günahı sevabı kendine ama içinizde oluşmaya çalışan bir can var ve ona kıymamalısınız o cana sahip olmak için nelerimi vermeye razıyım yine de karar sizin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?