Beklenmeyen gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmry
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayrica 3 haftalik daha kalbi atmiyo yk daha kese gorunmedi yok baska bi sebeple diye durumu vicdaniniza kabul ettirmeniz bahanelere siginmak gibi. 3 haftalik da olsa orda tek bi hucre bile olsa orada can var demektir.

Öncelikle hayırlı olsun, sağ salim kucağınıza almanızı diliyorum ne güzel işte bekletmemiş minik. Ben hap+kondom ile korunuyorum ve kesinlikle içeri boşalma yok. Doğum kontrolleri doğru kullanıldığında hamilelik riski neredeyse sıfıra iner.

Bakalım o sizi seçip yerleşecek mi 3 haftalık gebelik gebelik sayılmaz şuan için
Allah sizin ve evlatlarınız için hayırlısını versin
Ama o evladınızdan vazgeçebilecek misiniz iyi düşün çünkü lürtajdan yıllar sonra pişman olan çok var

Kızlar 2 tane cocugm var bosansam 2sinide bn alabilir miyim ?. Eşim vermemek için ugrasır en azından birini. İki kız 3 ve 1 yaş

Hanımlar yaratık insan az önce boğazımı sıktı hafif iz var ama fazla deil darp raporu verirler mi ? Belli belirsiz nasl oluyor bu iş?

Kızlar bir sorum olacak? Boşanma davası açarken ilk etapta(avukatsiz ) herhangi bir ücret ödeniyor mu? Ve ne gerekiyor?

Tüm konularınıza baktım.
Bunlar bazı konularınız, boşanma ile ilgili, velayet ile ilgili, şiddet ile ilgili mesela kocanız boğazınızı sıkmış onunla ilgili konular var.
Kocanıza ''yaratık insan'' demişsiniz.
Buradaki çoğu kişi dini boyuta girmiş ama ben kesinlikle girmem.
Herkesin inancı kendine diye düşünüyorum ve ayrıca yasak zaten.
Şunu söylemek istiyorum; darp edildiğiniz, boğazınızın sıkıldığı, kocanızla sorunlarınızın çok olduğu bir evlilik mevcut.Bu evliliğe 3.çocuğu doğurmak ne kadar mantıklı?Ne kadar vicdani?
Burada yazanlar bunları bilmeden kendilerine göre yazıyorlar. Fakat sizin ciddi sorunlarınız var, boşanmayı düşünmüşsünüz.Velayet konusu açmışsınız.Eşiniz sizi dövmüş, boğazınızı sıkmış.
Çocuğunuz böyle bir evlilikte doğmayı hak ediyor mu?
Diyelim doğurdunuz böyle şiddet içeren bir ortama bir çocuk daha dünyaya getirmiş olmak vicdanınızı sızlatmayacak mı?

Ben olsam asıl vicdan azabını böyle bir ortama bir çocuğumu daha mahkum ettiğim için yaşardım.
Tabi karar sizin..
Ama şiddet asla öylesine bir sorun değildir.
Bu arada ne kadar verirseniz verin, bundan sonra gerçekten korunun.
Hatta çok güzel tavsiye verenler olmuş, bir kaç yöntemle korunun.
Umarım kendi yaşantınızı, yaşadıklarınızı, evliliğinizi düşünerek karar verirsiniz.
Buradaki kimse yaşadığınız ortamı bilemez.Buradaki herkes olayları sadece kendi bakış açılarına göre yorumlarlar.
Bunu lütfen unutmayın.

bunun cevabını bız veremeyız
aıle senın cocuklar senın rahım senın rahımdekı bebek senın
ha ben olsam bukadar karamsar olmazdım o ayrı
bu dunyada ıkı cocuguma yer acmısım ucuncuye mı yer yok derdım
hayat sartlarını en ınce ayrıntısına kadar oturup dusunup cocugumu en ıyı sartlarda yasatmak ıcın ıkıncı cocugu yapmayan ben , olmussa hayır sen olma deyıp yok etmezdım .ama bu benım hayatım benım bogazıma yapısan benı doven bır kocam yok mesela ? bosanmayı dusunmuyorum mesela buyuzden
sızde durum nedır bılemeyız bız

Bir geri çekilme vakası daha.
Hâlâ şu duruma "korunduk ama oldu" diye kılıf bulunuyor ya pes artık gerçekten pes.
Korunmamışsınız siz, onu bi silin zihninizden.
Önlem almamış yapmışsınız ve neticede hamile kalmışsınız, çok olağan...

Ayrıca henüz kalbi yok diye durumu küçültmeyin, hamilelik var mı var, kalbi de oluşacak siz izin verirseniz.
Basitleştirmek vicdanınızı rahatlatmak için sanırım.
Ama vicdan kolay kolay rahatlamaz.
Bu birilerine sorulacak bir konu değil.
Lütfen kendi kararınızı kendiniz verin.
Sinir harbi yaşatmayın bunca kadına.

Hayir simdi bu durumdaki bi kadina olcak is mi su anlattiginiz sey

Merak etmeyin ben gerçekten böyle bir şey var mı ya diyerek araştırmamı yaptım ayetlerden. Siz de Google a “kalp atımı kaçıncı haftadan itibaren izlenmeye başlar ?”diye yazarak araştırmanızı yapıp bir şeyler yazsaydınız keşke. Zira herkesin hamileliği aynı değil.Çok süpersonik bir alete ihtiyaç yok kadın Doğum hastanesinde mevcuttu ben gittiğimde.

Özel sektör bile değil devlet memuruymuşsunuz, Doğum izni sonrası işinden olma ihtimalin bile yok. Özel sektör olsa derim idare etmezler belki diye.

Ben olsa aldırmazdım, hayat şartları zor ama istemiyorsam ve ona rağmen gelmişse yapılacak bişi yok (tabi gerçekten korunurken gebe kalınmışsa)

şartlar hazır değilse kürtaj olabilirsin tabi ki. karar nihayetinde senin. o çocuk doğunca tüm sorumluluk sende olacak, biz bakmayacağız sonuçta. iyi düşün kararını ver.

Reactions: 000
Allahm ne büyüksün istemeyenlere çifter çifter isteyenlere yok :/ yerinizde olmak isteyen o kadar kişi varki o anne rahmine düştüğü andan itibaren bi canlı kurtajda nolursa olsun bi cinayet!! O kadar korunma yöntemi varken korunmayip sonra kürtaj diyosunuz ya ne diyim. Allahın verdiği canı sizin almaya hakkınız yok ömür boyu vicdan azabı çekmektense yapmayın bunu. Anneme 18 sene önce ya karnindakini alıcaz ya sen oleceksin çok tehlikeli demişler aldırmış 18 senedir ağlıyor nasıl yaparm böyle biseyi diye

Sen o karnındaki 3 haftalık dediğin,kesesi yok,kalbi atmiyor dağ dediğin bebeğe dokunmasan zaten 3 hafta sonra kesesi de oluşacak kalbi de atacak. Yani onu hiç dokunmasan 9 ay sonra bebek olacak.
Evet şartlar zor olmuş ama sen korunmamissin zaten. Ya evdekilerden birinin canına kast etmişsin ha karnindakinin.

Anneniz tarafından istenmeyen bir bebek olsaydınız ne hissederdiniz diye düşünün M mmry

Cocuk istemeyen yetiskinler neden gerektigi gibi korunmuyor bunu anlayamiyorum gercekten

Cunku cok utopik bir bilgi vereyim, korununca cocuk olmuyor

Kurtaj bir dogum kontrol yontemi degildir.
Korunmayi ogrenin artik yil olmus 2019 ya valla delirmemek mumkun degil.

Tüpler bağlı olur, kondom+geri çekilme, hap+geri çekilme, koruyucu iğne+geri çekilme ve bunların yanında ovulasyon günlerine dikkat edilmesi veya başka bir korunma yöntemi olmasına rağmen hamile kalınırsa tamam kaza derim hakkaten mucize olur. Ama düzensiz hap kullanımı veya şu meşhur milli sözde korunma yöntemi olan geri çekilmeden sonra hamile kalınırsa ben onu kaza değil, dikkatsizlik diye kabul ederim ve kişinin ayılıp üzülüp, şoklar geçirmesine de gülerim kimse kusurabakmasın. Ama beni en çok şaşırtan evliliği kötü gidenlerin, maddi durumu olmayanların bu "kaza" olaylarına daha çok yakalanması. 2 dakikalık zevk uğruna hem kendini hem aileyi bu denli strese sokmak değer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…