Beklenmeyen hamilelelik

kardeşler arasında olması gereken ideal yaş bence. zaten kardeş dünyadaki en büyük nimetlerden biri.bence kararınızı gözde geçirin sonraki pişmanlık çare etmez.düşünsenize kimse doğum yaptıktan sonra pişman olmuyor ama kürtajdan pişman olan çok fazla

keşke bıraz
o yuzden 2 kez korunmalı sanırım

keşke bıraz

o yuzden 2 kez korunmalı sanırım
Istenmiyorsa tabiki korunmalı yani bir insanın canı bu kadar kıymetsiz olmamalı
Olursa bakarim düsüncesi birazcik bile olsa tamam tek korunma yeterli ama hem iyi korunmayip hem bebek olmasin istemiyorum demeleri yok mu. Madem bakma ihtimalin bile yok dikkat edin gidin kesin korunma yöntemlerini ögrenin degil mi
Bir bebegin ölümüne sebep olmayın.

aynen ınsanlar bebek ıstemıyor ıyı korunmuyor sonra da aldırıyor.ınsan canı bu kadar kıymetsız olmamalı yazınızı alkışlıyorum.gerı cekme falan yapmıstır eşi ee tabı rısklı bu korunma oyle hamıle kalmıştır.duzgun korunma ıle kalınmaz sanmıyoryum

Bu bebeklerin hakkını nasıl ödeyecekler. En büyük haklarıni yaşama haklarını gasppediyorlar. Allah affetsin...

İnsanları bu kadar kolay yargılamayın. Korunarak gayet de hamile kalınabiliyor. Benim anne-babam da korunuyorlarmış prezervatifle ve işte 32 yıl sonra burda bu satırları yazıyorum :)

Hiç bir doğum kontrol yöntemi %100 değildir, doğum kontrol hapı kullananlar da, spiral taktıranlar da ve tabii ki prezervatif kullananlar da çok çok düşük ihtimallerle bile olsa hamile kalabiliyor. Konu sahibi umarım en doğru kararı alır kendisi ve bebeği için...

Şu an işe duygusal boyutu dışında bakmaya zorluyorum kendimi. Çünkü zaten bir evlat sahibisin, bu hissi tatmış birine şu an ekstradan aynı şeyleri anlatmanın yıpratmanın anlamı yok. Ama iki kardeş arasındaki yaş çok ideal geldi bana. Kardeşimle aramızda 3 yaş var ve çok güzel bir çocukluk geçirdik, inan kardeş gibi güzel arkadaş destek olmuyor. Bir de işe dönme planlarına gelince, ileride belki ikinciyi isteyeceksin. O zaman kariyerini bölüp tekrar dönüş yapmaktansa şimdi hazır bölünmüşken bu bebeğini de biraz büyütüp yeniden dönmek daha kolay olmaz mıydı? Benim hamileliğim de beklenmedik bir durumdu, evleneli 1 ay olmuş hamile olduğumu öğreniyorum, kariyerimin başındayım, borç almış başını gitmiş. Ne yaparım diye şoklara girdim, öğrendiğimde hüngür hüngür ağladım şoktan çıkamadım. Ama o duygu karmaşası atlatıldığında insan daha sağlam düşünebiliyor. Biraz zaman tanı kendine en güzeli. İki türlü de nasıl olacağını düşün, hayat kime ne getirir bilinmez tabi, bazen planlanmayan şeyler de büyük güzellikler katabilir hayatına. Ne olursa olsun umarım sonucunda eşin de sen de mutlu olursun.

siz başka bişey sormuşsunuz ama ben başka cevap vermek istiyorum.
oğlum da aralık ayında inş 3 yaşında olacak. o da çok zor bebekti. ilk 6 ayım kabus gibiydi. perişandık eşimle. şimdi de sıpa gayet hareketli bir dakika durmaz. Allah uzun ömürler versin inş. ne yapalım sağlığı yerinde olsun azıcık da yoruluruz.

gelgelelim ben de 2 gündür adet olmadım. üstelik spiralim var ve bu ay hayatımın en kötü gribini olup ilaç kullandım. ha bir de çalışıyorum ve oğluma eltim ücretle bakıyor. yine de hamile olsam üzülmem. yeni bir nefes yeni bir can.
siz de çok üzülüp yıpratmayın kendinizi. şükür ki annesi belli babası belli bir can. şartları zorlamaya değer gibi.

bir de ben çocuk aldırmaya çok karşıyım. yaşama hakkı başlamış sonuçta. siz biraz daha enine boyuna düşünün bence. belki de ileri de iyi ki bu evladımı dünyaya getirmeyi nasip etti Rabbim diyeceksiniz

Canım hakkında hayırlısı olsun. Gönül ister ki aldırma...

Bak anlatayım o sahneye ilk göz ben tanık oldum. Lise staj yerinde Gül abla vardı kızkardeşi bekardı bi ipsizden hamile kalmış kürtaj yaptırdılar yaptırdığı gün hastaneden direk bizim ofise getirmişlerdi. Kızı koltuğa yatırdılar kız hiç susmadan hep avaz avaz ağladı karnını tuttu sanırım onunda kendi kararıydı ve mecburdu da.. Ama onun o çektiği azabı hiç unutamam oysaki rahat bi kızdı o bile o kadar çektiyse diyorum..

Benimde 1,5 yaşımda kızım var. spiral taktırdım düştü.. ve şuan benimde eşim korunuyor. Hep korkuyorum Allah ım isteyenlere nasip et diyorum kiradayım bayağı borcumuz var ve 6 aydır çalışıyorum daha,ama olursa aldırırmıyım hiç sanmam... Annem 3 tane aldırmış zamanında maddiyatsızlıktan şimdi hep azabını çekiyorum diyip duruyor.

Ben kürtaja bazı durumlarda karşı değilim bunlardan biri tecavüzse eğer.. ama diğer konularda hızlı karar almamak gerek. kaç haftalıksın 1 hafta daha müddet tanı kendine derim ben düşünmek için.

ondan dıyorum canım 2 kez korunmalı .ben bekarım bılemıorum tabı.yadırgamıyorum 2 kez korun hamıle kal bakamıyacaksan aldır yada dogur ona bırsey dıyemem.sonuçta bakacak gucun psıkolojın yoksa aldırılmalı.goruyıoruz ınsnalar bakamayıp sokaga da atıyorlar.

ben dahil çocuk diye yanıp tutuşanlar varken, senin bu yaptığın şımarıklıktan başka bişey değil. yok zamanı değilmiş, yok planları varmış.. düzgün korunsaydın o zaman. senin sorumsuzluğunun bedelini niye bi can ödüyo

bence sakın kıyma o bir can sen bir cana üstelik senden olan bir cana nasıl kıyarsın.Ahiretde hesabı büyük olur . Üstelik eminim pişman olursun. Bak kucağına nasıl aldığında eminim bu fikri ben nasıl düşünmüşüm diye kendinden bile utanabilirsin.

olır inşallah kızınıza kardeş bençocuğa karşı Değilim ama planlarım vardı işe başlayacaktım ve kızım o kadar yaramaz ki hala geceleri uyanıyor o yüzden cesaret edemiyorum

cok acele karar veriyorsunuz.
benim bu planim vardi ama evrenin bana baska plani varmis diye dusunseniz daha iyi olmaz mi hem..
ayrica planlariniz hic ummadiginiz bi anda tepetaklak olabilir,isyerinde mobinge ugrayabilirsiniz,isle ev arasinda pestiliniz cikabilir,kiziniz hic olmadik bianda kardes diye tutturabilir.
ayaginiza gelmis kismeti bi tekmeyle savuruyorsunuz.
bu kadar kararlisiniz madem keske esinizle aranizda halletseydiniz,burda bu konuyu okuyan cogu kisinin ici gitti,ben dahil..kahvalti bogazima dizildi cok uzuldum karninizdaki yavruya

ilk zamanlarda belki yorucu olabiliyor ama yıllar geçince iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz biliyorsunuz değil mi

psikolojiniz iyi değilmiş sizi üzmek istemem ama ben 2 tane çocuk aldırdım şartlar uygun değil diye.. şu an çok pişmanım.. Her gün allah'a ağlayarak yalvarıyorum beni affetmesi için.. Ve çocuğum olmuyo şimdi tüp bebek sürecindeyim.. İnanki bu vicdan azabı psikolojisi çok daha kötü allah yardımcınız olsun doğru kararlar vermenize inşallah

herkesin tabi ki kendi tercihi ama psikolojinizin aldırdıktan sonra daha çok bozulacağını düşünüyorum ben.

Son adet tarihime göre 5 hafta ama memlekete eşimin yanına geldiğim süre 4 hafta o yüzden 4 haftalık oluyor ama doktorlara göre 5 olacak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…