keşke bırazBen evleneli 5 ay oluyor 20 yaşındayım..doktorum seninçocuğun olmaz dedi...Ama oldu...Ben hiiiç hazır değildim,hatta doğumdan çok korkuyorum ama aldırmak aklımdan bile geçmedi...Karar verecek olan yine sizsiniz tabi ama...
o yuzden 2 kez korunmalı sanırımŞimdi sen o bebegi aldırmaya karar verdin. Doktora gittiginde dışarıdaki 3 yasina girecek olan bebeğinin başına bir kaza geldi diyelim. Hiç üzülmeyecek misin?
Canından can gitmeyecek mi?
Gidecek değil mi?
Ömür boyu yavrunu unutamayacaksın.
Acı çekeceksin.
Peki 3 yaşındaki senin canın kanında karnındaki yavrucak kimin?
Henüz dünyaya gelmese bile senin yavrun değil mi?
Onun canına kendin nasıl kıyabileceksin?
Kıyabilecek misin?
Bence kıymamalısın. Günahı çok büyuk. O bebegin hakkinı nasil odeyeceksin. Öbür dünyada o bebek sana anne beni neden öldürdün dediğinde. Ablan çok huysuzdu sende huysuz olursun diye mi diyeceksin? Yada ben çalışacaktım o yüzden seni öldürdum mü diyeceksin?
Peki.
Istenmiyorsa tabiki korunmalı yani bir insanın canı bu kadar kıymetsiz olmamalıkeşke bıraz
o yuzden 2 kez korunmalı sanırım
aynen ınsanlar bebek ıstemıyor ıyı korunmuyor sonra da aldırıyor.ınsan canı bu kadar kıymetsız olmamalı yazınızı alkışlıyorum.gerı cekme falan yapmıstır eşi ee tabı rısklı bu korunma oyle hamıle kalmıştır.duzgun korunma ıle kalınmaz sanmıyoryumIstenmiyorsa tabiki korunmalı yani bir insanın canı bu kadar kıymetsiz olmamalı
Olursa bakarim düsüncesi birazcik bile olsa tamam tek korunma yeterli ama hem iyi korunmayip hem bebek olmasin istemiyorum demeleri yok mu. Madem bakma ihtimalin bile yok dikkat edin gidin kesin korunma yöntemlerini ögrenin degil mi
Bir bebegin ölümüne sebep olmayın.
Bu bebeklerin hakkını nasıl ödeyecekler. En büyük haklarıni yaşama haklarını gasppediyorlar. Allah affetsin...aynen ınsanlar bebek ıstemıyor ıyı korunmuyor sonra da aldırıyor.ınsan canı bu kadar kıymetsız olmamalı yazınızı alkışlıyorum.gerı cekme falan yapmıstır eşi ee tabı rısklı bu korunma oyle hamıle kalmıştır.duzgun korunma ıle kalınmaz sanmıyoryum
aynen ınsanlar bebek ıstemıyor ıyı korunmuyor sonra da aldırıyor.ınsan canı bu kadar kıymetsız olmamalı yazınızı alkışlıyorum.gerı cekme falan yapmıstır eşi ee tabı rısklı bu korunma oyle hamıle kalmıştır.duzgun korunma ıle kalınmaz sanmıyoryum
ondan dıyorum canım 2 kez korunmalı .ben bekarım bılemıorum tabı.yadırgamıyorum 2 kez korun hamıle kal bakamıyacaksan aldır yada dogur ona bırsey dıyemem.sonuçta bakacak gucun psıkolojın yoksa aldırılmalı.goruyıoruz ınsnalar bakamayıp sokaga da atıyorlar.İnsanları bu kadar kolay yargılamayın. Korunarak gayet de hamile kalınabiliyor. Benim anne-babam da korunuyorlarmış prezervatifle ve işte 32 yıl sonra burda bu satırları yazıyorum :)
Hiç bir doğum kontrol yöntemi %100 değildir, doğum kontrol hapı kullananlar da, spiral taktıranlar da ve tabii ki prezervatif kullananlar da çok çok düşük ihtimallerle bile olsa hamile kalabiliyor. Konu sahibi umarım en doğru kararı alır kendisi ve bebeği için...
olır inşallah kızınıza kardeş bençocuğa karşı Değilim ama planlarım vardı işe başlayacaktım ve kızım o kadar yaramaz ki hala geceleri uyanıyor o yüzden cesaret edemiyorum
psikolojiniz iyi değilmiş sizi üzmek istemem ama ben 2 tane çocuk aldırdım şartlar uygun değil diye.. şu an çok pişmanım.. Her gün allah'a ağlayarak yalvarıyorum beni affetmesi için.. Ve çocuğum olmuyo şimdi tüp bebek sürecindeyim.. İnanki bu vicdan azabı psikolojisi çok daha kötümrb arkadaşlar öncelikle rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin ,ama benim için doğru Zaman değil .... Neyse konuyu kısaca anlatayım 2 ay sonra 3 yaşına girecek olan bi kızım var ve ben bu akşam hamile olduğumu öğrendim !!
eşim korunuyordu Nasıl hamile kaldım hala şaşkınım !!!istemiyordum ...
kızım çok gazlı bir bebekti 7 ay gece gündüz hic uyumadı, ondan sonra da 2 yaşına kadar gece sabaha kadar emdi .... Bende kızım büyüdü işe başlarım diye düşünüyordum ki,ikinci Bebek haberi !!!
kızlar ne olur kızmayın, ama istemiyorum psikolojik olarak hiç hazır Değilim,aldırmak istiyorum .. eşimde aldırma o bizim nasibimiz diyor ,ama ben istemiyorumaranızda Bebek aldıran varmı süreç Nasıl ilerliyor anlatırmısınız ??
Son adet tarihime göre 5 hafta ama memlekete eşimin yanına geldiğim süre 4 hafta o yüzden 4 haftalık oluyor ama doktorlara göre 5 olacak sanırımCanım hakkında hayırlısı olsun. Gönül ister ki aldırma...
Bak anlatayım o sahneye ilk göz ben tanık oldum. Lise staj yerinde Gül abla vardı kızkardeşi bekardı bi ipsizden hamile kalmış kürtaj yaptırdılar yaptırdığı gün hastaneden direk bizim ofise getirmişlerdi. Kızı koltuğa yatırdılar kız hiç susmadan hep avaz avaz ağladı karnını tuttu sanırım onunda kendi kararıydı ve mecburdu da.. Ama onun o çektiği azabı hiç unutamam oysaki rahat bi kızdı o bile o kadar çektiyse diyorum..
Benimde 1,5 yaşımda kızım var. spiral taktırdım düştü.. ve şuan benimde eşim korunuyor. Hep korkuyorum Allah ım isteyenlere nasip et diyorum kiradayım bayağı borcumuz var ve 6 aydır çalışıyorum daha,ama olursa aldırırmıyım hiç sanmam... Annem 3 tane aldırmış zamanında maddiyatsızlıktan şimdi hep azabını çekiyorum diyip duruyor.
Ben kürtaja bazı durumlarda karşı değilim bunlardan biri tecavüzse eğer.. ama diğer konularda hızlı karar almamak gerek. kaç haftalıksın 1 hafta daha müddet tanı kendine derim ben düşünmek için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?