Beklenmeyen hamilelelik

Kadın doğa kanunu demiş, hayır bu allahın hikmeti diye dalan sensin. Burası dini fetva online sitesi değil. Öğrenin artık şunu bi.
Bak ne guzel dedin o direk nasip degil diye basbas bagiriyor orda. Bende nasip diyorum. Onun bunu deme hakki oldugu kadar benimde nasiptir deme hakkim var anladiniz mi. Ortaya dalan da sizsiniz gayet. Burasi insanlarin inanclari olan nasip işi icin nasip degildir diyip dini bitirme online sitedi de değil

canım bence sakın aldırma zaten 1 çocugun varmış oda onun akranı olur büyürler birlikte zman su gibi akıp gidiyor bence aldırma daha dün gibi hatrlıyorsundur ve canından çok seviyorsundur emınım 3 yasında cocugunu şimdi bak 3 yıl geçmiş bile oda onun gibi cok hızlı şekilde buyuyup gidecek bide şöyle düşün aldırmazsan pişman olmıcaksın 2 3 yıla kadar artık kendı basına birey olcak ve iyi ki aldrımadım diceksin her zaman ama aldırırsan bellki pişmanlık duyucaksın hem eşinde istemiyormus bence ortak karar verin ama aldırmamanı isterim :)

Sağlık problemi şimdilik yok sadece psikolojik olarak şimdiden kendimi kötü hissediyorum
Kesinlikle zordur...ama sanırım olumlu karar verdiğinde ve o bebeği dogurdugunda iyiki aldirmamisim diyeceksin...aralarında yaklaşık 4 yaş olan iki evlat sahibi olacaksın...kızının kardeşi olacak...Gerçekten çok iyi düşünülmeli...Aldirdigin zaman bi buhran yasamayacak misin?Ömür boyu sürecek bi vicdan azabı belki de...sen karar ver hangi psikolojik bunalım daha ağır...Kalbin doğru yolu gösterir şüphesiz...

Anlayacak kapasite olduğunu umud ederek anlatmaya çalışayım.sen şu forumda kestiğin kurbanı nereye bağışladığını anlatırken ben gelip hepinizz katilsiniz, tek din hinduizmdir desem ne yaparsın? Sen kadının fikrini kimseye saygısızlık yapmadan belirttiği yerde gelip, tek din ıslam, yok senin dediğin gibi bişey dersen onun adı empoze olur. Azıcık ķtap oku, kendini gelistir. Tek taraflı bakma hicbiseye. Ok.bye.

Iyi dusunun derim, psikolojikmen iyi degilim kaldiramam diyorsunuz.
Yarin obur gun psikolojiniz duzelince ahh keske demek bir seyleri geri getirmeyecek.
Bir kiziniz varmis Allah bagislasin, Allah bilir belki bir de oglunuz olacak.
Ya da bir kiziniz daha olacak ve gun gelicek iyi ki dogurmusum diceksiniz.
Belki cok hayirli sizi mutluluktan mutluluga surukleyen cok vefali bir evlat olacak.
Cok cok iyi dusunun derim, bugun yaptigimiz bazi seylerin yarin telafisi olmayabiliyor.

Gercekten cok zor seni cok iyi anliyorum ayni sekilde ucuncu cocuguma hamile kaldigimi ogrendim (nolur bebek isteyenler yillarca ugrasanlar sozlerimi agir bulmasin) ama asla bir bebek daha bakacak gucum hevesim istegim yoktu 10 yasinda bir kiz 3 yasinda bir kiz tam rahatladim derken pat diye bir bebek cok zor gunler yasadim psikolojik olarak üzdüm üzüldüm keske karnimda yok olup gitse bile dedim sonucta dogdu 2.5 aylik suan ona her baktigimda iyiki seni dogurmusum diyorum hayat sizin şunu yada bunu yap diyemem umarım en dogru kararı iciniz rahat bir sekilde verirsiniz hakkinizda hangisi hayirliysa onun olmasıni dilerim

iki sene önce tamda bu zamanlarda hamile kaldım aşırı mide bulantısı,halsizlik,karamsarlık derken...iyice ruhsal açıdan yıprandım tv de bebek gördükçe midem bulanıyordu o derece!Ardından eşimde bendeki bu değişimleri farkedince ortak kararla aldırmaya karar verdik
O lanet masaya yattım uyutuldum uyandım ve çok değil 1 hafta sonra içime acısı taş gibi oturdu.O gün bugündür neredeyse her gün ona dualar okur hüngür hüngür ağlarım.Psikolojim ondan sonra daha da bozuldu.Şuan da hamileyim ama canına kıydığım bebeğimi hala hiç unutamıyorum kimseyi onun yerine koyamıyorum((((

Affet anneni bebeğim,bir anlık gaflete kapıldım yanıldım,köpekler gibi pişmanım,şuan yanımda olmanı kardeşini birlikte beklemeyi o kadar çok isterdimki bilemezsin.

Lütfen aldırma.Bu sana şuan zulüm olarak görünsede sana bahşedilmis olabilir.Karninda susn baktigin kizindan farksiz sana tutunmaya calisan bi yabrun daha var.

Kayinpederim evin kucuk cocugu.annesi hic istememis.cocugu dusurmek icin ilac icmis.bi suru sey yapmis.tabi 1950 lerden bahsediyorum.ama kayinpederim dogmus ve annesinin yaptiklari yuzunden tek gozu kör sekilde dogmus.
Sonra ne mi oldu..diger evlatlari degil ölumu boyunca kayinpederim bakti ilgilendi annesiyle..en hayirli evladi o oldu.

Yukarda yokluk icinde buyutulen cocuk olacaksa aldirin diyen zihniyete ithafen yaziyorum..gonulden inanirsan rab rizkini verecektir.biz 5 kardesiz.cok zorluklar yasamis ailem.annem 5.kardesime hanile kalinca cok tedirgin olmus ama demiski veren rabbim aldirmayi hic dusunmemis.kardesim dogdugu sene babamin isleri acilmis.ve cok iyi imkanlarla buyuduk.
Uzun uzun yazdim.bu ornekler dahada cogalabilir..lutfen olumlu dusunun olumsuz yorumlari umursamayin...bu bebeginiz belkide size zorluk yasatmadan büyüyecek..

Son düzenleme:
Sevda 8888 adli yeni uye: sen Allaha inanmayabilirsin fakaaatt bu ne kustahlik ya utanmaz sen kimsin be ne saniyosun kendini hadsiz doganin kanunu zirvalarina kendin ve kendin gibilerinle geyikle cikmis bide online sitesi degilmis ohaaaa derler adama burasi turkiye muslumaniz sukur sen gir hiristiysn probagsndasini amerikada yap kokos un tekisi belli.
Bide cins cins konusuyor ya sendenmi ogrencenicez dinimizi kimsin seennn kimsinde bide horozlaniyosun hadi coplugune....gerizekali!!

Yanlis 0ldu asencent diye sacma bir üye ye yazdim

Çocuk olsun diye insanlar çok uğraşıyorlar siz okadar korunmaya rağmen hamile kaldıysanız vardır bir hayır. Eşiniz haklı olabilir. Eğer bakabilecek durumunuz varsa çok sıkıntı çekmeyecekseniz aldırmayın derim. Ortada hayat memat meselesi yoktur herhalde. Negüzel beraber büyürler kardeşlikte güzel şey belki ilerde siz isticeksiniz ama olmayacak.

İnançlar tartışılmaz zaten. Ama dinden örnek vereceğim. Meryem ana babasız bir çocuk doğuracağı zaman korkup kemdine zarar verseydi o zorluğa iftiralara göğüs germeseydi bir miladımız olmayacaktı. O kadar korunmaya rağmen olduysa bu Allah'ın özel bir işidir çok hyırlı bir evlat gelecek demekki size dünyada herkesin rızkı vardır bir kedi dahi alsanız eve rızkıyla gelir. Belki farketmezsiniz ufak ufak beli eder kendini. Bir kutu şeker alırsınız 2 hafta kullanırsınız sonra o size 4 hafta gitmeye başlar Rabbim rızkı bazen bolcana verir bazende sizin farketmeyeceğiniz şekilde bereketlendirir ama illaki verir. Bakamam diyerek çocuk aldırmak "Allah'ın yardım edeceğine inanmıyorum O'na güvenemem" demektir. Bu benim inancım doğru bulmayanlar olabilir oda onların inancıdır ama didişmek olmaz. Dini bir konuda "sana katılmıyorum" demekte saygısızlıktır.çünkü görecelidir. İnancın doğrusu yanlışı yoktur buna yalnızca Allah karar verir.

Çevremde sadece 2örnek gördüm ve duydum kürtajla ilgili
Söyleyebilirim ki o acı kaç sene geçse de annenin kalbini acıtmaya devam ediyo.
Hiç anne olmadım bekarım ama bir gün rüyamda hamileydim ve inanın uyandığımda o rüyadaki karnımdaki bebişe resmen bağlanmıştım. Uyyy yerim vs diye olmayan bir bebeği sevdim hem de ayık kafamla. Ki aklıma geldikçe de severim olmayan minnoşumu halâ deli miyim neyim ayol.
Karar sizin ama nolur acele etmeyin, kızınızın kardeşi olur yaşların yakın olması inanın çok daha farklı. Her daim yaren olurlar birbirlerine

Bu bakışı da anlamıyorum kürtaja şiddetle karşı çıkan her kadını 5tane doğurup anne olamamış çocuğuna bakamamış addediyosunuz. Böyle bir genelleme kabul edilemez. Bu genellemeyle kürtaja karşı olma fikri basitleştirilip değersizleştirilemez! Gelecek hakaretlere hazır olun derken buradaki bir grup kadına zihnen sağlıksız diyerek hakaret etmeniz de baya bi ironik ahsggag

Tek akıllı sensin zaten di mi. Anlayacak kapasite oldugunu umut ediyormusmus. Belli ki islam dusmanisin o yüzden sana yazilan her kelime boşa yorulmuş parmaklarim demek. Kendini akıllı ,karsisindaki salak sanan insan ne okudugum kitap sayisini ne hangi universiteyi bitirdigimi ne de gelismislik duzeyimi bilemeyeceksin ona üzülüyorum. Tek akıllı sen değilsin hayatta. Hadi şimdi git işine.Senin tabirlerinle Ok.by.kib.

Sağlık problemi şimdilik yok sadece psikolojik olarak şimdiden kendimi kötü hissediyorum
Bende ilk hamileliğimde yaşadım bu şoku. Oturdum korkudan ağladım hatta. Aldirmak gibi bi düşüncem olmadı ama sonuçta bu sizin ikinci bebeginiz. Süreç nasıl işler bilemem.
Dun bende doktora gittim. Mide bulantısı sigara külü yeme isteği gibi tuaf şeyler de yaşamaya başlayınca tırsmadım değil. Spiral ile korunuyoruz ama korkuyor insan gene de. Ama korkudan ziyade sanki doktor spiral kaymış hamilesin dese sevinecek misim. Bi tuaf hisler içindeyim
Aldırma ama ya işin gunah kısmı falan değil bunu dememe sebep. Kendi karışık duygularim :)

Bende aldırmayı düşünmüştüm.
Yapamadım.
İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum. Aldırsam psikolojik olarak toplayamazdım daha önce bir kürtajım var.

Eğer aldırdığında psikolojik olarak yıpranmayacaksan aldır bu senin kararın.
Ama çok iyi düşün lütfen.

Bilgi verilecek olursak 10 haftaya kadar alıyorlar. Narkoz verip uyutuyorlar kalktığında için bomboş oluyor.Adet ağrısı gibi ağrı yaşıyorsun biraz o gün. O kadar.

Bir hafta sonra tekrar kontrole çağırıyor içinde parça var mı diye.
40 güne tekrar adet oluyorsun.

Çok basit kürtaj olmak ama psikolojik olarak yıpratabiliyor.Kararı sen ve eşin verecek ama iyi düşünün.Hele ki bir çocuk daha yaparım ileride diye düşüncen varsa,maddi olarak bakabilecek durumdaysan,ve o çocuğa sevgi verecekseniz yapma

Aslında hiç düşünmüyordum ama kızım ilerde isterse kızım mı büyüttükten sonra kızım ilk okuldayken filan kardeş yaparım diyordum
Ben seni çok iyi anlayabiliyorum ama bu konuda senden daha geniş düşünebiliyorum diyebilirim, çünkü hem senin psikolojini, hem tam tersini tattım diyebilirim.

Şimdi senin kucağına hazır geldiği için, sen ne kadar büyük bir mucizeye sahip olduğunun farkında değilsin. Yaş aralığı olarak da çok iyi araları.

İlk bebeğim evliliğimin ikinci ayında oluverdi ve bende daha işe başlamadan eve kapandım. Uykusuz bir bebekti. Büyüttüm ettim, çocuğu olmayan arkadaşlara üzülürdüm. Bu sırada en yakın arkadaşımla aynı yaş çocuklarına sahibiz. Onlar 3 yaşındayken, arkadaşımın 2. Bebeği geldi. Arkadaşım büyüğü okula götürürken, 2. De yürüyebiliyor olsun, daha kolay olur ileride diye düşündü.

Bense yazık, iş hayatından uzakta kaldı diye düşünüyordum. Kendim de oğlum 3,5 yalına gelince işe başladım. Eksik olan formasyonumu filan aldım. O zaman fakirlikten sürünüyoruz bu arada. Bebek fikri bana çok uzak, önce ayaklarımın üstünde durmak, sonra oğlum ilkokula başladığında ikinci diyorum, 1. Kolay oldu ya, 2. De öyle olacak diye farzediyorum. O sıralarda, senin gibi bir bebek benim gözümde büyüttüğüm en büyük engel, çünkü kaç senedir bağlanmışım eve.

Tam bem hazırım dediğim anda, oğlum 6 yaşındayken korunmayı bıraktım. Oğlum şimdi 7,5 yaşında hala olmuyor. Tüp bebeğe başlıyorum bir kaç ay içinde. Çünkü doğal yollarla olmayacak. Oğlum tek çocuk, bu çok zor. Geçen gün bana hayali kardeşiyle yaptıklarını anlatıyor. Ki ben hiç bahsetmem kardeş meselesinden. Başka bir arkadaşının daha tek olduğundan, onların da arkadaşları olduğundan bahsettim. O da benim gibi çok sıkılıyor mudur, çünkü arkadaşlar hep evlerine kardeşleriyle oynamaya gidiyorlar diyor. Ben de fellik fellik oyun arkadaşları buluyorum oğluma. Eve mahalle çocuklarını çağırıyorum filan. Ve şimdi kendi kendine hamile kalmanın ne kadar büyük bir mucize olduğunu görebiliyorum, senelerce fellik fellik kaçarken.

Hayat senin tahmin ettiğin gibi ilerlemiyor. Bunları yaşamayabilirsin ama yaş aralığı çok iyi. Çocuklarını büyüttükten sonra iş hayatına dönebilirsin. En fazla 2-3 seneni alır ama sonra çok rahat olursun. Sana tavsiyem iki çocukla hayat, tek çocuğa göre çok daha rahat. Gözünde büyüyor yalnızca. Olduktan sonra ne kadara güsel bir duyguymuş diyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…