Beklenmeyen hamilelelik

Rabbim sana da isteyen tüm arkadaşlara da nasip etsin üzülme ne olur Allah en kısa Zaman da sana da nasip edecektir inşallah

Konu Sahibi kararını vermiş..
Kürtaj sonrası ve kürtaj aşamasıni merak ediyor...
Yapanlar yardimci olsunlar...

Yasal süreç içerisinde aldirilabiliyor...

Dollenmenin oldugu iliskiden 20 gune kadar bebekden cok yumurta ve sperm halinde oluyor.
Karariniz kesinse lutfen yasal siniri beklemeyin.
Yasal sinirin hic bir manasi yok.
8. Haftada butun organlar parmaklar falan tamamlanmis(gelismek uzere) oluyor zaten.
Ben kurtaja tamamen karsiyim ama illa yapilacaksa 5. Haftadan once olmasi taraftariyim.

Bilime bu kadar ters gitmeyin isterseniz. İnanın 21. yüzyılda çok sırıtıyor.

es dost baba onlarca doktorun saglikcinin oldugu bi aileden geliyorum,inaniyorum ki bilimin ve tibbin sizden daha cok icindeyim..
esimin her kurtaja taniklik ettikten sonraki halini de iyi biliyorum,size gore benim yorumum siritabilir,siz aydin ileri goruslu cool takilin,bu sizi baglar,beni de geri kafali bilimden uzak adledin sIkinti yok..
saygilar.

ben de kürtaj yapılmamasından yanayım... belki o çocuk sizin hayatınızı değiştirecek, belki size çok faydası dokunacak kimbilir... lütfen bir kez daha düşünün.. ilk zamanlar zor geçecektir eminim ama bundan 10-15 yıl sonra iyi ki dünyaya getirmişim diyeceksiniz...

Kızım 1.5 yaşında. Hamile değilim ama diyelim ki öyleyim. O karnımdakiyle yanımda yatanın arasında ne fark var ki? İki sene önce bu zamanlar hamileydim. Kızım karnımda kıpır kıpırken şimdi evimizin neşesi oldu. Yani karar sizin ama pek bir pişman olacakmışsınız gibi hissettim.

Bilimin ve tıbbın benim kadar içinde olmadığınıza emin olabilirsiniz. Ayrıca aileniz beni ilgilendirmiyor. Benim yorumum bizzat sizin bilime ters gidişinizeydi. Ben zaten aydın " takılıyorum", merak etmeyin. :)

Hayatım ben 6 ay önce bir kürtaj geçirdim. İstemedik 2.cocugu. hiç sorun olmuyor merak etme. 2 saatte eve döndük hayat aynen devam. Etki altında kalmayın derim. İstemiyorsan olmaz.

Konu sahibesi arkadaş kararin nedir?
Ne yaptın aldıracak mısın canım?
Ne düsünüyorsun şuan?
lovesnob

İnanki çok kötüydüm dün akşam yazıp rahatlamak istedim sizleri üzmek asla istemem rabbim size de nasip etsin bende aldırmaya hep karşıydım ama şu an beynim durmuş gibi
kul kurar kader gülermiş.
her ne kadar bir hücre pıhtı olsa da o da bir can, sizin parçanız.
lütfen kıymayın, aldırmayın.
ilahi adalete inanır mısınız bilmiyorum. inanıyorsanız ona göre yeniden düşünün.
belki tesadüf belki denk geldi diye düşünebilirsiniz ama annem kürtaj olduğu gün abimi sabah sağ salim evde bırakıp dr dan döndüğünde abimi acile zor yetiştirmişler. bir anda sebepsiz rahatsızlanmış. birkaç gün sonra iyileşmiş.

Konu sahibesi arkadaş kararin nedir?
Ne yaptın aldıracak mısın canım?
Ne düsünüyorsun şuan?
lovesnob
Babam bizim evde o yüzen konuşmaya pek fırsatımız olmadı birazcık eşimle dün akşam konuştuk o aldırmamı istemiyor ama son kararı bana bırakıyor hiç kimseye söylemedim eminim ki söylesem de aldırma taraftarı olmazlar ama hepsi çok erken oldu ikinci diyecek iyice moralimi bozacaklar babam perşembe gidiyor perşembe eşimle oturup konuşucaz ... Ben bi can a kıymak istemiyorum onun günahını Nasıl taşırım diyorum ama ikinci bebeğe de kendimi hiç hazır hissetmiyorum

Canım karar senin tabiki...
Bak benim kızim daha 3 aylık korunmama ragmen adet olmadim. Gittim idrar testi yaptirdim negatif ciktı. Ama pozitifte ciksaydı asla aldirmayi dusunmezdim. Ki senden cok cok erken olurdu benim için canim. Ama ben bir insanin yasama hakkini elinden almazdım. Ki zaten ikinci bebegimide hemen yapmak istiyorum. Birlikte büyüteyimde 6 7 yil sonra rahat edeyim diyorum. En azindan ikisinide okula krese vs gonderir calisirim diyorum yoksa tam calismaya baslayinca tekrar cocuk icin eve kapanmak daha zor olur benim icin. Yani bu benim düsüncem umarim sende herkes icin en iyi kararı verirsin. Ailene gelince bunun erken olup olmamasi konusunda kimseye yorum yaptirma soylersen. O senin bebegin kimse erken geç diye senin moralini bozmasın. En kısa zamanda kararını ver ve bebegin büyümeden aldır aldıracaksan canım.

Ben aldirma taraftari degilim. Ama hayat senin o bebegi sen buyuteceksin. Hakkinizda hayırlisi olsun...

Sunu hic dusundunuz mu peki ?
Ya o bebek birseyler icin kurtatici olarak rahminize yerlesmisse ?

Bir filmde gormustum evet gercek olmayan alt tarafi kurgudan ibaret bir yabanci filmdi. Ama verdigi hayat dersi bence muhtesemdi..

Nasil miydi o film ?
Kadinin bir cocugu vardi 5 yaslarinda fln.. Daha sonra kadin korunmadan hamile kaliyor ve cocugunu aldiriyor. Aradan 2-3 sene geciyor 7 yasina giren cocugu losemi oluyor ve acele ilige ihtiyaclari oluyor ve bulamiyorlar.. Doktorlar kardesi olsaydi cok rahat bi sekilde iyilesecekti ona bir kardesten alinmis ilik lazim diyor ve bu evli cift ilk cocuklarina ilik icin bebek yapma cabasina giriyorlar ama malesef bebekleri olmuyor ve ikinci bebegi aldirdiklari icin kahroluyorlar..
Diyecegim o ki cocuk kismetiyle gelir sen ben bilemeyiz ama hayatimizda olan herseyin bi sebebi var emin ol

Bunu anlatip seni uzmek istemezdim Allah korusun evladini ama aklinin bi kosesinde kalmasini istedim

Ben hamile kaldigimda kızım 26 aylikti ve bende hiç hazır değildim çok ağladım hatta ama onun canına kiyamazdim. İlk kızım çok huysuzdu sürekli ağlar hala ama minigim 3 aylık ve o kadar sakin bir bebekki çok seviyorum ve ilk zamanlar agladigim için kendime kiziyorum

Benim de kızım Üniversiteye gidiyor bizde hiç beklemiyorduk 40 yaşında hamile kaldığımı öğrendiğim de şok geçirdim. Yapılan testler riskli olduğu halde eşimle oturup karar verdik her şekilde bu bebek yaşamalı dedik ve hayırlısı ile doğuma 10 gün kaldı.
Bakalım ne olacak inşaAllah?

İlk bebeğiniz zor büyümüş ama bu da öyle olacak diye bişey yok. Belki de çok sakin bir bebek olur.

Hakkında hayırlısı olsun, 10 haftaya kadar yasal bu durum.
İyi düşün, öyle karar ver. Çok pişman olup vicdan azabı da çekebilirsin, çekmeye de bilirsin.
Ben ikinci gruptaydım.
Ama şimdi gebe kalacağım diye aklım çıkıyor. Hem kondom+yasmin+jelle korunuyorum.
Kısaca, sen şimdi güzelce düşün. Artılarını eksilerini yaz, vicdanının sesini dinle.
Umarım üzülmeyeceğin, sonunda mutlu olacağın kararı verirsin.

Cok erken olmamis aslinda yas farki olarak tam ideal zamanda olmus.
Benim kucuk 1.5 yasinda. Simdiden oynuyorlar beraber :)
Bir sure sonra kizin kardes diye tutturmaya baslar. Hep aklina gelir.
Ikinci daha kolay buyuyor genelde.
Ben ikincinin bebekliginin nasil gectigini anlayamadim bile.

Burada konu kürtaja karşı olup olmamak değil korunmaya rağmen allahın böyle bir güzelliği nasip etmesidir. Nasibinizi geri çevirmeyin. Inaniyorum ki bu çocuğa bakacak maddi ve manevi gücünüz var. Belki de çok hayırlı bir evlat olacak ve sizi cok mutlu edecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…