Beklenmeyen hamilelelik

Aldirdiktan sonraki psikoloji daha kotu olur emin ol.bir cocugun var cunku oda senin evladin birinin dogmasini engelleyeceksin.
Sonradan vicdanen huzursuz olcaksin.

Bunlari dusunmuyosan tabi gerisi sana kalmis.

Ben olsam yapamazdim.
Ayrica korunurken hamile kalanlar icin o bebek Allah'ın mucizesi diyorum.
Yani hani korunmuyoken bile kalamayanlar varken korunupda hamile kalmak.
Mucize degilde ne?
Tüplerini baglatttigi halde hamile kalan var.

Ama siz kararlisiniz sanirim surec ne sekilde ilerliyo bilemiyorum.

Aynen öyle ya.
Okumuş her kadın kürtaj a olumlu mu bakmalı anlamıyorum bende..
Kediye köpeğe gelince Humanist insancıl olan kişiler nedense söz konusu insan olunca aldır aldır hihigogogo oluyor.
Anlamadım. .

Neden sizin gibi düşünmeyenlere saygı göstermiyosunuz?anlamanız gerekmiyor zaten.

ben aldırdım doktora gıdıyorsun genel muayenenı oluyorsun ıstenmeyen gebelık oldugunu soyluyorsun genel anestezı ile maksımum yarım saatlık bır ıslem sonucu ayaktasın agrı sızı yok, birkaç ilaç verirler antıbıyotık agrı kesıcı falan zaten maksımum 40 gun sonra regl olursun sonra normal cınsel hayata devam...
ıstemıyorsan dogurmak zorunda degılsın, bu karar sana aıt olmalı...
gunahına sevabına takılma derım ben...

Aldır-aldırma diyemem. Sadece çevremde (annem de dahil) kürtaj olan bütün kadınlar pişmanlar. Şimdi yaşasaydı şu yaşta olacaktı, acaba kız mıydı erkek miydi filan. Sürekli bunları tekrarlayacaksınız.

Ben aldırmazdım. Çok geçerli sağlıkla ilgili hayati bir durum olmadığı sürece aldırmazdım. Şu anda istemiyorsunuz ama ileride iyi ki diyeceksiniz eğer doğurmaya karar verirseniz. Her ne karar verirseniz bebek için de sizin için de hayırlısı ne ise o olsun.

lovesnob çocuk sahibi olmak tamamen eşlerin ortak kararı diye bakarım olaya .

İsteyen ve istemeyen eş çatışmasını da zor bir süreç olarak görürüm .

Ama sizin bir çocuğunuz var . Artık onunda söz hakkı var .Yani şuan 3 yaşında küçük ama ilerde mutlaka kardeş konusunda bir fikir belirtecek .

Daha iki gece önce , küçük kuzeninden bahsederken oğlum ağlamaya başladı . Öyle ip gibi gözyaşları akıyor . Neden benim kardeşim yok ? Ben hep yalnız bir çocuk mu olacağım diye ...

Boğazım düğümlendi . Annecim her çocuğun kardeşi olmaz , kardeş gibi sevdiği arkadaşları olur mesela dedim .

Ama öyle üzdü ki onun göz yaşları.

Bizde oğlumun doğumundan beri 7 senedir korunuyoruz .

Öyle tercih ettik . Yaş 37 şimdi.

Eğer 2. bir çocuk düşünüyor ama henüz değil diyorsan ... bence biraz daha düşün .

Yaratılmış bir cana , keyfi ötenazi gibi geliyor kürtaj bana . Bazı özel durumlar hariç.

Bu benim fikrim . Kimseye empoze etme derdim yok . Ama forum ortamında açılmış bir konuya elbette kendi fikrim dışında bir şey yazamam .

Ortaya çıkmış bir cana , hücre gözüyle bakıyorsan , kucağıma almadığım çocuk daha canlı değildir diyorsan , bunun psikolojisi beni etkilemezden eminsen , inanç ve fikir olarak bana ters bir durum değil diyebiliyorsan , eşinle ortak bir karar verebiliyorsanız.... 10 haftaya kadar aldırma hakkını devlet yasaları sana vermiş zaten .

Senin içinde acabalar varsa ... biraz daha düşün derim sadece.

Konu sahibi ben aldır aldırma birşey demedim ama, şuda var ileride çocuk düşünüyorsan aldırma tabi oda saçma olur bence ha birdaha çocuk istemiyorsannkarar senin

böyle bir genellemeyi kabul etmeyen şahsınız mı?kime göre kabul edilemez pardon?ülkede kişi başı milli gelir bölü 1 çocuğun bir yıllık eğitim masrafları çarpı beş dedim mi al sana mis gibi genelleme canım.ayrıca zaten sizin gibi bi kesim var kendi kendilerine kürtaja karşılar.sen şahsi olarak karşı olmaya devam edebilirsin tabi, bence bi sorun yok.

ayrıca da yüce rabbım rızkını veririr diye düşünüp onca masum canın hayatını mahvedip sefalet içinde yaşamalarına neden olan insanların da tabii ki sağlıklı olduklarını düşünmeyeceğim.normal olan tek şey çocuk için sağlıklı karar verilmesidir.bir çocuğun dünyaya gelmesi anne baba ve çocukla ilgilidir.üçünden birinde olan herhangi bir sorun hamileliğin sonlandırılması için yeterli bana göre.

Sana göre anne babalık= maddiyat heralde. Çocuk için sağlıklı karar verilmesi de çocuğu aldırmak hmm evet.
Sana yetmeyecek ama örneğin babanem 8çocuk doğurdu fakirliği de gördü zenginliği de. Halamlar amcamlar on nunara insanlardır. İçlerinde okumuşu da var orta okul mezunu da ve evet babanem hem kürtaja karşı hem de güzel bir annedir. Teyzem 2çocuk annesi çocukları üni okuyo ve aaaaa o da ne!! O da kürtaja karşı Sen de kürtaja karşı olan sadece benmişim gibi davranmaya devam et, eğitim maddiyat vs gibi yorumların beni ilgilendirmez AMA kürtajı reddeden her kadına doğurmuş sokağa atmış muamelesi yapamazsın ya da evet yapıp iftira atmaya devam edebilirsin. bir önceki sayfada başka arkadaşa neden saygı duymuyosun derken belli ki benim düşüncemi henüz sindiremiyosun. Hep böyle söylediğin sözlerle çelişen biri misindir bilmiyorum ya da bu konuda hırs yaptın?? Her neyse selametle.

Son düzenleme:
Bebeğini aldırırsın yarın bir gün işlerin kötüye gider iflas ederseniz kaza bela gelir basınıza , eşin ve kaynanan aldırdıgın bebekten bilebilir bu durumu , yüzüne vururlar, ben öyle hissettim, eşin nasibimiz falan demiş baya inanmış adam, iyi düşün, burada herkes atıp tutar bılmem kaç sayfa olmuş ama önemli olan eşinle konuşup halletmen ve aldırdıktan sonra olacaklara hazırlıklı olman. Sadece sen değil eşinde bu süreci kaldıramaya bilir olan evliliğine olur.

bana göre anne babalığın ne olduğu önemli değil.sen cebinde paran olmadan 1 bardak temiz su 1 tabak yemeği dışarda yiyebiliyor musun?hayır.o zaman dünyada her şey para olmuş demek.

fakirlik zenginlik görmekle kronik fakirlikte 5 çocuk doğurmak farklı şeyler bu bir.

ikincisi ben sevişilip sevişilip çocuk yapılsın sonra da gidip aldırılsın demiyorum.Eğer maddi imkansızlıklar varsa, çocuğa bakılamayacaksa, zamansız bir gebelikse; sırf Allah nasibini verir, kolaylığını verir mantığıyla çocuk doğurulmasını yanlış buluyorum.Çünkü böyle bir şey yok.

Bu benim kendi bakış açım, evliyim ve 4 senedir de çocuk yapmıyorum.Daha önceki konularımdan birinde var bu.Eşim de ben de çalışıyoruz kendi evimizde oturuyoruz ama hala emin değilim iyi bir anne olup çocuğuma yeterli imkanları sağlayabileceğime.Ben böyle düşünürken sırf Allah nasibini verir diye çocuk doğuranları da anlamam mümkün değil elbet.Çünkü ben öyle düşünmüyorum ve bunu çocuğa yapılan bir haksızlık olarak görüyorum bu kadar basit.

evet gerçekten zor bir karar benım kzıım 9 yaşında o kardeş isteyene kadar kazara hamile kalsam bende aldırırdım o kesin ,
ama şimdi 1 yıldır istiyoruz ama olmuyor rabbim bu ay verir inşallah ,

lütfen lütfen biraz daha düşünün benım gibi pişman olmayın.

Eşimle akşam konuştum sen istersen aldır ama ben istemiyorum aldırmanı Dedi ben bakarım filan diyor eşim zaten kızım da da çok yardımcı oldu Hakkı'nı yiyemem ama ben istemiyorum dedim trio attı sabah ta yine beni ikna etmeye çalıştı sonra işe gitti

olır inşallah kızınıza kardeş bençocuğa karşı Değilim ama planlarım vardı işe başlayacaktım ve kızım o kadar yaramaz ki hala geceleri uyanıyor o yüzden cesaret edemiyorum

olır inşallah kızınıza kardeş bençocuğa karşı Değilim ama planlarım vardı işe başlayacaktım ve kızım o kadar yaramaz ki hala geceleri uyanıyor o yüzden cesaret edemiyorum

canım benım haklısın ama benımki dün aksam bile uyandı bibiş su ,saat başı uyanıyorum , bibişe uyanıyor su içip yatıyor bir saat sonra bibişe tekrar kalıyor gene su içip yatıyor , saat 5,30 da okul için kalkıyoruz sen düşün artık ,

biz anneyiz ve güçlü yaratılmışız,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…