Beklenmeyen hamilelelik

İnanki çok kötüydüm dün akşam yazıp rahatlamak istedim sizleri üzmek asla istemem rabbim size de nasip etsin bende aldırmaya hep karşıydım ama şu an beynim durmuş gibi

Eğer Allah nasip ettiyse demek ki bebek sizin için işe girmekten daha hayirliymis Allah herşeyin en iyisini bilir insanlar planlar yapar ama her zaman planlar gerçekleşemez hayat böyledir hep planladigimiz gibi olmaz ilk çocuğunuz gazlı diye ikincisi de gazlı olacak veya her gece ağlayacak diye birşey yok belki o çok farklı sakin bi çocuk olacak.

Ben düzgün korundum siz bilmeden Nasıl yargılıyorsunuz hala şaşkınım Nasıl oldu diye şımarıklığa gelince ne alaka sı var şımarıklıkla ya ayrıca siz bana sorumsuz diyemezsiniz sorumluluklarjm olduğu için ,kızım için çalışmam gerektiği için Zaman'ı değil ikinci bebeğin diyorum Allah isteyen herkese nasip etsin size de ama bu şekilde ağır konuşmanız çok çok kırıcı

kesinlikle aldırma aldırdıktan sonra daha çok psikolojin bozulacak..Bilemezsin ki Allah'ın senin için hazırladığı mükafatları şuan bir imtihandasın aldırırsan kaybedersin..Ama aldırmazsan Allah sana çok güzel kapılar açacak biliyorum ne olur biraz sabret..ben ve burdaki çoğu arkadaşım her ay adet olunca ağlıyor,bir hamile görünce ağlıyor,bu kadar bebek hasretiyle tutuşan insan varken sana gönderilen hediyeyi geri çevirme

ya olayı nerelere çekmişler. her işte bir hayır vardır bebek bereketi ile gelir imtihanmış bilmem ne diye diye bilinçsiz insanlar 10 tane çocuk doguruyor sonra ya fakirlikten ya açlıktan ölüyorlar . Allah her cocuk yapana rızık verecek olsa önce onlara verirdi di mi. sobaya dokununca elimizin yandığı gibi yumurtlama günlerinde de seks yapınca hamile kalınıyor. sadece tek tarafın korunmasının da %100 koruma sağlamadığını doktorlar açık açık söylüyor. bu kadar basit bir neden sonuç ilişkisindeki biyolojik bir olayı da sömürmeyin. konu sahibi demiş ki kızıma iyi bir gelecek saglamak icin calısmak istiyorum kendimi hazır hissetmiyorum, fikir almak icin konu açmış yakında aforoz edecekler az biraz rasyonel olun ya 21. yuzyılda yasıyoruz

İnanki çok kötüydüm dün akşam yazıp rahatlamak istedim sizleri üzmek asla istemem rabbim size de nasip etsin bende aldırmaya hep karşıydım ama şu an beynim durmuş gibi

sagolun,karnimda kipir kipir zaten kizim..bide oglum var 3 yasinda yaramazin onde gideni,2 kere aglayarak kalkti mesela bu gece,bazen hic nefes aldirmiyor ama biliyorum gecicek..
oglum kolikti benim 5 ay 2 saatlik uykularla durdum ama gecti,bugunlerde gecicek insallah.
kizim dogduktan 2 sene sonra ise donmeyi dusunuyorum bende ve cocuk sayfasi kapanir artik ama olur da kazayla hamile kalirsam kiyamam,aldirmam gibi geliyor,gozumu actim kapadim nerdeyse 9 ay bitti..
oglumun dogdugu gunse dun gibi aklimda..
yani dogan bi cirpida buyuyor zaten..
kimseyi korkutmak niyetinde degilim ama bu piyangodan cikan yavru belkide gercekten size cok hayirlarla gonderildi..
hic bilmedigimiz diyardan gelip can kan oluyor dusunsenize..
kizinizin gelecegi icin calismak istediginizi soylemissiniz ama yarin kime ne olacagi belli olmaz,kiziniza bu kadar endeksli yasamayin.
size tutunmus cana yasama hakki taniyin..
benim icimden cok pisman olacaginiz geciyor,ani karar vermeyin..

yok oyle bisey,nerde yumurtlama gununde sevisince hamile kaliniyor?
oyuzden dunyada milyonlarca insan yumurtlama testiyle hamile kalamiyor ya da tup bebek icin siralara giriyor.
cok mu kolay evlat sahibi olmak bunu bu kadar basite indirgemekle cok mu aydin oluyorsunuz ben anlamiyorum ki..
bedene tutunmus cana yasama hakki taninir cunku zaten bu piyango bi bebek,inanin inanmayin bu sizi baglar.
kismetti hayirdi diye vicdan yapanlari da elestirmeye hakkiniz yok,kimse burda konu sahibini kurtaja yureklendirenleri kinamiyor ustune saldirmiyor,herkes kendi fikrini soyluyor.
konu sahibi maddi hicbir sIkintisindan bahsetmedi ayrica bu da baska bir ayrinti.

Ben de ayni suan karninizdaki bebek durumundaymisim. Annem gunlerce aglamis. Kurtaja karar vermis. Sonra kurtaj yaptiran bi arkadasinin pismanlik telefonuyla vazgecmis. Ki ben cok daha sorunlu bir bebekmisim. Hep hastaymisim. Simdi ben cok agir bi donemden geciyorum. Agzimdan yanlislikla "hicligi tercih ederdim." lafi cikti. Maalesef annemi aglattim. Hayatta en buyuk iyi ki sinin beni dunyaya getirmek oldugunu soyledi. Beni severken de hep iyi ki dogurmusum diye sever. Ne karar verirseniz verin hakkinizda hayirli olsun. Sadece paylasmak istedim.

Maddi durumunuz aşırı zorlanmayacaksa bence ise basliycaktim diye dert etmeyin. Çünkü 4 hafta da olsa artık o orada bir takim faaliyetler gecirmeye başlamış..

Ve kızınız cok yaramaz diye yeni bebis de oyle olacak diye bir sey yok. Ben ve kardesim o kadar farkli karakterde bi bebeklik gecirmisiz ki anlatamam. Ben cok hareketli bir bebekken kardesim asiri uysal munis bir bebekmis.

Bence ilk hamileliginizden tecrubeli oldugunuz icin bu sefer isler ve yorgunluk daha kolay gelecek size. :)

Evliliğin kötü olsaydı
Ciddi anlamda maddi sıkıntılar çekseydiniz
Eşinle ayrılmak üzere olduğunu belirtseydin
Yada çok daha büyük problemler öne sürseydin
Bebeğinden vazgeçme isteğini anlayabilirdim.
Yada 2. çocuk hiç bir zaman istemiyorum
deseydin.
Ama sen zaten şu an olmasa da 2. çocuk fikrine
uzak değilmişsin.
Sadece çalışma hayatı yada kariyer için
aldırma derim ben.
Kariyer yine yaparsın. Yine çalışma hayatına
dönersin.
Ama bebeginle ilgili aldığın kararı değiştiremezsin.
Belki hiç pişman olmayacaksın kimbilir.
5 yıl sonra bile tekrar hamile kalsan
Bu bebeginden vazgeçtiğin için pişman olma
ihtimalin çok yüksek diye düşünüyorum.

En güzeli biraz düşün acele etme.

Insanlarin neyi nasil yapip yapamayacagina karar mercii siz degilsiniz . binbir cesit korunmayla hamile kalan da var. Allah size de versin de cocuk icin yanip tutusuyorsunuz diye kimseye saldirmaya hakkiniz yok.

Bilime bu kadar ters gitmeyin isterseniz. İnanın 21. yüzyılda çok sırıtıyor.

Hamilelik sağlığınızı ciddi anlamda tehdit etmiyorsa ben de burdaki çoğunluk gibi bu bebeği bırakmanızdan yanayım. İnanın yaş farklarının az olması,ikisinin de arkadaş gibi aynı anda büyümesi sizi ilerde çok rahat ettirecek. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama iki çocuk çok da aşırı bir yük olmaz kanımca,hem kızınızdan kalan eşyalar zaten masrafınızın bir kısmını düşürecek. Belki sizin için bu bebek işe dönmekten daha hayırlı olacak. Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz,Allah yardımcınız olsun.

Keşke benim kızımın da bir kardeşi olsa, olabilse, mümkün olsa

Aceleyle karar verip pişman olma, istişare et.
Ama doğurmaya karar verirsen de büyüdüğü zaman ona "aslında sen plansız geldin" vs cümleler kurma.
Onun için çok üzücü olur.
Hakkında en hayırlı ve en kolayı neyse o olsun...

Yasal sınır içerisinde olan kürtaja karşı değilim. Konu sahibi, madem istemiyorsunuz, hazır değilsiniz, düşünüp kararınızı verin. Aldırın veya aldırmayın, size kalmış bir karar. Buradaki din propogandalarına ve duygu sömürülerine bakmayın. Bu cinayet değil, ekleyeyim. Öyle olsaydı tüm kürtaj yapanlar cinayetten yargılanıyor olurdu. Saçma sapan konuşmuşlar yine.

Lisede bi arkadaşım vardı kardeşiyle aralarında bir yaş vardı düşün aynı yıl okula başlatmışlar birlikte büyümüşler biri tıpı kazandı biri diş hekimliğini her şer olarak gördüğünüz şeyde bir hayır vardır. Ömür boyu pişmanlığını yaşamayacağınız bir karar diliyorum size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…