- 12 Aralık 2015
- 1.269
- 1.876
- 53
Amin ecmain canım inşaAllah.Ne güzel yazmışsınız, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.. Buarada konu sahibi annem de 15yıl önce aldırmıştı. Hala Yaşar pişmanlığını..
Bende korunurken hamile kaldım ilk öğrendiğimde aldirayim oğluma bakamam diye düşündüm vazgeçtim şükür aldirmadim ama su an resmen imtihan olur gibi cok riskli gebeligim var Allah korusun ikizlerimden birine bişey olursa diye aklım gidiyor
Aylarca hastanede yayabilirim oğlum nolcak benden ayrı diye üzülüyorum herseyi geçtim o kadar yiprandim o kadar sağlık sorunum çıktı ki ya bana bişey olursada evlatlarim napar diyorum off.
O yüzden arkadaşı da cok iyi anlıyorum bütün planları bozulacak illaki iki bebek zor olucak ama annelik çok zor Rabbim kolaylık versin
Bu akşam üzeri öğrendim 4 haftalık sanırım evde test yaptım son hasta olduğum tarihe göre 4-5 haftalık filanHöff akşamdan beri alakasız konularda şekil yapacam diye negatiflik saçmasan da biz de bölünmeden konuyu okusak nası olur ha hacı
lovesnob kaç haftalık gebelik? Belki yeni öğrendiğin için böyle tedirginsindir biraz zaman versen kendine? Böyle önemli kararları duygu yoğunluğuyla vermemek lazım. Hayırlısı olsun hakkınızda
Allah kucaginiza saglikla almayi nasip etsin,hemde ikizler masallah masallah 41 kere
kotu dusunmeyin,harika giden hamilelikler dogumda tepetaklak olabiliyor,zor giden hamileliklerde dogumda sIkinti yasamayabiliyor.
o bana bisey olursa cocuguma kim bakar dusuncesi emin olun herkeste var,siz icinizi rahat tutun,Allahin izniyle evlatlarinizin basinda olacaksiniz.
ben hep dua ederken diyorum Ya Rabbi karnimdaki benim evladim ama herseyden once senin korunmaya muhtac kulun,sen koru sen esirge,senin korumadigini ben hic koruyamam..o bana emanet sana ise teslim,sahibi sensin..
Allah herkesin evladini korusun insallah.
Doktorlar daha iyi bilir tabi ki ama 'eşim korunuyor'dan kastınız geri çekme ise (çoğu kişi bu anlamda kullandığı için söylüyorum) o korunma yöntemi olarak kabul edilmiyor diye biliyorum, eğer yakında çocuk sahibi olma planınız yoksa bir kadın doğum uzmanından etkili korunma yöntemleri üzerine bilgi alın ve uygulayın derim.Ya bişey soracam benim eşimde korunuo bu korunarak hamile kalmak olatı nasıl oluo tırstımm
Sırf keyfi bebek aldıran teyzemin yıllarca iki yakası bir araya gelmedi öteki çocukları şimdi üvey gibi davranıyorlar kendisine.Belki o bebeğini doğursaydı onun ekmeğini yiyecekti kimbilir?
Bak bana gelinlik kızım var yaş olmuş 40 süpriz bebeğim karnım da 10 gün sonra hayırlısı ile doğum yapacağım.
Düşün ki ileri yaş gebeliği yaşıyorum yapılan testler de hep kötü çıktı doktor amniyosentez dedi eşim de hayır Allah bize emanetini nasıl verirse versin biz onun emanetçisi anne babasıyız ben Evlat katili olamam dedi ve tüm testleri ve bebeğimizi aldırmayı reddetti zaten bende evladıma kıyamazdım çünkü bundan önceki bebeğim öldüğün de aylarca kendime gelememiştim.
Şimdi ne olacak nasıl olacak bilmiyorum ama vicdanım rahat çünkü evaldımın katili olmadım.
Ve her çocuk aynı olacak diye bişey yok.Kızın gazlı bir bebektir bu da b..klu bir bebek olurçokta önemli değil birde bakmışsın oğlun olmuş kızın büyüdüğün de gelin olup uzaklara gider belki de oğlun sana göz kulak el ayak olur? Onun ekmeğini yersin yaşlandığın da gelir seni sırtında doktora götürür belli mi olur hayat bu süprizlerle dolu.
Unutma ki dünya imtihan dünyası bize sunulan herşey imtihan.Sen o bebeği aldırmakla Allah'ın imtihanına karşı geliyorsun.
Tabi yine de sen bilirsin.[/QUOTE
Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin öok haklısınız sözlerinizde
Sen de benim yazacaklarima kızma ama ınsanlar hamile kalmak için hangi yolları deniyorlar bak Allah sana 2. Bi evlat nasip etmiş kesinlikle çocuk aldırma..Rabbimin vardır bir bildiği Allah hepimizin çocuklarını korusun bir de şöyle düşün bu cocuk sana daha hayirli bir evlat olacaktir..neyse senden örnek vererek konuşmayım moral bozmak istemem..Annemin anlattigi aklimda kaldigi kadariyla anlatmak isterim bir arkadaşı 4 cocugum var yeter artik diyerek 5.sini dusurmek icin elinden geleni yapmis cocuk düşmemiş 4 cocuk ta trafik kazasinda oluyorlar kadin sonra tek bir cocuk var bi daha istiyor tabi olmuyor Rabbim ne verirse hayirlisidir bak nasil oldugunu anlamadim bile diyosun..tek derdin iş olsun yine olur bi şekilde..başımıza ne geleceğini bilemeyiz ..Insaallah hayırlı bir evlat olur sana canim lütfen eşini dinle aldırma Allah'in verdiği cami Allah alirmrb arkadaşlar öncelikle rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin ,ama benim için doğru Zaman değil .... Neyse konuyu kısaca anlatayım 2 ay sonra 3 yaşına girecek olan bi kızım var ve ben bu akşam hamile olduğumu öğrendim !!
eşim korunuyordu Nasıl hamile kaldım hala şaşkınım !!!istemiyordum ...
kızım çok gazlı bir bebekti 7 ay gece gündüz hic uyumadı, ondan sonra da 2 yaşına kadar gece sabaha kadar emdi .... Bende kızım büyüdü işe başlarım diye düşünüyordum ki,ikinci Bebek haberi !!!
kızlar ne olur kızmayın, ama istemiyorum psikolojik olarak hiç hazır Değilim,aldırmak istiyorum .. eşimde aldırma o bizim nasibimiz diyor ,ama ben istemiyorumaranızda Bebek aldıran varmı süreç Nasıl ilerliyor anlatırmısınız ??
Niye çocuğunuz olmaz dedi peki ne hastalığınız varmış pcos falan mı yoksaBen evleneli 5 ay oluyor 20 yaşındayım..doktorum seninçocuğun olmaz dedi...Ama oldu...Ben hiiiç hazır değildim,hatta doğumdan çok korkuyorum ama aldırmak aklımdan bile geçmedi...Karar verecek olan yine sizsiniz tabi ama...
Yok yok öyle korunmuyor güvenilmez.Doktorlar daha iyi bilir tabi ki ama 'eşim korunuyor'dan kastınız geri çekme ise (çoğu kişi bu anlamda kullandığı için söylüyorum) o korunma yöntemi olarak kabul edilmiyor diye biliyorum, eğer yakında çocuk sahibi olma planınız yoksa bir kadın doğum uzmanından etkili korunma yöntemleri üzerine bilgi alın ve uygulayın derim.
Canım herkesin kendi kararı kendi fikri, herkesin hayatı farklı tabiki, şöyle söyliyim en yakın arkadaşımın ilk gebeliği çok kötü geçmişti ve erken doğum yaptı bebeği 9 aylıkken hamile olduğunu öğrendi aldırıp aldırmamakta çok kararsızdı ve aldırmadı. Rabbim büyük hiç bir sıkıntı çekmeden de doğurdu haftasında şimdi maşallahı var ve okadar çok seviyoki kızını anlatamam. Sevemem edemem diyodu ama tam tersi çok bağlılar birbirlerine. Belki seninde kısmetin bu bebek tabi son karar senin.mrb arkadaşlar öncelikle rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin ,ama benim için doğru Zaman değil .... Neyse konuyu kısaca anlatayım 2 ay sonra 3 yaşına girecek olan bi kızım var ve ben bu akşam hamile olduğumu öğrendim !!
kızım çok gazlı bir bebekti 7 ay gece gündüz hic uyumadı, ondan sonra da 2 yaşına kadar gece sabaha kadar emdi .... Bende kızım büyüdü işe başlarım diye düşünüyordum ki,ikinci Bebek haberi !!!
kızlar ne olur kızmayın, ama istemiyorum psikolojik olarak hiç hazır Değilim,aldırmak istiyorum .. eşimde aldırma o bizim nasibimiz diyor ,ama ben istemiyorumaranızda Bebek aldıran varmı süreç Nasıl ilerliyor anlatırmısınız ??
Ben de boyle dusunuyorum ki zaten canli sadece gozumuzle goremedigimiz icin bunun öldurmek oldugunu algilayamiyoruz yoksa diger cocugumuz kadar canli.diger cocugumuzu psikolojim elvermio die ölduremiyorsak onu da öldurememeliyiz ama iste herkesin kendi karari yapacak birsey yok umarim yasama sansini bulurŞimdi sen o bebegi aldırmaya karar verdin. Doktora gittiginde dışarıdaki 3 yasina girecek olan bebeğinin başına bir kaza geldi diyelim. Hiç üzülmeyecek misin?
Canından can gitmeyecek mi?
Gidecek değil mi?
Ömür boyu yavrunu unutamayacaksın.
Acı çekeceksin.
Peki 3 yaşındaki senin canın kanında karnındaki yavrucak kimin?
Henüz dünyaya gelmese bile senin yavrun değil mi?
Onun canına kendin nasıl kıyabileceksin?
Kıyabilecek misin?
Bence kıymamalısın. Günahı çok büyuk. O bebegin hakkinı nasil odeyeceksin. Öbür dünyada o bebek sana anne beni neden öldürdün dediğinde. Ablan çok huysuzdu sende huysuz olursun diye mi diyeceksin? Yada ben çalışacaktım o yüzden seni öldürdum mü diyeceksin?
Peki.
İnşaAllah inşaAllah Allah yar ve yardımcımız olsun kardeşim benim için de her açıdan çok zor bir süreçti sonu nasıl bitecek inan bende bilmiyorum çok muallaktayım.Planlı sezaryen olacağı için 10 gün sonra doğum yapacağım. Geçen gün eşime dedim "Bana bişey olursa oğluma iyi bak ama kimselere verme sen büyüt" dedim eşimde bana kızdı haliyle.Birde bebeğimin sağlıklı doğup doğmayacağı da ayrı bir süpriz tabi.Bakalım bizi nasıl bir son bekliyor?Canım Allah bin kere razı olsun içimi ferahlattın inanki Rabbim sizinde hayatınız da dert keder vermesin hep mutlu olun.
İnşallah evlatlarima kavuşurum bende sağ salim
Tekrar cooook teşekkür ediyorum:)
Ay inşallah Rabbim isteyen herkese versinYA şu korunurken hamile kalanlara çok özeniyorum ben Korunmuyorum ama olmuyo ben de beklenmedik sürpriz hamilelik istiyorum
Doğurunca seversiniz neolur aldırmayın Allah birdaha istediğinizde vermeyebilir ozaman çok üzülürsünüz eşiniz haklı kıymayın yavrunuzamrb arkadaşlar öncelikle rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin ,ama benim için doğru Zaman değil .... Neyse konuyu kısaca anlatayım 2 ay sonra 3 yaşına girecek olan bi kızım var ve ben bu akşam hamile olduğumu öğrendim !!
Umarim bebekler öldurulmez soz soyleyemedikleri icin kendi hayatlari hakkinda yasama haklari elinden alinmamis olurNe zaman yasaklanır acaba
1yila kadar yasaklanır diyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?