- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
- Konu Sahibi LivreAmour
-
okurken gözlerim doldu arkadaşım..orada milletimizi devletimizi koruyan askerlerimizi düşündükçe içime bir şeyler oturuyor..şehit haberleri izleyemiyorum annelerin o yaşlı gözlerini gördükçe kötü oluyorum..Rabbim bütün askerlerimizi korusun inşallah..ailenin de kötü düşüncesi yoktur eminim onlarda seni düşünüyorlar.ne onların niyeti kötü ne seninki.sadece sabır gerektiren bi durum.Allahım sabır versin.
Netlik anarşisti diyorum ben ona. Benim içimde ona benzer ne anarşistler var ama en çok iyiniyet ve merhamet anarşistinden şikayetçiyim
Gece gece okudum, okudum ve sonra da, Size, Sevdiceğinize, bütün vatan bekçilerine ve onların Sevdiklerine canıgönülden dualar ettim,dayanma gücü, sabırlar diledim.
''Yaradan neylerse, güzel eyler '' umuyorum ki bu zorlu günlerin bitiminde hayırlısıyla Vuslat olur, yaşanan herşey unutulur.
Benim tüm insanlık için, çocuklarım için, gözümün nuru için Umudum var...'' Güzel günler görüreceğiz, Güneşli günler.''
Gelde bu yürek burukluğuyla başını yastığa koy, yat uyu şimdi. Biz Onların haklarını nasıl ödeyeceğiz.
Sevgilinizden işini bırakmasını isteme hakkını kendinizde görmemenizi anlıyorum ancak onun psikolojik destek almasını sağlayın bence; zamanı var mı bilmiyorum ama ona çok iyi gelecektir. aslında polis, asker gibi emniyet işinde çalışanların buna çok ihtiyacı oluyor; düzenli olarak almaları gerekiyor... Sürekli yaşadıkları şeyler hiç kolay değil, bitmeyen kan ve ölüm...
Sizin de sağlığınızı etkiler hale gelmiş bunca stres; eğer sevgilinizle bir gelecek düşünüyorsanız stresle baş etmenin yollarını bulmanız gerekiyor; böyle devam edemezsiniz.
Ailenizi de açıkçası haklı buldum, aileler ne olursa olsun çocuklarını ve en başta onların sağlıklarını düşünürler; onların görevi ve birinci hedefi bu...
Ahaha iyiymiş buda :)
Günümüzde iyiniyer ve merhamet zarar verebiliyor bize malesef dediğin gibi.. Ama yine de lazım yoksa insan olduğumuzu nasıl hatırlayabilirizki :)
en iyi anlayacaklardanım. meslek aynı.. eşimin mesleği. şimdi de koydu kafasına, keskin nişancı olacakmış. üstelik keskin nişancı olmak için gereken şartların hepsine sahip.
benim yüreğim yeteri kadar ağzımda değilmiş gibi, boyumdan büyük endişelerim yokmuş gibi...
bazılarının olur ya, zengin koca ya da yurt dışında yaşayan koca gibi hayalleri, benimki vatanını ve atatürkü seven bir koca hayaliydi. hayalim gerçek oldu ama nereden bilebilirdim hayalimin aynı zamanda korkularımın da sebebi olacağını?
dua et diyecem ama, kim yenmiş kaderi duayla?
Allah sabır versin arkadasım öyle bir durum ki ne desem bilemedim.düşünmemenin elde olmadıgını biliyorum ama kafanı dagıt baska seylerle ilgilen az çünkü kendi sağlığından olacaksın yoksa.
Hayalcim,güzel arkadaşım; aslında çok birşey yazmaya gerek yok..İMZAN herşeyi çok güzel anlatıyor
Hayal ne desem bilemiyorum. Çok zor.
Bence senin değil sevgilinin psikolojik destek alması lazım.
Kardeşi dediği insan şehit olmuş, keza sana daha önceden söyledikleri (bi gün elbet ölüm çalar kapıyı vs.), operasyonlar, geleceğe net bakamama... bi insanı nereye kadar taşıyabilir meçhul. Ve sevgilin şu anda dibe sürükleniyor gibi. Bunun altından kalkması lazım. En başta onun kabullenmesi lazım. Bu mesleği seçerken, devam ettirirken nelerin getireceğini biliyordu. Nereye kadar bu şekilde gidebilir. Buna can mı dayanır? Aranızdaki bağda sadece kağıt üzerindeki imza eksik. Sanki eşin doğuya gitmiş te, bekliyor gibisin. Bunu oturduğum yerden bile anlayabilecek durumdayım, sevgilinse hala seni bekletiyor. Kusura bakmasın ama sana da yazık.
Ayrıldınız, barıştınız, ayrıldınız, barıştınız. En son ben sensiz yapamıyorum, aklında birisi yoksa isteyelim dedi. Şimdi olanlara bak. Tayinini durduracakmış. O zaman seninle irtibatını koparsın tamamen. Şehit vermek zor bir olay elbet, ama sen de günden güne eriyorsun burnunun dibindeki canı neden es geçiyor bu adam hala anlamış değilim.
Tayin daireyi aramış mı, emin misin. Aradıysa ve senin dediğin şekilde bir şeyler söylediyse artık ordaki adamın halet-i ruhiyesine kalmış geleceğiniz.
Adam ''vay be ne delikanlı herif'' deyip durdurabilir de; ''lan bu zaten kaç senedir orda, adam biraz rahat nefes alsın'' deyip işleme koymayabilir de. Yalnız aramasından çok dilekçe de vermesi lazım tayinini durdurması için.
Offf yani of. 2 ucu boklu değnek derler ya, o cinsten.
Bu adam ya seni bekletmeyecek artık, ya da irtibatınızı sonsuza dek koparacaksınız. Ben başka bir çıkar yolu göremiyorum.
Hayır yani, benim eşimin de çok yakın arkadaşları şehit oldu. Benim eşim mi vurdumduymaz bi insan, hayatına devam edebiliyor da, veyahut herhangi biri hayatına devam edebiliyorda, albert bu kadar düşünceli.
Sana bu kadar acıyı çektirmesine ne lüzum var.
Kavunumuzun annnesiiiiii
Ah be canım arkadaşım biliyorsunuz her anını yaşadıklarımın
Tayin daireyi arayıp aramadığını bilmiyorum henüz, üzerine gitmemek için sormadım, sormayıda düşünmüyorum, direkt iradeye müdahale olur buBen bu derece ince düşünürken ondan da aynı inceliği beklemek hakkım belki ama onu o kadar çok seviyorumki, değil kılına zarar gelmesi bir an bile içi burkulmasın istiyorum... Alıp bambaşka memleketlere kaçırmak, minicik bir sahil kasabasında huzurlu yaşamak istiyorum...İstiyorum da istiyorum, bu ara hayal kurarak geçiyor zamanım...Ağustos'u bekliyorum, ozamana kadar sorup üzmeyeceğim onu
Ağustosu beklemene gerek yok, mayısta açıklanır tayinler.
Bu şehit olayı albertin tayinleri yazdıktan sonra olduysa eğer, çoktan vermiş olacak tayini.
Sana söylemedi mi nereleri yazdığını?
1. bölgeyse İstanbul ve Kocaeli'yi yazmıştır muhakkak diye düşünüyorum:44:
Allah'ım senin erkek arkadaşın gibi mert , delikanlı ADAMları eksik etmesin başımızdan. Allah sabır versin kardeşim . Sen burda sefil , o orda ... Bu da bir sınavdır gelir geçer inşallah . Sabret .'' Allah sabredenlerle beraberdir ''
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?