Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

Her ilişkinin dinamigi farklidir. Her seyi alttan al gibi bir ogut vermek ne derece dogru.
Anlamadım ki bence sohbet olsun diye açılmış bir konu.

Zaten evlilik olgunluğunda olan bir insan duruma göre alttan alır. Ama bunu genel bir öğüte dönüştürmek ne derece anlamlı?

Belki de tam da senin dediğin sebepler yüzünden
Yüzyıllardır alttan ala ala
Erkektir,bizden farklıdır,dur ben birşey beklemeyeyim diye diye
Önce aile içinde küçükken
Sonra kendi kurduğu ailesinde eşi tarafından alıştırıla alıştırıla erkekler bu hale gelmiştir?
Kısacası senin sebep dediğin şey belki de sonuçtur ha ne dersin?

Yasli insanlar her zaman bilge insanlar olmuyor.
Ciddi manada sacmalayan da var.

Sadece dun 4 kadin öldürülmüş
Sanirim alttan almamislar..

Yasli insanlar her zaman bilge insanlar olmuyor.
Ciddi manada sacmalayan da var.
Olabilir elbette vardır. Ben saçma bulmuyorum anneannemin bu sözünü.

İyi yönden bakılırsa, dikkat ederseniz çok saçma şeylerle eşlerinden şikayet insan sayısı çok.
Gerçekten komikler, hemen 'ay boşanıcaaammm' diyorlar.
Biraz kendilerini görmeleri gerekir.

Eşini döven, alkolik piskopat insanlardan bahsetmiyorum elbette. Bunun dışında komik örnekler oldukça fazla.
Şunu da belirteyim alttan alan bir tip olmadım pek, bazen gerekebilir işte.

Ben o alttan alma dediginiz seyi yapmistim ilk evliligimde. Ne oldu biliyor musun?
Alttan ala ala en ufak soz soyledigimde tutam tutam saclarim yolundu.. Dahasi var da gözlerim bugulaniyo yazamıyorum.
Eski esimin yeni esi adina gercekten cok sevindim. Eli masali, hakkini yedirmeyen biriymis. Savaşın galibi oymus.

size üzücü bir haber vereyim mi?sadece türk erkekleri böyle.Yillardan beri böyle yetistirildikleri ve sizin gibi düsünen kadinlarda hep böyle alttan aldiklari icin böyleler.Ve siz de erkek cocuklarinizi böyle yetistiriceksiniz.Bu böyle uzayip gider.

Kadın yaratılış gereği daha anaç olabilir ama herşeyi kadın alttan alırsa erkek kendini bir halt sanıyo dün yaşadığım olayı anlatayım eşimin sülalesi geniştir her hafta bir sebeple sülalesiyle görüşüyoruz, dün bir akrabamın istanbula geldiğini uzun zamandır kendisini görmediğimi ve birdaha ne zman geleceğini bilmediğimi annem babam eşimle gitmek istediğimi söyledim ,nerden akraba neden sürekli görüşmüyoruz v.s 40 soru sordu benim sülalemi soğuk buldugunu ve gitmek istemediğini kendim istersem gidebileceğimi söyledi .Evleneli 1 seneyi geçio bu zamana kadr hiç bir akrabama gelmemiş biridir eşim hep ben tek giderim ama onun sülalesi söz konusu olunca ben gitmek zorundayım şimdi bunun hangi yönünü alttan alayım zaten yeterince alttan alıp her gidicez dediği yere gitmişim 1 kerede sen gel sırmaların dökülmez alttan al al olacak olan budur. Sen 10 kere evet dersin onlar 1 kereyi çok görürler

bence bu bahsettiğin komik örneklerin derinine inmek lazım;
1. elde avuçta yok koca adayı 20 lerin çok başında askere bile gitmemiş bunlar ya kaçıyor ya da kvalideyle oturuyor. Sonra sorunlar başlıyor. Pişman ama iş işten geçmiş. Ne kadar kolay evlendiyse o kadar kolay boşanması normal değil mi?
2. internetten bir gaz aşk yaşamışlar, bir kaç ay içinde evlenmiş, bir kaç ay içinde boşanmaya yeltenmesi de normal.
3. görücü usulü "evlilik tılsımına" kanmış tanımamış, meğer altında bir ana kuzusu varmış. Eee normalll.
vs vs..
bu erkek için de geçerli.
Geçen bir haber vardı. Adam evlenmiş eşinde zamanla bir anormallik görmüş, ayağını falan sürükleyerek yürüyormuş. Israrlara rağmen doktora gitmemiş, sonrasında mecbur kalmış. Meğer kadının genetik kas hastalığı varmış. Evlenirken söylememiş. Adam boşanma davası açmış: bana başından söylemedi çocuklarıma geçer diye.
Kadına bir de tazminat davası açmışlar ve adam kazanmış. Gel de alttan al.

Yaa mutlaka, haklısın. Ben mesela annelerimiz gibi her şeye sabır gösterip, susup oturan bir tip olamam, bu devirde kimse olamaz zaten.
Ben kendi eşime göre düşündüm sanırım, hep o alttan alır, çok iyi bir eştir bazen suçlu olduğum da bile üste çıkarım, arada bende alttan almalıyım diye düşünürüm hep. Ufak tefek sıkıntılarda boşanayım desem çok absürt olur mesela.

Bu zihniyet yok olsun artık lutfen ya. Kadiniz diye her seyi alttan almak zorunda değiliz.

Koca dovuyorsa , aldatiyorsa, psikolojik siddet uyguluyorsa nasil alttan al diyebiliriz. Kadin da insan yahu. Onun da duygulari fikirleri eti kemigi var. Ne kadar merakliyiz ezilmeye okudukca hayrete düşüyorum

eşitiz arkadaşlar, artık kadının da maddi açıdan bir özgürlüğü var, bebeğini kucağına alsa bile, 2 ay izin veriyor devlet, sonra işine gücüne dönüyorsun, kimse sana madalya takmıyor maalesef, hayatınızı yaşamaya bakın derim ben

Alttan alan kadinlarin ne hikmetse %90'i sabah aksam dayak yiyor.
Git bir istatistiklere bak.
Alinma ama ben bu tip cumleleri genellikle kendisi evliliginde ezilen kadinlarin bunu normallestirmek adina kurdugunu dusunuyorum. Bu kafadaki kadinlar bosanmak yerine diger kadinlarin da kendileri gibi pasif ve itaatkar olmalarini istiyorlar ki kendi yasadikklari cehennem hayatlarin gozlerinde normallessin. Ne demisler elle gelen dugun bayram.
Hic baska ulkede yasadin mi bilmiyorum, ama gunun birinde gelismis bir ulkede yasarsan Turk kadinlari kadar itaatkar cok az kadin oldugunu goreceksin. Ve ne komik ki Turk kadinlari Avrupada dayak yeme rekortmeni. Tesaduf mu? Hic sanmiyorum.
Buyukle yazdigin cumleye de asla ve asla katilmiyoruım. Dunyada nasil karakter sahibi kadinlarin yaninda aciz kadinlar varsa, karisina iyi muamele eden erkeklerin yaninda hayvanoglu hayvan erkekler de var.

Son düzenleme:

Konunun içeriği ile çözüm önerileri uyuşmuyor, hele ki başlıkla konunun hiç bir alakası yok. Konu sahibinin %80 kadınlara iş düşüyor alttan alma anlamında dediği sözü zihniyetini '' alttan al, razı gel, otur çek, dövebilir kocadır, aldatır hangi erkek yapmıyor ki? '' bu şekilde açıklıyor. Yani basit meselelerden ayrılma noktasına gelmenin, ayrılığı düşünmenin kadının alttan almasıyla veya almamasıyla ne ilgisi var bende onu anlayamadım?

Erkek alıversin de kadın ayrılığı düşünmesin o zaman? Kaynana derdi basit mesele, ana kuzusu koca basit mesele, odun koca basit mesela ayrılık sebebi değil.. Ha illa yani gece gündüz dayak yiyeceğiz, her gün eve sarhoş gelecek, aldatacak (bir çok kişiye göre hangi erkek yapmıyor) kumar oynayacak, bunca şeye rağmen bile yuvam dağılmasın diyen kadın o kadar çok var ki. Konu sahibi arkadaş kendi kendini de bu düşüncelerle değersizleştiryor aslında farkında değil..

Aynen katılıyorum doğru tespit kocaları evden işe işten eve hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bayanlar biz çok mükemmelizde ondan zannediyorlar benim eşim içinde aile kavramı çok yüksek ailesinden başkası bir adım öne geçmez ben ne yapıyorum koca bir sıfır onun karakteri öyle etrafımdakiler bile soruyo ne yapıyorsunda adam senin etrafında dört dönüyo hiçbirşey ablam eşine daha düşkün herşeyin iyisini yapıyo onun için borçlarını bile ablam ödedi çoğu zaman tembel bi kocası var doğru düzgün çalışmaz ablam çoçukları için katlanıyo ve elinden gelenin fazlasını yapıyooo yinede adamın totosu ayrı gözü ayrı oynuyo zamanında ablamı aldatmışlığı bile var evin kredisi tüm faturalar çoçukların masraflarını hepsini ablam ödüyo karşılığında iki tatlı laf bile alamıyor olmayınca olmuyor odun adamlara kesinlikle hiç bir şey geçmez

Hayret bir şeysiniz konu sahibi.

Erkekleri alttan alarak, naif ve uysal davranarak değiştireceğinizi zannediyorsunuz. Halbuki insanlar değişmez. Siz naif ve sakinsinizdir, ama eşinizde bundan anlayacak bir insandır. Uyumlu bir ilişkiniz vardır, amenna.

Ama birde sizin zihniyetinize sahip erkekler var. Eşim beni alttan alacak, ben erkeğim diyenler hani. Eşi %99 alttan alsa da sırf %1 yüzünden karısına işkence eden, döven, küfreden, evden kovan, öldüren kocalar. Siz nerede yaşıyorsunuz ?

Çok mu safsınız, yoksa erkek egemen toplumun beynini yıkadığı kadınlardan mısınız bilemedim.

Yuvayı dişi kuşu yapmaz. Erkekle kadın eşit derecede sorumludur. Herkes üzerine düşeni yapar. Kadında erkekte birbirine eşit derecede saygı göstermeli, eşit derecede alttan almalıdır.

Ayrıca burada okuduğum tüm boşanma konularında hakaret, dayak, ezilme, kv-kp sorunu, maddi problemler ön plandaydı. Ben kadınların evliliklerini bir hiç uğruna yıktığını asla görmedim. Tekrar soruyorum, siz nerede yaşıyorsunuz? Burası Türkiye, burada boşanmak kolay mı?

İnsanların beynini yıkamayı bırakın. Hakkını savunmayan, pasif, alttan alan insanlar her zaman ezilir. Ama kendini koruyabilen, bunu saygıyla yapan, kendinden emin insanlar kendilerini tehlikelerden her zaman daha iyi korurlar.

Saçma düşüncelerinizle insanların beynini yıkamayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…