- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi Neredesin sen
-
Anlamadım ki bence sohbet olsun diye açılmış bir konu.Her ilişkinin dinamigi farklidir. Her seyi alttan al gibi bir ogut vermek ne derece dogru.
Arkadaslar ben bu konuyu gercekten bazi arkadaslara cok uzuldugum icin actim..Bir kac enteresan olay disinda Bayanlar cok ufak.seylere kafasini takarak evliligini bitirmeyi dusunuyor veya sevmekten usaniyor, kimi kayinvalidesunden dertli kimi esinin odunlugindan...Ama bakin Evlilik birakin evliligi bir insanla yasamak kolay degil..Bunca yasiniza kadar ayni sehir ayni mahalle de bile oturmus olsaniz farkli kulturlerle buyuyorsunuz..Evlilik hosgoru ister.Alttan almak ister..ki maalesef bunun % 80 ini bayandan ister..cunku erkekler yaatilis geregi bizim gibi degillerdir..daha duz mantik dusunurler..ve maalesef idare.etmek gerekir..Nabzina gore serbet verildiginde idare edilmeyecek erkek yoktur..Kiz arkadasiniz dan gordugunuz nezaketi bazen onda bulamaya bilirsiniz..mesela universite hayatini yasayanlar bilir..ayni evde yasadigin kiz arkadasin bi derdin oldugunda seninle sabaha kadar oturup ilglenir seninle aglar..evlenince bunu bile esinden bulamazsin..cunku o erkek ve bu sekilde bir duggusallikla yaratilmamislardir...Cok uzattim..Deme o ki siz olun eslerinize sahip cikin..Alttan alin ( Bazi bayanlarin niye ben alttan aliyorum canim neyim eksik dedigini duyar gibiyim ) Ama hayatiniz bu sekilde mutluluk kazanir ve esiniz zamanla sizn kiymetinizi anlar..Allah in katinda da sabir ve sebatiniz icin mukafatiniz artar.Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...VE UNUTMAYİN HİCBİR BASKA ERKEK ESİNİZDEN USTUN DEGİLDİR..ONUN DA TAHAMMUL EDİLEMEYECEK BASKA BİR ODUNLUGU VARDİR..
Yasli insanlar her zaman bilge insanlar olmuyor.Anneannemin beni her gördüğün de dediği şey; "ilkini tutmayan mülkünü tutamaz"
Çok haklısın. Çoğu insan inat uğruna boşanıyor.
Bazıları haklı belki ama bazıları gerçekten boş yere mutsuz oluyor.
Sadece dun 4 kadin öldürülmüşBaşlıkta ki annelik mevzusu ile içerik çok alakasız olmuş.. Bu arada aynı ülkede yaşıyoruz değil mi? hani kadınların sabrettikleri, tahammül ettikleri, sevdikleri için 37 yerlerinden bıçaklandığı ülkedeyiz yani?
Olabilir elbette vardır. Ben saçma bulmuyorum anneannemin bu sözünü.Yasli insanlar her zaman bilge insanlar olmuyor.
Ciddi manada sacmalayan da var.
Ben o alttan alma dediginiz seyi yapmistim ilk evliligimde. Ne oldu biliyor musun?Arkadaslar ben bu konuyu gercekten bazi arkadaslara cok uzuldugum icin actim..Bir kac enteresan olay disinda Bayanlar cok ufak.seylere kafasini takarak evliligini bitirmeyi dusunuyor veya sevmekten usaniyor, kimi kayinvalidesunden dertli kimi esinin odunlugindan...Ama bakin Evlilik birakin evliligi bir insanla yasamak kolay degil..Bunca yasiniza kadar ayni sehir ayni mahalle de bile oturmus olsaniz farkli kulturlerle buyuyorsunuz..Evlilik hosgoru ister.Alttan almak ister..ki maalesef bunun % 80 ini bayandan ister..cunku erkekler yaatilis geregi bizim gibi degillerdir..daha duz mantik dusunurler..ve maalesef idare.etmek gerekir..Nabzina gore serbet verildiginde idare edilmeyecek erkek yoktur..Kiz arkadasiniz dan gordugunuz nezaketi bazen onda bulamaya bilirsiniz..mesela universite hayatini yasayanlar bilir..ayni evde yasadigin kiz arkadasin bi derdin oldugunda seninle sabaha kadar oturup ilglenir seninle aglar..evlenince bunu bile esinden bulamazsin..cunku o erkek ve bu sekilde bir duggusallikla yaratilmamislardir...Cok uzattim..Deme o ki siz olun eslerinize sahip cikin..Alttan alin ( Bazi bayanlarin niye ben alttan aliyorum canim neyim eksik dedigini duyar gibiyim ) Ama hayatiniz bu sekilde mutluluk kazanir ve esiniz zamanla sizn kiymetinizi anlar..Allah in katinda da sabir ve sebatiniz icin mukafatiniz artar.Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...VE UNUTMAYİN HİCBİR BASKA ERKEK ESİNİZDEN USTUN DEGİLDİR..ONUN DA TAHAMMUL EDİLEMEYECEK BASKA BİR ODUNLUGU VARDİR..
Arkadaslar ben bu konuyu gercekten bazi arkadaslara cok uzuldugum icin actim..Bir kac enteresan olay disinda Bayanlar cok ufak.seylere kafasini takarak evliligini bitirmeyi dusunuyor veya sevmekten usaniyor, kimi kayinvalidesunden dertli kimi esinin odunlugindan...Ama bakin Evlilik birakin evliligi bir insanla yasamak kolay degil..Bunca yasiniza kadar ayni sehir ayni mahalle de bile oturmus olsaniz farkli kulturlerle buyuyorsunuz..Evlilik hosgoru ister.Alttan almak ister..ki maalesef bunun % 80 ini bayandan ister..cunku erkekler yaatilis geregi bizim gibi degillerdir..daha duz mantik dusunurler..ve maalesef idare.etmek gerekir..Nabzina gore serbet verildiginde idare edilmeyecek erkek yoktur..Kiz arkadasiniz dan gordugunuz nezaketi bazen onda bulamaya bilirsiniz..mesela universite hayatini yasayanlar bilir..ayni evde yasadigin kiz arkadasin bi derdin oldugunda seninle sabaha kadar oturup ilglenir seninle aglar..evlenince bunu bile esinden bulamazsin..cunku o erkek ve bu sekilde bir duggusallikla yaratilmamislardir...Cok uzattim..Deme o ki siz olun eslerinize sahip cikin..Alttan alin ( Bazi bayanlarin niye ben alttan aliyorum canim neyim eksik dedigini duyar gibiyim ) Ama hayatiniz bu sekilde mutluluk kazanir ve esiniz zamanla sizn kiymetinizi anlar..Allah in katinda da sabir ve sebatiniz icin mukafatiniz artar.Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...VE UNUTMAYİN HİCBİR BASKA ERKEK ESİNİZDEN USTUN DEGİLDİR..ONUN DA TAHAMMUL EDİLEMEYECEK BASKA BİR ODUNLUGU VARDİR..
bence bu bahsettiğin komik örneklerin derinine inmek lazım;Olabilir elbette vardır. Ben saçma bulmuyorum anneannemin bu sözünü.
İyi yönden bakılırsa, dikkat ederseniz çok saçma şeylerle eşlerinden şikayet insan sayısı çok.
Gerçekten komikler, hemen 'ay boşanıcaaammm' diyorlar.
Biraz kendilerini görmeleri gerekir.
Eşini döven, alkolik piskopat insanlardan bahsetmiyorum elbette. Bunun dışında komik örnekler oldukça fazla.
Yaa mutlaka, haklısın. Ben mesela annelerimiz gibi her şeye sabır gösterip, susup oturan bir tip olamam, bu devirde kimse olamaz zaten.bence bu bahsettiğin komik örneklerin derinine inmek lazım;
1. elde avuçta yok koca adayı 20 lerin çok başında askere bile gitmemiş bunlar ya kaçıyor ya da kvalideyle oturuyor. Sonra sorunlar başlıyor. Pişman ama iş işten geçmiş. Ne kadar kolay evlendiyse o kadar kolay boşanması normal değil mi?
2. internetten bir gaz aşk yaşamışlar, bir kaç ay içinde evlenmiş, bir kaç ay içinde boşanmaya yeltenmesi de normal.
3. görücü usulü "evlilik tılsımına" kanmış tanımamış, meğer altında bir ana kuzusu varmış. Eee normalll.
vs vs..
bu erkek için de geçerli.
Geçen bir haber vardı. Adam evlenmiş eşinde zamanla bir anormallik görmüş, ayağını falan sürükleyerek yürüyormuş. Israrlara rağmen doktora gitmemiş, sonrasında mecbur kalmış. Meğer kadının genetik kas hastalığı varmış. Evlenirken söylememiş. Adam boşanma davası açmış: bana başından söylemedi çocuklarıma geçer diye.
Kadına bir de tazminat davası açmışlar ve adam kazanmış. Gel de alttan al.
Alttan alan kadinlarin ne hikmetse %90'i sabah aksam dayak yiyor.Arkadaslar ben bu konuyu gercekten bazi arkadaslara cok uzuldugum icin actim..Bir kac enteresan olay disinda Bayanlar cok ufak.seylere kafasini takarak evliligini bitirmeyi dusunuyor veya sevmekten usaniyor, kimi kayinvalidesunden dertli kimi esinin odunlugindan...Ama bakin Evlilik birakin evliligi bir insanla yasamak kolay degil..Bunca yasiniza kadar ayni sehir ayni mahalle de bile oturmus olsaniz farkli kulturlerle buyuyorsunuz..Evlilik hosgoru ister.Alttan almak ister..ki maalesef bunun % 80 ini bayandan ister..cunku erkekler yaatilis geregi bizim gibi degillerdir..daha duz mantik dusunurler..ve maalesef idare.etmek gerekir..Nabzina gore serbet verildiginde idare edilmeyecek erkek yoktur..Kiz arkadasiniz dan gordugunuz nezaketi bazen onda bulamaya bilirsiniz..mesela universite hayatini yasayanlar bilir..ayni evde yasadigin kiz arkadasin bi derdin oldugunda seninle sabaha kadar oturup ilglenir seninle aglar..evlenince bunu bile esinden bulamazsin..cunku o erkek ve bu sekilde bir duggusallikla yaratilmamislardir...Cok uzattim..Deme o ki siz olun eslerinize sahip cikin..Alttan alin ( Bazi bayanlarin niye ben alttan aliyorum canim neyim eksik dedigini duyar gibiyim ) Ama hayatiniz bu sekilde mutluluk kazanir ve esiniz zamanla sizn kiymetinizi anlar..Allah in katinda da sabir ve sebatiniz icin mukafatiniz artar.Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...VE UNUTMAYİN HİCBİR BASKA ERKEK ESİNİZDEN USTUN DEGİLDİR..ONUN DA TAHAMMUL EDİLEMEYECEK BASKA BİR ODUNLUGU VARDİR..
bence bu bahsettiğin komik örneklerin derinine inmek lazım;
1. elde avuçta yok koca adayı 20 lerin çok başında askere bile gitmemiş bunlar ya kaçıyor ya da kvalideyle oturuyor. Sonra sorunlar başlıyor. Pişman ama iş işten geçmiş. Ne kadar kolay evlendiyse o kadar kolay boşanması normal değil mi?
2. internetten bir gaz aşk yaşamışlar, bir kaç ay içinde evlenmiş, bir kaç ay içinde boşanmaya yeltenmesi de normal.
3. görücü usulü "evlilik tılsımına" kanmış tanımamış, meğer altında bir ana kuzusu varmış. Eee normalll.
vs vs..
bu erkek için de geçerli.
Geçen bir haber vardı. Adam evlenmiş eşinde zamanla bir anormallik görmüş, ayağını falan sürükleyerek yürüyormuş. Israrlara rağmen doktora gitmemiş, sonrasında mecbur kalmış. Meğer kadının genetik kas hastalığı varmış. Evlenirken söylememiş. Adam boşanma davası açmış: bana başından söylemedi çocuklarıma geçer diye.
Kadına bir de tazminat davası açmışlar ve adam kazanmış. Gel de alttan al.
Aynen katılıyorum doğru tespit kocaları evden işe işten eve hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bayanlar biz çok mükemmelizde ondan zannediyorlar benim eşim içinde aile kavramı çok yüksek ailesinden başkası bir adım öne geçmez ben ne yapıyorum koca bir sıfır onun karakteri öyle etrafımdakiler bile soruyo ne yapıyorsunda adam senin etrafında dört dönüyo hiçbirşey ablam eşine daha düşkün herşeyin iyisini yapıyo onun için borçlarını bile ablam ödedi çoğu zaman tembel bi kocası var doğru düzgün çalışmaz ablam çoçukları için katlanıyo ve elinden gelenin fazlasını yapıyooo yinede adamın totosu ayrı gözü ayrı oynuyo zamanında ablamı aldatmışlığı bile var evin kredisi tüm faturalar çoçukların masraflarını hepsini ablam ödüyo karşılığında iki tatlı laf bile alamıyor olmayınca olmuyor odun adamlara kesinlikle hiç bir şey geçmezBence tesbitiniz asla dogru degil.Oyle adamlar varki istedigin kadar alttan al hic birsey degismez.Hem alttan alip taviz vermek karsidaki erkegin dahada azmasina sebep olur.Tecrubeyle sabittir.Iyi her halti yesinler sonrada susalim .
Belki siz kendi adiniza yada esiniz icin boyle dusunebilirsiniz ama herkesin kocasi ,karakteri ayni degil.
Kocaniz aldatsa sizi ,yada siddet olsa yada alkol bagimliligi ve ya sizi hice saysa yine alttan almayi dusunurmuydunuz?
Bosverin ya benim cevremdede vardi boyle kadinlar .Esleri karakterleri iyi ve kocalarindan eminler ya kendileri sayesinde oldugunu saniyorlar .Adam capkinlik bilmez,alkol yok ,evine esine ,cocuklarina duskun ,evcil bir adam
ama karisi sanki herseyi kendi sayesinde zanneder.Sanki adami kendi guzel karakteriyle degistirmis gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?